88 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:25 @narinnaz81 Nr.: 61 Antworten

Sinem için bağırıyoruz !!!
müslümanlik güsül abdestin farzini bilmkele olmuyorki,,müslümanligin tek sarti vardir güzel ahlak sahibi olmak..iyi insanmisin caliyormusun öldürüyormusun basklarinin hakkini yiyormusun,,basklarinin hakkina tecavüz ediyormusun,,eger bir insanda bunlar yoksa hic bir dini rütelin önemi yoktur...ben istiyorumki hoclar camilerde hutbelerde insanlara trafik kurallarina uymayi anlatsin emniyet kemeri takmayi anlatsin,,sinyal vermeyi anlatsin,,ambulansa yol vermeyi anlatsin,,aslinda müslümanlik ve din bunlardir...
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:34 @narinnaz81 Nr.: 62 Antworten

dinlerin insanlarin ahlaki üzerinde etkisi oldugunu düsünmüyorum öyle olmus olsa,dünyadaki müslümanlarin en güzel ahlakli en güvenilir insanlar olmasi gerkirdi ki verilerde bunun tersini söylüyor yasiyor ve görüyoruzki bunun tam tersi durum var...hatta ve hatta dinlerin bir sömürü araji oldugu insanlarin din adi altinda kullanildigina suan sahidiz,,avrupalarin yaptigi gibi dinle degilde yönetimleri akilla mantikla ilimle bilimle yönetmeye calismak en dogru olanidir,,,
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:37 @narinnaz81 Nr.: 63 Antworten

Yanlis anlaşılmasın tabiki herkes kendine göre yine doğru olanı uygularda ama bana göre bir dini diretmek çok yanlış geliyor özellikle kendimizin bile bazen anlamadığı şeyleri neden çocuklara diretmek zorundayız belki doğru belki yanlış bilgiyle büyüyecek. Doğuştan alnımıza sen bu dine sen bu dine mensupsun deniliyor ama Allah bir değilmidir peki bu ayırım o zaman neden? Bana göre herkes bütün inançlar hakkında bilgilense ve ona göre içine sineni kabul etse daha mantıklı geliyor
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:43 @isabella Nr.: 64 Antworten

aciklaman cok dogru madem sinaf dünyasindayiz madem allah bize idare ve akil vermis,,o zaman birakalim cocuklarimizda kendisi bulsun dinini bizim dinimizi benim dinimi yasamasin kendi dogrulariyla ulassin allaha...mantik olarak biz hristiyan cocuklarina akli yetince islami secsin yoksa yanar diyorsak bizim cocuklarimizda secsin adalet burdadir...aslinda bunu yaparken bille allahi adaletsiz yapiyoruz varkindamisin,,yasasin deizm diyorum 
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:45 @pusu_vadi Nr.: 65 Antworten

Ay pusu nereye bağladın konuyu ne güldüm simdi
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:52 @narinnaz81 Nr.: 66 Antworten

bakin dinlerin tarihini arajtirirsak ve kitaplarina bir bakarsak,duydugumuz örendigimiz her seyin yalan oldugunu bizleri din adi altinda nasil kandirdiklarini nasil uyuttuklarini göreceksiniz....bizler sadece allahin bizi yaratirken verdigi inanma duygusuyla harket ediyoruz bunuda islam gibi algiliyoruz...cocuklara güzel ahlaki öretin yeterli dini islere girmeyin baski yapmayin onlarin günahlarina girmeyin
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:53 @isabella Nr.: 67 Antworten

sorunun asil kanagi buda ondan oraya bagladim
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 00:02 @narinnaz81 Nr.: 68 Antworten

tamam konuyu dagitmayalim islam ve kuran savunuculuguna gelince bizim insanimiz üstüne cikan kahraman yok en büyük kahraman biziz,,gel kardesim acip o kitapdan konusalim desem ne okumusdur okuduysada anlamamisdir  kuru kuru savunma...gercekler bunlar benim düsünceme saygin varsa yaralanmakda istiyorsan din güzel ahlakdir,,gerisini her seyi bir kenara birak..iyi insansak müslümaniz bitti...
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 11:19 @remix- Nr.: 69 Antworten

Hindistan’ın Pembe Giymiş Kadınları: Gulabi Çetesi
center center no-repeat; margin: 0px; padding: 0px; width: 606px; height: auto; overflow: hidden; position: relative; border-radius: 3px; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px 0px 8px;" class="slides_container">

Onların ne adaletsizliğe tahammülü, ne de adalet için mahkemelere ve hakimlere ihtiyaçları var. Onların adaleti vicdanlarından ve ellerindeki bambu sopalarından geliyor, onlar Gulabi Çetesi.

Gulabi çetesi kimlerden mi oluşuyor? Onlar başlık parası yüzünden kaynanasından, sofradaki yemek yüzünden kocasından dayak yiyenler; yoksulluktan aç yatıp, işsizlik maaşı almaya gittiklerinde ise memurlara rüşvet vermek zorunda kalanlar. Çoğu okuma yazma bilmiyor, çocuk yaşta evlendiriliyor. Onlar Hindistan’ın en yoksul bölgesi olan Banda ve civarında yaşayan, kastın en altında olmaları sebebiyle ezilen, kadın olmaları sebebiyle de iki kez ezilen kadınlar…

Gulabi Çetesi’nin kadınları, tüm bu koşullar hayatlarını işkenceye çevirirken sessiz kalmak
yerine isyan etmeyi, tek başlarına dertlenip kahır çekmektense bir araya gelip örgütlenmeyi seçmiş kadınlar.

“Kim yalnız başına savaşabilir” diyor bu çetenin kurucularından Sambat ve ekliyor; “Gücümüz
mücadelemizden geliyor. Ben kadınların çektiklerini gördüm, benim savaşım sadece kendim için değil, ezilen tüm kadınlar için. Kadınlar bize katılıyorlar çünkü artık katlanmak istemiyorlar, bu onların da savaşı.”

Gulabi Çetesi yalnızca kadınlara yönelik adaletsizliklere değil, toplumsal adaletsizliklere
de doğrudan eylemle karşılık veriyorlar. Karşılarındaki ister polis, isterse devlet yetkilisi olsun, onlar doğru bildiklerini yapmaktan hiç geri durmuyorlar. Örneğin toplumsal bir adaletsizliğe karşı yapılan bir eylemde gözaltına alınan ve on gün boyunca hakkında hiçbir suçlama olmaksızın nezarette tutulan birinin durumunu sormak için karakola giden Sambat, orada yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Ona ne olduğunu sorduğumda beni dinlemediler. Onlara beni dinleyin dedim ama bana bu işe karışmamı söyleyip beni oradan uzaklaştırmaya çalıştılar. Bense orada kalmakta ısrarcı oldum fakat aralarından biri benim üzerime yürüdü ve beni dövmeye kalktı. Ben de kendimi korumak için elimdeki defteri yüzüme siper ettim ve geri çekildim, bunun üzerine daha da sinirlenen polis bana vurmaya başlayınca ben de defteri bırakıp elime sopamı aldım ve onun kafasına vurdum… O günden beri bizden korkuyorlar ve ne zaman biri polisle bir sorun yaşasa – ki bu her gün oluyor- biz gidiyoruz ve kolayca çözüyoruz.”

Benzer başka bir örnek ise elektrik idaresinde yaşanıyor; faturalarını ödeyemeyenlerin elektriklerini kesen memurlar, bir de elektrikleri yeniden açmak için rüşvet istediğinde karşılarında Gulabi Çetesi’ni buluyor. Ellerinde lathi dedikleri uzun sopalarla pembe giymiş kadınları karşılarında bulan memurlar, tam da o anda bir hata yaptıklarının farkına varıyorlar.

Başka bir örnek ise şöyle; köyde fakirler için ayrılan buğdayları deposunda öylece tutan memurun ofisinin kapısına dayanan Gulabi Çetesi, ayrılan buğdayları iki traktöre yükleyerek ihtiyacı olanlara dağıtıyor.

Onlar şiddet uygulayan erkeklerin ya da devlet yetkililerinin hayatlarını zindan ederken, kendi aralarında kurdukları dayanışma ile de birbirlerinin hayatlarını kolaylaştırıyorlar. Kendilerini şöyle tarif ediyorlar: “Biz hizmet edenlere, alt tabaka diyorlar oysa altta olanlar aslında bizi kendilerine hizmet ettirenler; çünkü biz, onların çamaşırlarını yıkayan, sokakları süpüren, saçlarını kesenleriz. Ve bu yüzden onlardan çok daha üstlerdeyiz…”

Gulabi Çetesi kadınlarının nüfusu bugün Banda ve çevresinde neredeyse 100.000’e ulaşmış durumda. Onlar sömürüye karşı, yaşamları için mücadele ediyorlar. Her türden adaletsizliğe karşı doğrudan eylemle hareket eden ve örgütlülüklerinin gücüyle hayatlarını dönüştüren Gulabi Çetesi’nin kadınlarını selamlayarak, onların sözleriyle yazımızı sonlandıralım:

“Bu yol çiçeklerle değil tersine dikenlerle kaplı bir yol ve yalnızca kalplerinde
dünyanın çilesini taşıyanlar bu yolda yürüyecek cesarete sahiptir.”

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 11:20 @facelook Nr.: 70 Antworten

//meydangazetesi.org/gundem/2013/02/hindistanin-pembe-giymis-kadinlari-gulabi-cetesi/

en iyisi böyle sanirim 

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 13:41 @narinnaz81 Nr.: 71 Antworten

Çok doğru demişsin narinnaz çocuklara önemli olan neyi ve nasıl öğrettiğimize bakalım  

-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 13:43 @k09 Nr.: 72 Antworten

Erkek hegemonyasına HAYIR 
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 13:45 @adanzeye Nr.: 73 Antworten

Sessiz kalmadığınız ve tepki gösterdiğiniz için teşekkür ederim
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 13:49 @isabella Nr.: 74 Antworten

Her yıl 7 bin çocuk cinsel istismara uğruyor!Türkiye’de her dört saatte bir tecavüz veya tecavüze kalkışma suçunun işlendiği, sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuğun cinsel şiddetle karşı karşıya kaldığı, yılda ortalama 7 bin çocuğun cinsel istismara uğradığı belirtildi. Bu veriler TUİK ( Türkiye istatistik kurumu) tarafından verilmiştir hala inanmayanlar araştırabilir çocuklar gelecektir onların yarınlarını karartmamak adına bütün bu çabalar lütfen sessiz kalmayın 

Bu arada destekleyen herkese tekrar teşekkürler, sizleri seviyorum bea  

-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 13:49 @okitapmes Nr.: 75 Antworten

Aynen öyle canım  susmak Yok
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 13:50 @remix- Nr.: 76 Antworten

Onlar benim elime bir geçse bir söz hakkım olsa neler yapardım neler 
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 17:57 @isabella Nr.: 77 Antworten

hocasindan ögretmeninden papazindan pikopatindan insanliktan cikmis seytana uydum diyenleri insanlari topliyacan bir adaya görtürecen orda birakacan birbirini yapsinlar yada orda agzini burnunu kiracan ilestimi bir daha kiracan
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 21:23 @frankly Nr.: 78 Antworten

Enteresant niklerimiz varda,  Hacda  viyagradan ölen , profesör  haberini yapan milliyet gazetesiydi sanirim,  erzurumda özürlü bacisina tecavüz eden iki imami yazan sabah gazetesi, 40 küsür cocuga tecavüz haberini yazan  (zoraki  saklayamadiklari icin) Tüm  Türk gazeteleri, daha  nice haberler.nikin  amerikan  beni savunuyorsun   seni anlayamadim ben gardas Türkmüsün?

-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 22:05 @adanzeye Nr.: 79 Antworten

İnşallah adanzeye dileklerimiz bu yönde sağolasın
-----
Dum spiro, spero
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 22:07 @k09 Nr.: 80 Antworten

Ben sana hiç ulu orta kızarmıyım canom  ben kafası karpuz kadar büyük çekirdeği kadar beyni olmayan varlıklara kızıyorum  
-----
Dum spiro, spero
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!