|
|
|
Sinem için bağırıyoruz !!! |
Bencede heleki okuduğunu anlamak daha da iyidir ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bencede heleki okuduğunu anlamak daha da iyidir ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizler hep kendi ülkemizede olan biteni biliyoruz birde dis ülkelere bakin bu papazlar varmiy yokmu tama serefsiz it cakal soysuzlar hem kiz cocuklarina hem erkek cocuklarina tecavuz ediyorlar ama bunu hiristyanlar ve papazlar inkar ediyor daha dun gine papazin birisi erkek cogununa tecavuz etmis serefsizler hata italya roma bunu defalarca acikladi itler cakalar dunyanin en kötü insanlari ve pislikleri papazlar ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bana göre bir dünya sorunu biliyorsun canım sapıklığın dini, ırkı, ülkesi Yok heryerde mantar gibi türüyorlar. Sadece ülkemizde olanları eklememin nedenini daha önce yazdim sanirsam diğer konuda başka birine. Kendi vatanında olup bitene kulak asmayan topluluk dünyada yaşanan seylere kulak verip sesini yükselteceğini düşünmüyorum maalesef ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cinsel istismar belirtileri:
Toplumdan geri çekilir, içine kapanır. Kimseye güvenemediği için sürekli güvende olmayı (aile bireylerine yapışır vaziyette kalmayı  arzular. Ayrılmamak için adeta görünmez bir bağla bağlanmış izlenimi sürer.
Okuluna devam etmek istemez.
Kalabalık ortamlardan kaçar ama tek başına da kalmamaya çalışır.
Korku da dahil olmak üzere tüm duyguları daha şiddetle yaşar. Normalde korkmadığı şeylerden de korkmaya başlar.
Sürekli irkilme halindedir ve tedirginlik yaşar. Gece kabuslarla uyanır, uykusu bölünür.
Sürekli ağlar. Gerginliği, tüm hayatına mal olur. Olumlu bir durum karşısında bile hiçbir olumlu belirti göstermez, gösteremez. Çünkü kendi içinde yaralıdır ve acı içinde kıvranmaktadır. Eğer eylem, kandırılarak gerçekleşmişse; diğer insanları da yalan söylemekle suçlar.
Gözünün önüne olayla ilgili imajinasyon (görsellik) geldiğinden, bir anda gözlerini kapar ve saklanır İç sıkıntısı yaşar.
Son derece kahrolmuş görünür.
Nefes nefese kalır.
Resimlerinde olayın gerçekleştiği yeri çizer. Olayı gerçekleştiren kişiyi kızgın şekilde resmeder. Olay evde geçtiyse, evi simsiyah çizer ve şiddetli şekilde karalamaya başlar. Bu, aslında olayı zihninden silmek istediğini anlatma çabasıdır.
Okula devam etse de odaklanmakta bariz güçlük yaşar. Dalıp gider.
Kendi uzuvlarına yabancılaşır: “Bu kol benim değil, bu bacak benim değil” şeklinde söylemlerde bulunur ve çıldırmaktan korkar.
Olayların gerçekliğini sorgular, yaşadığı şeyler gerçek dışı görünür. ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Göz kırpmayı es geçin lütfen noktalı virgül yapınca öyle oldu ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlk akıla gelen cinsel saldırı ama…“18 yaş altındaki tüm çocuklara yapılan her türlü fiziksel ve ruhsal saldırı, istismardır”. Fiziksel istismar: Çocuğu fiziksel güç kullanarak itmek, vurmak, dövmek vb. Cinsel istismar: Çocuğu, cinsel ihtiyaçlarını tatmin etmek için kullanmak, işkenceler yapmak, zorla alıkoymak, sadistçe yaklaşmak. Duygusal istismar: Çocuğun öz-saygısına çelme takan davranışlarda bulunmak (lakap takmak, hakaretlerde bulunmak, utandırmak, korkutmak vb.)İhmal: Çocuğu ihtiyaç duyduğu fiziksel ve duygusal ihtiyaçlardan mahrum bırakmak (Barınma, beslenme, harçlık, okuma, sağlık gibi).İstismar olması için illa cinsel saldırı olması gerekmiyor. İngiltere’de yayınlanan son çalışma bir kez daha gösterdi ki; istismarın çeşitlerinin olduğu son 30 yılda toplum tarafından daha iyi anlaşılmaya başlandı. Bu şu demek, bir çocuk bağrışlara maruz kalıyorsa, küçümseniyorsa, hakaretlere maruz kalıyorsa yahut yalnızlaştırılıyorsa, ebeveynlerinin sevgisinden mahrum bırakılıyorsa; bu da istismardır. Bu yüzden ebeveynler çocuklarınızın birer birey olduğunu unutmayın. Elbette sınırlar konulur ama söz haklarını ellerinden almayın! ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cocuklara tecavuz ve da isgence yada dövmek yada öldürmek cok üzülüyorum karh oluyorum etgisinde cok kaliyorum günlerce üzülüyorum bazen arkadaslar video yüklerler cogu zaman bakmiyom biliyorum cok üzülecegimi allah karh etsin cocuklara kiyanlara ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No 216 yorumunu beğendim teşekkürler ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cocuklarimiza bu beden senin sen istemezsen kimse dokunamaz,iögretmeliyiz diyorsunuz sanirim? ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ha iste bende cocuguma onu ögrettim arada bir sevmek öpmek istesince karsi cikiyor büyüdü ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insan Insandir, müslümanida hiristiyanida aynidir serefsiz serefsiz namuslu namusludur. özürlü bacisina yilalrca tecavüz eden imamlarimiz var, cocuklara tecavüz eden vakiflarimiz var. müslümanlik en son din en mükemmeli güya diyer dinleri elestirme hakkimiz yokki en mükemmel din bize gelmis ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adaletmi? Adalet artik Reisin iki dudagnin arasinda adaletinizi si....m dangalaklar yine banlanacaz ya ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hatirliyorsan bir köyde kadinin birine tecavuz ediliyor kadinda tecevuzcunun kafasini kesip tepeden asagi yuvarliyor polis tarafindan kadini tutukluyorlar ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
211 yorumun begendim senin düsüncen ve fikrin hep güzel ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çok yazmışım orda TSK  bu no yazarak cevap vermek güzel oluyor beğendim
----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkür ederim canim 211 bir psikologdan alıntı ben sadece azıcık ek yaptım ----- Dum spiro, spero |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!