76 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 21.08.18, 13:50 Nr.: 1 Antworten

Bayram...
Eskiden bayramların bir anlamı vardı, yeni giysiler, ailecek toplaşmalar, aile eş, dost ile beraber kurulan muazzam sofralar, Gülen yüzler, küs olanların barıştığı mutlak günler olurdu. PAYLAMAK dı anlamı. Ramazan açlığı anlayabilmek ve komşunun, yakının halinden anlamaktı. Şimdi ise sen oruç tutuyorsun, sen tutmuyorsun kavgaları hatta sokak ortasında linç girişimleri. Kurban ise maddi durumu el verişli olmayan ailelerin çocuklarının da kursaklarına et girsin diye kesilip dağıtılırdı. Şimdilerde ise o kadar kurallar ve kanunlar yapılmasına rağmen hala bazı kesimlerin vahşice yapıldığını görmekteyiz yada kurban adı altında kesilip kendi buzluklarında saklayanlara şahidiz. Kısacası bakıyorum da  insanlığı kurban etmişiz, ne dine ne inançlara, ne fikirlere saygımız kalmış. Paylaşmanın adı olmuş AYRIMCILIK. Bu vesile ile bir vejeteryan olarak hala gerçekten paylaşmaya inanan herkese ve açlığın , sefaletin olmadığı, dünyayı yönetenlerin hırsları yüzünden insanlığın KURBAN edilmediği iyi bayramlar diliyorum ! 

-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 13:57 @nemesis Nr.: 2 Antworten

Bayram...
Teşekkür ederim
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 20:18 @isabella Nr.: 3 Antworten

Bayram...
sana aynen katiliyorum esgi bayramlarda bayram denen pek bise kalmamis ve senin kurban bayramini kutlarim                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Bildergebnis für Schreiben
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 20:42 @isabella Nr.: 4 Antworten

Bayram...
merhaba.  elestiri  ve  temennilerine   yürekten  katiliyorum.  senin  ve  senin  sahsinda bütün  forumdaslarin  bayramini  kutlarim.  umarim  bayram  dünya   barisina   vesile  olur.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 20:52 @isabella Nr.: 5 Antworten

Bayram...
Sanki ninem gibi konuştun. Ah o eski bayramlar. Kızım senin yaşın ne budun ne, hangi çağdan bahsediyorsun hihi
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 21:43 @remix- Nr.: 6 Antworten

Bayram...
Bütün dünya buna İnansa hayat bayram olsa söyleyesim geldi iyi bayramlar sanada
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 21:44 @mehriban Nr.: 7 Antworten

Bayram...
Teşekkür ederim mehriban sanada iyi bayramlar çok güzel bir yazı
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 21:45 @eses43 Nr.: 8 Antworten

Bayram...
Umarım dileklerin kabul görür iyi bayramlar eses
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 21:47 @frankly Nr.: 9 Antworten

Bayram...
Kızım mı ? Oğlum bak git  bir günde cici yaz be adam çok mu zor anlaşılıyorum acaba ? İyi bayramlar
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 21:50 @zamir Nr.: 10 Antworten

Bayram...
açlığın, sefaletin olmadığı, dünyayı yönetenlerin hırsları yüzünden insanlığın KURBAN edilmediği güzel günlere diyor, iyi bayramlar diliyorum..

Bu sözünden çok etkilendim izinin olmadan paylaştım zamircim iyiki varsın daha güzel yarınlar görebilme umuduyla iyi bayramlar  

-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 22:06 @okitapmes Nr.: 11 Antworten

Bayram...
Sağolasın hemşom sanada iyi bayramlar şap şup mucuks
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 22:08 @massmavi Nr.: 12 Antworten

Bayram...
Teşekkür ederim massmavi yüreğine kalemine sağlık iyi bayramlar
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 22:09 @isabella Nr.: 13 Antworten

Bayram...
Cici yazmasını bilmem, anam cahil bıraktı beni. Hehe.
Cicek böcek emoji de yok. Olsa yollarına sererdim. Ah ah 

Senin de bayramın kutlu olsun. 
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 22:12 @frankly Nr.: 14 Antworten

Bayram...
Teşekkür ederim  suç atma kadıncağıza herkesin kendi elinde o biraz
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 21.08.18, 22:14 @zamir Nr.: 15 Antworten

Bayram...
Oyyy cansın
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Bayram...