|
|
|
Irkcı, yabancı düşmanı, yobaz vs.. |
ana bu ceviri tam beni anlatmis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çok doğru bencede nemesis güzel seçmiş ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ne yorulmak, ne'de yormak istemedigim icin, sadece sunu hatirlatiyorum.  acik ve net olarak gündemde olan siyasi ve politik eylemleri ifade ettim. her hangi bir ideolojiden bahsetmedim. irkciligin var olan farkli yüzünden bahsettim.
NOT: neyi ifade ettiginiz, karsi tarafin sizi ne kadar anladigiyla sinirlidir. bosuna türkiye dil kurumu
lakin siyasete baglamayalim ricas kelimeli düzgün bir sekilde anlatalim türkiye dil kurumu ve sözlükler yok dimi ama. derken ne demek istediginizi anlamadim cehaletimi maruz görüp aciklama yaparmisiniz lütfen.
----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Estafurullah eses bey. Ben öyle düşünmüyorum hiç bir kelime bizim keyfimiz yada psikolojimiz ile alakalı değildir. Her bir kelimenin bir anlamı vardır bazen 2-3 de olabilir bu yüzden de Türkiye’de ve diğer ülkelerde bir kurum vardır bunu belirleyen keyfimize göre algılandığında da kavgalar çıkıyor ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rica ederim, Üç dilde anlatıldı ama anlaşıldımı bilemeyeceğim ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hala bana kelimelerin anlamindan bahsediyorsunuz. ben hangi kelimeyi anlamina uygun kullanmadimki, israrla < dil > kavramini hatirlatiyorsunuz. sadece merak ediyorum, hangi kelimeyi anlamina uygun olmadan kullandim. dil ve anlami benim en hasas oldugum milli durusumdur. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günaydın eses bey mazur görün yol yorgunluğundan sanırım kendimi ifade edemedim ama konum sadece ısrarla yeniliyorum kelimeler ve anlamlarıdır. Irkcılıği en başta anlattım sizce hatalı mı yazdım? Zahmet edip bir çok örnek de vermişsiniz teşekkür ederim ama benim istediğim kısa ve net 1932 yılında kurulmuş Türkiye dil kurumunun tastikli anlamları bunun için kimsenin tarih,antropoloji, filoloji okuması gerekmiyor. Forumda bir çok kelime tekrarlanıyor benimkiler sadece bir kaç örneğidi ve diğer rastladığınız kelimeleri yazıp anlatmanızı rica ettim yinede ısrarla siyasete ve aynı kelimelerde dönüp dolaşıyoruz. Umarım bu sefer anlatabildim derdimi, yoksa sizin yorumunuza bir kulp takma çabam Yok saygılar ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hoşbuldum teşekkür ederim  güzel yorum sende bir çok arkadaş gibi diyorsunki kelimelerin önemi Yok insan olarak düşüncemizi değişmemiz gerek. Gerçeklik payı var tabiki hak veriyorum size eğer bu kadar ayrımcılık olmasa bu kelimeler de türemezdi ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hmm ilginç din ve inançlar mi böyle yapıyor acaba insanları hümanizme yönlensek yetmezmi? ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
günaydin. inatcilikta bir < irkciliktir >  yani bireysel irkcilik. hic bir dil lügatta kaydedildigi gibi yazilip konusulmaz. kesif ve türetimlere göre anlam farkliligi gösterir. bu farkliliklari anlamak ve yorumlamak icin bahsettigim / senin gereksiz buldugun bilim dallarindan bilgi sahibi olmamiz gerekir.
NOT: Actigin konu yasadigimiz gezegenin bir numarali sorunudur. bu nedenle somut verilerle izah edilebilir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Üzerime alınmıyorum inatçıyı  birde ben gereksiz demedim tarihi okuyup öğrenmek her daim iyidir ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pardon hoşgeldin iyiki geldin unutmuşum  Hayatda varoluş sebebini sorgulama konusunda nedense ben her sorduğumda yeni bir cevap buluyorum sabit olmuyor normalmi bilmiyorum  kitap Öner’ini dikkate alıyorum teşekkür ederim ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oww iyi bari içime su serptin  kitabı ısmarladım sırayla okurum garı ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tamam ama önce başka bir kitap okumam lazım haber veririm sana ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bu nihat doganin yaptigi akil almaz tam dengesiz türkiye amerika zaten birbirine düsman birde bu geri zekali gidip birde konsermi verecek olamaz buyle bise bu adama kimse bise demiyor baskasi bunun yaptigini ve dediklerini yapsa coktan iceri atarlardi kimse buna bise demiyor ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nihat dogan ABD'de yas ilan edildi bayraklar yarıya indi ABD ye en büyük darbe Nihat Doğandan geldi.. " Bu günden itibaren ABD de hiç bir şekilde konser vermeyeceğim " dedi... Amerika Beyaz Saray şokta. Ülke genelinde bir sessizlik hakim oldu. Kure kere ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Puhahaha kız bunu dinleyen varmı ki ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bunu kimse dinlemese tvlere cikmaz demek dinliyen varmis zaten nederde bir cakal soytari varsa tutarlar ay sizlerin insanliginiz karekteriniz bitmis yalaka yüzsüz insanlar bunlar ayne ibrahim tatlises ve bulent ersoy gebi demi ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!