75 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 18.08.18, 09:16
Nr.: 1
Antworten
isabella
Irkcı, yabancı düşmanı, yobaz vs..
Son dönemlerde okuduklarımdan yola çıkarak ( atmış gibi olmasın birde film izledim) esinlenerek sormak istiyorum. Ne zaman ırkçı olunuyor? Eleştiri ve ırkçılık arasındaki çizgi nerede? Birde ırkçılık ile eşitlenemeyen yabancı düşmanlığı var. Yine sınır nerede? Ayrıca yobaz tabiri var. Hoş bazen bu üçünün karışımını da görüyoruz ama bana göre bu tür terimler arsızca çok kullanılıyor, çünkü herkese Nazi denildiği zaman gerçek Nazi kalmayacak gibime geliyor. Gelin hep beraber öğrenelim. Irkçı, faşist, baskıcı gibi kelimeler yandaş olan kimseye denir; etno santrizm yani yabancı düşmanlığı (Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur), yada ( yurtda sulh, cihanda sulh) zihniyeti taşıyan yani halkça "gavur" tabir edilen insanlara sırf aynı dili konuşmuyoruz diye beslenen, bence gereksiz ve saçmasapan kinin doğurduğu olgu veya mantıksal olmaktan çok duygusal bir yaklaşım ile kendi grubunu diğer gruplardan ayrıcalıklı ve üstün gören inanca sahip olana denir. Yobaz ise din konusunda başkalarına baskı yapmaya yönelen, dinsel bağnazlığı aşırılığa vardıran kimseye denir. Ben yanlışsam buyurun düzeltin. Demem o ki madem bu terimlere yakınsınız neden hakaret olarak algılayıp saldırıya geçiyorsunuz ? Sizden ricam çok okuduğunuz kelimeleri anlamları ile eklerseniz sevinirim, maksat açıklık getirip, birazda olsa bu boş tartışmaları önlemek şimdiden teşekkürler
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 09:50
@k09
Nr.: 2
Antworten
isabella
Evet okumuştum süperdi ama Almanca yazmıştı çoğu anlamadı birde böyle şansımı deneyeyim
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 09:51
@k09
Nr.: 3
Antworten
isabella
Azıcık göz gezdirdim forumda biliyorsun tane tane okumuyorum
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 10:18
@isabella
Nr.: 4
Antworten
mehriban
hic sevmedigim irkciliktir insan insana düsmandir din üzerinde insan üzerinde düsünce fikir üzerinde insan insan rengi üzerinde cahilik yobazlik irkcilik fasistlik her zaman vardi ve var olacak hangi ülke olursa olsun hangi devlet olursa olsun irkcilik var insan ayrimi gayrimi var
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 10:26
@isabella
Nr.: 5
Antworten
mehriban
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 12:10
@isabella
Nr.: 6
Antworten
eses43
merhaba. irkci'ligi anlamak icin insan psikolojisini anlamak gerekir. bu gezegende hareket halindeki her sey insan odaklidir. yani insan varliklarin devamini getirebilir, yada yok etme noktasina getirebilir. simdi bu yazdiklarimi anlamak icin ana baslik ve kavramlara dikkat etmek gerekir. yani popüler kültür'ün ortaya getirdigi firlama düsüncelerle anlamamiz ve anlatmamiz mümkün degildir. her zaman söylüyorum tarih, antropoloji, filoloji, arsiv okumadan /bilmeden anlayamayiz / anlatamayiz.
NOT: üc cesit irkcilik vardir.
1: soy irkciligi, örnegi nazi Almanyasi.
2: sermaye irkciligi örnegi Amerika.
3: Din irkciligi örnegi vatikan hiristiyanligi.
simdi bu yaziyi okuyanlar üc baslikta belirledigim tanimlamalari anlamasi icin aciklamali yorumdaki. tarih odakli bilgilere vakif ise bunlari arastirip anlayabilir. bu gün dünyada soy irkciligi yok denecek kadar marjinallesmistir. sermaye ve din irkciligi tarih boyunca hizlanarak devam etmistir. sermaye ve din irkciligi kendini ayakta tutmak icin her türlü eglemi mübah sayar. etik / ahlak kavrami cikarlara göre tanzim edilir.
Örnek. son yillarda avrupanin babasi Almanya ile küresel sermayenin babasi Amerika / ingiltere hep türkiyeye saldirirken, ne olduda Almanya ikide bir eski basbakan schröder´i gizlice türkiyeye görüsmelere gönderiyor ? yesiller partisinin eski genel baskani ve eski dis isleri bakani fischer neden iranda yasiyor, neden bizzat alman uzmanlarla iranin atom calismalarini yönlendiriyor ? ve en carpici olanida Almanyada hem basinda, hem halk tarafindan, hemde siyasi cenah tarafindan, her gün recep tayyip erdogana hakaret edip asagilarken, acaba neden eylül ayinda Alman devleti tayyip erdogani neden davet etmistir ? bu nasil bir celiskidir? ve türkiyede, < irk'cilar, > dinciler, sosyalistler, koministler, samimi müslümanlar, balkan ve kafkasya halklari, bazi orta dogu devletleri, bazi afrika devletleri, bazi latin amerika devletleri neden recep tayyip erdogan siyasetlerini desteklemektedirler. iste bunlara bakarak üc maddede acikladigim irkciliklari anlayabilirsiniz. günlük medya gürültüsü, popüler söylemlerle anlayamassiniz.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 12:40
@isabella
Nr.: 7
Antworten
pusu_vadi
cözüm deizmde...1.tüm dünya vatanim..2.tüm insanlar kardesim..3..iyilik yapmak dinimdir...bu sekilde düsündügün zaman irk din fasizm gibi bahanelerle insanlar birbirini öldürüp kutuplasmaz..
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 13:00
@adanzeye
Nr.: 8
Antworten
pusu_vadi
tsk ederim,,katildiginiz icin
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 13:06
@-dirilis-
Nr.: 9
Antworten
pusu_vadi
dünyaya geliyoruz ama dünyayinin her yerini görme sansimiz yok VIZE olayi var insanlar bir toprak parcasi kapmis hopppppp bura benim diger insanlar giremez,,vizesiz bir ülkeye giddigini var sayalim DIL sorunu cikiyor anlasamiyoruz,,kötü olan isabellanin belirtigi sorunlardan insanlar vahsi hayvan gibi savaslarla din adina sinir adina sürekli bir birlerini öldürmeleri....eger benim dedigim tanimlar insanlarin düsünce yapisina yerlesirse dünya daha yasanabilir bir hale gelecektir..tek dünya tek dil gerisini saymicam reiss aklima geldi
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:01
@mehriban
Nr.: 10
Antworten
isabella
Malcolm X doğru demiş
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:03
@adanzeye
Nr.: 11
Antworten
isabella
Danke für deinen Beitrag ayrıca foruma da hosgeldin
ich finde man kann auch destruktive Kritik entkalten indem man es nicht persönlich nimmt. Meistens ist unsere Reaktion ein Beitrag dazu wie Kritik vorgetragen wird z.b wie man in den Wald hinein schreit. Besser ist es in solchen Momenten zu erkennen und hinter die Kulissen zu schauen, denn die Kritik sagt mehr über die Person des Kritikers aus als über einen selbst. Somit ist es erklärlich ob es überhaupt einen Sinn macht zu argumentieren denn Zeit ist kostbar und es lohnt sich nicht Energie zu verschwenden
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:04
@k09
Nr.: 12
Antworten
isabella
Kısa öz ve yaralıysa copy paste iyidir
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:07
@remix-
Nr.: 13
Antworten
isabella
Baya uzun yazmışsın bea gözüm yoruldu eses de öyle, yine tatile çıkmam gerek
yalan olmasın tümünü okumadım
ağır konu seçmedim aslında sadece kelimelerin anlamlarını yaymaya çalışıyorum ki yine kavga gürültü çıkmasın yine siyasete bağlandı
neyse güzel bir örnek vermişsin milliyetçilik Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışı, ulusçuluk, ulusalcılık, nasyonalizm: Milliyetçilik, sadece bir ideoloji değil, bir yaşayış ve bir duyuş tarzıdır.
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:08
@k09
Nr.: 14
Antworten
pusu_vadi
deizm iyidir,,mutlak esitligi savunur ayrim yapmaz,,tüm insalara allahin yaratigi esitlikten bakar,,
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:11
@eses43
Nr.: 15
Antworten
isabella
Merhaba eses katkın için teşekkürler lakin siyasete bağlamayalım ricas kelimeli düzgün bir şekilde anlatalım boşuna Türkiye dil kurumu ve sözlükler yok dimi ama
ülkeler arası sorununa gelince tarihe ve yaşanmışlıklara önem verdiğini bildiğimden sana el chapo nun hikayesini okuyup veya izlemeni tavsiye ederim
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:11
@k09
Nr.: 16
Antworten
pusu_vadi
sagolasin,,bende begenerek okuyorum senin yazilarini
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:14
@pusu_vadi
Nr.: 17
Antworten
isabella
Teşekkürler pusu deizmi anlatman şık olmuş
ne yazikki hala deist, teist ve ateizmi anlamayan insanlar var
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:16
@nemesis
Nr.: 18
Antworten
isabella
Kesinlikle haklısın ama kısada yazsam yine konu siyasete bağlanacaktı
kısa anlatımın icin teşekkürler
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:19
@nemesis
Nr.: 19
Antworten
isabella
Deneyeyim
kendinizi bir Hintli veya bir Müslüman veya bir Hıristiyan veya bir Avrupalı ya da başka bir şey dediğinizde, şiddete maruz kalıyorsunuz. Neden şiddet olduğunu görüyor musun? Çünkü kendini insanlığın geri kalanından ayırıyorsun. Kendinizi inançla, milliyete, geleneğe göre ayırdığınızda, şiddeti doğurursunuz. Dolayısıyla, şiddeti anlamaya çalışan bir adam herhangi bir ülkeye, herhangi bir dine, herhangi bir siyasi partiye veya kısmi sisteme ait değildir; İnsanlığın tam olarak anlaşılmasıyla ilgilenir.
-----
Tempus edax rerum!!!
0
Beitrag gepostet am 18.08.18, 14:20
@k09
Nr.: 20
Antworten
isabella
He ya biraz daha gayret etse olur
-----
Tempus edax rerum!!!
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!