131 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 29.06.18, 10:09 Nr.: 1 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Bu aralar hazır psikolojiye merak sardınız bende bir konu atayım. Yıl 1979 tarihin en kirli günlerinden biri... Marina Abramovic, bir performans sanatçısı."Rhythm 0 adın verilen bir gösteride sahnede,  yaptığı şey aslında çok basitti: olduğu yerde sabit durmak. Bunun yanı sıra gösteriyi izlemeye gelenlerin seçimine bırakılmış şekilde, bir masa üzerine birçok farklı eşya ve materyal yerleştirdi. Bu masada çiçekten çikolatalı keke, zincirden bıçağa kadar her türlü rastgele eşya bulunuyordu.Tüm gösteri boyunca kadın, tıpkı cansız bir obje gibi pasif kalacaktı. Amacı aslında kendini yaşayan bir sanat eseri olarak empoze etmekti. İlk başlarda izleyiciler oldukça nazik ve iyi niyetliydi. Kimisi masadaki gülleri kadının eline veriyor, kimi ona kek yediriyor bazıları ise saçlarını okşuyor onunla tokalaşıyordu. Ancak aradan zaman geçtikçe ve performans uzadıkça işin rengi değişmeye başladı.İlk olarak izleyicilerden biri kadına hafif bir tokat attı. Abramovic'in gerçekten de hiçbir reaksiyon vermediğini fark eden topluluktan bazıları kadına daha sert bir biçimde vurmaya başladı. Az önce kadının elini sıkan, ona gül uzatan insanlar karşılarında gerçekten savunmasız birinin olduğunu kavradıklarında şiddet eğilimi göstermeye başladılar. Ancak olaylar bununla da sınırlı kalmadı. kalabalıktan biri silah alıp kadının alnına dayadı, bazıları ise bir kalemle yüzünü boyamaya başladı. Dur durak,yok bir makas ile üzerindeki eşyalar kesilerek taciz edilmeye başlandı. Yetmedi kalabalıktan bir kadın bir bıçak ile vücudunu çizmeye başladı, bundan cesaret alan topluluk kanadığını gördüğü halde devam etti hatta kanını emenler bile oldu. Doymadılar eziyete kadını cansız bebek gibi ordan oraya taşıdılar. Birisi kadını masaya yatırıp tecavüze yeltenmeye çalışınca neyseki sağ duyulu bir kaç kişi marinanın gözyaşlarına dayanamadı ve sesler yükseldi ama tepki vermeye kimsenin cesareti yoktu  Ta ki kalabalıktan çıkan bir kadın, Abramovic'in gözyaşlarını silip ona sarılana kadar…ne hikmetse ondan sonra kadına siper olup yaralarını sarmaya çalıştılar. 

Şimdi sıra sizde ne anladınız bu yaşanmış gerçek hikayeden ? 

-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 11:10 @remix- Nr.: 2 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Aslm remixo, 

Efendi olmak ayrı birsey tabiki tarih boyunca kadına olan şiddetli eylemleri gördük, eşitiz denildiği halde bu hala sürüyor ama bu demek değildir kadın herzaman haklıdır diye, cinsiyet olarak değilde karşıdakine insan gözüyle baksak bu ayırım olmazdı sanırım. Hikayede fark ettiysen kadınlarda şiddete meyilli olabiliyor. Merak edilen aslinda şu tepki vermeyen bir kişiye siddet uygulamak hangi sebepten kaynaklanıyor ? Ve biri başlayınca ayni deneyimi yapma istegi neyden kaynaklaniyor bu cesaret? 

-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 11:19 @remix- Nr.: 3 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Hıı bende psikoloji uzmanları burada cok ya beni aydınlatırlar diye  açtım bakalım daha taze ne de olsa 
-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 11:26 @remix- Nr.: 4 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Yanı kısacası sabır mi sınanıyor bu şekilde ? İyide kadın mesleğine aşık ve saygısından ötürü tepkisi olmuyor bu durumda işi baltalamak icin neden bu denli şiddet kullanılsın
-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 11:38 @isabella Nr.: 5 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Okuma tembelleri için ... 

-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 12:31 @zamir Nr.: 6 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..

Selam zamir, ben teşekkür ederim, çok etkisinde kaldığım bir hikaye. Kesinlikle katılıyorum eğer biri dur demeseydi kim bilir neler yaşardı bu kadın. Genele baktığım zamanda aslında senin dediğin gibi yada remixin örnek verdiği sürü psikolojisi,  maalesefki her alanda mevcut. Bir çok şeyden etkileniyoruz yada bazı fikirleri savunuyoruz, bazen fikir değişimi de yaşıyoruz birileri sayesinde ama şiddet uygulamayı asla güç olarak göremiyorum daha çok zayıflık olarak algılıyorum, bu sadece vicdana mı dayalıdır? Öyleyse neden vicdanlar bu kadar yoksullaşı?  Burada da görüyorum zaman, zaman biri artık nedeni herneyse kaba bir tabirle saldırgan olmaya başlayınca peşinden bir sürü kişi gelip bir kişiye yükleniliyor aynı şekilde biri savunmaya geçince de oluyor, illaki bir öncü mü gerek kendi akılları yetmiyor mu düşünmüyor degilim 

-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 12:44 @insane Nr.: 7 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Doğru haklısın bir ellerine geçilse iki kaşık suda boğarlar
-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 15:02 @femefatale Nr.: 8 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..

Danke für deinen Beitrag. Ich stimme dir zu, dass man sich wehren sollte wenn es nötig ist. Jedoch stellt sich für mich die Frage kann es denn wirklich sein, dass es so viele Psychopathen auf der Erde gibt bzw. es immer mehr Leute gibt die sich von anderen , zudem noch gewaltsam leiten lassen? Was kann der Grund dafür sein? 

-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 15:24 @isabella Nr.: 9 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Merhaba.  psikiyatrik  bir  vaka'yi,  psiko-analiz  etmek  tabiki  haddime  degil.  sirf  böyle  degerli,  sosyal  icerikli  paylasimlar  yaptigin   icin  <  samimiyetle söylüyorum >    akil   bir  insanin  hayatini   nasil  idame  ettirmesi  gerektiginin  en  güzel  örneklerinden  oldugun  icin,  hakkini  teslim  etmek  icin  yorum  yaptim.   ben  söyle  bir  teori  ortaya   atabilirim   yeni  dogmus  bir  bebegi   ormana  birakmak,  yeni  dogmus  bir  bebegi  sosyal  gereksinimleri   icin  gerekli  olan  ne  varsa  eksiksiz  karsilanan   bir  ortama  birakmak.   bu  iki  bebek  yaradilisindan her  türlü  hadiselere  < arti-eksi > programlanmis olarak  dünyaya  geliyor.  bu  programlanmayi  cözmesi  ve  kullanmasi,   egitim  ve  zaman  gerektirdigi  gibi,  ayni  zamandada hangi  kosullarda  egitim  aldigida  önemli.

NOT: söz  konusu  eylemin  ustaca  düsünülüp  hazirlanmis   bir  deney  oldugunu  düsünüyorum.  sanatci   ve  orada  dogal  tepkilerini  gösteren  insanlarinda  özellikle  secildigini   düsünüyorum.
siddet  nerede  ve  kime  olursa  olsun,  hangi  canliya  uygulanirsa  uygulansin  tasvip  edilmesi  mümkün  degil.  siddet canlilarin  dogasinda  var,  bunu  minimize  etmenin  tek  yolu  sevgi  kavramiyla  yapilan  egitimdir.   

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 15:45 @femefatale Nr.: 10 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
merhaba.  NO: 18´deki  Almanca  yorumunu  okudum  cok  güzel  bir  yorum.  her  zaman  size  söylüyorum  lütfen  türkce  yazin  diye.  türkcenizde  güzel,  türkce  yazarsaniz  inanin  okuyan  pek  cok  kisi  faydalanir.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 15:51 @femefatale Nr.: 11 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
  siz  bilirsiniz diyorum    ama  ben  uyarmaya  devam  edecegim.  Türk'cemden  taviz yok !
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 15:59 @femefatale Nr.: 12 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
uzlasi  her  zaman  güzeldir,  uzlasi  teklifide  her  zaman  güzel  insanlardan  gelir. 
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 19:15 @isabella Nr.: 13 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
canim gine güzel konuya dayanmisin yüregine saglik ben sunu söylemek istiyorum insanlar öyle olduki kadina sidet cocuklara tecavuz kadinlari köle gebi  kulanirlar cocuklar kücük yasta büyükler gebi calisir yani insanlarin insanlar ne kadar acimasiz ne kadar merhatmesiz olmuslar genelikle bu tur olaylar türkiyede oluyor ne kadina ne cocuklara deger veriyorlar vermiyorlar bunada cok üzülüyorum
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 29.06.18, 19:27 @isabella Nr.: 14 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
can dundar cok saygi doydugum insan sevdigim insan can dunder  dedigi gebi bu insanlar kin nerfert nireye  kadar ölüme  kadarmi oysa yasamak cok güzel birakalim kin nefreti yasiyalim
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 30.06.18, 08:33 @eses43 Nr.: 15 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Merhaba eses bilerek böyle bir kurgu yapıldığını düşünmüyorum çünkü deney yarıda kesmek zorunda kalınmış. Eğerki gerçekten kurgu ise cok gerçekçi yapılmış ve aslinda günlük yaşantının tamamen yansıması olmuş. Hep sevgi ve eğitim diyoruz ama bazen insanların gerçekten hasta olduklarını kabul etmek gerekir küçük bir örnek vereyim, geçen gün okula gittim eğitim amaçlı biraz öğretmenle sohbet ederken sınıf kendi halinde takılıyordu, iki kız mutlu bir şekilde şarkı söylüyordu, durduk yere sınıf arkadaşlarından bir kız kalktı şarkı söyleyene ağır bir şekilde tokat attı öyleki elinin izi kaldı. Şiddete yeltenen kız baya da derslerinde başarılı ailesini de yıllardır tanırım saygın insanlar. Neyse kızla konuşmayı denedim nedenini öğrenmek istedim ama bir neden bulamadık pişman oldu sınıf arkadaşları yaptığının yanlış olduğunu söyleyince ama dışlanmadı sadece uyarıldı anlayacağın birseyler dürttü ama ne olduğu belli değil
-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 30.06.18, 08:38 @femefatale Nr.: 16 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Cok haklısın illaki ses çıkartmak gerekiyor, şimdi sen öyle diyince senin savunma mekanizman neden bu kadar aşırı çalıştığını daha iyi anlamış oldum, her gün böyle insanlar ile ayni ortamda kalmak kolay degil
-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 30.06.18, 08:43 @okitapmes Nr.: 17 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Sağol hemsom izledim hasta dolu mübarek, onca da ödül almış gacı, bu deneyi sunmamın nedeni insanların neden guruplaşma merakının olmasının  nedenini öğrenmekti aslinda kendisi hakkında pek bir bilgim Yok
-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 30.06.18, 08:45 @mehriban Nr.: 18 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
TSK canım şiddet maalesef kolay yol olarak insanlara aşılanmış durumda her yerde var yaş da ülkede tanımıyor. İnsallah dediğin gibi sevgi ve emek gün gelir daha baskın bir hal alır
-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 30.06.18, 08:53 @zamir Nr.: 19 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Aslm zamir, öyle kadınları anlamıyorum hadi diyelim herkes ikinci şansı hak ediyor kadın sineye cekti bunun devamının geleceğinden bir haber olsada ikinci girişimde hala öyle kocamdir hem sever hem döver mantigi bana ters. Şiddete kendini savunma dışında karşıyım aslinda ama böyle tiplere acımam olmaz fitil fitil burnundan getiririm kızılcık sopası yanında hafif kalır
-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 30.06.18, 09:31 @dilaraaaaaa Nr.: 20 Antworten

Gerçek yaşanmışlıklar..
Selam Dilara, İllaki kimse kötü doğmaz ama kötü tecrübeler şart güçlenmek icin bunun icin şiddete başvurmak acizlik olur diye düşünüyorum. Kadının nesi varki ?
-----
Momento mori !!!
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Gerçek yaşanmışlıklar..