Doğa Yok olduğunu farketmez, kendi hakkında düşünmez, üzülmez. Bizler umursamalıyız, kendimiz icin bencilce !
Malum havalar ısınmaya, çicekler açmaya başladı, tozlar uçuşuyor ve bir çoğunuz temizlik krizine girmiş durumda Hanımlar, beyler pislik olarak görüpte, lütfen bahçenizi, terasınızı, balkonunuzu, litre, litre su ve hatta çamaşır suyu ile yıkamaya çalışmayın, biliyorsunuz ki yine olacak ve siz tekrar, tekrar bu uygulamayı yapıp, doğaya, yanı kendinize ve geleceğinize zarar vereceksiniz. Bu vesile ile tanımayanlara “doğa için çal” projesini tanıtmak istiyorum. Yaşadığınız yer hiç önemli değil, doğa ve müzik evrenseldir ve herkes katılıp katkıda bulunabilir. Unutmayın bu dünya hepimizin, geleceğimizi karartmayalım!!
Not: illaki su benim, faturasını ben ödüyorum diyenlere nacizane bir öneri, Mesela ..kapınızın önüne her gün bir kap su koyup sokak hayvanlarını ve kuşları sevindirebilirsiniz olmazmı ?
Teşekkür ederim canım o senin güzel düşüncen. Küresel iklim değişikliği bir dert; seller, taşkınlar, buzulların erimesi, kıyıların denizler tarafından yutulması ihtimali, kuraklık... En güçlü ya da yoksul olanların büyük çoğunluğu, kendi küçük ya da büyük çıkarını esas alarak, kendini dünyanın merkezine koyarak yaşıyor. Herkesin mazareti var! Çok şey sadece günü kurtarmaya yönelik.. Doğayı yok sayarak yapılan her şey, geleceğimizi biraz daha belirsizleştiriyor. Komik olan, korunmak doğanın umurunda bile değil. O nasıl olsa, öyle ya da böyle var olacak... Vay bizim halimize...İklim değişiklikleri, seller, taşkınlar ortada, dün maalesef buna Ankara’da şahit olduk. Kendimizi kandırmanın bir faydası Yok herkes biraz düşünüp hareket etmek zorunda yoksa daha çok basımızı taşlara vururuz. Dediğin yalan hikayeleri çok doğru, bizlerin bu dünyada misafir olduğunuzu hala idrak edemeyenler bir hayli fazla, bu bir kavransa, adabı muaşeret kurallarına uyulsa, sanırım daha etkili olacaktır çünkü bu gezegenin nimetlerine hepimizin ihtiyacı var