|
|
|
21 Mart dünya down sendromu günü |
Engeller aşılmak için vardır, takılmak için değil
Down sendromu ilk kez İngiliz hekim John Langdon Down tarafından 1866’da tanımlanmıştır. Birleşmiş Milletler 10 Kasım 2011 tarihinde aldığı bir kararla 21 Mart’ı Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan etmiştir. Birleşmiş Milletlerin 21 Marttarihini seçmesinin en önemli nedeni ise down sendromlu insanlarda 21.ci kromozomun 2 yerine 3 tane (21/3) olmasıdır. ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canim insanlarin ne sakatin huzurlu bakacan insan huzurlu dogar yada sakat dogar yada gör dogar insan insadir own sendromlu cocuklar genelde boy ve kilo açısından daha yavas büyürler daha yavas ögrenirler problem sözmede ve karar vermede diger socuklardan daha sok zorlanırlar. Zeka seviyeleri normalden düsük olarak kalır Ancak iyi ve erken baslanan egitimle zeka seviyelerinde anlamlı yükselmeye rastlanır. Down Sendromlu çocuklar iyi bir egitimle normal birey seklinde hayatlarını sürdürebilirler. İmkan tanındıgında meslek edinebilirler. Kendi yasamlarını idame ettirebilecek seviyeye ulasabilirler Fizik tedav özel egitim ve dil terapisine ihtiyac duyulur. Bunlar icin planlı ve programlı bir sekilde profesyonel yardım almak gerekir allah her tür insana yardimci olsun ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cok agir ver güzel forum aciyin yüregine saglik ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sakat kelimesi çok yakışıksız canim engelli demek daha uygun ama down sendromdular sadece genetik bir farklılığa sahip. Boyları belki normalin altında dır, gözleri de belki biraz çekik ama yürekleri de bir o kadar büyük. Erken yasta destekledikleri ve iyi bir eğitim aldıklarında yabancı dil de öğreniyorlar, atletizim de yapıyorlar, üniversite de okuyorlar, çalışıyorlarda vs hatta İstanbul’da bir Cafe var sırf down sendromlu kişiler çalıştırıyor o kadar sıcak bir ortam ki ne kadar farklı olduklarını hissettiriyorlar ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haklisin ama ben onu genel olarak söyledim kusura kalma ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba. zor bi durum. böyle durumla karsilasmis Aileler taniyorum. Allah yardimcilari olsun. bu rahatsizliktan muzdarip olan cocuklarimizin kendi psikolojik durumuna göre Aile ile birlikte egtim almali. bu kardeslerimiz mutlaka sosyal yasamin icinde olmalilar. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Asıl sen kusura bakma canim biraz hassas davranıp yanlış anlamışım senin yorumların her zaman değerli teşekkür ederim ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba katılıyorum mutlaka sosyal yasama entegre edilmeli ve sadece çocuklar değil velilerin hatta tüm insanlar bu konuda eğitim almalı ki dışlama olayları yaşanmasın ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben sana tesekür ederim senin yorumlarin insanligin cok güzel hakli haksizi bilen insansin yüregi güzel insan ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cocuklarda bir olay doydumu ve gördümü yemenin cinler basima geliyor kendimi tutamiyorum cocuklara kiyanlari naletliyorum kötü pislik cakalari soysuzlari nefsine sahip cikmiyani tum kötü insanlari topliyacan bir tek tek bir cövala koyup agzini baglayip denizin ortasina atacan bir tekmede üstüne atacan tam bogulsun inim inim inlesin ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!