|
|
|
selam canlar_8_mart tum dünyada yasiyan kadinlar gününüz kütlü olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dokuz ay benim icin cektin zahmet, koynunda gezdirdin, dogurdun anam,anam anam anam analar yavrusuna bakar elbet, emegin cok büyük ödenmez anam,anam anam anam Ah garip ana anam,anam anam, telef anam oy Geceler uyumaz, ninni calardin, besigin dalina güller baglardin anam, anam anam anam biraz hastalansam hemen aglardin, ellerin koynunda beklerdin anam, anam anam anam Ah garip ana anam, anam anam, telefsin anam oy oy Ali Basbug'unun gözü yollarda, benim gibi dertli var mi kullarda anam, anam anam anam genc ömrüm bitti gurbet ellerde, tomurcuk gülünü koklarim anam, anam anam anam Ah garip ana anam, anam anam, telefsin anam oy oy ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilmem unuttun mu acep bugünü oy anam Bugün senin günün anneler günü
Birazcık doğrulda göster yüzünü Hiç kabul edemem ben öldüğünü
can anam can sana kurban anam
anne uyan baş ucuna biz geldik oy anam
her yanını çiçeklerle bezettik
öldüğünü kabullenmek zor ama
yavru kurban deyişini özledik lele oy anam can anam
yokluğunu kabullenmek zor ama
ane kurban deyişini özledik lele oy anam ah can anam
niye koyup gittin bizleri niye oy anam
kime seslenecez biz anne diye oy anam
alıp getirmiştim sana hediye oy ana
unuttum üstünün örtüldüğünü lele oy anam can anam
can sana kurban anam ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adına şiir yazılmamış kadınlara selam olsun..'' / Ahmet Moran ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam canim benden önce davranmışsın ama olsun çift dikiş gidelim  senin tarzın azıcık farklı diyerek seninde kadınlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canim seninde kadinlar günün cani gönülden kutlu olsun ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben bu video biliyom dinledim_8 _Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını öneren Clara Zetkin (solda) Rosa Luxemburg ile.
Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı. ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anesi ve babasi olmiyana allah sabir versin Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben bu gün izinliyim butun gün aneme bakacagim birazdan gidip güzel bir hediye alacam sevinsin biraz canim anem kurban olim sana ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Böyle güzel bir günde böyle güzel bir bir form açtığın için çok saol tüm bayanların ve senin kadınlar günün kutlu olsun ellerinden öperim ablam ----- rakŭdan sonra aklŭma geleceksen kelle pacadan ne farkŭn var |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bana hergün bayram sizin günnüz kutlu olsun... ----- 3 kurus fazla olsun ama kirmizi olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Kadınlar gününüz kutlu olsun....  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kadınım ben.. Minicik yüreğinde dünyayı taşıyan, Elleri hamur kokan, Kırılgan, alıngan.. Gözyaşları içinde gizli,... Biraz çocuk, biraz anne, biraz deli.. Aşkın her hali.. Tutkulu, düşbaz, haylaz bir kadınım ben.. İncitmeyin beni, Giydiğim fistanlar bile çiçekli.. Bedenimin ne önemi var ki ? Benim hazinelerim yüreğimde gizli.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bak ağlıyor için için, Hani nerde kadın hakları Çalışırız geçim için, Hani nerde kadın hakları
Meclislerden yerilmişiz, Aklı kısa görülmüşüz, Hep zorula verilmişiz, Hani nerde kadın hakları
Kirmanını eğirmez mi, Hamurunu yoğurmaz mı, Seni beni doğurmaz mı, Hani nerde kadın hakları
Tık demeden dövülürüz, Ana avrat sövülürüz, Sık sık evden kovuluruz, Hani nerde kadın haklarıDerde yoğa alışığız, Çilelerle buluşuğuz, Birkez gülsek yılışığız, Hani nerde kadın hakları
Hatuni'yim ne diyeyim, Bitmezki daha sayayım, Cevap verin de duyayım, Hani nerde kadın hakları |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkür ederim
----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erdemcim cok cok sag ol allah razi olsun saygilar erdemcim ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam yüregi güzel insan tesekürler ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canim emekci kadinlar günün candan kutlu olsun allah hersey güzel gönlüne göre versin ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seninde kadinlar günün kutlu olsun bu özel bir göndür onun icin calisan ve emekci kadinlara selam olsun allah butun kadilarimiza yardimci olsun kol kanat gelsin ezilmesin yitilmesin hor görülmesin tekral tesekür ederim yorumun icin sag ol ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!