106 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.02.18, 12:41 Nr.: 1 Antworten

2:38 dakika

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 13:13 @isabella Nr.: 2 Antworten

Almanca bilmeyene tercümesi 

Sana ufacık bir testim var, çok kolay bana sadece su an çevireceğim kağıdın üstünde ne görüyorsun onu söylemeni istiyorum. 

Ne görüyorsun ? 

Eminim ki çoğunuz siyah bir nokta görüyorum diyecek. 

Evet doğru siyah bir nokta görüyorsunuz kağıdın üzerinde. Ama bu siyah nokta kağıdın sadece  3% değerinde. Bazılarınız veya hiç biriniz daha çok beyaz alan görüyorum demiştir. Halbuki kağıdın üzerinde daha çok beyaz var. 

Hayat da da böyle genelde hep ufak şeyleri görürüz, kızdığımız, sinir olduğumuz küçük noktalar, her seferinde kağıdın üzerindeki siyah nokta gibi. Komplike iliskileri küçük tartışmaları görüyoruz. Trafikte sinir eden kişiyi görürüz. Sadece başkalarında görmüyoruz işimize gelmeyeni, kendimizde de görüyoruz. Memnun değiliz kendimizden. Kendimizde görüyoruz o siyah noktayı, burunumuz, saçımız hoşumuza gitmez. Zayıflığımızı görüyoruz, belki biraz sabırsızız, belki sportif değiliz, sürekli memnun olmadıklarımızı görüyoruz. Hep bu siyah noktayı görüyoruz. Bunu okul yıllarımızdan da tanıyoruz, yazılıyı geri aldığımızda bize nelerin yapamadığımızı gösteriyorlar hep yanlış olanları çiziyorlar doğru yaptıklarımızı değil. Böylece başlıyoruz zayıflığımıza konsantre olmayı. Böyle başlıyoruz siyah noktaları görmeye kendimizde, partnerimizde, dünyada, ailemizde her yerde mutsuz ve memnuniyetsiz olduklarımızı görüyoruz ve bir çok güzelliğinin olduğunu unutuyoruz, şükretmeyi unutuyoruz. Bu siyah nokta bizi çoktan mutsuz etti ve bizi kontrol edende o. Hatırla ne kadar güzelliğinin olduğunu hatırla nelere şükredebileceğini, hatırla sende ne kadar güzelliklerin olduğunu, ufacık noktalara takılma çünkü o ufacık siyah nokta seni özel kılandır. Dünyada güzel şeylerin var olduğunu görmeni kendi güzelliklerinin farkında olmanı diliyorum 

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 14:46 @isabella Nr.: 3 Antworten

merhaba.  ich  antworte  deine  frage.   ich  sehe mich  selbs.   .
 türkcesini  okudum.  güzel  düsünceler.  almanca  anliyor  ve  konusuyorum  ama  yazma  konusunda  yetersizim.   sizin  hosgörünüze  siginarak   < Almanca  yazmaya  calistim >   evet  O' siyah  nokta  benim   cünkü  insan  önce  kendini  anlamali  sonra  cevresinde  olup-biteni  algilamaya  calismali.  tabi  algiladiklarimizin  kavramlarini  vicdan   muhakemesinden  gecirmeliyiz.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 16:04 @isabella Nr.: 4 Antworten

Cok  güzel bir  paylasim,, emeklerinize saglik...

Kücük  nokta  siyahtan  önce,,  cogunluk olan beyazi  görebilme dilegi  ile...

-----
GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP ÝsE SevMeYe SeBePTiR
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 17:01 @isabella Nr.: 5 Antworten

selam canim butun yaziyi okudum ve bu delikanli gayet güzel konusuyor biz insanlar toplum olarak hic bir zaman sükür bilmeyiz ac olsakta tok olsakta isimiz gücümüz olsada zengin fakir olsakta her zaman heyat yasaminda sikayetciyiz hic bir gun insan kulu mutlu olmuyor herseyi daha cok istiyor elinde oldugunla  yetinmiyor allah sükür demiyor güzeligi saygi sevgi sevkati bilmiyor insan kulu cok nankurdur beyaz siha fark etmiyor yeterki sen onu güzel görmen lazim
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 17:24 @isabella Nr.: 6 Antworten

Bild könnte enthalten: 1 Person, Text                                                                                                                                                                                                    Bild könnte enthalten: Text
-----
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 19:34 @isabella Nr.: 7 Antworten

Harika bir paylasim sizi tebrik ediyorum elinize yüreginize saglik saygilar
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 23:43 @eses43 Nr.: 8 Antworten

Merhaba Eses sırf sen yine hanı Türkçe dersin diye oturup tercüme ettim  şaka bir yana çok hoşuma gittiği icin konuştukları çevirip paylaşmak istedim. Siyah noktalar hep var olacak önemli olan onlarla barışık olmak
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 23:45 @_ah_kalbim_ Nr.: 9 Antworten

Teşekkür ederim umutlu beyaz yarınlar sizede
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 23:47 @mehriban Nr.: 10 Antworten

Teşekkür ederim canım vakit ayırıp okuduğun icin, haklısın insanoğlu doyumsuz ama az ile yetinmeyen çok ile de mutlu olamaz fikrindeyim
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 16.02.18, 23:47 @kozalak Nr.: 11 Antworten

Teşekkür ederim kozalak
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 12:17 @isabella Nr.: 12 Antworten

merhaba.  aklima  geldi,  türkceye  tercüme  ederken,  benim  elestirilerim  aklina  gelmistir  diye.   bütün  yaratilmislar   bi  sekilde  hayatlarini  idame  ettirirler   bu  yaraticin  lütfudur.
birde  irdeleyen,  yorumlayan,  vicdaninda  muhakeme  yapan  ve  bunlari   ön  yargisiz  canlilarla  paylasanlar  var,  benim  icin  sende  algilari  acik  bir  güzel  insansin.  

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 13:00 @50grad Nr.: 13 Antworten

Başta kendimizden başlasak hiç de fena olmaz yeterince üzücü olaylar mevcut dünyada bu yüzden biraz positiflik yaymak gerekiyor
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 13:02 @okitapmes Nr.: 14 Antworten

Hemsom bazen rest çekip ve ya es geçmek gerekiyor önemli olan pişmanlık duymamak o zama bile güzel birşey görmek mümkün
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 13:07 @eses43 Nr.: 15 Antworten

Evet dil yüzünden eleştiriye maruz kalmayayım dedim  teşekkür ederim bir mukavele
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 14:23 @okitapmes Nr.: 16 Antworten

Tabiii sen hiç pişmanlık duyma hep beyazlar içinde ol hemsom 
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 14:27 @okitapmes Nr.: 17 Antworten

TSK sende
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 14:32 @isabella Nr.: 18 Antworten

insanlar öyle olmuski yalanci sahtakar iki yüzlü herkes cikarini düsünüyor insanlik bitmis merhamet acima kalmamis herkes cebini düsünüyor sanki nalet olsun o cebinize insan koru ekmek sogan yer gine mutlu olur ama simdikiler herseyde sikayetci mutsuz allahin verdiginle yetinmiyor dok karniyla daha cok istiyor insannher haline sükür eder yasadigina sükür eder öyle degilmi
-----
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 14:36 @mehriban Nr.: 19 Antworten

Her hale şükretmek önemli tabiki acısıyla tatlısıyla. Herseyde bir hayır vardır kötü tecrübeler bile insanı olgunlaştır akıllanmayı sağlar bu yüzden hayat dilediği gibi gelsin
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 17.02.18, 14:43 @isabella Nr.: 20 Antworten

canim dilerim heyat sartlari ne olursa olsun insahlah herkesin hersey gönlüne göre verir
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!