106 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.01.18, 13:49 Nr.: 1 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Son yıllar da epeyce moda oldu. Çocukların doğum günleri nişan, düğün konseptinde kutlanıyor. O günün sabahında anneler kızlarıyla kuaföre gidiyor saçlar yapılıyor. Aa pardon haftalar önce başlıyor telaş, salonun süsleri, geleceklerin davetiyeleri, onlara verilecek hediyeler, anne kızın kıyafeti, tokası, ayakkabısı ve düğünlerde kesilen o apartman büyüklüğünde yaş pasta... Yahu yazarken yoruldum. Düşünün, bu tür doğum günlerine
gelenler ne yapsın, hediyesini ona göre seçecek ve tabii ona göre giyinecek. Bu sadece küçük yaşta bir çocuğun doğum günü. Sonra çocukların neden küçük şeylerle mutlu olmadığından yakınıyoruz. Çocuklarımıza küçük şeylerle mutlu olmayı öğretmemiz lazım. Maddi mutluluklar kısa vadede çözümdür. Manevi mutluluk uzun vadeye yatırım yapmaktır. Biz taklit eden varlıklarız, hele ki çocuklarımıza biz şekil veririz. Bu yüzden bırakın modaya uymayı sınıflarına bir adet pasta dilimi bile götürseniz mutlu edebilirsiniz minikleri diye düşünüyorum peki siz bu konu hakkknda ne düşünüyorsunuz ? 

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 13:51 @isabella Nr.: 2 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Daha çok kız çocuklarında yapıldığını gördüğüm için konuyu bu yönde açmak istedim 
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 14:12 @isabella Nr.: 3 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
selam canim ben dogum günü bilmem ve kutlama kutlamamda pek naydir ama bazi hani bu sosyetiler zenginler cocuklarin dogum günü kutlar hemde nasil sanki butun mal mülk onlardamis 5 yasindaki kizi ve ergegi süslerler püslerler masalar donatirlar milyon para dökerler  dogum gunu kutlarlar o parayi az biraz caresiz kalmis fakir fükaraya versiler  belki zavali gariban yoksul  az biraz sevinir öyle degilmi
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 14:17 @mehriban Nr.: 4 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Selam canım doğru diyorsun ama sadece zengin olanlarda yok bu olay sırf geride kalmasınlar diğerlerinden diye bu kutlamalar yapılıyor. Karşı değilim aile ve arkadaşlarıyla toplanılmasana ama bu kadar abartılı olunca isteklerin de sınırı olmaz diye düşünüyorum
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 18:26 @isabella Nr.: 5 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
cok haklisin bencede artik her pups icin bir konsept düzenliyorlar 

gercekten abartilmis... tabiki beklentilerde cikar bu halde dedigin gibi
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:10 @dilaraaaaaa Nr.: 6 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Tabiki güzel onları mutlu görmek biraz farkına vardıkları zaman gün sayıyorlar ne de olsa ama bir sınırı olmalı
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:11 @desaster Nr.: 7 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Doğru dedin herşey maddiyat değildir manevi değerleri aşılamak gerek
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:15 @isabella Nr.: 8 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Bencede cok gereksiz seyler,  hani cocuklari sevindirmek mutlu etmek cok güzel cok hos bisey ama asiri derecede abartmak cok sacma !! Onca masrafi bir cocuk icin harcamak tamamen israf olur ve allah indindede günahdir. Bence onca masrafi baska ihtiyaci olan cocuklara harcasalar daha cok makbule gecer.
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:20 @okitapmes Nr.: 9 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Olmazmı Hemşom sen bana gel ben seni götüreyim şenliğe  geçenlerde bir davetiye geldi vaybee dedim ne kadar da özenle basılmış neyse gittim dışarda çiçekler balonlar müzik sesi dedim kesin yanlışlıkla dügun yapılan yere geldim bir girdim omg heryer pembe beyaz glamour ışıl ışıl özel masa örtüleri dj ve palyaço tutulmuş anne kız aynı prenses tül elbise anneye dedim palyaço ya ne gerek vardı sen yeterdin  baya abartılı yani bu kız yarın Bir gün evlenecek acaba dugunu nasıl olur şimdiden merakla bekliyorum
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:22 @asri Nr.: 10 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Ein einfaches beisammen sein finde ich auch in Ordnung aber manche sind echt extrem und das auch nur um sich zu zeigen bir nevi boş hava atma 
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:23 @cooleseele Nr.: 11 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Yani illaki daha fazlasını  isteyecekler
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:26 @kozalak Nr.: 12 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Aynen katılıyorum bencede israf önce küçük şeylerden mutlu olmayı öğreneceklerine baştan pışpışlayip zarar veriyorlar diye düşünüyorum
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:28 @desaster Nr.: 13 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Das kann ja jeder für sich entscheiden aber wenn ich manche 8 jährige mit dem iPhone X sehe denke ich mir nur muss das denn sein
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:34 @asri Nr.: 14 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Es ist ja auch ganz nett mit paar Freunden und Familie auch ein Raum zu mieten von mir aus auch einen Clown aber dieses bling bling finde ich extrem  hast du meinen Beitrag 15 gelesen 
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:35 @desaster Nr.: 15 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Ich bin auch der Meinung dass sie sich Luxusgüter verdienen sollten öyle armut pis ağızima düş yanlış
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 20:49 @desaster Nr.: 16 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
İnsanlar biraz kolayına kaçıyor aman beni rahat bıraksın havasında herşey alınıyor sonra çocuk ters davranınca sağ sola saldırınca bu çocuk neden böyle derler
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 21:04 @desaster Nr.: 17 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Bu biraz dediğim yola git gittiğim yola gitme gibi oldu
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 21:12 @desaster Nr.: 18 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
 bubamın sözünden çıkmam 
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 21:17 @desaster Nr.: 19 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Bubanin sözünü dinle baltaya sap olursun zaten harçlığa gerek kalmaz
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 07.01.18, 21:20 @desaster Nr.: 20 Antworten

Gerekli, gereksiz ...
Cok beklersin
-----
viva la vida ...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Gerekli, gereksiz ...