|
|
|
Para para para ... |
Varlığı bir dert yokluğu yara bilirim ama konumuz farklı....
Kocaeli’deki simitçi abiden sonra şimdi Kandıralı hamal abimiz “gözüm midemden çok büyük olmasınki paylaşmanın güzelliğini ve yaşamın tadını bileyim” diyerek Her ay bir günlük kazancını çekilişle bir Vakıfa bağışlıyor. Bu örnek davranışından ötürü ellerinden öper onun vesilesi ile birde burdan duyurmak istedim.
Siz de böyle birşey düşünüp yapmak İstemez misiniz ? Birde kendinize göre vakıflar belirtirseniz sevinirim. ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Yaşın benden büyükse öperim ne olacak bizde öyle öğrendik  nereye olabilir diye sordum ne kadar yapıyorsunuz diye sormadım ki zaten vakıfların reklamını yapmak da sakınca yok bence ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Kendi ceplerine atma mevzusu çok maalesef haklısın teşekkürler yorumun için ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Bir çok vakıf var tabi hemsomm iyi araştırmak gerekiyor doğru yere ulaşmasi icin umarım bilgi sahibi olanlar yazar. Ich persönlich kenne world Vision, unicef, mor çatı, paraäthische, tema ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
selam bazen kapiya geliyorlar yardim icin az biraz veriyoz yada is yerinde bazen yardim icin para toplarlar istiyen veriyor artik o para yerine gidiyormu gitmiyormu hic sormadik yardima muhtac kalanlara allah yardimci olsun ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Selam, bencede Vakif cok var ama icte istedigimiz yere geliyor mu o baska. Kendim Islamic Relief den bu konuda cok ama cok emek veriyor. Daha haftasonu alman bir program da gördüydüm bagis toplayan kisi parayi nasil kendi cebine koydugunu. Benim tavsiyem tabi bir kismini dini vakfa bagislamak sonunda biz bagisi verirsek orada bizim elimizden gelene yaptik. o parayi durumu olmayan kisilere vermeseler günahi tabi onlarin. Alternatif durumlari hic iyi olmayan kisilere arastirip vermek te var....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Herbirimiz.ulkemizdek8 bir oksuz veya yetimin birkac yillik veya eyitim suresi boyu.eyitim ve kirtasiye giderini karsilar isek cennet denilen mekani hak ederiz diye dusnuyorum |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Amin canım kapıya gelenler benim gördüğüm kadarıyla cami mensupları oluyor tabi yerden yere değişiyordur ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
TSK yorumun icin bende öyle düşünüyorum Damla’ya Damla’ya göl olur insanlık git gide bencilleşiyor. Birde illaki para da gerekmiyor mesela Bir sürü insan kemik ılığı nakli bekliyor bunun icin dkms öneriyorum „ Mund auf Stäbchen rein Spender sein „ ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Aslm tsk yorumun icin kontrol etmek zor tabiki dernek de çok olunca isler karışor bir çok kişi bu yüzden elden vermeyi daha uygun görüyor ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Yorumun icin TSK yalnız bir tek ülkemizde yardım düşünürsek bencillik olmaz mi veya kendimize cennette yer edinebilmek için bunu yapsak, bence yanlış ne olacağımız belli değil belki bir gün bizde muhtaç duruma düşeriz bu yüzden insanlık vazifesi olarak görsek daha uygun olacağını düşünüyorum ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Ody niye boş işler olsun bilinçlenmek de her daim fayda var zaten konuyu bu yüzden açtım tecrübeli arkadaşlar önersin herkes kendi çapında yine araştırsın ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Para toplayan Vakiflarin yüzde 90ì sahtekar. yani topladigi paralarin hemen hemen hepsini kendilerine ayirip yiyip iciyorlar. Cünkü en dürüstlerinde bile kendileri icin harcanan Paralarin haddi hesabi yok. Sürdükleri Arabalar, Binalari, sigortalari vede bütün giderleri o paralardan karsilaniyor. Yani Türgev örnek olarak, bütün Belediyeler milyarlarca dolarlik Arsa vede Binalar verildi, milyarlarca dolar yardim toplandi. Peki kime, neye, ne icin kimse bilmiyor. Yada Vakif degilde, Deniz Fenerini örnek verelim, milletten topladiklari yüzlerce milyon Euroyu hangi Partiye aktardilar vede Alman Mahkemelerinde kimler yargilandi. Yani hangi Kurulusa Vakifa verirsen ver, yardim cok az gidiyor Millete.Kurban bagisi toplayan yüzlerce Vakif topladiklari paralar ile sadece gösteris icin bes on Koyun kesiyorlar vede Milleti her zamanki gibi KAZIKLIYORLAR. Akli olan böyle Kuruluslara kurus vermez. Icinden iyilik yapmak geliyorsa, Arkadasin dediig gibi gidersin senin cevrende olan yasayan cok fakir bir Aile bulursun vede onlara yardim edersin. Cocuklarin okumasi icin destek cikabilirsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Yorumun icin TSK yalnız Türk vakıfları belirtmişsiniz halbuki dünya çapında bir sürü dernek ve işlerini düzgün yapan kurumlar var. Kendim icin değil genel icin paylasimlar tecrübeler ve deneyimler belirtilsin istedim dediğin gibi iyilik yapalım derken bir çok tuzağa düşen insanlar var maalesef ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
Benim tanistigim bir Türk Bayani vardi. Bochum cevresinde bir tane Alman Vakfi icin kapi kapi dolasip yardim topluyordu. Ama is bitiminde onlarin yöneticisi olan Kisi ile bulustu, bende yanindaydim. Topladigi paranin yüzde 40ìni Bayana verdi ve geri kalaninida cebine atti. Yani Yabanci, yerli diye bir ayrim yok. Ne yazikki bir cogu yalan dolan. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Para para para ... |
o kadar cok dolandircilik varki bunlari ifsa etmekte yarar var tesekkür ederim ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!