|
|
|
Akıllı telefonlar ve hayatlar |
1876 yılında Alexander Graham Bell telefonu icat ettiğinde bu noktaya geleceğini hayal ediyor muydu bilinmez. Ancak bilinen bir gerçek var ki telefonların gün geçtikçe hayatımızı ciddi anlamda değiştirdiği. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Akıllı telefonların bizi yavaş yavaş içine çektiği postmodern dünya yaptı ve yenilikler, teknoloji geliştikçe etkisini yitirmeden devam ettirecek gibi görünüyor. O kadar bağımlı olundu ki bazı ülkelerde trafik levhaları bile değişti. Bir konsere gittiğinizde bile sanatçıyı canlı olarak görme şansı ve özelliği varken, ellerinde cep telefonu ile video çeken hatta bu yüzden tek parmakla alkış tutulduğunu görebiliyoruz. Yemekler bile tadına bakılacağı yerde önce flaş dan geçiyor artık. Lügatlardada yeni kelimeler türedi Selfie gibi hatta yılın kelimesi unvanını bile aldı, yetmedi bide çubuğu üretildi. Tartışmalar, takipler, Doğum günü, bayram tebriği bile artık cep telefonlarıyla yapılıyor. O kadar bağımlı olunduki her an bir resimle ölümsüzleştiriliyor, tatiller buluşmalar ve hatta kavgalar, trafik ihlalleri bile cep telefonlarında kayıt altında. O kadar ileri gidildiki tek tük olan mezar ziyaretleri ve cenazeler bile çekilip hatta sosyal medyada paylaşılıyor...
Sizce cep telefonu ne kadar önemli, en çok niçin kullanırsınız yada en gıcık olduklarınız nelerdir ? ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bence güzel birşeyden faydalanma imkanımız var ama bazı şeylerin suyunu çıkartıyoruz gibime geliyor. Asosyallesiliyor sanki ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doğru söze ne denir ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba, ömrümün sanırım 25 yılını cep telefonsuz dönemde yaşadım,dolayısıyla hayatta olmazsa olmaz birşey olmadığının farkındayım...gündelik yaşamda görüşme harici 2 tane oyunum var onlar için kullanıyorum....sosyal medyadaki hesabımdada oyun paylaşımları ve bieaz müzikten başka birşey bulunmaz... zamanla insanların cep telefonuyla ve sosyal medyayla olan abartılı ilişkisinin azalacağına ve normalleşeceğine inanıyorum... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drlam canim evet telefon ne kadar önemlimis sanki esgiden cep telefonu vardi bir evin telefonu vardi oda herkesde yoktu simdi oooo telefon internet ve cep telefonu 6 yasindaki cocugun elinde bilene var yani heyat cep telefona baglanmis bir misafire gidersin yada bir dögüne cep telefonla ograsiyorlar resim cekmeler videao cekmeler yidikleri yemegi resimleri yani bir nefesini cekmiyorlar ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba ve iyi bayramlar, teknoloji bağımlısı olmadığı icin tebrikler. İlerleyen zamanlarda azalırmı göreceğiz inşallah şimdiki genç nesile baktığım zaman pek öyle görünmüyor ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam canım, iyi bayramlar .. çok yaygın iyi yönleri de var elbet ama söyle etrafıma baktığında hastalık derecesinde dediğin gibi misafirliğe gittiğinde yada dışarda bir cafe de oturduğun zaman sohbetin yerini telefon almış gibi, hatta geçen izindeyken havuzun içinde bile cep telefonu ile uğraşan gördüm ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sanada iyi bayramlar evet aynen dedigin gebidir dedimya bir nefesini alip verip cekmediler onuda hal ederler ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
teşekkürler,iyi bayramlar sizede İsabella... bir söz vardır su akar yatağını bulur... forumlardaki olağanüstü paylaşımlar nasıl zamanla tükendiyse cep telefonlarındaki o abartılı paylaşımlar ve bağımlılıkta terkedilecektir,sıkıyor insanı,boğuyor zamanla... değişmeyen tek şey değişim...herşey gibi zaman içinde bunuda tüketeceğiz,ve sırada ne var bilmiyorum? .. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ay suna bir bak tabaklari nasil firlatiyor ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkür ederim .. haklısın insanoğlu çabuk bıkıyor bazı şeylerden ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bende anlamadım Gulam gibi konuyla alakayı ama olsun  bu arada ay lav yu nun ikinci filmi de yakında vizyonda olacak ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba hayirli bayramlar. teknolojinin getirdigi yenilikleri canlilarin hayatini kolaylastirma acisindan bakinca mükemmel. ama insani iliskiler ve kavram kargasasi yasanan pek cok abartili paylasim ve zaman israfi gibi negatif katkilarida var teknolojinin tabii bunu dengede tutmak insanin kendi elinde. ebeveynler bu konuda cocuklara dikkat etmeli bence cocuklarin saglik ve kültürel gelisimi acisindan yararindan fazla tehlikesi var. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba Eses, teşekkür ederim sana da hayırlı bayramlar, katılıyorum velilere çok is düşüyor bu durumda kendileri kafalarını dinlemek icin veriyorlar çocukların eline son model telefonları, çocuğun nelere baktığımı ve nelerle uğraştığından bir haber oluyorlar, güvenmek iyidir ama kontrol etmek daha doğrudur diye düşünüyorum. Çocuklarla vakit geçirmek kitap okumayı doğa ile haşin nesin etmek şart çoğu artık maalesef evde oturuyor ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katiliyorum sana. teknoloji avam karmasinda tahribat yapmaya basladi bile insanlarin kendi sosyal durumunu asan bilgilere ulasabildigi icin, ulastigi bilgiyi yerinde kullanamama gibi bir zafiyete düsüyor. bunun disinda insanlar kliselesiyor beyinlerini kullanmiyorlar bilgi hazir bu durum ileride insanlik icin kötü sorunlar cikarabilir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çabuk bilgi edinebilinmesi aslında çok güzel birşey ama maalesef her bilgi doğru değil araştırma merakınız çok yaygın değil galiba yada okuma hevesi az. Ben şahsen öğrenmeye aç bir insanım çok okurum bazen 500 sayfalık bir kitabın kısaltılmışını teknolojiden yararlanarak okurum ama kitap kokusu eksik oluyor zevk-i olmuyor ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arastirmak, irdelemek, sorgulamak dogal olarak insan yasaminin en önemli gereksinimi. okumak bu acidan vaz gecilmezimiz olmali. bunu cocuklara adapta etmeliyiz ben hep cocuklari gencleri gördügümde yas gurubuna göre okumaya yönelik ilginc sohbetler yaparim okumaya heveslensinler diye. bahsettigimiz bu konu evlerde ciddiye alinmali anneler bu konuda daha basarili olur. cocuklari okumaya özendirmeliler. ben malesef eskisi gibi okumuyorum yilda bir iki kitap anca okuyorum bunun disinda internet üzerinden yapilan yayinlarida takip edip okuyorum.
Kisaltilmis özet kitap okumak  ilginc, meslek erbabi kisiler icin cok yararli olabilir hani bilgi, birikim, tecrübe katkisi bakimindan. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Akıllı telefon tarihinde 10 yıl kadar geri gitmek, bu cihazların hayatımızı nasıl değiştirdiğini görmek, anlamak açısından faydalı bir hareket olurdu. Teknolojinin hızından olsa gerek kullanmaya hızla alıştığımız birçok kolaylığı benimseyerek rutin hayatımıza entegre edebiliyoruz. Oysa son 10 yılda akıllı telefonlar hayatımızda birçok öylesine değiştirdiler ki, çoğumuz akıllı telefonlardan önce neyi, nasıl yaptığımızı hatırlamıyoruz bile. aslinda tekonilijin pozitifni kulanmak gerek,ama her seyden oldugu gibi bizler her seyi abartiyoruz genelde yeni geelismis ulkeler... artik telefonlar haytamizi yonlendirdigi icin beynimiz ve zekamiz offline modusa girmis gozukuyor.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haklisin canim kusura bakma ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
insanlar o kadar rahat olmuski hersey telefon üzerinde hal ediliyor evlilikler ve iki sevgili cep telefon üzerinde mejaj atip ben ariliyorum bu normalmis gebi karsidakide normal görüyor mesele bir devlet dayresine gidersin isim var der emil at der yada bazi alis verisleri cep telefonunda yaparlar yada izine gider hemen gitigi yeri ve resimleri ceker kor eeee demeki heyat cep telefonda süc degil insanlarda süc öyle degilmi benim bildigim cep telefonu aile ve arkadas dost is icindir ama öyle yaptilarki atiklari adami bilene cekiyorlar pes yani ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!