64 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 09.07.17, 01:12
@gokhanemre
Nr.: 21
Antworten
hadibee
Suriyelilere bedava !
''HİKMET BAHŞİ'den alıntı...........,,,....,,,,,,,,,"Emani Arrahman"
Emanı ismi ile müsemma bir anne bizden ''Emani'' diledi. ''Arrahman'' mülkünde bize sığınmıştı. Gece yarısı levye ile kapıyı kırarak doğumuna 3 gün kalmış hamile, 10 aylık çocuk sahibi suriyeli muhacir genç bir anne olan ''Emani Arrahman'' 10 aylik bebegi ile zorla evinden alınarak ormanlık alana kaçırıldı. Ormanlık alana götürülen genç kadın tecavüze uğradıktan sonra 10 aylık oğlu ile birlikte başları taşla ezilerek öldürüldü.
''Necip millet yoktur, Necip insan vardır.''
Kimse bu alçaklığı tevil etmeye çalışmasın. Yıllarca bu topraklarda nefret tohumları ekildi. Bazı kesimler ötekileşetirildi, ayrımcılık had safhaya ulaştırıldı. Kardeş kardeşi kesecek, komşu komşudan nefret edecek politikalar yürütüldü.
Son yıllarda da Suriyelilere karşı bu kesimler tarafından nefret alenen pompalandı. İşsize "Suriyeliler sizin yerinize çalışıyor", garibana "Suriyeliler binlerce lira maaş alıyor" dediniz. Üniversite sınavını kazanamayan gençlere bile "bakın Suriyeliler sınavsız okuyor" diye hedef gösterdiniz. Sokakta gördüklerinde demediklerini bırakmadınız.
Böylece nefret pompalanan bir ülkede tecavüz bir yana her türlü saldırı fitne ve bozgunculuğa zemin hazırlandı.. 15–16 yaşındaki liseli ergenleri ırkçı sayfalarda Suriyelilere nefretle doldurdunuz. Her kötülüğün sorumlusu ilan ettiniz. Herkesi düşman ettiniz.
Sonra ne oldu? İki insanlıktan nasibini alamamışlar Sakarya/Kaynarca'da Suriyeli muhacir kadını ve on aylık bebeği evden kaçırıp TECAVÜZ etti, hem anneyi, hem karnındaki dokuz aylık bebeği hem de 10 aylık çocuğunu kafalarını taşlarla ezerek katletti!!!
Sevinin doya, doya alçak ve deyyus adamlar…
Eğer yasasaydı o mazlum anne. Bugün iki çocuğu olacaktı. Biri 10 aylık, diğeri de bir günlük. Anne baba iki çocuk sıfırdan başlayacaklardı hayata.
Günlerdir "Suriyeliler huzurumuzu bozdu" gazelinin ardından bu olay, madalyonun diğer yüzünü gösterdi. Demek ki huzur bozan bizim içimizdeki SEREFSIZLERDI!
O tecavüz edilen bir TÜRK olsaydı, bugün sokağa dökülmüştüler! Ama ne arar! Bu itlerin vicdani tek yollu çalışır. Kendi tırnakları, Suriyelinin üç canından daha kıymetlidir...
Suriyelilere söverek milliyetçi olduğunu sanan, "Bu topraklar Türk toprağı" diyerek nara atanlar. Bunu da unutmayın ha… Türkiye Türklerin, Arabistan Arapların, Kürdistan Kürtlerin değildir. Mülkün sahibi Allah’tır. Bu topraklar 600 yıl hilafete merkez olmuş, mazlum ve bikeslerin sığınağı, muhacir yurdu, ümmeti Muhamed’in(sav) istinatgâhıdır…
Suriyelilere bu toprakları dar eden, Suriyelinin yediği lokmayı çok gören, yüzdüğü denizi bir kasık su edip onları boğmak isteyenler Allah bin bir türlü belanızı versin. Kim Suriyelilere hor gözle bakıyorsa, ister dost ister akraba, bilmem ne bela, kim olursa olsun topunu kınıyorum…
Bugün Türklüğün ve Türklerin en büyük düşmanı, bu topraklara nefret, ayrımcılık ve ırkçılık tohumu ekenlerdir. Bir muhacir ve göçmen yurdu olan bu topraklara kapıyı kapatanlardır. Bizim sine ı merhametimize sığınmış namusunu bize teslim etmiş Suriyeli muhacir kardeşlerimize karşı alçakça saldırı yapanlardır.
Suriyelilere tecavüz, hakaret, sövme, dövme ve yağma yapınca daha fazla Türk mü olunuyor. Olsa, olsa şerefsiz olunur.Türklük kanda değil ahlak ve karakterdedir unutmayın. Türk’ü Türk yapan; çapulculuk ve tecavüz değildir. Türk’ü Türk yapan; ahlaktır, fazilettir, insaniyettir, imandır, islamiyettir.
Suriyelileri savunduğumda "Sen Türk değil misin?" diye milliyetçilik maskesi ile ırkçılık yapanlarla karşılaşıyorum... Benim milliyetçiliğim sizin yaptığınız "ırkçılığa" benzemez. Evet, Türk'üm… Kürdüm, Arap’ım, Laz'ım, Çerkezim… Ama her şeyden önce Allahın bir Abdi haddini bilen bir âdemoğluyum. Ben senin bildiğin Türker’den, Kürtlerden, Arap’lardan değilim.
Sizin her yeriniz Türk olsa, Kürt olsa, Arap olsa ne yazar, kaç yazar. İnsanlıktan çıkmışsınız... Bundan sonra her türlü cinayet, tecavüz gibi adli vakalar karşılıklı nefreti körükleyip duracak. Bunu mesulü da sizin gibi alçaklardır.
Yüzyıldır İslami bu topraklardan söküp atmak için her türlü desise ve bozgunculuk yaptınız. Milletimizin fıtratını bozmaya çalıştınız. İnsani islami ahlaki sosyolojik genetiği ile oynadınız. Ahmaku küpekadan tekepküp etmiş ahmak alçaklar… Başaramayacaksınız… Biz sizin kökünüzü Anadolu topraklarından söküp atacağız inşallah.
Mekke’li ashabı muhacirin Medine’ye hicret ettiğinde; Medineli ensar kira fiyatlarını %300 artırsaydı, ensar ev sahipleri muhacirlerin kızlarını kiraya saysa idi, ensardaki esnaf, muhacirleri 3 kuruşa çalıştırıp köpek muamelesi yapsaydı, Sonra Medine halkı çıkıp "Yeter ulan bıktık bu Mekkelilerden, her yer Mekkeli." Diye isyan etseydi…
VALLAHİ ALLAH MEDİNEYİ YERİN DİBİNE SOKARDI!
Ama Suriyeli muhacirlere biz nasıl davrandık… Fırsatçı işverenlerimizin ucuz işçisi oldu. Fırsatçı ev sahiplerinin kölesi oldu. Kömürlüğünü boyayanımız 500 lira. Işıksız akrep dolu bodrum kata 900 lira kira aldık. Çocukları bizim çocuklarımız okula giderken selpak sattı dilendi.
Kocasız kalmış anneleri de su sattı. Kira parasını denkleştiremediğinde o böcekli rutubetli pis bekâr odalarının gecesi elli liralık parasını çıkarmak için otel sahibin salyalarına maruz kaldı. Bizim ikinci el kokuşmuş kıyafetlerimizi giyip ısındı örtündü.
Medineli Ensar ne yaptı… Evini onlara açtı. Yemeğini onunla bölüştü. Sözde değil özde kardeş oldu…
Bu gidiş hayre alemet değil. Hiç bir örgüt, hiç bir beşeri güç veya başka bir devlet bizi yıkamaz, yok edemez. Ama biz bu gidişle ALLAH TARAFINDAN HELAK olan toplumlardan oluruz.
ALLAH'A YEMİN EDERİM Kİ; Suriye’deki savaşın Türkiye’ye sıçramaması, ülkeyi batıracak ekonomik krizler geçirmemiş olmamız, hendek savaşlarında iç savaş çıkmaması, süfyanızmin ve deccalizmin tahribatına ve 15 Temmuzda darbecilerin başarıya ulaşamamış olmasının en büyük sebeplerinden biri de ülkemize sığınan bu mazlumların DUALARIDIR!
Ama gel de anlat…
Hikmet BAHŞİ
0
Beitrag gepostet am 09.07.17, 01:14
@gokhanemre
Nr.: 22
Antworten
hadibee
Suriyelilere bedava !
//www.gazetevatan.com/-canakkale-cephesinde-suriyeli-sehit-var-mi-yok-mu-tartismasi-b-966257-gundem/
0
Beitrag gepostet am 09.07.17, 15:09
@mehriban
Nr.: 23
Antworten
mematiii_74
Suriyelilere bedava !
slm arkadaslar herkez güzel yorum yapıyor da aynısı bızım başımıza gelse nere gıderız acaba onu duşunun bence hıç bı ulke kabul etmez bızışehıtte oluruz gazıde yınede vatanımızı bırak mayız ha alacaksada çocukları kızları kadınları 50 yaşından buyuklerı ala bılır dı bı genç ler gelıyor maaş almaya kulagında kupe uzun saçlı burnunda kupe bunlaramı sahıp çıktık bızzzzzz
0
Beitrag gepostet am 10.07.17, 19:28
@isabella
Nr.: 24
Antworten
kendisi
Suriyelilere bedava !
sevgili isabella yüregine saglik,meseleye sadece sonuctan bakarsak neden sonuc iliskisini kuramazsak dogru sonuclara ulamayiz..git orda savas orda öl demek cok kolay bir söylem..
Burda elestirlmesi gereken suriyeliler deger sayet elestireceksek iktidarin yaklasimini degerlendirmek gerekiyor..
Esat demokratik degildi ama buna ragmen ordaki topluluk birsekilde yasiyordu uluslararasi gucler kendi cikarlari dogrultusunda buna türkiyede dahil müdahale ettiler,uluslar arasi mudahaleler hic bir ülkeye demokrasi gecirmemistir,tam tersi hep kaos yaratmislardir..
Demokrasi ancak toplumun kendi kaderine sahip cikarak demokratik taleplerini toplumsallastirdiklari ölcülerde hakkini arayarak elde edebilirler...
Savastan kacmis evini yurdunu terk etmis hangi psikolojiye sahipler bunlari biliyormuyuz biraz empati...
0
Beitrag gepostet am 11.07.17, 00:04
@kurtbeyi
Nr.: 25
Antworten
hadibee
Suriyelilere bedava !
sizi vicdaninizla bas basa birakiyorum, bir MHP üyesi veya gönüllüsünden (eger dogru ise!) hic beklemedigim bir durus, bravo! Bir de daha önce yunanli da olsa yardim edilmesi lazim falan diyerek fikrinize temel olusturmussunuz, yazik. Mazlumun kalmaz ahi yerde, cikar aheste aheste!
15 Temmuz´dan ne ve kimler sayesinde kurtuldu bu ülke? iste bu gariplerin dualari sayesinde!!! selamlar...
0
Beitrag gepostet am 11.07.17, 13:23
@kendisi
Nr.: 26
Antworten
isabella
Suriyelilere bedava !
Teşekkür ederim kendisi. Neyim değil ne olacağım kavramı az özellikle milletimiz bazı konularda çok bencil bir davranış sergilemekte tabiki fikirlere de saygı duymak gerekir netice itibari ile yurt dışında yaşayan insan Türkiye'de yaşayan insanın fazla halinden anlayamaz çünkü nizamlar farklı mesela yurt dışında sosyal yardım konusunda herkes eşit Türkiye'de ise konumuzda ki Suriyeliler sosyal yardım alırken TC vatandaşı alamamakta bu yüzden de insanlar isyan etmekte onlara varda bana niye Yok demekte bu nedenden ötürü çoğu kişi yanan ateşe odun eklemekte, baştan herkese ayni uygulama yapılsa dışlamalar da olmaz sanırım. Ekonomik açıdan zor olsa gerek diyenler olabilir ama mesela vekillerin zam oranını göz önünde bulundurursak emeklilere nazaran çok çok daha fazla bu hep bana hep bana denildikçe pekde halka karşı bir örnek olunamaz. Geçici süreç dedikleri yıllar boyuncada sürebilir bu yüzden insanlar hak, hukuk adalet diye sokağa döküldüler bence son derecede haklılar. Genel olarak örnek olmak da bir eğitim sayılır insanları kışkırtmak sadece bir kaosa yol açabilir bir ornegi de yaşandı zaten geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız bununla ilgili de fikirlerini belirtmiş hamile gencecik Suriyeli kadına ve çocuğuna yapılan vahşet ibret olmalı, içeriği ise daha da vahim önce kocaya para teklifi karşılığında boşanma talebinde bulunan o şerefsiz kadın ve yavrusuna evine zorla girip kaçırıp tecavüz edip kıyabildi daha da mide bulandıran ise insanların tepkisi hiç birşey olamamış gibi davranılması ne kadar acı ve ne kadarda utanç verici ... devlet eşitliği sağlayamıyor olabilir ama insanların daha duyarlı olmaları gerekir onları her ne olursa olsun düşman olarak görmemeli, yarın senin en yakınının yada kendinin de basına gelebilir bunuda unutmayalım..
-----
viva la vida ...
0
Beitrag gepostet am 11.07.17, 13:38
@nilo84
Nr.: 27
Antworten
isabella
Suriyelilere bedava !
Selam Nilo Suriyeli kadına yapılan vahsetle ilgili paylaşımını taktir ettim iki defa açtığım kadına siddet olaylarındaki topiclerde de maalesef bir çok kendi sucu gibisinden yorumlar geldi onu daha hazmedemeden bu canı davranışın arkasından herkesin susması daha da beter, insanlık ölmüş desek yeridir, kim olursa olsun hangi ırk hangi din olursa olsun yapılanı, olaya seyirci kalanlari, tepkisini göstermeyeni siddetle kınıyorum !!!
-----
viva la vida ...
0
Beitrag gepostet am 11.07.17, 15:48
@kurtbeyi
Nr.: 28
Antworten
pusu_vadi
Suriyelilere bedava !
1. hoca ne olacakti bu insanlarin hali diyelimmki türkiye almadi kapilari kapatti buraya verecek bir cavabin varmi....2..biraz empati diyoruzya misal almanyada da 3 milyon türk var burasi vatanimiz degil kriminal olaylara bakarsak türklerin basi cektigini görürüz,,fasit almanin biri ciksa türken raus dese ne dersin...3...hani dedikya insanlarin din dil irk ayrimi yapmayacagiz hiristiyanlarin icinde yasiyoruz biri ciksa isid yüzünden adamlarin canlarida yaniyor ülkemizde müslüman istemiyoruz ne dersin....4..hani türk olmanin bazi degerleri vardiya ne oldu öldümü bunlar????
0
Beitrag gepostet am 11.07.17, 17:12
@kurtbeyi
Nr.: 29
Antworten
pusu_vadi
Suriyelilere bedava !
kim kiminle savasacak bellimi? en az 10 grub birbiriyle savasiyor kim kime dumduma orasi...süriyeye baska bir ülke savas acsa sana hak veririm derimki ülkelerini terk ettiler savastan kactilar..ama bu kisilerin savasacagi bir hedef yok...hedefleri olan grublar zaten savasiyor her gün binlerce kisi ölüyor süriyede...bu insalara barinma yeme icme giderlerini devlet vermek zorunda,acindanmi ölsünler sokaktami yatsinlar,hasta olanlar doktora gitmesinmi....
0
Beitrag gepostet am 11.07.17, 17:31
@kurtbeyi
Nr.: 30
Antworten
pusu_vadi
Suriyelilere bedava !
söyleyim hoca cok basit,,esed yönetimi elindeki bölgeleri korumak icin rusyayla iranla bir olup savasiyor,,,isid denen illet islam devleti kuracagiz diye asiyor kesiyor,,pyd devlet kuracagiz diye kantonlari birlestirme derdinde savasiyor,,osö gücleri esede karsi türkiye destegiyle savasiyor,,el nusrasi cihatci gurublari ayri bir konu türkmenler ayri bir konu...sonra bunlar cikarlari icin iside karsi bir olup savasiyoz ,birlesiyolar ayriliyolar,her ÜLKE kendi cikari icin anlamsiz bir sekilde savasiyolar...sahsen ben süriye vatandasi olsam bu bilinmeyen denklemin icinde pisi pisine ölmem bende cikardim o bölgeden peki sen hangi grubta olurdun nerde ne icin savasirdin....veya söyle sorum süriyeli bir mülteci ülkesine dönse kime karsi savassin ????
0
Beitrag gepostet am 11.07.17, 17:46
@kurtbeyi
Nr.: 31
Antworten
pusu_vadi
Suriyelilere bedava !
soruma cevap bu degil hoca,süriyeli bir mülteci ülkesine dönse kime karsi savasmali.. soru bu??? eger bunun cevabini bana verirsen sana bu konuda hak verecem..süriyenin durumu bu dedigin seyler icin gecerli degil,,süriyedeki durumu analiz yapmiyosun veya yapmak istemiyosun...ordaki durum ic savasla basladi.disardan bir ülke saldirmadi süriyeye süriye kendi icinde birbiriyle savasiyor burayi anlamak zormu???
0
Beitrag gepostet am 11.07.17, 18:12
@kurtbeyi
Nr.: 32
Antworten
pusu_vadi
Suriyelilere bedava !
bir ülke icin en kötü senaryo ic savastir,7 düvelle karsi birlik olur savsirsin ama ic savasta yok olmaya mahkum kalirsin...süriyede osö ne yapcak allah askina esedimi yencek rusya arkasindayken,,süriyede bu noktada kimse kimseye üstünlük saglayamaz,,tek cözüm orada barisin gelmesidir...
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!