|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Arkadaşlar birgün çalıştığım işyerinde rahatsızlandım (soğuk algınlığı ) ve işyerinden izin alarak o gün işten erken çıktım ve extra 1 gün rapor almak için sağlık ocağına gittim. Neyse doktorun verdiği ilaçları yazdırmak için eczaneye gittim. Sıra beklerken yaşlı bir teyze geldi , elinde bir kağıt ( gözleride tam görmüyordu ) ecza kalfasına elinde ki kağıdı uzattı ve dedi ki '' Oğlum bu ilaçları ssk karşılamıyormuş, ilaçlar çok pahalı '' dedi. Ecza kalfası '' Evet teyze bu ilaçları malesef devlet karşılamıyor , ücretli satıyoruz. Ama suriyelilere bedava , birtane suriyeli bul onun üzerinde yazdırabilirsin '' dedi. Şaka maka şaştım kaldım. Tüp bebek yaptırmak,üniversitelere sınavsız giriş , sınavsız devlet memuru olmaları,ruhsatsız market,bakkal açmaları ... Bu tür şeyleri internet ortamında tvde haberlerde gördüm duydum. İnsan sinir oluyor ister istemez, ama birde kulağımla şahit olunca hep bi deli oldum sövecektim zor tuttum kendimi. Metrolara binemez olduk. Üstüne üstük birde sahillerde,sokaklarda kadınlarımızı , kızlarımızı taciz etmeleri.... Bunun gibi bir sürü pislikleri var bu suriyelilerin saymakla bitmez malesef. Tamam kadın,çocuk ,yaşlı bunlar kalsın (geçici bir süre suriye düzelene kadar) ama eşek kadar adamlar, gençler elini kolunu sallayarak ülkede geziyor. Bizim askerimizin ne işi var suriyede ?? Toplasınlar hepsini versinler 3 aylık askeri eğitim salsınlar suriyeye ... Herşeyi geçtim , Ülkesini bırakıp kaçan milletten ne beklenir ki... Türkmenler kadar şerefli ve onurlu olsalarda ülkeleri için savaşsalar....
Türk,Kürt,Çerkes,Alevi,sünni,şafi = Et ve tırmak gibidir ... Bunu kimse tartışamaz... Ama gel gelelim bu suriyelilere karşı sonuna kadar faşistim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
selam arkadas iyi güzelde bu insanlar ve toplum hangi ülkeye karsi savasacak amerika rusya almanya ingiltere cünki bir ülke olsa tamam insan savasir ama bunda 4 ve 5 ülke var savasiyor hangi ülkeyle karsi savasacak Suriye savasin suana kadar bilancosu ise Yaklasık 200 binden fazla Sivil öldü ve130 bin kayıp kisi ve 5 milyon kisi evsiz kaldı 3 milyon kisiden fazla mülteci durumuna düstü Bu savasta günde ortalama 60 ila 100 kisi hayatını kaybetmektedir allah kimseyi yurdundan memleketinde etmesin hem suriyelerin hepsi kötü degil iyilerde var bazi kendini bilmez var ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Selam mehriban hanim, Bunun iyisi kotusu, garibani var ama, söz konusu vatanlarini savunacaklar.Nasil ki bizim ulkemiz i dort bir taraftan sardilar zamaninda. Ecdadimiz ( 14,15,16 yaslarinda eli silah tutan herkes) fransizlara,yunanlilara,ruslara,italyanlara vb... çanakkalede, yemende, kafkas cehpesinde,filistin cephesinde kelle koltukta , sarikamisda 90 bin kisi donarak sehit olmaya gittiyse . Suriyeli eli silah tutan herkes gidecek.  yukarida da belirttigim gibi kadin yasli cocuklar haric) Ben böyle düsunuyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Bak guzel kardesim kıç mıç yazarak siirlerden altinti yaparak bana edebiyat yapma. Ben fasistligi ulkerine gitsinler diye diyorum, yoksa adam kesmek soylarini kurutmak icin demiyorum. Dogru ulkede zaten adalet yok , hukuk yok.... Elini kolunu sallayarak geldiler bunlar bir suru bombalar patladi. Adalet, sosyal haklar once bizim ulke vatandaslari icindir. Suriyelilere gelince de bakamayacagin suriyelileri neden saldilar o zaman heryere yapsinlar yeterince konteynır kent yok mu arazi mi yok. Suriyeliler bizim kardemiz diyenler 500 tane korumayla geziyor. Nasil ki bizimm ecdadimiz kelle koltukca eli silah tutan herkes savatiysa onlarda ulkesi icin savasacak  kadin cocuk yasli haric) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Malesef oyle... Tutturmuslar bir rabia eller havada.. Yahu benim askerim oluyor suriyede burdakiler keyif icinde... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Evim ocagim icin.. Mahremim icin savasirim. Hic olmadi bir avuc toprak icin savasirim.. Ölursekde mezar tasimiza mahremi icin savasti kacmadi, serefiyle öldu diye yazarlar... Bütün guclerin cani cehenneme... Allahtan baska hic bir guc yoktur... Gun gelecek hepsi belasini bulacaktir.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Sen yerden göge kadar haklisin arkadas bunlari kafamiza bela edenler utansin sirf oy ugruna!!! Güya müslüman kardes hic araplardan kardes olan bir kavim varmi acaba? Tarihteki örbeklerini saymakla bitmez halen akillanmadi akilsiz devlet büyükleri...saygilar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Evet insanları o sekilde kandiriyorlar malesef... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Aynen kardesim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Cok dogru söylüyorsun sana katilyiorum.. eminim Türkiyede yasiyan herkez bu fikrine katiliyordur! Amaaa neden artik herkez susmus ve izliyor anlamis degilim.. Türkiye artik arap ve suriyeli kayniyor... Bunlar dedigin gibi gidip ülkelerinde savassinlar... NEDEN TÜRK ASKERI savasiyo bunlarin ülkesinde!
Türkiye bundan sonra biraz zor düzelir... Suriyeli kadinlarin coguda Türk erkeklerinle evleniyo... ee zaten vatandasligida aliyorlar.. yarin bugün Türkiye yi bunlar yönetmesse hic sasirmam! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Bu kadar çok sağ görüşün olmasına şaşırdım doğrusu. Aslında her ülkeden her ırktan çürük meyveler çıkar bunu kimse inkar edemez. Taciz eden kendi milletimize ceza yokki onlara olsun. Suriyelilere gelince bir çok insan bile isteğe ülkelerini evini barkini ailesini terk etmedi kimse keyfi icin yürüyerek onca zorlu yoldan geçmedi. Kaçanlar bu savaşı başlatmadı. Çocukların yatak odalarında bomba patlarlarken bizler yanlarındamıydık ??? Kulaklarında kurşun çınlarlarken biz oradamıydık ??? İstisnalar kaideyi bozmaz tabiki Suriye'ler yola çıkarken fırsatçı olan farklı milletten olanlar da geldi güle oynaya Avrupa sevdasından.Her yere dağıldılar Avrupa'ya da ülkemize de çalışmaya izinleri Yok mecburiyetten sosyal yardım alıyorlar bunun içerisinde elbette sağlık hizmetleri de var. Almanya'da mesela doktora bir liste sunuluyor belirli kontroller ve müdahaleler yapma zorunluluğu var ama ücretini alamıyor yanı beleşten çalışıyor niye çünkü Hipokrat yemini var sen kendi ilacını ödemişsin çok mu ? Vergi mecburiyeti malum ve bu toplananların bir miktarı bu insanların yaşayabilmesi icin sunuluyor. Muhtaç olana yardım etmek dokunmamalı kimseye ona bakarsan bir sürü çalısmaya 4 harfi yemeyen ama bütün gün uyuyup sosyal medyada takılana da ayni imkanları gümüş tepside sunuyoruz. Bir tek konuda hemfikiriz bizim askerlerimiz pisi pisine ölüyor ama Suriyeliler yüzünden değil o çok yere göğe sığdırılmayan hükümet yüzünden neymiş ülke korunuyormuş  bizim askerlerimizi oradan çekmeleri gerekiyor bu iş çok uzadı ve çok can yaktı üstüne birde Türk vatandaşlığı verilecekmiş ne diye ? Gurbetçiler yıllarca yurt dışında hizmet verdi ve hala veriyor ama hiç birine durduk yere ve bu kadar kolay vatandaşlık verilmedi. Ha tabi ülkeye faydalı kişiler olursa is değişir örnek olarak 1937-1937 dönemindeki gibi bilim insanları var ise aralarında ki sanmıyorum verilsin. Bana göre bu insan ticareti biri gelir Suriyeli bulda bana bedava ilacımi alsın der diğeri dediğimi yapmazsan açarım sınırları yollarım insanları der ..misafirliğe eyvallah ama gerisi fazla kendi insanimiz.yokluk çekerken onlara bu ayrımcılık yapılmamalı Sessiz kalan dillilere oyuncak olan pillilere hiç yağmadan gürleyene yazıklar olsun!!!! ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Maalesef ki öyle ama parodox insanlar, ilk zamanlar ne çok üzülen oldu kararlar verilirken alkışlandılar şimdi ise doldurdular deniliyor ama yinede oy veriliyor hata kimde acaba ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Anlıyorumda henüz kabul edemedim umut etmek icin her yol mübah aksiyon  belki dünya gözüyle görmek nasip olur ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Süriyeli kadin dokuz aylik hamile..birde on aylik cocugu var....nefret tohumlari sanaldan ekleyin siz...bu süriyeli kadini sana benzeyen iki delikanli evinin kapisini kirarak alip .ormana getirip .tecavüz edip..kafasini tasla ezip ..on aylik cocugunu bogup öldürüyorlar...ama siz o yarim aklinizla bir seyleri savunuyorsunuz diye yazip durun..devam edin.. ----- Yer cekimi kalksin..dünyadan düselim...... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
Insana devlete ..yasayan her canliya saygili olmayi ögrenin...insan olun. ----- Yer cekimi kalksin..dünyadan düselim...... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
3 milyon insandan bahsediyoruz kadin coluk cocuk ,,cogu savasta bir yakini kaybetmis her birinin ayri bir drami vardir kimse evinden yurdundan ayrilip siginti bir durumda ellerinde tek kurtardiklari coluk cocuguyla bir ülkeye göc etmek zorunda kalmaz . bunlari almaya mecburduk,gelenler ne isteyerek geldi nede biz isteyerek aldik....güvenli bölgeler olusmaya basladiktan sonra 500 bin süriyelinin geri döndügünü rakamlar söylüyor...biz insanlik göremizi yapacagiz mecburuz buna....eger bunlarin icinden suca karisan ararsak buluruz 3 milyondan bahsediyoruz,ama bu onlara bakis acimizi degistirmemeli....devlete üzerine düsen görev nedir ,bunlarin takibi barinma yeme icme egitim uyum gibi seyler..evet bunlarin hepsi para bir yük ülkeye bizimde durumuz belli bu durumda yapilcak sey onlara kin nefretle bakmayi birakip savas bitincede uygun bir sekilde ülkelerine geri göndermek diye düsünüyorum... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
bu gibi düsünceleriniz sonucunda 9 aylik hamile kadina tecavüz edildi,10 aylik bebegi öldürüldü,,,ooo biz cok iyiyiz demi??????? eger bu caniler bu sucu islediyse süriyelleri hedef gösteren herkez bu suca oratakdir.....savas olayina gelince,vatani icin savasmak yürek isidir gönül isidir,kimsenin eline zorla silah verip savastiramassin,,bunu yapmaya kalkarsan ilk sirsatta kacar seni yari yolda birakirlar...tekrar söylüyorum bu gelen 3 milyondan melek beklemek yanlis,tabiki suca karisanida olacak ülkemizde sahibsiz degil suca karisanlar sinir disi ediliyor zaten ,,bu gibi olaylara karisan 28 bin süriyeli sinir disi edilmisdir... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
bu insanlari hedef göstermekten vazgecin,bunlara hor gözle bakip köpek muamelesi yaparsak bu kisilerin yaptiklari ilk hatada halkin önüne gecemeyiz toplu katliamlar olur..dogru yol bu degil yanlis düsünüyorsunuz..bekleyin süriye bir durulsun bunlarin cogu zaten geri dönecektir.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
sana tek bir soru soracam hoca.. sakaryadaki vahseti isleyenler,bunu bir türk ailesine yapabilirmiydi????zorla evine girip levleyle kapiyi girip iceri girebilirleymiydi???...bence yapamazlardi cünkü bu insanlari hedef gösterdiler,defolup gitsin dediler insan yerine koymadilar...eger vicdanlariniz rahatsa sizler devam edin bu insanlari hedef göstermeye devam edin... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suriyelilere bedava ! |
ben bu konuda akp den bahsetmedim,poiltik bir yazi yazmadim...devlettimizin yapmasi gerekeni söyledim, ülkeye maddi bir yük getirdigini yazdim,savas bitincede ülkelerine gönderilmeleri gerektigini söyledim.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!