Allah, ayağımızı kaydırmasın vede şaşırtmasın dostlar.
Ramazan ayının temelinde anlam olarak biraz da bunun için gelirmiş ki, kendimize çeki düzen vermemize vesile olması için çalar her yıl kapımızı.
Her yıl " RAMAZAN " ayında, görsel medya önünde her konuda bir fikri olan lakin ne hikmetse bu mübarek " RAMAZAN " ayında kıt zekalıların "Hocam, sakız orucu bozar mı ? " gibi deli saçması ve daha nice dolu dolu neler orucu bozar sorularına muhatap olmaktan artık gına geldi, yeminle.!
Hadi bunu geçtim de, siyaset denince herbiri süper bir politikacı ve Futbol dendiğinde hepsi adeta çok bilmiş Erman Toroğlu kesilenler değilmi ki, birden bire daha düne kadar ne yediklerini unutup bilmiyorlarmış gibi "Ramazanda ne yiyelim, ne yemeyelim" diye sorgulamaları.!
Ooff Allahım, ne günlere kaldık,
Mademki Nuhun ömrünü vermiyeceksin bari şu fakirine Eyûp sabrını ver.
Ha birde, bu insanların her biri bir teknoloji dehası ve günlük tutar gibi nimetlerinden faydalanarak her biri Facebook, Twitter ve İnstragram gibi sosyalmedya fenomenleri olduklarını düşündüğümde, kafayı sıyırmaya ramak kalmaması elde değil . . .
Bizler bu mecraları kullanan müslümanlar olarak insanlığımızdan hadi geçtimde, ya örf ve adetlerimizden ne ara bu kadar uzak olduk yahu, anlamış değil ve hayretler içindeyim dersem abartmış olmam, gerçekten.
Nedenmi.?
" RAMAZAN " iftar sofraları ile paylaşıldığı zaman anlam ve değer kazanır. elbet, kabul.
Ancak paylaşalım iftar sofralarımızı derken, sosyal medyada fotoğraf olarak paylaşalım manası mı çıkıyor yada görsel olarak paylaşan bu şahıslarca öylemi algılanıyor, bilemedim.!
Sofraların iftar sofrası olması, o paylaşımların bu mecralardaki görsel paylaşımı bence görgüsüzlüğün daniskası ve gösteriş biçimi, yani bizim kültürümüzde edebe aykırı olduğu gerçeğini değiştirmez.
Anladığım kadarıyla birileri paylaşımı yanlış anlamış, görünen aşikar bu.
Konu başlığına istinaden birdaha sorayım.
Bizler şimdi gerçekten . . .
" RAMAZAN " ayındamıyız yoksa Arda'nın mutfağında şef ahçılarla yarışmadamı ?
Bizler gerek dimimizin gereği, gerekse ataerkil örf ve adetlerimize göre komşuya bile gönderilen tabaklar, örtü altında giderdi.
İkram edilen reklam edilmez ve göz hakkından çekinilirdi.
Ne oldu bizlere ve nerede nasıl ve ne ara kaybettik o hassasiyetimizi vede özellikle o ince nezaketimizi.!
Hani, yiyen var yiyemeyen var, ayıptır, yazıktır, günahtır yahû.!!!
Görsel paylaşımı sunarak hünerlerinin reklamını yapanlar, yahu he he, anladık anladık tamam.
En güzel yemekler ve sunum sende, tamam anladık.
Özellikle hanım kardeşlerime seslenmek istiyorum ve sizlere şu kadarını da samimi olarak itiraf edip hakkınızı teslim edeyim, ki oda sizlerin sofra düzeniniz ve sunum, nasıl anlatsam üff yani 10 numara !
Maşallahınız var vesselam çok da marifetli vede hamaratsınız onu da anladık tamam.
Sizler gibi şahsen ben, yemekler yapıp sizler gibi kusursuz sofraları kuramam, hamarat falan da hak getire, hiç ama hiç değilim.
Tam aksine, iki yumurtayı kırmaktan acizim, tamam da, lakin sizler kime ve neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz, onu anlamış değilim ?
Ha, birde "RAMAZAN " ayında oruçu tutup şuurunu yaşayarak değil, sigarayı bırakmak yada zayıflama niyetiyle birleştirenler var, ne diyeyim dostlar rabbim kabul etsin.
Burada da, yine her yıl deli saçma sorulara dolu dolu muhatap kalan hocalar gibi, zayıflamak içinde
" RAMAZAN'da " özellikle iftar programlarında Canan Karatay gibi beslenme uzmanları ve diyetisyenler konuk olmuyor mu ?
YA SABIR . . . !
Hani hesaplamalara göre bir ay sonra yazın plajda giyecekleri bikini sezonu için hazırlıklarda tamamsa veee . . .
Ver mehteri, ver çoşkuyu, akşama kurulan iftar sofrasının kilo almıyacak şekliyle görselini paylaş ve ağzına layık ona göre rabbim ne verdiyse, ye babam ya.!
Fakat önce kesinlikle görselini paylaş.
Tabi tabi. . . dedim ya, rabbim kabul etsin diye . ! ! !
Her neyse dostlar,
Sözlerimi her daim hiç çekmeden, meclis'ten taaa içerisine diyerek yazdım ve maksadım gerçekten birilerini incitmek içinde değil.
Ama artık yeter, gına geldi gerçekten. ! ! !
Yazacak çok söz var lakin susma hakkımı kullanarak daha fazla yüklenmekte istemiyorum.
Kimler ne kadarını anladıysa o kadar anlatabildim, okuyanda zaten anlamak istediği kadarını anladı, hepsi bu.
Bu vesile ile her birinize muhabbet ile selamlar ve unutmadan lütfen ama lütfen sofranızın görsellerinden bizleri mahrum etmeyin emi . . .
Haydi . . .
Simdiden hayırlı iftarlar.!
Efe Kaptan
-----
BEYİNDE; zihin FUKÂRÂ olunca, ZİKİRDE; akıl UKÂLÂ olurmuş.