|
|
|
slm canlar herkesin 1 mayis isci bayrami kutlu olsun |
Anliyorum kitap okuma gibi bir aliskanliklariniz olmayabilir ama artik bilgi elinizin altinda bari burdan bakin ve meselelere biraz vakif olun..tarihleri tarihceleri carpitmayin.. 1 abd binlerce insan ölmedi yanlis bilgi,12 saatlik is gucune karsi yapilan protestolara grevlere polisin mudahale etmesi sonucunda 2.yada 3 isci öldü ve daha sonra 3 yada 4 sendikaci idam edildi..bu gelismeleri protesto etmek icin dunyanin bircok ülkesinde protestolar yapilmaya baslandi tam tarihi hatirlamiyorum ama 1889 gibi 2 ci enternasyonal tarfindan alinan kararla 1 mayis isci ve emekcilerin dayanisma günü olmasina karar verildi... Türkiyede dahil dunyanin her yerinde 1 mayis birlik dayanisma ve mücadele günü olarak kutlanir.. dunyanin heryerinde isci ve emekcilerin hakkini sol hareketler ve sendikalar savunur bunun icinde sokaga cikip mücadele ederler... Hani senin marshall planci dediklerin kesim isci haklarini savunur ve hayatlari boyuncada amerikaya marshall planlarina karsi cikarlar... Soru 1 hayatinda hic 1 mayis isci emekci bayramina katildinmi? 2 bana biraz marshall planini anlatirmisin nedir marshall plani?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yaklasik bir milyon insan sokaga cikti neden o görüntüleri yayinlamiyorsun bir kisinin yada bir kac kisinin yaptigi olumsuz birseymi aklina geldi koskoca 1 mayistan-- senin niyetin kötü sen öküz altinda buzaga ariyorsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
her yil catismalar kavgalar oluyor bu sadece türkiyede olmuyor her ülkede oluyor bu tur olaylar biliyorsun ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
benim calistigim firmada gecen sene 3 kisinin isini bir kisiye yaptirmaya calistilar zar zor direndik sendika bize arka ciktida hal oldu ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bende sana diyorumki milyonlar sokaga cikti keske onlari yayinlasaydin guzel görüntüleri..senin yolladigin görüntüyü olumlamak mümkün degil ama biliyorsun dunyanin her tarafinda oluyor bunlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tum baski engellemelerine ragmen milyonlar sokaga cikti yürüde ve cokda barisci bir tarzda gecti sadece istanbulda bazi gruplarin taksime cikmak istemesi sonucunda biraz olaylar cikti buda cok anormal karsilanmamali...tabiiki hic kimsenin kimsenin malina arabasina heleki bu bir ambulans ise kamu maliysa asla kabul edebilecegim birsey degil...ama burda polisin orantisiz guc kullanmasi saldiramsininda katkisinin oldugunu unutmayalim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bu karsi gelenler hani birmayisi bir görüntüyle karalamaya calisan otlar,hayatlarinda mucadele sendika vb nedir bilmezler..basklari mucadele eder haklari kazanir bunlar hazira konar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aynen öyle bazilarin ekmegi tuzu yagli bali galiba bunlar sanki hic mücadele etmemis hic hakini aramamis ekmek elde su gölde yasamislar ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dürüstce cvp ver pekki ellerine gül alip taksime cikmak isteselerdi izin verilirmiydi?acaba tekrar polis siddetine ugrarmiydi bu yasima kadar nerde olursam olayim heryil 1 mayisa katilmisimdir...polisin müdahele etmedigi hic bir gösteride tek bir olay cikmamistir... tek söylüyorum bu görüntüyü olumlamak mümkün degil siddet kullanilmamali polis siddetide dahil...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bu tur görüntüleri genelde islamci yada akp ye yakin medya yayinliyor..bir milyon insan sokaga cikmis hakkini aramis ve cok kitlsel gecmis 1 mayis..bir görüntüyle milyonlarin sesini bastirmaya calisiyorlar..bunlarin derdi boga altinda buzaga aramak..polisin siddetini görmüyorlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bende siddete karsi biriyim ama benim söylemlerimi ya anlamiyorsun ya anlamak istemiyorsun diyorumki milyonlar sokakaga cikti bir iki olayla 1 mayisi karalamanin bir anlami varmi.. Peki 1 mayista otobüslerin metrolarin,vapurlarin yaasaklanmasini nasil degerlendiriyorsun? Polisin alan girenlere yönelik pankartlara yönelik tavirlarida cok barbarcaydi yinede alanlara giren isci emekci ögrenci kadin erkek cok duyarli davrandilar ve olaysiz gecti..
Bak 10 kisilik bir grup barzanin bayragini tasiyarak alana girmek istedi polis müdahale etti hatta ates etti---peki soruyorum ayni bayrak itidar tarafindan havaalanina asilmadimi bu ne lahana bu ne pehriz.. yani iktidar yanlilarin yaptiklari mudah ama iktidar karsitikisi yaptimi terorist.. Iktidar yanlilari otobuste kadin tekmelerler sort giydigi icin onlara birsey yok..parkta gezen kadini giyiminden dolayi tacizcilere birsey yok ama karsi cikanlara abluka..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslinda türkiyedede bincerce polis siddeti var 8 martlarda kadinlarin saclarindan tutupyerlerde sürükleyen insan öldüren yaralayan,pilastik mermi kullanan 13 yasindaki cocugun öldürülmesi ve yüzlercesi var ne yazikki hic bir polis ceza almiyor korunuyor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bana vatan hainliginin ne oldugunu anlatirmisin sana göre nedir vatan hainligi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deminde sana ifade ettim saniyorum anlamak istemiyorsun..bakin mein olun 1 maysi serbet olsa yasaklamalar baskilar olmasi hic bir olan cikmaz...cünkü önceleikle 1 mayisi duzenleyen trtip komitesi buna izin vermez... Biraz anlamaniz icin söylüyorum hayati boyunca sömürülmüs varoslarda yasamis ötekilestilen kesim zaten icinde birsürü sey birikmis polis mudahale edince onlarda saga sola saldiriyorlar..oysa dedigim gibi polis mudahale etmese hic bir olay cikmaz.. bak iki yil taksim acildi polis mudahale etmeli bir tek olay cikmadi...insanin oldugu herde ufak tefek seyler olur buda normal bir durumdur.. Ama hemen insanlari vatan haini olarak yaftalamak irkciliktir fasizm dir bakin avrupada ayni seyi naziler npd yapiyor.hollandada irkcilar yapiyor fransadada irkcilar yapiyor...türkiyede ayni seyi irkci yaklasimlar yapiyor..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katilan herkese tek tek tesekürler allahtan dilerim herkesin hersey güzel gönlüne göre versin ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!