|
|
|
Seriat isteyenlere |
bi dakka cekilme eses demiski,seriatla irade edilen ülke yok..seriat allahin emri evet o zaman sunu diyebilirmiyiz dünyada allahin emrini uygulayan ülke yok ..dolasiyla müslüman ülke yok müslümanlik yok..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
 merhaba. inanirmisin cok üzülüyorum, insanlarin inanc olarak kabul ettigi yada felsefik yasam olarak kabul ettigi, yasam tarz ve davranislarinda kavram kargasasi yasamasi bir felaket. birileri nefsani cikarlarina göre yanlis yapiyor bir baska nefsani cikarcida bunu getirip seriat´a bagliyor... cünkü insan asgari ölcüde günlük yasaminda algiladiklarinin kavramini bilmesi lazim bilmiyorsa en medeni tabiriyle ya cahildir yada kasitli davraniyordur. neyse ayni seyleri tekrar etmiyeyim simdi. ama bu tür platformlar bizim toplumumuzun genel durumunun bir aynasi malesef. ne diyelim Allah sonsuz rahmetinden her canliyi nasiplendirir insaAllah. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
eses senin gibi okumus olmaktansa senin dusuncelerine isteklerine sahip olmaktansa cahil kalmayi tercih ederim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
allah askina bu islam dini bu kadar iyiyse dogruyu gösteriyorsa neden hic bir islam ulkesi demokratik degil hepsi otoruter totliter,burda bir paradoks yokmu sizce? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
arkadasim sen yazdiklarini okumuyormusun? bir ülke seri hükümlerle yönetilmiyorsa islami yokmu sayacagiz? senin ve digerlerinin gafleti bu iste yazdiginizi bile anlamiyorsunuz yaptigin su hataya bak. senin aldigin nefes bile bir seriattir, senin algiladigin ve algilayamadigin ne varsa hepsi seriat hükmündedir. cünkü seriati koyan bütün noksan sifatlardan münezzehtir. kendinize gelin lütfen. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
eger bu yazdiklarinda samimi isen bir ülkeyi nasil seriatla yöneteceksin? ülkede yasayan gayri müslümleri ne yapacaksin,,herkezi zorla müslümanmi yapacaksin yada ülkedenmi kovacaksin,,haydi hala israrciyiz seriati getirdik herkezi müslüman yaptik,gayri müslümleride def ettik,,diyosunki kurani anlayabilmek,,,bu kurani anlama konusunda bu kadar acizken sen nasil anlamadigimiz bir seyi insanlar üzerinde uygulayip yöneteceksin,,adalette sigmaz demi....senin aslinda tüm yazdiklarin laiklik sistemini savunuyo bir tane bile seriatla yönetimi savunmuyo bilmem farkindamisin...sunda hemfikiriz seriati insanlar uygulamali ama kendi hayatlarinda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
bence sen neyi nasil savundugunu bilmiyosun karmasiklik bundan kaynaklaniyo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
gelenekci kaf daginin arkasina tur düzenliyorum. kac cesit putun varsa alda gel masraflar bana ait mumda getir tütsü yapariz. iblisin ayak izlerini arariz hos iblis senin beynine cöreklenmis. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
 NO: 113 deki yazini bir daha oku tabi kendi yazini anlayabilirsen. ama kisaca sana tekrar izah edeyim. dünyanin hic bir yerinde seriatla idare edilen ülke yoktur. ama seriati kabul etmis halklar vardir. halklar olmasa bile islam ve islam hukuku vardir hep var olacaktir. sizin sorununuz beni anlayamamak ve kavram kargasasi yasamak. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
diyelimki felsefik olarak,yada utopik olarak islam cok guzel,ki ben öyle olmadigini dusunuyorum bu sadece islama iliskin birsey degil butun dinler acisindan gecerli..ama unutam pratikte onun adina yapilanlara bakarim gerisi hikaye |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
size bir kitap öneririm okuyun,bunu yazanda islamci ama tutucu degil yenilikci birisi ihsan eliacik,islamin yenilikcileri adinda bir kitap okuyun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
esses seni anlamak mümkün degilki bozuk plak gibi ayni seyleri tekrarlayip duruyorsunuz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
bu konuda söyle diyim kuran seriatsa ve bu konuda konusacaksak önce kurani anlamamiz gerek..ama kurani anlama konusunda hepimiz yetersiziz...seriat kuranin emirleri allah askina kim bu emirleri yeterince anliyo kim uyguluyo..bas örtme en basidi sen seriata göre yasacaksan ve savunuyosan örtünmelisin bununla ilgili acik ayetler var derine girmek istemiyorum ama sunu söyleyim önce kurani anlamaya calisalim sonra bu konulari konusalim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
eger biz müslümanlar hakk'kiyla kur'ani anlamis ve uygulamis olsaydik dünyanin hic bir yerinde zulüm ve adaletsizlik olmazdi. dünyada yasanan olaylardan herkes kendi payina düseni almak zorunda. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
bende diyorumki sana seriat allahin emriyse bir müslüman ülkede bunu uygulamiyorsa yönetim olarak yasamsal olarak,,o ülkeler allahin emirlerine göre yasamayip karsi gelmis günah islemis olmazlarmi..sen diyosun yasayan ülke yok...eeee yoksa kendimizi kandiriyoz veya msülüman ülkeler neyle irade ediliyo,nasil bir yönetim seklidir..olumsuz örnekler verillmis diyosun yanlis uygulama bende diyorumki babeyin yazdigi seylerin kurana aykiri bir yönü yok seriatsa bunlari müslüman ülkelerde uygular....sen bana sunu anlat senin seriat anlayisin nedir ülkeler seriatla yönetilmelimi yönetilmemelimi?????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
asil suna eminim su seriat deyip duranlarin yuzde 95 den insani yanim daha gucludur kimseye haksizlik yapmadim hep ezilenin yaninda oldum ve neyim varsa paylasmaya calistim ki halen paylasiyorum onun icinde hani derler ya bir dikili agacim bile yok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
arkadasim yine anlamamissin. NO: 126 da acikca ifade ettim. insanlar ve insanlar idare ettigi ülkeler kabul etselerde etmeselerde seriat var ve kiyamete kadarda var olacak bazi devlet ve insanlarin abzürt uygulamalarini seriata baglamak islama ihanet olur. ben müslümanim, müslümanim dedigim andaseriati idrak etmis olurum. cünkü ben idrak etsemde etmesemde seriat var zaten. müslüman olmakla seri hükümleri kabul etmis oluruz. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
senin aciklamalarin hep kenardan dolasmak ben istiyomki mizrak gibi saplan acik net cevaplar ver..neyse bazi devletlerin abzürt uygulamalari demissin müslüman ülkeler bunu yaparken mutlaka kurandan ferarans alarak yapiyolar,siradan adamlar herhalde koymuyo bu uygulamalari alim din adamlari yapiyo bu kuralari...eksikligimiz ney biliyomusun seriati savunuyoz ama seriati bilmiyoruz bunu senin icin yazmiyorum bu hepimizin eksikligi,,kolaymi anlamak zor,,saptirilmaya acikmi tarihe bakarsak acik..o yüzden 2016 yilina kadar aha helal olsun gercek müslüman ülkesi böyle olur dedigimiz bir ülke varmi hayir...konu sahibi 8 ülkeye yakin örnek vermis ,,isimize gelmedigi icin olurmu yanlis uyugulama diyip cikiyoruz...benim sanada tavsiyem seriat kavramini benimseyelim eyvallah ama icerigini ve neyi nasil yapacagimizi anlamak sartiyla...bunun icinde kurani anlamaya calisacagiz önce diyip bu sefer gercekten ciktim konudan  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
yaziklar olsun ben sana ve digerlerine gercegi anlatiyorum sizde sizi ikaz ettim diye senin kendi deyiminle kiyidan kenardan benim kizrak gibi söyledigimi söylemeye calisiyorsunuz. ne anlayissiz insansiniz. seriat vardir. kesin hükümdür. isteyen uygular istemeyen uygulamaz. uygulayanda, uygulamayanda seriat bakimindan sorumludur. ve dünyanin hic bir yerinde seiatla yönetilen devlet yoktur. daha nasil aciklayayim ne duymak istiyorsun varmi bunlara itirazin ? ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
Seriat allahin dini kurallaridir,isteyen uygular vicdanini rahatlatir istemeyen uygulamaz...Benim icin ikisi de ayni degerdedir,herkes hesabini allaha verecektir. Devlet kavraminin olmadigi ve kabile olarak yasandigi zamanlarda bu kurallarin toplumsal olarak uygulanmasi dogru idi ancak simdi uygulayan ülkelerin hali öyle yada böyle icler acisi.. Hicbir akli basinda ileri görüslü kadin esareti kabullenmez,erkeginin esiri olmak istemez. Kendisine taninan haklardan vazgecmez. Aksini iddia eden varsa beri gelsin... En güzeli ibadetini yapan yapsin ancak dini kullanarak devletin idaresi seriat olsun dememeli,bu cok yanlis olur,zira dedigim gibi bana seriatla idare edilen ve emperyalizmin eline düsmemis tek müslüman ülke gösteremessiniz. Yok efendim seriat gelsin daha iyi olur diyen varsa simdiden dini kurallara göre yasamini ayarlasin diger seriat ülkelerine bakarak öyle esir gibi yasasin. ----- Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!