86 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:37 @_asil_ Nr.: 81 Antworten

Seriat isteyenlere
bi dakka cekilme eses demiski,seriatla irade edilen ülke yok..seriat allahin emri evet o zaman sunu diyebilirmiyiz dünyada allahin emrini uygulayan ülke yok ..dolasiyla müslüman ülke yok müslümanlik yok..
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:47 @_asil_ Nr.: 82 Antworten

Seriat isteyenlere
       merhaba.  inanirmisin   cok  üzülüyorum,      insanlarin   inanc  olarak  kabul  ettigi   yada  felsefik  yasam  olarak  kabul  ettigi,    yasam   tarz  ve   davranislarinda   kavram  kargasasi  yasamasi   bir  felaket.    birileri     nefsani     cikarlarina   göre  yanlis     yapiyor    bir  baska   nefsani  cikarcida  bunu  getirip    seriat´a  bagliyor...       cünkü  insan  asgari  ölcüde  günlük  yasaminda   algiladiklarinin  kavramini  bilmesi  lazim  bilmiyorsa  en  medeni  tabiriyle  ya  cahildir   yada  kasitli  davraniyordur.     neyse  ayni  seyleri  tekrar  etmiyeyim  simdi.     ama  bu  tür  platformlar     bizim  toplumumuzun  genel  durumunun  bir  aynasi   malesef.        ne  diyelim  Allah  sonsuz  rahmetinden  her  canliyi   nasiplendirir  insaAllah.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:49 @eses43 Nr.: 83 Antworten

Seriat isteyenlere
eses senin gibi okumus olmaktansa senin dusuncelerine isteklerine sahip olmaktansa cahil kalmayi tercih ederim
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:53 @_asil_ Nr.: 84 Antworten

Seriat isteyenlere
allah askina bu islam dini bu kadar iyiyse dogruyu gösteriyorsa neden hic bir islam ulkesi demokratik degil hepsi otoruter totliter,burda bir paradoks yokmu sizce?
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:54 @pusu_vadi Nr.: 85 Antworten

Seriat isteyenlere
arkadasim  sen  yazdiklarini  okumuyormusun?    bir  ülke  seri  hükümlerle   yönetilmiyorsa  islami  yokmu   sayacagiz?   senin  ve  digerlerinin  gafleti  bu  iste  yazdiginizi  bile  anlamiyorsunuz   yaptigin  su  hataya  bak.   senin  aldigin  nefes  bile  bir  seriattir,  senin  algiladigin  ve  algilayamadigin  ne  varsa  hepsi  seriat  hükmündedir.   cünkü  seriati  koyan  bütün  noksan  sifatlardan  münezzehtir.   kendinize  gelin   lütfen.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:57 @_asil_ Nr.: 86 Antworten

Seriat isteyenlere
eger bu yazdiklarinda samimi isen bir ülkeyi nasil seriatla yöneteceksin? ülkede yasayan gayri müslümleri ne yapacaksin,,herkezi zorla müslümanmi yapacaksin yada ülkedenmi kovacaksin,,haydi hala israrciyiz seriati getirdik herkezi müslüman yaptik,gayri müslümleride def ettik,,diyosunki kurani anlayabilmek,,,bu kurani anlama konusunda bu kadar acizken sen nasil anlamadigimiz bir seyi insanlar üzerinde uygulayip yöneteceksin,,adalette sigmaz demi....senin aslinda tüm yazdiklarin laiklik sistemini savunuyo bir tane bile seriatla yönetimi savunmuyo bilmem farkindamisin...sunda hemfikiriz seriati insanlar uygulamali ama kendi hayatlarinda
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:58 @eses43 Nr.: 87 Antworten

Seriat isteyenlere
bence sen neyi nasil savundugunu bilmiyosun karmasiklik bundan kaynaklaniyo
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:59 @gelenekci Nr.: 88 Antworten

Seriat isteyenlere
gelenekci  kaf  daginin  arkasina  tur  düzenliyorum.   kac  cesit  putun  varsa  alda  gel  masraflar  bana  ait   mumda  getir   tütsü  yapariz.   iblisin  ayak  izlerini  arariz   hos  iblis  senin  beynine  cöreklenmis.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:06 @pusu_vadi Nr.: 89 Antworten

Seriat isteyenlere
  NO: 113   deki  yazini  bir daha  oku   tabi  kendi  yazini  anlayabilirsen.   ama  kisaca  sana  tekrar  izah  edeyim.  dünyanin  hic  bir  yerinde  seriatla  idare  edilen  ülke  yoktur.    ama  seriati  kabul  etmis  halklar  vardir.   halklar  olmasa  bile  islam  ve  islam  hukuku  vardir  hep  var  olacaktir.  sizin  sorununuz  beni  anlayamamak    ve  kavram  kargasasi  yasamak.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:06 @_asil_ Nr.: 90 Antworten

Seriat isteyenlere
diyelimki felsefik olarak,yada utopik olarak islam cok guzel,ki ben öyle olmadigini dusunuyorum bu sadece islama iliskin birsey degil butun dinler acisindan gecerli..ama unutam pratikte onun adina yapilanlara bakarim gerisi hikaye
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:10 @_asil_ Nr.: 91 Antworten

Seriat isteyenlere
size bir kitap öneririm okuyun,bunu yazanda islamci ama tutucu degil yenilikci birisi ihsan eliacik,islamin yenilikcileri adinda bir kitap okuyun
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:11 @eses43 Nr.: 92 Antworten

Seriat isteyenlere
esses seni anlamak mümkün degilki bozuk plak gibi ayni seyleri tekrarlayip duruyorsunuz
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:17 @_asil_ Nr.: 93 Antworten

Seriat isteyenlere
bu konuda söyle diyim kuran seriatsa ve bu konuda konusacaksak önce kurani anlamamiz gerek..ama kurani anlama konusunda hepimiz yetersiziz...seriat kuranin emirleri allah askina kim bu emirleri yeterince anliyo kim uyguluyo..bas örtme en basidi sen seriata göre yasacaksan ve savunuyosan örtünmelisin bununla ilgili acik ayetler var derine girmek istemiyorum ama sunu söyleyim önce kurani anlamaya calisalim sonra bu konulari konusalim...
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:23 @pusu_vadi Nr.: 94 Antworten

Seriat isteyenlere
eger  biz  müslümanlar  hakk'kiyla  kur'ani   anlamis  ve  uygulamis  olsaydik   dünyanin  hic  bir  yerinde   zulüm  ve  adaletsizlik  olmazdi.   dünyada  yasanan  olaylardan   herkes  kendi  payina  düseni   almak  zorunda.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:23 @eses43 Nr.: 95 Antworten

Seriat isteyenlere
bende diyorumki sana seriat allahin emriyse bir müslüman ülkede bunu uygulamiyorsa yönetim olarak yasamsal olarak,,o ülkeler allahin emirlerine göre yasamayip karsi gelmis günah islemis olmazlarmi..sen diyosun yasayan ülke yok...eeee yoksa kendimizi kandiriyoz veya msülüman ülkeler neyle irade ediliyo,nasil bir yönetim seklidir..olumsuz örnekler verillmis diyosun yanlis uygulama bende diyorumki babeyin yazdigi seylerin kurana aykiri bir yönü yok seriatsa bunlari müslüman ülkelerde uygular....sen bana sunu anlat senin seriat anlayisin nedir ülkeler seriatla yönetilmelimi yönetilmemelimi?????
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:23 @gelenekci Nr.: 96 Antworten

Seriat isteyenlere
asil suna eminim su seriat deyip duranlarin yuzde 95 den insani yanim daha gucludur kimseye haksizlik yapmadim hep ezilenin yaninda oldum ve neyim varsa paylasmaya calistim ki halen paylasiyorum onun icinde hani derler ya bir dikili agacim bile yok
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:30 @pusu_vadi Nr.: 97 Antworten

Seriat isteyenlere
arkadasim  yine  anlamamissin.  NO: 126  da  acikca  ifade  ettim.  insanlar  ve   insanlar  idare  ettigi  ülkeler  kabul  etselerde  etmeselerde   seriat   var  ve  kiyamete  kadarda  var  olacak   bazi  devlet  ve  insanlarin  abzürt  uygulamalarini  seriata  baglamak  islama  ihanet  olur.   ben  müslümanim,   müslümanim  dedigim  andaseriati  idrak  etmis  olurum.  cünkü   ben  idrak  etsemde  etmesemde  seriat  var  zaten.   müslüman   olmakla  seri  hükümleri  kabul  etmis  oluruz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 00:38 @eses43 Nr.: 98 Antworten

Seriat isteyenlere
senin aciklamalarin hep kenardan dolasmak ben istiyomki mizrak gibi saplan acik net cevaplar ver..neyse bazi devletlerin abzürt uygulamalari demissin  müslüman ülkeler bunu yaparken mutlaka kurandan  ferarans alarak yapiyolar,siradan adamlar herhalde koymuyo bu uygulamalari alim din adamlari yapiyo bu kuralari...eksikligimiz ney biliyomusun seriati savunuyoz ama seriati bilmiyoruz bunu senin icin yazmiyorum bu hepimizin eksikligi,,kolaymi anlamak zor,,saptirilmaya acikmi tarihe bakarsak acik..o yüzden 2016 yilina kadar aha helal olsun gercek müslüman ülkesi böyle olur dedigimiz bir ülke varmi hayir...konu sahibi 8 ülkeye yakin örnek vermis ,,isimize gelmedigi icin olurmu yanlis uyugulama diyip cikiyoruz...benim sanada tavsiyem seriat kavramini benimseyelim eyvallah ama icerigini ve neyi nasil yapacagimizi anlamak sartiyla...bunun icinde kurani anlamaya calisacagiz önce diyip bu sefer gercekten ciktim konudan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 05:45 @pusu_vadi Nr.: 99 Antworten

Seriat isteyenlere
yaziklar  olsun  ben  sana  ve  digerlerine  gercegi  anlatiyorum  sizde   sizi  ikaz  ettim  diye   senin  kendi  deyiminle  kiyidan  kenardan  benim  kizrak  gibi  söyledigimi  söylemeye   calisiyorsunuz.   ne  anlayissiz  insansiniz.  seriat  vardir.   kesin  hükümdür.   isteyen  uygular  istemeyen  uygulamaz.  uygulayanda,  uygulamayanda   seriat  bakimindan  sorumludur.   ve  dünyanin  hic    bir  yerinde  seiatla  yönetilen  devlet  yoktur.  daha  nasil  aciklayayim  ne  duymak  istiyorsun   varmi  bunlara  itirazin ?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 17:19 @babey Nr.: 100 Antworten

Seriat isteyenlere
Seriat allahin dini kurallaridir,isteyen uygular vicdanini rahatlatir istemeyen uygulamaz...Benim icin ikisi de ayni degerdedir,herkes hesabini allaha verecektir.
Devlet kavraminin olmadigi ve kabile olarak yasandigi zamanlarda bu kurallarin toplumsal olarak uygulanmasi dogru idi ancak simdi uygulayan ülkelerin hali öyle yada böyle icler acisi..
Hicbir akli basinda ileri görüslü kadin esareti kabullenmez,erkeginin esiri olmak istemez.
Kendisine taninan haklardan vazgecmez.
Aksini iddia eden varsa beri gelsin...
En güzeli ibadetini yapan yapsin ancak dini kullanarak devletin idaresi seriat olsun dememeli,bu cok yanlis olur,zira dedigim gibi bana seriatla idare edilen ve emperyalizmin eline düsmemis tek müslüman ülke gösteremessiniz.
Yok efendim seriat gelsin daha iyi olur diyen varsa simdiden dini kurallara göre yasamini ayarlasin diger seriat ülkelerine bakarak öyle esir gibi yasasin.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Seriat isteyenlere