83 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:34 @_defter_ Nr.: 61 Antworten

Seriat isteyenlere
siz   ne  yapmaya  calisiyorsunuz?   seriat  hasa  benim  kanunum  degil    Yüce  Allahin  hükmü  ben  bunu  anlatmaya  calisiyorum  ne   kadar   ön  yargilisiniz   ben  her  hangi  kendi   fikrimden  bahsetmiyorum  seriat  diyorum  seriat  Aloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.   kendine  gel   lütfen.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:37 @eses43 Nr.: 62 Antworten

Seriat isteyenlere
eses seriatin Allahin hükmü olduguna nerden biliyorsun? 
ayrica her insanin kendine göre düsünme fikri ve ahlaki vardir ...
ben Allahin verdigi cani bir ezbereci mahlukun  almasina karsiyim.

-----
insan olabilmek bir sanattir
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:39 @eses43 Nr.: 63 Antworten

Seriat isteyenlere
eeses zaten kötü olanda bu ya kendi fikrinin olmamasi,ezberlemissiniz bozuk plak gibi tekrarliyorsunuz ayni seyleri
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:39 @_defter_ Nr.: 64 Antworten

Seriat isteyenlere
ne  alemsin  yaaa   sana  günümüzde  dünyanin  heryerinde  uygulanan  sistemden  örnek  vereyim.   ben  seriat  diyerek   anayasadan  bahsediyorum  sende   anayasadaki   herhangi  bir  kanundan  ve  kanun  hükmünde  cikarilan  kararnameden  bahsediyorsun.   yani  ben  Allahin  hükümlerinden   sen  insanlarin  Allahin  hükmünü  kendi  düsüncelerine  göre  yorumlamasindan  bahsediyorsun   peki   be  kardesim    insanlar  iblise  usaklik  yapmayi  tercih  ediyorsa   bunda  Allahin  hükümleri  olan  seriatin  sorumlulugu  ne.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:42 @_defter_ Nr.: 65 Antworten

Seriat isteyenlere
tlf.  aldim  derken?   size  bir  soru  soracam   seriat  kur'an  hükümleri  degilmidir.  lütfen  yorum  yapma.  seriat  kuran  hükmümüdür  degilmidir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:45 @gelenekci Nr.: 66 Antworten

Seriat isteyenlere
ainesi  istir  kisinin  lafa  bakilmaz.   diyor  ve  size  tekrardan  iyi  geceler diyorum.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:47 @guleyy Nr.: 67 Antworten

Seriat isteyenlere
guleyy galiba senin yaptigini yapmak gerekiyor ironi yapmak gerekiyor,cünkü ne dersen de o benim seriatim diyor..
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:47 @_defter_ Nr.: 68 Antworten

Seriat isteyenlere
hayret  yaaaaaaa  aksamdan  beri  girtlak  patlatiyorum  pesss  dogrusu   simdi  bana   ikrarda  bulunuyorsun.   neyse  Allah  kainattaki  bütün  canlilara  kendi  zatinin  kudretini  algilama  firsati  versin  insaAllah.   hayirli  geceler
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:48 @_defter_ Nr.: 69 Antworten

Seriat isteyenlere
tlf.  aldim  derken  kastiniz  nedir  aciklama  getirmediniz?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:49 @eses43 Nr.: 70 Antworten

Seriat isteyenlere
aminnnn es es
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:51 @_defter_ Nr.: 71 Antworten

Seriat isteyenlere
   alemsin  yaaa   aksamdan  beri  savundugum   cizgiye  geldin  birde   benim  eksiklerimden  bahsediyorsun   ben  söyledigim  tek  kelime   <  Seriat  >   sizler  gibi   demogoji  yapmadim.   bu  sitede  herkes  beni  bilir  ben  yazdigim  konularin  icerigine  ve  kurdugum  cümlelerin  kavramina  cok  dikkat  ederim.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:54 @guleyy Nr.: 72 Antworten

Seriat isteyenlere
guleyy dikkat et bilimden bilimsellikten yoksun aksamdan beri ayni seyleri söylüyor,birde bana diyorki marx ta kurandan etkilenmis marx bunu söyluyor diyor,oysa marx in bütün kitaplarini okudum oysa marx din toplumun afyonudur der ve derki devletler toplumu en iyi din vasitasiyla dizayn ederler yada vurustururlar..ben de  dedimki madem marx kuranin devamcisi ise siz neden yillardir marksistlere yapmadigini birakmadiniz?onlara yakin olanlari corumda marasta sivasta vb yerlerde katlivaciptir latlettiniz cvp yok
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:54 @guleyy Nr.: 73 Antworten

Seriat isteyenlere
sen  dolayli  yönden  bana  laf  sokusturuyorsun   ama  ben  direkt  olarak  sana  soruyorum   sen  hic  salata  yaptinmi   buna  cevap  ver  laf  sokusturma  dogrudan  yaz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:55 @eses43 Nr.: 74 Antworten

Seriat isteyenlere
allah bizi yaratmis ve kurallari koymusmu..birinci kural nedir..ALLAH in varligina birligine iman etmek..2 cisi nasil bir kul olacagiz...seriat kavramini bu iki terimi icerir..kuran insanlarin neyi yapip yapmiyacagini belirlemismi neyin haram neyin yasak oldugunu belirlemismi bazi hareketlerin cezasi olmasi gerektigini günahlarin oldugunu bize söylemis..biz insanlar her zaman hata yapabiliriz  KANUNLARDA cezalarda kuranla ayni yöntemi kullanmakta hirsiza ceza tecavüze ceza adam öldürüne ceza..yani bu dünyada düzeni bozana yanlis yapana bir ceza zaten uygulanmakta...dini seriat kavramlarinda bogup birilerinin tekeline birakma yerine insanlarin dinini serbestce allahla arasinda yasadigi bir ortam bana göre daha hayirli...beni maruz görün bu konuda ama sunu söylemeden gecemiyecem bana göre kurani anlayan ve yasayan islam ülkeside yoktur.
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:00 @christian1 Nr.: 75 Antworten

Seriat isteyenlere
selam christian arkadasim..
Konuda anlatmak istedigimi bazi arkadaslar anlamamis olacak ki dini tartismalara girmisler.
Konun özetini iki ayri yerde yazdim ama yine olmadi.
Seriat dini kurallardir evet  ancak bireysel olarak yasanmalidir,toplumsal olarak veya yönetim sekli olarak alirsak uygulayan ülkeler gibi icinden cikamayiz.
Oysa parlementer demokratik sistem,laik cumhuriyet idaresi varken baska bir idare sekli aramamiz sacmalik olur,kaldi ki  kisisel diktatörlük gibi dini diktatörlük söz konusu olabilir.
Herkes kendi inancini özgürce yasamali seriata ihtiyac yoktur.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:02 @pusu_vadi Nr.: 76 Antworten

Seriat isteyenlere
sevgili  kardesim.  insan  yer  yüzünde  yaraticisini   temsil  eder  temsil  sartlarida  Allah  tarafindan  seriat  hükümleri  olarak   kur'anda  belirtmistir.    ben  hükümlerin  tamamindan  bahsediyorum   seriat  bir  bütündür   Allahin  kurallaridir  müslümanim  diyen  bunu  reddedemez.  bu  konu  icerisinde  bazi  arkadaslar  insanlarin  kendi  fikrinden  olusan  uygulamalari  seriata  baglamasi  benim  karsi   ciktigim.  bu  ne  yaaa  aksamdan  beri  defalarca  ayni  seyi  yazmaktan   bunaldim,  valla.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:06 @pusu_vadi Nr.: 77 Antworten

Seriat isteyenlere
örnegin  senin  kavram  hatan   dini  seriat  kavraminda  bogmak  ne  demek  Din'in  kendisi  seriattir  zaten.   iste  böyle kavram  hatalari  yapiyorsun.   seriat  bir  tercih  degildir.  Allahin  koydugu  kuraldir.   reddetmek  yada  uygulamak  tercihtir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:08 @eses43 Nr.: 78 Antworten

Seriat isteyenlere
.türkiye neden laik simdi türkiyede seriat uygulanmiyo diye müslüman olmuyomu??? 2016 yilindayiz 1500 yil öncesiyle yasam farkini görmen gerekir ..bende sana sunu sorarim o zaman kime göre yasicaz seriati hangi islam ülkesine göre hangi hocaya hangi tevsirciye göre..suna emin ol bu konulara en cok kafa yoranlardanda biri benim.. seriat kurallar bunda hemfikiriz ama bu kurallari kim nasil uyguluyo ve nasil uygulamaliyiz...bunu iste hic biriniz aciklayamasiniz
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:09 @guleyy Nr.: 79 Antworten

Seriat isteyenlere
ben  hala  salatadayim  sen    hic   salata  yaptinmi?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 23:13 @pusu_vadi Nr.: 80 Antworten

Seriat isteyenlere
arkadasim  defalarca  burada  yazdim  dünyada   seriatla  idare  edilen  bir  ülke  yok.  sadece  halki  müslüman  olan  ülkeler  var.   müslümanin  nasil  yasamasi  gerektigini  kur´an   bize  acik  ve  net  bir  sekilde  bunu  anlatmis.    uygulayip  uygulamamaktada  serbest  irade  vermis   tercih  sonuclarinida   aciklamis   iste  onlarada  fikihi  kurallar  diyoruz  hesabinida  Allaha  verecegiz.  müslümanin  anayasasi  kur'andir.
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Seriat isteyenlere