|
|
|
Seriat isteyenlere |
siz ne yapmaya calisiyorsunuz? seriat hasa benim kanunum degil Yüce Allahin hükmü ben bunu anlatmaya calisiyorum ne kadar ön yargilisiniz ben her hangi kendi fikrimden bahsetmiyorum seriat diyorum seriat Aloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. kendine gel lütfen. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
eses seriatin Allahin hükmü olduguna nerden biliyorsun? ayrica her insanin kendine göre düsünme fikri ve ahlaki vardir ... ben Allahin verdigi cani bir ezbereci mahlukun almasina karsiyim.
----- insan olabilmek bir sanattir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
eeses zaten kötü olanda bu ya kendi fikrinin olmamasi,ezberlemissiniz bozuk plak gibi tekrarliyorsunuz ayni seyleri |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
ne alemsin yaaa sana günümüzde dünyanin heryerinde uygulanan sistemden örnek vereyim. ben seriat diyerek anayasadan bahsediyorum sende anayasadaki herhangi bir kanundan ve kanun hükmünde cikarilan kararnameden bahsediyorsun. yani ben Allahin hükümlerinden sen insanlarin Allahin hükmünü kendi düsüncelerine göre yorumlamasindan bahsediyorsun peki be kardesim insanlar iblise usaklik yapmayi tercih ediyorsa bunda Allahin hükümleri olan seriatin sorumlulugu ne. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
tlf. aldim derken? size bir soru soracam seriat kur'an hükümleri degilmidir. lütfen yorum yapma. seriat kuran hükmümüdür degilmidir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
ainesi istir kisinin lafa bakilmaz. diyor ve size tekrardan iyi geceler diyorum. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
guleyy galiba senin yaptigini yapmak gerekiyor ironi yapmak gerekiyor,cünkü ne dersen de o benim seriatim diyor.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
hayret yaaaaaaa aksamdan beri girtlak patlatiyorum pesss dogrusu simdi bana ikrarda bulunuyorsun. neyse Allah kainattaki bütün canlilara kendi zatinin kudretini algilama firsati versin insaAllah. hayirli geceler ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
tlf. aldim derken kastiniz nedir aciklama getirmediniz? ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
aminnnn es es |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
guleyy dikkat et bilimden bilimsellikten yoksun aksamdan beri ayni seyleri söylüyor,birde bana diyorki marx ta kurandan etkilenmis marx bunu söyluyor diyor,oysa marx in bütün kitaplarini okudum oysa marx din toplumun afyonudur der ve derki devletler toplumu en iyi din vasitasiyla dizayn ederler yada vurustururlar..ben de dedimki madem marx kuranin devamcisi ise siz neden yillardir marksistlere yapmadigini birakmadiniz?onlara yakin olanlari corumda marasta sivasta vb yerlerde katlivaciptir latlettiniz cvp yok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
sen dolayli yönden bana laf sokusturuyorsun ama ben direkt olarak sana soruyorum sen hic salata yaptinmi buna cevap ver laf sokusturma dogrudan yaz. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
allah bizi yaratmis ve kurallari koymusmu..birinci kural nedir..ALLAH in varligina birligine iman etmek..2 cisi nasil bir kul olacagiz...seriat kavramini bu iki terimi icerir..kuran insanlarin neyi yapip yapmiyacagini belirlemismi neyin haram neyin yasak oldugunu belirlemismi bazi hareketlerin cezasi olmasi gerektigini günahlarin oldugunu bize söylemis..biz insanlar her zaman hata yapabiliriz KANUNLARDA cezalarda kuranla ayni yöntemi kullanmakta hirsiza ceza tecavüze ceza adam öldürüne ceza..yani bu dünyada düzeni bozana yanlis yapana bir ceza zaten uygulanmakta...dini seriat kavramlarinda bogup birilerinin tekeline birakma yerine insanlarin dinini serbestce allahla arasinda yasadigi bir ortam bana göre daha hayirli...beni maruz görün bu konuda ama sunu söylemeden gecemiyecem bana göre kurani anlayan ve yasayan islam ülkeside yoktur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
selam christian arkadasim.. Konuda anlatmak istedigimi bazi arkadaslar anlamamis olacak ki dini tartismalara girmisler. Konun özetini iki ayri yerde yazdim ama yine olmadi. Seriat dini kurallardir evet ancak bireysel olarak yasanmalidir,toplumsal olarak veya yönetim sekli olarak alirsak uygulayan ülkeler gibi icinden cikamayiz. Oysa parlementer demokratik sistem,laik cumhuriyet idaresi varken baska bir idare sekli aramamiz sacmalik olur,kaldi ki kisisel diktatörlük gibi dini diktatörlük söz konusu olabilir. Herkes kendi inancini özgürce yasamali seriata ihtiyac yoktur. ----- Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
sevgili kardesim. insan yer yüzünde yaraticisini temsil eder temsil sartlarida Allah tarafindan seriat hükümleri olarak kur'anda belirtmistir. ben hükümlerin tamamindan bahsediyorum seriat bir bütündür Allahin kurallaridir müslümanim diyen bunu reddedemez. bu konu icerisinde bazi arkadaslar insanlarin kendi fikrinden olusan uygulamalari seriata baglamasi benim karsi ciktigim. bu ne yaaa aksamdan beri defalarca ayni seyi yazmaktan bunaldim, valla. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
örnegin senin kavram hatan dini seriat kavraminda bogmak ne demek Din'in kendisi seriattir zaten. iste böyle kavram hatalari yapiyorsun. seriat bir tercih degildir. Allahin koydugu kuraldir. reddetmek yada uygulamak tercihtir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
.türkiye neden laik simdi türkiyede seriat uygulanmiyo diye müslüman olmuyomu??? 2016 yilindayiz 1500 yil öncesiyle yasam farkini görmen gerekir ..bende sana sunu sorarim o zaman kime göre yasicaz seriati hangi islam ülkesine göre hangi hocaya hangi tevsirciye göre..suna emin ol bu konulara en cok kafa yoranlardanda biri benim.. seriat kurallar bunda hemfikiriz ama bu kurallari kim nasil uyguluyo ve nasil uygulamaliyiz...bunu iste hic biriniz aciklayamasiniz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
ben hala salatadayim sen hic salata yaptinmi? ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
arkadasim defalarca burada yazdim dünyada seriatla idare edilen bir ülke yok. sadece halki müslüman olan ülkeler var. müslümanin nasil yasamasi gerektigini kur´an bize acik ve net bir sekilde bunu anlatmis. uygulayip uygulamamaktada serbest irade vermis tercih sonuclarinida aciklamis iste onlarada fikihi kurallar diyoruz hesabinida Allaha verecegiz. müslümanin anayasasi kur'andir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!