|
|
|
Seriat isteyenlere |
Tskler .....din üzerinden baski yapanlar beni dinimden uzaklasdirmiyor ama dindarim diyenlerden nefret etmemi sagliyor... ----- .------------- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
eses isine gelmeyince öyle oluyor marx ,in cok guzel bir sözü vardir derki din toplumun afyonudur bencede öyle toplumu uyutmak icin uydurulmus masallar,hz muhammedd en tutun aliye kadar hic biri demokratik degil kilicin oldugu yerde demokraside esitlikte olmaz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
evet dogru diyon butun dunyada olan müslüman ülkelerin icinde türkiye daha cok gelismis ve modern üllke olmustur ve sanada cok tsküler ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
< yada hanimefendimi derken ne demek istediniz? > size anlatsam anlamiyacaksiniz cünkü ön yargilisiniz. insanin akilli olmasi sadece aklindan zelil olmadigini ispat eder. insanin bilgili olmasi ise aklini kullanip egitimle ögrenmesini gerektirir. aklini kullanip fikir üretmek bir seyleri bildigimiz anlamina gelmez. her hangi bir konuda ilmi fikir beyan etmek ihtisas ister. sohbetini yaptigimiz bu konunun ihtisascilarida termonolojik olarak teolog yada türkcesiyle ilahiyatci denir. mutfakta bulasik yikamak yada tamirhanede araba tamir etmekte farkli bir ihtisastir. kavramlara dikkat lütfen. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
bakin asla insanlarin inanis bicimlerine karsi degilim nasil inaniyorsa öyle yasasin ama dini siyasallastirirsan buna karsi cikarim butun dunyada din siyasetle iliskilidir-- toplumda dindeki algi sanki türbanli olunca iyi insan durust insan,sakalla fesli olunca iyi insan,kisa acik giyinen kötü insan özelliklede kadina dair,cekin dini otoriterligi tolumun uzerinden insalar diledigi gibi yasasin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
beni güldürdün yaaa bahsettigin teorisyenler kurán hakkinda defalarca yazismislardir ve ortaya koyduklari sosyalizm'de kur'anin kötü bir kopyasidir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
size son defa yaziyorum. eger siz kasitli olarak bu tavriniza devam etmiyorsaniz ne yazdiginizin farkinda degilsiniz.
NOT: bir insan müslümansa seriati reddedemez. siz malesef yazdiginiz her yorumun icinde seriati reddediyorsunuz. bana cevap vermenize gerek yok kendi yazilarinizi tekrar okuyun kurdugunuz cümlelerin kavramini anlamaya calisin yaptiginiz sirk´i farkedeceksiniz. Allah yardimciniz olsun. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
Katiliyorum yaziniza...kapali olmak cogu zaman dindar anlamina gelmiyor...basim acik ama sürekli yanimda meleklerimi hissediyorum..durum böyle olunca hata ypmamaya yanlis yapmamaya dikkat ediyorsun...inanc icdünyasinda olur..disgörünüse bagli deyildir...kadinlari kapamak istemek erkeklerin cinsel isteklerinden kaynaklaniyor...bu konu üzerinden cokdoluyum....ama sanal ortamda bunlari tartismayida dogru bulmuyorum...saygilar.. ----- .------------- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
eses toeloji yada ilahiyatin ne oldugunu az cok biliyoruz kelimeleri susleyip yada felesefik kelimeler kurarak cok bilgili yada hakli olmaya kalkisma,ilahiyat tamaamen ezbere dayanan bir ögreti yda dal |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
Müslümanim ama seriati red. ediyorum...und jetz....cennete giremiyecekmiyim....? ----- .------------- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
selam babey, inanki cok güzel bir konuya degindin... hele hele burada sarittan yana olan cok kadinlarin yavasca ve düsünerek okumasi lazim olan bir konu..... ya da defter arkadasin da dedigi gibi cogu kadinlarimiz ve tüm insanlarin baska devletlerde IRAN,SUUDI, SUDAN HALIC devletlerine gidipte o kanunlari yasamis olmasi bakis acisini ve görüsünü mutlaka degistirecek..... yani seriat müsülman dinin de olan sartlar veya kanundur :.....
bu gibi kanunlarda eskiden hammurabi yasalari : MÖ 1760yillarinda mezopotamyada yaratilan en eski kanunlardir.
mesela yahudilerin 613 yönetmelik,248 emir,365 yasaklik kanunlari vardir. hiristiyanlarda en taninmis10 emiri yahudilerden secilerek alinmis.. bakarmisiniz o kanun , yaskliklar,emirler veya seriatlar hangi yillarda yazilmistir?? belki o zamanlar icin güzel olabilirdi simdi ki zamanimiza uymaz.... evet cogu cesit insanlarimiz vardir: ultra(ortodox),konservatif,liberal ve progresif gibidüsünceli cok farkliklar vardir .... iyiki vardir bence en güzel emir: KENDINE YAPILMASINI ISTEMEDIGIN SEYI BASKASINA YAPMA
----- insan olabilmek bir sanattir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
essen bütün yazdikarin celiskilerle folu maden marx kurandan etkilenmistir bence hic bir ilgisi dieylimki öyle peki siz tr de marxsistleri din dusmani ilan etmedinizmi?marx yakin olan kesim degilmiydi corumda marasta,sivasta vb katledilenler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
size insan olarak saygi duyuyorum. hala ayni hatayi yapiyorsunuz kurdugunuz cümlelerin kavrami hakkinda bilginiz yanlis ve hatali.  konunun benim sahsimla ne ilgisi var. ben rahatim cünkü seratin kainati kucaklayan hükümler bütünü olduguna inaniyorum. herkes inanmak zorunda degil. benim anlatmak istedigim defalarcada anlattim tekrar edeyim bir insan ben müslümanim diyorsa seriatin hic bir hükmünü reddedemez. benim dedigim sen yada digerleri insanlarin kendi gelistirdigi kurallari seriatmis gibi tartisma konusu yapmasi. bu nedenle diyorum hep kavram kargasasi yapiyorsunuz diye. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
daha öncede yazdim sana insan olarak saygi duyuyorum ve sunuda söylüyorum yasadigimiz bu gezegende var olan bütün degerlerden sende en az benim kadar hak sahibisin ve sana sunu söylüyorum senin ufkun marx'ni anlayamayacak kadar dar basiretinde münferit olaylarda bogulacak kadar zayif. iyi aksamlar size. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
bencede seriatla yasamak isteyen araplarin devletlerine yada seriatla yönetilen diger devletlere gitsin...Türkiyede veya Avrupada istemiyoruz
----- insan olabilmek bir sanattir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
gecenlerde ben sana bir soru sormustum hala cevap vermedin tekrar soruyorum sen hic salata yaptinmi? ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
Seriatta sadece erkeklermi kadina siddet uyguluyor....olmadi bu  kol bacak...kafa kesecegim cok adam var ----- .------------- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
Normal hayatda kesemiyoruz isde..hapishane felan...seriat olursa beni korur...elimi kolumu sallaya sallaya gezerim... 12 yasinda kiz cocugu ile evlenmek isteyenleri hemen indiririm ... ----- .------------- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
guleyy yok bunlar cagdas hukuk sistemini istemezde seriat olacakki kafalarinda örümcek sistemi istedikleri gibi uygulasinlar,recm etsinler bes alti kadin alsinlar birde iyi diyorlar buna yaniyorum |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seriat isteyenlere |
teknolojinin gelistigi bu ortamda bu düsünceler fosil kaliyor derken kastiniz nedir? biz ayni konuya yazmiyormuyuz seninle? ayni fikirde olmayabiliriz. ben sadece bir müslüman olarak diyorumki bir müslüman seriati reddedemez. herhalde on defa yazdim anlayin artik yada inanciniz ne ise onu yazin. müslüman hic bir sartta seriati yok sayamaz. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!