37 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:52 @gelenekci Nr.: 41 Antworten

Seriat isteyenlere
Tskler .....din üzerinden baski yapanlar beni dinimden uzaklasdirmiyor ama dindarim diyenlerden nefret etmemi sagliyor...
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:53 @eses43 Nr.: 42 Antworten

Seriat isteyenlere
eses isine gelmeyince öyle oluyor marx ,in cok guzel bir sözü vardir derki din toplumun afyonudur bencede öyle toplumu uyutmak icin uydurulmus masallar,hz muhammedd en tutun aliye kadar hic biri demokratik degil kilicin oldugu yerde demokraside esitlikte olmaz
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:56 @babey Nr.: 43 Antworten

Seriat isteyenlere
evet dogru diyon butun dunyada olan müslüman ülkelerin icinde türkiye daha cok gelismis ve modern üllke olmustur ve sanada cok tsküler
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:57 @-gulbeyaz- Nr.: 44 Antworten

Seriat isteyenlere
<  yada  hanimefendimi  derken  ne  demek  istediniz?  >  size  anlatsam  anlamiyacaksiniz   cünkü  ön  yargilisiniz.   insanin  akilli  olmasi  sadece  aklindan  zelil  olmadigini  ispat  eder.   insanin  bilgili  olmasi  ise  aklini  kullanip   egitimle  ögrenmesini  gerektirir.   aklini  kullanip  fikir  üretmek  bir seyleri  bildigimiz   anlamina  gelmez.   her  hangi  bir  konuda   ilmi  fikir  beyan  etmek  ihtisas  ister.   sohbetini  yaptigimiz  bu  konunun  ihtisascilarida  termonolojik  olarak   teolog   yada   türkcesiyle  ilahiyatci  denir.    mutfakta  bulasik  yikamak  yada  tamirhanede  araba  tamir   etmekte  farkli  bir  ihtisastir.   kavramlara  dikkat  lütfen.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:59 @-gulbeyaz- Nr.: 45 Antworten

Seriat isteyenlere
bakin asla insanlarin inanis bicimlerine karsi degilim nasil inaniyorsa öyle yasasin ama dini siyasallastirirsan buna karsi cikarim butun dunyada din siyasetle iliskilidir--
  toplumda dindeki algi sanki türbanli olunca iyi insan durust insan,sakalla fesli olunca iyi insan,kisa acik giyinen kötü insan özelliklede kadina dair,cekin dini otoriterligi tolumun uzerinden insalar diledigi gibi yasasin
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:59 @gelenekci Nr.: 46 Antworten

Seriat isteyenlere
beni  güldürdün  yaaa   bahsettigin  teorisyenler   kurán  hakkinda   defalarca  yazismislardir  ve  ortaya  koyduklari  sosyalizm'de   kur'anin  kötü  bir  kopyasidir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:04 @babey Nr.: 47 Antworten

Seriat isteyenlere
size  son  defa  yaziyorum.  eger  siz  kasitli  olarak  bu  tavriniza  devam  etmiyorsaniz   ne  yazdiginizin   farkinda  degilsiniz.

NOT:  bir  insan  müslümansa  seriati  reddedemez.  siz  malesef  yazdiginiz  her  yorumun  icinde  seriati  reddediyorsunuz.   bana  cevap  vermenize  gerek  yok   kendi  yazilarinizi  tekrar   okuyun  kurdugunuz  cümlelerin  kavramini  anlamaya  calisin   yaptiginiz   sirk´i   farkedeceksiniz. Allah  yardimciniz  olsun.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:08 @gelenekci Nr.: 48 Antworten

Seriat isteyenlere
Katiliyorum yaziniza...kapali olmak cogu zaman dindar anlamina gelmiyor...basim acik ama sürekli yanimda meleklerimi hissediyorum..durum böyle olunca hata ypmamaya yanlis yapmamaya dikkat ediyorsun...inanc icdünyasinda olur..disgörünüse bagli deyildir...kadinlari kapamak istemek erkeklerin cinsel isteklerinden kaynaklaniyor...bu konu üzerinden cokdoluyum....ama sanal ortamda bunlari tartismayida dogru bulmuyorum...saygilar..
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:09 @eses43 Nr.: 49 Antworten

Seriat isteyenlere
eses toeloji yada ilahiyatin ne oldugunu az cok biliyoruz kelimeleri susleyip yada felesefik kelimeler kurarak cok bilgili yada hakli olmaya kalkisma,ilahiyat tamaamen ezbere dayanan bir ögreti yda dal
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:09 @eses43 Nr.: 50 Antworten

Seriat isteyenlere
Müslümanim ama seriati red. ediyorum...und jetz....cennete giremiyecekmiyim....?
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:11 @babey Nr.: 51 Antworten

Seriat isteyenlere
selam babey,
inanki cok güzel bir konuya degindin...
hele hele burada sarittan yana olan cok kadinlarin yavasca ve düsünerek okumasi lazim olan bir konu.....
ya da defter arkadasin da dedigi gibi cogu kadinlarimiz ve tüm insanlarin baska devletlerde IRAN,SUUDI, SUDAN HALIC devletlerine gidipte o kanunlari yasamis olmasi bakis acisini ve görüsünü mutlaka degistirecek.....
yani seriat müsülman dinin de olan sartlar veya  kanundur :.....

bu gibi kanunlarda eskiden hammurabi yasalari : MÖ 1760yillarinda mezopotamyada yaratilan en eski kanunlardir.

mesela yahudilerin 613 yönetmelik,248 emir,365 yasaklik kanunlari vardir.
hiristiyanlarda en taninmis10 emiri yahudilerden secilerek alinmis..
bakarmisiniz o kanun , yaskliklar,emirler veya seriatlar hangi yillarda yazilmistir?? belki o zamanlar icin güzel olabilirdi simdi ki zamanimiza uymaz....
evet cogu cesit insanlarimiz vardir: ultra(ortodox),konservatif,liberal ve progresif gibidüsünceli cok farkliklar vardir .... iyiki vardir
bence en güzel emir:
KENDINE YAPILMASINI ISTEMEDIGIN SEYI BASKASINA YAPMA

-----
insan olabilmek bir sanattir
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:12 @eses43 Nr.: 52 Antworten

Seriat isteyenlere
essen bütün yazdikarin celiskilerle folu maden marx kurandan etkilenmistir bence hic bir ilgisi dieylimki öyle peki siz tr de marxsistleri din dusmani ilan etmedinizmi?marx yakin olan kesim degilmiydi corumda marasta,sivasta vb katledilenler
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:16 @_defter_ Nr.: 53 Antworten

Seriat isteyenlere
size  insan  olarak  saygi  duyuyorum.   hala  ayni  hatayi  yapiyorsunuz   kurdugunuz  cümlelerin  kavrami  hakkinda  bilginiz  yanlis  ve  hatali.      konunun  benim  sahsimla  ne  ilgisi  var.   ben  rahatim   cünkü  seratin  kainati  kucaklayan  hükümler  bütünü  olduguna  inaniyorum.  herkes  inanmak  zorunda  degil.  benim  anlatmak   istedigim   defalarcada  anlattim  tekrar  edeyim  bir  insan   ben  müslümanim  diyorsa  seriatin  hic  bir  hükmünü  reddedemez.   benim  dedigim   sen  yada  digerleri   insanlarin  kendi  gelistirdigi  kurallari   seriatmis  gibi   tartisma  konusu  yapmasi.   bu  nedenle  diyorum  hep   kavram  kargasasi  yapiyorsunuz  diye.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:20 @gelenekci Nr.: 54 Antworten

Seriat isteyenlere
daha  öncede  yazdim  sana  insan  olarak  saygi  duyuyorum  ve  sunuda  söylüyorum   yasadigimiz  bu  gezegende   var  olan  bütün  degerlerden  sende  en  az  benim  kadar  hak  sahibisin   ve  sana  sunu  söylüyorum  senin  ufkun  marx'ni  anlayamayacak  kadar  dar  basiretinde  münferit  olaylarda  bogulacak  kadar  zayif.   iyi  aksamlar  size.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:20 @guleyy Nr.: 55 Antworten

Seriat isteyenlere
bencede seriatla yasamak isteyen araplarin devletlerine yada seriatla yönetilen diger devletlere gitsin...Türkiyede veya Avrupada istemiyoruz

-----
insan olabilmek bir sanattir
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:22 @guleyy Nr.: 56 Antworten

Seriat isteyenlere
gecenlerde   ben  sana  bir  soru  sormustum   hala  cevap  vermedin   tekrar  soruyorum   sen  hic  salata  yaptinmi?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:23 @guleyy Nr.: 57 Antworten

Seriat isteyenlere
Seriatta sadece erkeklermi kadina siddet uyguluyor....olmadi bu kol bacak...kafa kesecegim cok adam var
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:28 @guleyy Nr.: 58 Antworten

Seriat isteyenlere
Normal hayatda kesemiyoruz isde..hapishane felan...seriat olursa beni korur...elimi kolumu sallaya sallaya gezerim... 12 yasinda kiz cocugu ile evlenmek isteyenleri hemen indiririm ...
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:29 @guleyy Nr.: 59 Antworten

Seriat isteyenlere
guleyy yok bunlar cagdas hukuk sistemini istemezde seriat olacakki kafalarinda örümcek sistemi istedikleri gibi uygulasinlar,recm etsinler bes alti kadin alsinlar birde iyi diyorlar buna yaniyorum
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 22:30 @_defter_ Nr.: 60 Antworten

Seriat isteyenlere
teknolojinin  gelistigi  bu  ortamda   bu  düsünceler  fosil  kaliyor   derken   kastiniz  nedir?   biz  ayni  konuya  yazmiyormuyuz  seninle?   ayni  fikirde  olmayabiliriz.  ben  sadece  bir  müslüman  olarak  diyorumki   bir  müslüman  seriati  reddedemez.  herhalde  on  defa  yazdim  anlayin  artik  yada   inanciniz  ne  ise   onu  yazin.     müslüman  hic  bir  sartta  seriati  yok  sayamaz.
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Seriat isteyenlere