50 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:18 @eses43 Nr.: 21 Antworten

Seriat isteyenlere
eger insan islami din olarak secmisse....diyorsun da,yok kardes dogma büyüme müslümanim elhamdüllilah...
Ancak seriatin yanlis oldugunu veya uygulanan ülkelere hicbir kazandirmadigini söylemek dini inkar olarak sayiyorsan hata sende demektir.
Ayrica sadece kendini dogru müslüman görmek büyük günahtir,herkes hesabini sana degil allaha verecek......kal saglicakla...

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:20 @babey Nr.: 22 Antworten

Seriat isteyenlere
Özet olarak konumuz müslümanlik degildir...
seriati uygulayan ülkelerdeki bayanlar üzerindeki baski ve sacma yasaklar...
Hatirlatma ihtiyaci duydum...

-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:22 @pusu_vadi Nr.: 23 Antworten

Seriat isteyenlere
sevgili  kardesim  neden  israrla   hata  yapmaya  devam  ediyorsunuz.   seriat   canli  cansiz  heryyseyin  yaraticisi,  yasaticisi,  öldürüp  tekrar  dirilticisi   yüce  allahin  kainatin  tamamini  kapsayan  kurallaridir   ve  Allahin  varligindan  beri  seriat  hükümleri  vardir.   insanlar    seriati   kafasina  göre   düzenleyemez   ya   kabul  eder  yada reddeder.   günah  islemek  baska  bir sey.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:26 @eses43 Nr.: 24 Antworten

Seriat isteyenlere
islami kabul ediyosan seriatida kabul edeceksin burda hem fikiriz senle..benim  görüs bildirdigim nokta bir ülke günümüz sartlarinda seriatla yönetilebilirmi...seriatti uygulamak isteyene karsi degilim olamamda kendi hayatlarinda uygulasinlar,,ama bir devletin yönetim sekli olabilirmi olursa nasil olur günümüz dünyasinda senin görüsün nedir bu konuda ??
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:27 @babey Nr.: 25 Antworten

Seriat isteyenlere
kardesim  ben  senin  inancini  sorgulamiyorum.  sadece  sana  hatirlatiyorum   ya  anlamiyorsun  yada  inkarcisin   seriat   keyfiyete  göre   yada  ihtiyaca  göre  degildir.   Allah'in  ilahi  emirleridir.  ya  kabul  edersin  yada  reddedersin.  baska  bir  yol  ise  seriati  kabul  eder  ama  günahta  islersin. 

not:  dünyanin  hic  bir  yerinde  seriatla  idare  edilen  devlet  yoktur.  sadece  halkinin  bir  kismi  müslüman  olan  devletler  vardir. 

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:29 @_defter_ Nr.: 26 Antworten

Seriat isteyenlere
merhaba her ne kadar seriata dair guzellemeler yapilsada aslinda seriat gericiligi ifade eder,tersi olsaydi müslüman ülkeler daha demokratik daha özgürlükcü paylasimci olurdu..bakin icinde en iyisi türkiye bundada ben tam laik olmadigina inaniyorum,kismi laikli var bundan dolayi tr biraz daha iyi...
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:31 @ercem70 Nr.: 27 Antworten

Seriat isteyenlere
selam erdem kardesim...
Evet dinde zorlama yoktur...zorlamayi yapanlarin bana göre dinle ilgisi yoktur..
Zaten din kul ile allah arasinda olmalidir,isin dogrusu da budur.
Ne demis yüce Atatürk....din gibi temiz bir olgunun siyaset gibi pis bir olusuma bulastirilmamalidir.
Din ve devlet isleri ayri tutulmalidir,bu nedenle seriat kurallarini baska bir deyimle dini kurallari isteyen kendi yasaminda uygular ama toplumu dini kurallara göre yani seriata göre idare etmek bu günün sartlarinda yanlis olur,toplum üzerinde baski olusur ve baskinin oldugu yerde gizlilik söz konusu olur.  Örnegin saudi arabistan da her türlü icki ve fuhus var ama gizli yapilmaktadir..

-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:33 @pusu_vadi Nr.: 28 Antworten

Seriat isteyenlere
bak  ne  güzel  ortak  noktamiz  olan  yüce  dinimizi   anlamanin  yoluna  giriyoruz.   halklar  veya  halklari  yöneten  insanlar  kabul  etsede,  etmesede   seriat  hükümleri  kainatin  tamaminda   vardir.   seriat   hükümlerin  tamaminin  uygulanmasi   adalete,  esit  paylasima,  huzura  ve Allaha  kulluga  dayanir   bunlar  uygulansaydi  dünyada  zulüm,  aclik,  iskence  gibi,  irkcilik  gibi   ahlaksizliklar  olmazdi.    insanlar  iblisin  tuzaklarindan  uzak  durdugu  müddetce  seriati  yasar  ve  savunur.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:39 @babey Nr.: 29 Antworten

Seriat isteyenlere
slm babey kim diyor dinde zorlama yok diye dinler tarihine bakin butun dinlerde zorlama vardir,turkiyede vardir mesela zorunlu din dinsleri gibi
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:39 @mehriban Nr.: 30 Antworten

Seriat isteyenlere
selam mehriban..
giyim de dahil olmak üzere seriat yani dini hükümler özellikle bayanlar üzerinde baski olusturmaktadir...
Kadinlari eve tikma ,sadece cocuk yapma makinasi,olarak görme okula ve ise gönderilmemesi gibi 
cag disi uygulamalar seriati uygulayan bircok ülkede vardir..
Bu noktada sunu sormak isterim... Dünyadaki tüm müslüman ülkelerin icinde en gelismisi neden Türkiyedir???
Biz bunu laiklige ve dolayisla Atatürk,e borcluyuz.tesekkürler

-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:40 @eses43 Nr.: 31 Antworten

Seriat isteyenlere
pusu vadi  size   no: 34 te  cevap  verdikten  sonra  konuya  gelen  yorumlari  tekrar  gözden  gecirdim.  inanin  sok  oldum.   bu  nasil  cehalettir    herhangi  bir  devletin   uyguladigi  kanunu  Allahin  kanunuymus  gibi  gören  yada  gösteren  ne  yaptiginin  farkinda  degildir.   devletlerin   yada  devleti  yöneten  idarecilerin  yaptigi  yanlisi  Allahin   seriati  olarak   görmek   nasil  bir   gaflet  ve  delalettir.  Allah  uyandirsin  insaAllah.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:42 @-gulbeyaz- Nr.: 32 Antworten

Seriat isteyenlere
slm gülbeyaz sence yanlis nerde bencede yanlis var
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:43 @gelenekci Nr.: 33 Antworten

Seriat isteyenlere
selam arkadasim...
Dinimizin kendisinde zorlama yoktur uygulama degisik olabiliyor.
Simdi varmi bilmiyorum ama zorunlu din dersi eskiden yoktu..
dedigim gibi zorlamayi insanlar yapiyorlar.

-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:43 @babey Nr.: 34 Antworten

Seriat isteyenlere
babey  kardesim  seni  uyariyorum.  cok  hata  yapiyorsun   insanlarin  keyfi  uygulamalarini  seriat  olarak  kabul  etmen  Allaha  iftiradir.   hala  kavram  hatasi  yapmaya  devam  ediyorsun.   müslüman  olduguna  göre   bari  fikri  beyanda  bulun   kendi  fikrini  seriatmis  gibi  ifade  etmen  sirktir   haberin  olsun.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:44 @eses43 Nr.: 35 Antworten

Seriat isteyenlere
Her akli olan dogruyu  yanlisi anlayabilir...su ana kadar hic kimse Kurani tam tercume edemedi hacisi hocasi benden uzak dursun......önce iyi insan olmayi..calmadan ..sövmeden...yalansiz .olmayi ögrensinler sonra Allaha dönsünler...dindar olmak  ile bunlarin hic biri olmuyor..nedense...neyse her kesin inanci kendine...her koyun kendi bacagindan asilacak....dindarliktan söz edecegine iyi örnek olsunlar...bilmem anlarabildimmi beyefendi ...yada hanimefendimi ????

-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:46 @eses43 Nr.: 36 Antworten

Seriat isteyenlere
suan kimsenin din hakkinda tam bilgisi olmadigi icin bu konularda boguluruz kimsede gelip bizi kurtaramaz o yüzden ben kactim bu konudan...
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:46 @eses43 Nr.: 37 Antworten

Seriat isteyenlere
tabbiki eses yazdiklarin tamamen demogojiden ibaret din yada seriaat hic bir zaman özgürlük esitlikci olmamistir olmazda,din ayni zamanda yönetimlerin toplumu dizayn etme aracidir,ayni zamanda birbirine vurusturma aracidir...
 senin kutsadigin seriat hic bir dönemde esitlikci olmamistir
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:48 @-gulbeyaz- Nr.: 38 Antworten

Seriat isteyenlere
gülbeyaz yazdiklarinin altina imzami atiyorum insan olmak önemli
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:49 @gelenekci Nr.: 39 Antworten

Seriat isteyenlere
sana  ne  anlatsam  hikaye  gelecek   cünkü   < gelenekcisin >  firavunlarda  öyleydi   putlarindan  vazgecememislerdi.   konu  ile  ilgili  ön yargilisin.   cevap  vermene  gerek  yok  sana  iyi  aksamlar.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:52 @eses43 Nr.: 40 Antworten

Seriat isteyenlere
Tekrarliyorum...
Konumuz seriat uygulayan ülkelerdeki bayanlar üzerindeki baski ve yanlis uygulamalardir.
Ayrica seriat yani dini kurallara göre bir toplumun yani devletin idare edilmesi son derece yanlis ve tehlikelidir..
Bireysel olarak dini kurallari kendine bir yasam felsefesi kabul eden ve ona göre yasayan kisilere saygimiz vardir.
Yazdiklarimin özeti budur..
Burada kendi fikirlerimi seriatmis gibi gösterme nerede bana göster.Kavram hatasi diyorsun da
Benim anlattiklarim kisinin anlayabildigi kadardir.Bence kavram hatasi degil yanlis algilama vardir.
veya kasti yapilmaktadir.
umarim anlasilmistir...tesekkürler

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Seriat isteyenlere