106 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Beitrag gepostet am 14.08.16, 00:01
@eses43
Nr.: 141
Antworten
pusu_vadi
Seriat isteyenlere
kurana bakarsan,demokrasiyle yönetilen bir sisteme karsi gelmez ayni zamanda bizim dinimiz icinde laikligi ve laik anlayisida barindirir...sen suan seriati tanitma konusunda yetersizsin ve yanlis terimler kullaniyosun,senden ricam dinle ilgili konusurken insanlari dinden cikmak gibi hasa hasa sirk kosmak gibi terimleri sakin kullanma...
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 00:05
@pusu_vadi
Nr.: 142
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
insan olarak sana saygi duyuyorum ama bu saattten sonra fikirlerine saygi duymuyorum cünkü cok bagnaz ve cahilsin. benim size iki kelimede anlattigimi gurbet 34 iki bulok halinde kaynaklariyla anlatti. oku ve ögren. iki gündür traji komikliginiz zirve yapti yeter artik bana yazma lütfen.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 00:13
@_defter_
Nr.: 143
Antworten
pusu_vadi
Seriat isteyenlere
arkadasin bizi anlamadigi nokta surasi bu seriatin taniminda kilitli kalmis sadece bunu anlatmaya calisiyo..bizler ise bu sistemin devlet yönetimde günümüz sartlarinda nasil uygulanir,laik demokratik sistem kuranla celisirmi,ceza hukuku seriat hükümlerini kapsarmi buralari anlatmaya calisiyoz...arkadas seriatin taniminda sabit kalmis ilerisi yok
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 09:57
@gurbett_34
Nr.: 144
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
seriat denilince islamin ceza hukukuna dair hükümleri anlamak elbette eksik olur.
ceza hukuku dolayisla anayasanin yasamdaki önemi cok büyük oldugu icin seriati öyle degerlendirebiliriz,ayrica kadinin toplumdaki yerinin belirlenmesi,sahip oldugu haklar ve haksizliklar...
Daha önce de dedigim gibi devlet yönetim sekli olarak yanlis olur,seriat ile yöneltilen ülkelere bir göz atarsak ve oradaki uygulamalari incelersek Seriat yönetiminin nasil yanlis oldugunu ögrenmis oluruz,zira din ve onun kurallari insanlari mutlu etmek icindir,baski altina alip esir etmek icin degildir. ne yazikki uygulanan ülkelerde durum böyledir.
Bahsettigin müslüman gibi görünüp,islam düsmani olarak yasamak kisinin kendi sorunudur,birakalim bunun hesabini allaha versin.
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 11:35
@babey
Nr.: 145
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
Selam gurbet..
attigin alintilar cok uzun oldugu icin ancak okumaya firsat buldum..
Bu yazilardaki iddialara ispat istesen kimbilir nerelere kadar gidersin,Ben kura-i kerimde yazilanlarin haricindeki yazilip cizilenlere daima süpheyle yaklasirim.
Elmalili hamdi efendi olsun bir baskasi olsun yazdiklari ve söyledikleri kendini baglar,daha önce fetoyu da alim bilge hoca diye göklere cikariyorduk ya herneyse....
Biz gelelim asil konuya...
Teorik olarak marksist-leninist felsefeyi oku, eminim hayran kalirsin,ancak uygulamaya gelince sifir elde var sifir...seriat ta öyledir.Uygulayan ülkelere bak ne haldeler...
Bu nedenle teori ile pratik birbirine karistirilmamalidir.
Daha önemlisi bizim ülkemize uymaz,her ne kadar islam ülkesi olsak bile böyle bir uygulama toplumu böler,idare seklimiz cumhuriyet olmasina ragmen dini bölünmeler icimizde cok fazladir.
Ayrica din demek seriat demektir ..sözü de kandirmacadir.
Din ilahi vicdani inanistir,seriat ise dini yaptirimlardir.
Dinde zorlama yoktur,seriat ise yapmassan cezalandirilsin mecbursun der...Bu noktada bu iki kavram birbirinden ayrilir.
kal saglicakla...
-----
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 16:41
@babey
Nr.: 146
Antworten
pusu_vadi
Seriat isteyenlere
slm babey son yazinda cok büyük hatalar yapmissin mutlaka düzeltilmesi gerek..din seriat demektir sözü kandirmacadir,din ilahi vicdani inanistir seriat ise yaptirimlardir,dinde zorlama yoktur seriat ise yapmazsan cezalandirilirsin....bu yorumlarin düzeltilmesi gerek...1...seriat kurandir,kuranda allahin sözü...dolaysiyla dinde seriatin icine girer ve kendisidir..müslümanim diyen birisi otamatikmende seriatcidir bunun tartismasi olmaz....2.. inanci ayirip ceza kismini seriatla bir tutamayayiz cünkü hepsi bir bütündür......seriati yönetim nasil olmalidir veya uglulamalar nasil olmali biz buna bakacagiz ..simdi günümüz sartlarinda seriat konusu uygulayan ülkeler var uygulamayan ülkeler var ..türkiye uyglamiyo ama bu demek degildirki türkiye müslüman devlet olarak allahin emirlerine karsi geliyo....KURAN a baktigimizda insanlarin inanc konusunda yapmadiklari seylere ceza vermez,,misal namaz kilmiyosun oruc tutmuyosun diye sana ceza kesmez ( yaparsan güzel seylerin seni bekledigini belirtir)..ama toplumsal olarak yapilan seylere ceza keser nedir bunlar hirsizlik,adam öldürmek zina vsvs bunlarinda cezalandirilmasi gerektigini belirtirr... eger bizim uyguladigimiz yasalar kanunlar yönetim seklimiz kurana ters düsmüyosa bunun sakincali hicbir yani yoktur....ben sunu savunuyorum inanlara kuran zaten belirtmis nasil müslüman olmasi gerektigini,,müslüman olmayanlara nasil davranacagiz onuda belirtmis,,ülke yönetiminde seriati uygulama bence sikinti yaratir,,ama kisiler özel hayatinda istedigi gibi seriati yasar...
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 18:29
@pusu_vadi
Nr.: 147
Antworten
gelenekci
Seriat isteyenlere
merhaba,ben hic bir dinin demokratik olmadini dusunuyorum,ama bu dinler icinde en geriyi ifade edende pratik tutumlariyla müslümanliktir..Hiristiyanlik kendi icinde kismen rönesans dönemini yasamistir kendini yenilemeye calismistir,öncülügüde martin luter hareketidir..tabiiki o tartismalarda neler yasandigi hepimizin malumu,dogmalari yikmak parcalamak atomu parcalamaktan daha zordur..Islam tarihine baktigimizdada demokratik kültürü görmeyiz sürekli bir savas hali birbirini dislayan,kilic zoruyla kendi yasalarini kabul ettiren ve sonraki artcilari bunlari cok daha kötü bicimde krikatür biciminde uygulamislardir...
Islam inanisin kendiside erkek egemen sistemdir kadin ikinci siniftir hizmetkardir,dogru olan insanlarin kendi dinlerini kendi vicdaninda yasasinda bunu bir yönetim bicimi haline dönüstürürlerse vay halimize,dogru olan laik demokratik bir yapiya dönüsmektir
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 18:43
@gelenekci
Nr.: 148
Antworten
kararsiz-esmer
Seriat isteyenlere
islamı sırf savaşan zorla ülkeleri ele geçiren bir din olarak lansedip hiristiyanlıgı ise kendini yenileyen hiç bir savaşa katılmayan ak pak bir din olarak göstermışsın ama yanlıyorsun islam dini barış dinidir asla ve asla tehdit görmedigi hiç bir kalkışıma girişmez ama hiristiyan ve yahudi alemi böl parçala uzaktan izle konumunda oldugunu belirtmemişsin 3 büyük dinde barışı çagrıştırıyor ama zamanımızda bu üç dini bazı kendi çıkarlarını düşünen kişiler tarafından deforme edilip dinleri kullanarak kaos yaratmak isterken sizlerin bunu sırf islam dini yapıyormuş gibi göstermeniz bencilliktir.. kadınlar islamiyette ikinci planda demişsin ve saçmalamışsın islamın kadına verdigi degeri baska hiç bir deforme olmuş dinlerde bu deger yoktur kuranı kerimde kadın hakları için bir çok ayet vardır sizler sırf bazı islam kisfestesi altında zulum yapan sahte dincilerin hepsini islama maal edemessiniz ederseniz bu yanlış olur haksılık olur
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 18:49
@kararsiz-esmer
Nr.: 149
Antworten
gelenekci
Seriat isteyenlere
peki bende sana bir soru soruyorum islamda yada kuranda kadinin yeri cok diyorsun yasanilan sureclerde neden kadin hep ikinci sinif kadinin adi bile yok bunu görün artik...ben diger dinler iyi demedim butun dinlerde otorite vardir,butun dinleri toplumu dizayn araci olarak kullanilir,sakin dinlerin siyasetle iliskisi yok demeyin vatikanin siyaset uzerinde ne kadar etkisi oldugunu hepimiz biliyoruz..
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 19:00
@gelenekci
Nr.: 150
Antworten
kararsiz-esmer
Seriat isteyenlere
yorumumda dikkat ettiyseniz bütün dinleri kendi çıkarları için kullanarak kaos yaratmak isteyenler var yazmışım allah katında üç büyük din var diyoruz degilmi en son hak din islamdır nasılki diger dinleri deforme ederek kendi çıkarları için kullanan ülkeler varsa islamiyetide kendi çıkarları için kullanan deforme eden ülkeler var ama bunu sırf islamiyete maal etmek olmaz yaradan her dinde ve 4 kitapta insanları dogru yola çagırıyor ama insanlar malesefki hırslarına yenilip savaşları sırf kendi egemenliklerini kurmak için yapıyor. yaşanılan süreçte sırf islamda degil bütün dinlerde kadın en arka plana atılıyor benim anlatmak istedigim dini hakkıyla yaşayanlar allahın kadına verdigi degeri anlamış olsalardı el üstünde tutarlardı ama yine diyorum deformasyon olan dinlerde sırf kadına degil her canlıya zarar verenler var ama bunu sırf islamiyete maal etmek olmaz diye düşünüyorum
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 19:09
@kararsiz-esmer
Nr.: 151
Antworten
gelenekci
Seriat isteyenlere
peki esmer tarihin hic bir döneminde uygulamalar demokratik insani olmusmudur..ben dinlere inanan birisi degilim ama sunu belirteyim muhammedi kendi döneminin filozofu olarak degerlediriyorum..kitaplarinda buyruk ve emirlerinde allah tarafindan geldigine inanmiyorum bunu insanlar yazmis
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 19:19
@gelenekci
Nr.: 152
Antworten
kararsiz-esmer
Seriat isteyenlere
hmm kafirun suresinde belirtildigi gibi sizin inandıgınız size benim inandıgım bana inanmayan insanlarla bu konular hakkında konusulacak birşeyler oldugunu sanmıyorum çünki her ne anlatırsak anlatalım yinede düşünüldügü gibi olacak ama senden ricam inanmadıgın hiç bir konuda yazıpta insanlarıda yanıltma ve peygamberimizden bahsederkende daha saygılı ol
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 20:07
@kararsiz-esmer
Nr.: 153
Antworten
gelenekci
Seriat isteyenlere
saygili olmayi sendenmi ögrenecem ben peygambere kötü birseymi söyledim pardon
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 20:14
@gelenekci
Nr.: 154
Antworten
kararsiz-esmer
Seriat isteyenlere
saygılı olmak içten gelen birşeydir herhangi birinden ögrenmek gerekmez.. senin tutumun belli ister inan ister inanma bu beni ilgilendirmez sizler nasılki kendi inandıgınız yada inanmadıgınız düşüncelere saygı bekliyorsanız sizlerde inanan insanların degerlerinden bahsederken daha dikkatli bahsedin
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 20:19
@pusu_vadi
Nr.: 155
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
selam pusu vadi...
seriat uygulayan saudi arabistanda namaz vakti camiye gitmek ve namaz kilmak mecburidir.Nüfus kagidinda müslüman yazan herkes bunu yapmak zorunda yapmayanlar cezalandirilir.
Birde sunu yazdim,teorik olarak marksizm-leninizm bile dört dörtlük bir sistem ancak paratikte sifir...
Devlet yönetiminin din ile karistirilmasi cok yanlistir,bölünmelere yol acar,ahlakli bir toplum yaratmak icin kuran vardir orada yazilanlar yapilmasi veya yapilmamasi gereken ameller öteki dünya icindir.
Saglikli bir toplum olusturmak icin saltanat kaldirilip modern Türkiye cumhuriyeti kurulmustur geri dönüsün bir anlami yoktur.
Kendini rahatlatmak icin ibadetini yap ama dini sadece yasa,iyi bir birey ol,devlet islerine karistirma demek en iyisidir. diye düsünüyorum. kal saglicakla.
-----
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 20:25
@sesleni
Nr.: 156
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
selam seslenis..
Actigim konu kesinlikle inanclari tartismak icin degildir??
Kaldiki herkesin inanci kendine,ben sadece seriatin bir devlet yönetimi olamayacagi ve kisiler üzerinde özellikle bayanlar üzerinde baski olusturdugunu düsündügüm icin bu konuyu actim..
Bazi seyleri paylasmak istedim ancak dini mevzu olunca ister istemez baska yöne cekiliyor,iki kere uyarmama ragmen dinletemedim,
-----
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 20:27
@babey
Nr.: 157
Antworten
gelenekci
Seriat isteyenlere
babey neden inanclari tartismaktan cekiniyoruz zaten tamda problemimiz burda basliyor.su tartisilmaz bu tartisilmaz diyererek yüzyillar öncesine hapsoluyoruz..sadece hakaret etmeden insanlar kendi fikirlerini dile getirmeli tartismali
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 20:40
@gelenekci
Nr.: 158
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
benim actigim konu inanclari tartismak icin degil..
Baska bir konuda tartisabiliriz,ancak sunu da belirtmeden gecemeyecegim din tabudur ve oldugu gibi kabul edilir,diger taraftan arastirin beni bulun diyor alemin yaraticisi....dedigim gibi Böyle bir konu acilirsa tartisabiliriz.
Inanmak güzeldir iki gözüm..
Inanmak insani cesur kilar,vicdanini rahatlatir,huzur bulmasini saglar..
Inanclari tartismak tam polemige acik bir konu,her inanca saygili olmaliyiz,bu konu hassas bir konudur.
-----
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 20:46
@babey
Nr.: 159
Antworten
gelenekci
Seriat isteyenlere
meselemizde tam bu din tabudur tartisilmaz niye tartisilmasin tartisilmayan birseyin ileri gitme sansi varmi,onun icin zaten müslüman ülkeler geri..tabiiki birbirine hakaret etmeden tartismak önemlidir..bana inancsiz dersiniz ama benimde inanclarim var ben bilime inanirim dogaya inanirim insana inanirim,benim icin herseyin merkezinde insan ve dogadir
0
Beitrag gepostet am 14.08.16, 21:12
@babey
Nr.: 160
Antworten
kararsiz-esmer
Seriat isteyenlere
beni bilirsin abem ben lafı dolandırıp bulandırıp yazmam egerki karşı taraf kendi görüşüne inancına fikrine saygı bekliyorsa karşısındakinede aynı saygıyı gösterecek birileri kalkıpta benim peygamberime filozof derse ve kuranı kerimin allah tarafından indirilmedigini idda ederse ben o şahıslarla oturup tek bir kelime dahi yazışmam arkadaş rengini yeni belli etti bilseydim bu tarz düşündügünü asla bu konuya giripde nr200cü yazısına yorum yapmazdım dini kötü yaşayanları görüp dinden soguyanlar kötü zengini görüp neden paradan sogumuyorlar anlamış degilim..
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!