104 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:21 @_defter_ Nr.: 121 Antworten

Seriat isteyenlere
günaydin  bey efendi  iki  gün  sonra  anlayabildin  ne  demek  istedigimi   bravo  size.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:24 @pusu_vadi Nr.: 122 Antworten

Seriat isteyenlere
evet  aynen  haklisin  ben  ilahiyatci  degilim   dolayisiyla  fikih  bilgimde  yok.   ama   basit  bir  müslüman  olarak  seriatin  reddedilemeyecegini   cok  iyi  biliyorum   cünkü  seriati  reddeden  Allaha  sirk  kosmus  olur.   sen  ulemasinya  bilmen  gerekir   bunlari.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:26 @eses43 Nr.: 123 Antworten

Seriat isteyenlere
kuran hakkinda bilgin olmadigin icin benle tartismaya giriyosun onu anladigim icin böyle söyledim..cahilliginden kaynaklaniyo bu kusura bakma söylemek zorundayim ama kurani okuyup anlamaya calissaydin seriatla günümüz sartlarinda bir devlet yönetim anlayisinin olmiyacaginida anlardin...
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:28 @_defter_ Nr.: 124 Antworten

Seriat isteyenlere
yaziklar   olsun  senin  zihniyetine   cahil  ve  iftiraci  adam  ben   seriatin   bir  müslüman  tarafindan  reddedilip- edilemiyeceginden   bahsediyorum  seriatin  uygulamalarindan  degil.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:31 @pusu_vadi Nr.: 125 Antworten

Seriat isteyenlere
hakikaten  cok  kibir  ve  cahilsin   Allah  islah  etsin.   defalarca  yazdim.  uygulanir  veya  uygulanmaz  bu  tercih  meselesidir.  insanlar  uygulamiyor  diye   Allahin  hükmünü  yokmu  sayacaksin  ne  söyledigini  bilmiyorsun   su  an  sirk  icerisindesin.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:32 @babey Nr.: 126 Antworten

Seriat isteyenlere
selam babey ve diger arkadaslar, 
yemin no 143 herseyi anlattin. Tabiiki anlamak isteyene!!!
sen diyorsun iki ay....?  iki ayda hayatlari biter... 
inanki 1 ay dayanamazlar... 
benim bir arkadasim yani Türk Dubay a izine gitmisti hotelde kaldigi icin hersey mükemmeldi...sonra baska bir alman dostuyla orada 3 aylik bir firmanin boru hatlarini tamir etmek icin is aldilar.... inanki arkadas diyorki ayligimiz 7000€ fakat paradan vazgecip 4 hafta sonra geri döndüler....
diyorki bir altin kafestesin...saga sola bakmak yok... bence dedigin gibi keske oralara gidipte Turkiye ve Avrupanin kiymetini anlasinlar

-----
insan olabilmek bir sanattir
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:33 @_defter_ Nr.: 127 Antworten

Seriat isteyenlere
sizin  cehaletiniz  ne  biliyormusun     sizin  cehaletiniz   isid   pisid  ne  ise  terör  örgütlerini   egosuna  göre  seriat  türetenlerin  yaptigi  yanlislari  seriata  baglamaniz   bu  nasil  bir  gaflet  ve  aymazliktir  yaziklar  olsun  size.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:37 @eses43 Nr.: 128 Antworten

Seriat isteyenlere
sen normal degilsin cidden bana..bak konuya basladiktan simdiye kadar olan tüm yazilarimi kontrol et eger bir tanesinde seriatin allanin emri seriatin kuranin emri oldugu disinda bir tane yazimi bulabilecekmisin...ben ne yazdigimi söyledigimi cok iyi biliyorum sen buna ragmen nasil olurda allahin hükmünü yokmu sayacaksin sirk icindesin gibi kavramlarla geliyosun bana.....buyur tüm yazdiklarimda buna dair bir  yazi göster bana...ama senin yazdiklarin kara cahil laflari bilgisiz yok sirkmis yok dinden cikmakmis..bilgin yoksa birak daha yazma burda
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:42 @pusu_vadi Nr.: 129 Antworten

Seriat isteyenlere
sen  kendi   yazdiklarini  anlamiyorsan  yapacagim  bir  sey  yok    ben  seriat  diyorum  sende  bu  nedenle  bana  karacahil  diyorsun.  mesele  anlasilmistir.    böylelikle  niyetler  anlasilmistir  demogojiye  gerek  yok.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:44 @eses43 Nr.: 130 Antworten

Seriat isteyenlere
esses arkadas inanki pusu arkadasla burada cok konulari insanin kurallariyla hak ve hukukuyla tartistik.. cogu konularda ayni görüsü savunmadigimiz halde burada kimle tartismissa ayarini bile bir arkadastir.
defter arkadasi fazla tanimadigim icin yalniz forumlardaki ve muzikteki yazilariyla bilincime göre önünü gören saglikli bir arkadasa benziyor...
benden sana nasihat gelecek defa iznini  sariata yakin olan devletlerde gecirmeni dilerim iyi aksamlar

-----
insan olabilmek bir sanattir
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:44 @_defter_ Nr.: 131 Antworten

Seriat isteyenlere
  yasasin  popiler  kültür  .
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:46 @eses43 Nr.: 132 Antworten

Seriat isteyenlere
iyi iste senin gibi sirk,iblis,dinden cikmak gibi kelimler kullanmaktansa hemde bir müslümana yakismayacak  kelimeler ..cahil dedim belki bunun üzerine gercekten  bu konuda cahilmiyim der kurani anlamaya calisir kendini bu konuda gelistirirsin,,ben bunu seni kötülemek icin degil bir yöne tesvik etmek icin kullandim...
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:49 @christian1 Nr.: 133 Antworten

Seriat isteyenlere
sevgili  kardesim  onlarinda  seninde   anlamadigi  yada  anlamak  istemedigi  bir  sey  var   oda  seriat  yasamin  bir  bütünüdür.  siparis  üzerine  seriat  yasanmaz   ya  kabul  edersin  yada  reddedersin.  eger  ben  müslümanim   diyorsan  seriati  bütüyle  kabul    etmissindir   kiyisindan  kösesinden  tirtiklayamassin.

NOT:  benim  arkadaslarin   sahsiyla  bir  sorunum  yok   konu  üzerinde  fikri  tartisma   yaptik..  Allahin  yarattigi  bütün  varliklar  benim  icin  degerlidir.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:50 @pusu_vadi Nr.: 134 Antworten

Seriat isteyenlere
 yasasin  popiler  kültür  .
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:51 @babey Nr.: 135 Antworten

Seriat isteyenlere
arkadaslar siz ne yaptiginizin farkindamisiniz
edep diye birsey var nedir bu hakaretler..icine düstügünüz acizligin göstergesi mi bu???
Yoksa amaciniz konuyu sabote etmek mi???

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 23:00 @babey Nr.: 136 Antworten

Seriat isteyenlere
Arkadaslar hakaret icerikli yazilari simdilik sildiriyorum...
umarim kendinize gelir insanca tartisirsiniz..aksi taktirde gereken yapilacaktir...
tesekkürler

-----
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 23:02 @gurbett_34 Nr.: 137 Antworten

Seriat isteyenlere
merhaba  kardesim   detayli  bir  sekilde  acikladin   bizim  alim  arkadaslar  buna  ne  diyecek  bilmem.  ben   seriat   kainat  üzerinde  Allahin   yasam  kurallaridir  diyerek   özetlemistim   arkadaslar  bir  türlü  anlamadilar.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 23:14 @gurbett_34 Nr.: 138 Antworten

Seriat isteyenlere
selam gurbet..
Katilimci arkadaslara da söyledim..
Seriat,in ne oldugunu ögrenmek isteyenler googlede bulabilirler..
Din elbette bir yasam seklidir ancak politikaya girmesi yanlistir,seriati uygulayan bir tek ülke varmidir ki gelissin halki refah icerisinde olsun...kesinlikle yoktur...öyle yada böyle seriat devlet yönetim sekliyle yanlistir ve sakincalidir.
Uzunca yazmaya gerek yok konuyu okuduysan zaten düsüncelerimi paylastim..
ilginden dolayi sana da tesekkür ederim selametle..

-----
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 23:31 @babey Nr.: 139 Antworten

Seriat isteyenlere
merhaba bebey abi şeriat şartlara gore değil   yapmak isteyene vardır şeriat değişmes   islamın temelinde far yasayabilene nemutlu bunu  açıklayarak yazarsak  konu çok uzar dallandırır bıdaklandırırlar haklıyken haksız duruma getirirler pantolon islamda yok zaten ha giyen giyer giymeyen giymez böle konular  şu zamanda insanı gıdıklar yorma böle konularla kendini
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 23:48 @kader2 Nr.: 140 Antworten

Seriat isteyenlere
Haklisin kader..
alakan icin tesekkür ederim sagolasin

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Seriat isteyenlere