94 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.08.16, 17:33 @babey Nr.: 101 Antworten

Seriat isteyenlere
basindan  beri  biliyorum  actigin  konun  tamamen  cahilisin.   mesele   Allah  hükümleri   seriat  olunca   müdahil  oldum.   bu  nasil  gafletki  hala  ayni  cehalete  devam  ediyorsun.   kadinlar  yada  bahsettigin  diger  cehalet  örnegi  davranislarin   seriatla  ilgisi  yoktur.   bazi  topluluklar  yada  devletler  seriati   kendi  cikarlarina  göre  istismar   ediyorsa  bunun  seriatla  ne  ilgisi  var.    sen  hala  aymazligina  devam  ediyorsun.   desbotlari,  ahlaksizlari,   istismarcilari   seriat  uygulayicisi  olarak   görmek  en  az  onlar  kadar  gaflete  düsmektir.  

sana  tek  sorum  olacak   bahsettigin,  benimde  burada  bir  kismini  tekrarladigim  yanlislarin   sebebi  seratmidir?  seriat   kur an  hükümleri  degilmidir  sence?

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 17:53 @eses43 Nr.: 102 Antworten

Seriat isteyenlere
sen neye muhalefet ediyon onuda anlamis degilimki...bizlerle neyi farkli söylemeye calisiyon onuda anlamis degilim,,bizde seriatt yok tur demiyoz,devlet yönetiminde uygulanmasi zordur diyoz..sende lafi bizim söylediklerimize getiriyon muhalefet yaparak..benim yazdiklariminin neresinde hata var,hatta beni tastikliyen yazi yaziyosun ama hala lafi dolastirmana anlam veremiyom
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 18:09 @eses43 Nr.: 103 Antworten

Seriat isteyenlere
Hem bana cahilsin diye hakaret ediyorsun hem bana soru soruyorsun...bu ne gaflet...
Daha önce de söyledim bilmediklerini googleye sor oradan ögren ..benden ögrenme...
Bu ne sacmalik hala seriat kuran hükmü degilmi diyorsun...kardes türkce yaziyoruz anlamis olman gerek...yine de bana ilgi gösterin diyorsan o ayri...
Bir daha sacmalama derim sadece...

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 18:20 @babey Nr.: 104 Antworten

Seriat isteyenlere
Despotlar,ahlaksizlar,istismarcilar, Seriatla yöneltilen tüm ülkelerde bol miktarda mevcuttur..
Örnek saudi arabistan örnek iran,örnek afganistan,pakistan,sudan...v.s.
Bir atasözü vardir eskimis fikirler paslanmis civi gibidir sökülüp atilmasi zor olur..
Eminim ki seriat savunuculari seriatla yöneltilen bir ülkede iki ay kalsinlar,bir daha savunmazlar.
Eger yok öyle sey derlerse ömür boyu orada kalabilirler.

-----
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:06 @babey Nr.: 105 Antworten

Seriat isteyenlere
hata  sizde  degil   hata  bende.  ironik  bir  sekilde  seriat  düsmanligi  yapan  birisiyle  muhatap  olmam   gercekten  bir  hata  benim  icin.    benim  senden  ögrenecek  bir  seye  ihtiyacim  olmadigi   ögrenmeniz  gereken  kavram  hatalarinida ögretemedim.   bak  asagiya  not  düsecegim    nasil  tezat  icerisindesin.  143  nolu  yorumundan  alinti. 

not: seriat  savunuculari  seriatla  yönetilen  bir  ülkede   iki  ay  kalsinlar  bir daha  savunmazlar.

1.   ben  müslüman  oldugum  icin   sartlar  ne  olursa  olsun  kur´an   seriatini  canim  pahasinada  olsa  savunurum.
2.  neden  sorduguma  cevap  vermiyorsunda  kivirip   tenkit   ve  demogoji  yapiyorsun?   soruyu    tekrar  ediyorum   sen  seriatcimisin  yoksa  seriata   karsimisin?
3. haddini  bil   medeni  cizgilerden  cikma  abzürtlesme   ne  ilgisi   ukela  hadsiz.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:09 @pusu_vadi Nr.: 106 Antworten

Seriat isteyenlere
yazik  cok  yazik.   lafa  bak  ben  neye  muhalefet  ediyormusum   ayni  soruyu  sanada  soruyorum.   sen  seriatcimisin   yoksa  seriata  karsimisin?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:22 @_defter_ Nr.: 107 Antworten

Seriat isteyenlere
tamam  kardesim  sizede  soruyorum.  siz   seriatcimisiniz   yoksa  seriata  karsimisiniz

bu  konuda  defalarca  anlattim  hepiniz  kavram  kargasasi  yasiyorsunuz   kurdugunuz  cümlelerin  ne   anlam  ifade  ettigini   anlamiyorsunuz   yada  kasitli  olarak     böyle  davraniyorsunuz.   

ben ruhu   hür,  fikri  hür,  vicdani  hür  bir  Allah  kuluyum   ve  Allah'a  iltica  etmisim   siz   iltica  konusunda  kendi  tercihlerinizi   yapabilirsiniz.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:27 @_defter_ Nr.: 108 Antworten

Seriat isteyenlere
cevap  verdigin  icin  tesekkür  ederim.    tercih  sizin!.....
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:36 @eses43 Nr.: 109 Antworten

Seriat isteyenlere
Surada ters düsmedigin catmadigin adam kalmadi...
Birseyi medenice tartisamiyorsun söyleyecek sözün kalmayinca edepsizce laf ediyorsun...
Anlama kabiliyetin desen sifir sabah beri yaziyoruz yine ayni seyleri sorup duruyorsun,
Bence sen yazma zira yazdikca batiyorsun...selametle

-----
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:40 @babey Nr.: 110 Antworten

Seriat isteyenlere
malesef  sen  batmaktanda  öte  cirpiniyorsun   ve  camur  atmayada  basladin  ama  senin  oyununa  gelmiyecegim.   yürekli  ol    itiraf   et   seriat  taraftarimisin  yoksa   karsimisin?   

bakalim   defalarca  sordugum  bu  soruyu   bu  defa  yüksek  anlama  kabiliyetinle  cevaplayabilecekmisin.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:46 @eses43 Nr.: 111 Antworten

Seriat isteyenlere
bence anlam ve kavram kargasasi yasayan sensin kardesim..en son yorumum gayet acik net..seriati her kez kendi hayatinda uygulayabildigi kadar uglular,,eksik uygular,,az uygular,,yarisini yapar,,,gider bunun hesabini diger dünyada allaha verirr...seriatla yönetilen bir devlet anlayisida istemiyorum okey...
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:46 @eses43 Nr.: 112 Antworten

Seriat isteyenlere
Soruya bak ...
Kisisel olarak dini kurallari (seriat) yasamak ve yasamini ona göre ayarlamak bir tercih meselesidir. Bunu tercih edenlere saygimiz var.
Ancak dini kurallara yani seriata göre devlet idaresi veya din ile politikanin birbirine karismasi cok sakincali ve tehlikelidir.

sanirim artik benim seriat hakkindaki düsüncelerimi ögrenmissindir..

-----
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:53 @pusu_vadi Nr.: 113 Antworten

Seriat isteyenlere
iste  bu  dolayli   olsada  seriati  istemedigini   itiraf   ettin.    ey  benim  müslüman  kardesim  seriat  kisiye,  devlete ,  keyfiyete  göre   uygulanmaz   Allah'in  varligiyla  birlikte  seriat  vardir  ve  kainattaki  bütün   varliklar  buna  tabidir.   sen  seriat  devleti  istemiyorum  derken  inancinla  ters  düstün   bunun  farkinda  degilsin.  kavram  kargasasi  dedigim  iste  bu.    aci  olan  ise  hatadan  dönmeye   tenezül  bile  etmiyorsunuz.   madem  benim  yazdiklarimi  anlamiyorsun  yada  kabul  etmiyorsun  bulundugun  yerde  mutlaka  camii  vardir    git  hocaya  sor  anlatsin  seriat  nedir   ve  insan  hayatinda  seriatin  yeri  nedir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:00 @eses43 Nr.: 114 Antworten

Seriat isteyenlere
kavram kargasasi yasayan kardesim..cidden sen ne didigini ve ne kadar celiskiler icinde yazdiginin farkinda degtilsin,ve bizim yazdiklarimizida zerre kadar anlamamissin...simdi sana bir kac ayet yazarim haydi uygula derim seriata göre,, sasar kalirsin ama fazla derine girmek istemiyorum...seriat allahin emirleri bunu kabul ediyoruz ama sen ilerisini düsünemiyosun..bu dönemde sen seriati devlet bazinda uygularsan bir cok ayetlede kurana ters düsücegin konularda cikacak bunuda biliyorum...benim hocaya gitmeme gerek yok bana bilgi verme konusunda yetersiz kalacagi kanatindeyim...
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:03 @babey Nr.: 115 Antworten

Seriat isteyenlere
hep  yuvarlak  cevaplar  veriyorsun  seriat   kainatin  bütünüdür   dolayisiyla   insan  yasaminin  tamamida   bir  seriattir.   müslümanim  ama  seriat  devleti  istemem  demek  hasa  Allah'a   senin  devletle  ilgili  seriat  hükümlerini  kabul  etmiyorum  demektir.   
artik  inanin  biktim  yazmiyacagim    eger  samimi  iseniz  gidin  isin  aslini  ögrenipte  gelin.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:07 @pusu_vadi Nr.: 116 Antworten

Seriat isteyenlere
üzüldüm  senin  adina  Allah  yardimcin  olsun.   din  adamlari   sana  bilgi  verme  konusunda  yetersiz  kalir  haaa   vay  beeeee    ibliste   kendini  ademden  üstün  gördügü  icin   yaraticisina  isyan  etmisti   kendine  gel,  kendine  bu   ne  kibir.  

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:12 @_defter_ Nr.: 117 Antworten

Seriat isteyenlere
seni   hic  anlayamadim   ekip  halinde  bana  saldiriyorsunuz.  yasadiginiz  tezatlarin  farkinda  degilsiniz.   haaaa  sunuda  söylemeden  gecemiyecegim   evet  komigimdir   bulundugum  ortamlarda   insanlar  sohbetimi  severler  ve  espirilerime  gülerler.   biliyormusun  bazilarida  traji  komiktir   tipki  sizin  gibi   insan  üzülerek  gülümser  acinacak  halinize.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:14 @eses43 Nr.: 118 Antworten

Seriat isteyenlere
ben her önüme gelen hocadan dini örenmem feraransda almam ve din hakkinda söyledigi bir cok seyede katilmam..benim dinledigim bu ise hakim insanlar var merak etme sen...senin bence anlamadigin nokta kurani  bilmiyosun bu yüzden israrla bu görüsü savunuyosun,,sana tavsiyem biraz kurani örenmeye calis...
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:17 @pusu_vadi Nr.: 119 Antworten

Seriat isteyenlere
sapkaniz  düstü  keliniz  göründü    traji  komiksiniz  malesef.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:21 @eses43 Nr.: 120 Antworten

Seriat isteyenlere
haydi biz böyleyiz..peki sen...seriati bu kadar savunuyosun ama dünyada seriatla yönetilen seriat devleti yok diyosun...seriati uygulamaya calisanlari yanlis uygulamayla sucluyosun...sana soruyoruz dogrusu nedir nasil olmali...gelen cevap seriat allain kanunu olmali...bide nasil olacagini yazsan orayi yazamiyosun iste yazmak icinde bilginde kuran bilginde yok...yaptigin tek sey seriat kanun orasini biliyoz kardesim nasil uygulayacaksin nasil ????
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Seriat isteyenlere