94 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Beitrag gepostet am 13.08.16, 17:33
@babey
Nr.: 101
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
basindan beri biliyorum actigin konun tamamen cahilisin. mesele Allah hükümleri seriat olunca müdahil oldum. bu nasil gafletki hala ayni cehalete devam ediyorsun. kadinlar yada bahsettigin diger cehalet örnegi davranislarin seriatla ilgisi yoktur. bazi topluluklar yada devletler seriati kendi cikarlarina göre istismar ediyorsa bunun seriatla ne ilgisi var. sen hala aymazligina devam ediyorsun. desbotlari, ahlaksizlari, istismarcilari seriat uygulayicisi olarak görmek en az onlar kadar gaflete düsmektir.
sana tek sorum olacak bahsettigin, benimde burada bir kismini tekrarladigim yanlislarin sebebi seratmidir? seriat kur an hükümleri degilmidir sence?
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 17:53
@eses43
Nr.: 102
Antworten
pusu_vadi
Seriat isteyenlere
sen neye muhalefet ediyon onuda anlamis degilimki...bizlerle neyi farkli söylemeye calisiyon onuda anlamis degilim,,bizde seriatt yok tur demiyoz,devlet yönetiminde uygulanmasi zordur diyoz..sende lafi bizim söylediklerimize getiriyon muhalefet yaparak..benim yazdiklariminin neresinde hata var,hatta beni tastikliyen yazi yaziyosun ama hala lafi dolastirmana anlam veremiyom
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 18:09
@eses43
Nr.: 103
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
Hem bana cahilsin diye hakaret ediyorsun hem bana soru soruyorsun...bu ne gaflet...
Daha önce de söyledim bilmediklerini googleye sor oradan ögren ..benden ögrenme...
Bu ne sacmalik hala seriat kuran hükmü degilmi diyorsun...kardes türkce yaziyoruz anlamis olman gerek...yine de bana ilgi gösterin diyorsan o ayri...
Bir daha sacmalama derim sadece...
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 18:20
@babey
Nr.: 104
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
Despotlar,ahlaksizlar,istismarcilar, Seriatla yöneltilen tüm ülkelerde bol miktarda mevcuttur..
Örnek saudi arabistan örnek iran,örnek afganistan,pakistan,sudan...v.s.
Bir atasözü vardir eskimis fikirler paslanmis civi gibidir sökülüp atilmasi zor olur..
Eminim ki seriat savunuculari seriatla yöneltilen bir ülkede iki ay kalsinlar,bir daha savunmazlar.
Eger yok öyle sey derlerse ömür boyu orada kalabilirler.
-----
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:06
@babey
Nr.: 105
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
hata sizde degil hata bende. ironik bir sekilde seriat düsmanligi yapan birisiyle muhatap olmam gercekten bir hata benim icin. benim senden ögrenecek bir seye ihtiyacim olmadigi ögrenmeniz gereken kavram hatalarinida ögretemedim. bak asagiya not düsecegim nasil tezat icerisindesin. 143 nolu yorumundan alinti.
not: seriat savunuculari seriatla yönetilen bir ülkede iki ay kalsinlar bir daha savunmazlar.
1. ben müslüman oldugum icin sartlar ne olursa olsun kur´an seriatini canim pahasinada olsa savunurum.
2. neden sorduguma cevap vermiyorsunda kivirip tenkit ve demogoji yapiyorsun? soruyu tekrar ediyorum sen seriatcimisin yoksa seriata karsimisin?
3. haddini bil medeni cizgilerden cikma abzürtlesme ne ilgisi ukela hadsiz.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:09
@pusu_vadi
Nr.: 106
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
yazik cok yazik. lafa bak ben neye muhalefet ediyormusum ayni soruyu sanada soruyorum. sen seriatcimisin yoksa seriata karsimisin?
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:22
@_defter_
Nr.: 107
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
tamam kardesim sizede soruyorum. siz seriatcimisiniz yoksa seriata karsimisiniz
bu konuda defalarca anlattim hepiniz kavram kargasasi yasiyorsunuz kurdugunuz cümlelerin ne anlam ifade ettigini anlamiyorsunuz yada kasitli olarak böyle davraniyorsunuz.
ben ruhu hür, fikri hür, vicdani hür bir Allah kuluyum ve Allah'a iltica etmisim siz iltica konusunda kendi tercihlerinizi yapabilirsiniz.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:27
@_defter_
Nr.: 108
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
cevap verdigin icin tesekkür ederim. tercih sizin!.....
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:36
@eses43
Nr.: 109
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
Surada ters düsmedigin catmadigin adam kalmadi...
Birseyi medenice tartisamiyorsun söyleyecek sözün kalmayinca edepsizce laf ediyorsun...
Anlama kabiliyetin desen sifir sabah beri yaziyoruz yine ayni seyleri sorup duruyorsun,
Bence sen yazma zira yazdikca batiyorsun...selametle
-----
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:40
@babey
Nr.: 110
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
malesef sen batmaktanda öte cirpiniyorsun ve camur atmayada basladin ama senin oyununa gelmiyecegim. yürekli ol itiraf et seriat taraftarimisin yoksa karsimisin?
bakalim defalarca sordugum bu soruyu bu defa yüksek anlama kabiliyetinle cevaplayabilecekmisin.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:46
@eses43
Nr.: 111
Antworten
pusu_vadi
Seriat isteyenlere
bence anlam ve kavram kargasasi yasayan sensin kardesim..en son yorumum gayet acik net..seriati her kez kendi hayatinda uygulayabildigi kadar uglular,,eksik uygular,,az uygular,,yarisini yapar,,,gider bunun hesabini diger dünyada allaha verirr...seriatla yönetilen bir devlet anlayisida istemiyorum okey...
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:46
@eses43
Nr.: 112
Antworten
babey
Seriat isteyenlere
Soruya bak ...
Kisisel olarak dini kurallari (seriat) yasamak ve yasamini ona göre ayarlamak bir tercih meselesidir. Bunu tercih edenlere saygimiz var.
Ancak dini kurallara yani seriata göre devlet idaresi veya din ile politikanin birbirine karismasi cok sakincali ve tehlikelidir.
sanirim artik benim seriat hakkindaki düsüncelerimi ögrenmissindir..
-----
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 21:53
@pusu_vadi
Nr.: 113
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
iste bu dolayli olsada seriati istemedigini itiraf ettin. ey benim müslüman kardesim seriat kisiye, devlete , keyfiyete göre uygulanmaz Allah'in varligiyla birlikte seriat vardir ve kainattaki bütün varliklar buna tabidir. sen seriat devleti istemiyorum derken inancinla ters düstün bunun farkinda degilsin. kavram kargasasi dedigim iste bu. aci olan ise hatadan dönmeye tenezül bile etmiyorsunuz. madem benim yazdiklarimi anlamiyorsun yada kabul etmiyorsun bulundugun yerde mutlaka camii vardir git hocaya sor anlatsin seriat nedir ve insan hayatinda seriatin yeri nedir.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:00
@eses43
Nr.: 114
Antworten
pusu_vadi
Seriat isteyenlere
kavram kargasasi yasayan kardesim..cidden sen ne didigini ve ne kadar celiskiler icinde yazdiginin farkinda degtilsin,ve bizim yazdiklarimizida zerre kadar anlamamissin...simdi sana bir kac ayet yazarim haydi uygula derim seriata göre,, sasar kalirsin ama fazla derine girmek istemiyorum...seriat allahin emirleri bunu kabul ediyoruz ama sen ilerisini düsünemiyosun..bu dönemde sen seriati devlet bazinda uygularsan bir cok ayetlede kurana ters düsücegin konularda cikacak bunuda biliyorum...benim hocaya gitmeme gerek yok bana bilgi verme konusunda yetersiz kalacagi kanatindeyim...
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:03
@babey
Nr.: 115
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
hep yuvarlak cevaplar veriyorsun seriat kainatin bütünüdür dolayisiyla insan yasaminin tamamida bir seriattir. müslümanim ama seriat devleti istemem demek hasa Allah'a senin devletle ilgili seriat hükümlerini kabul etmiyorum demektir.
artik inanin biktim yazmiyacagim eger samimi iseniz gidin isin aslini ögrenipte gelin.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:07
@pusu_vadi
Nr.: 116
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
üzüldüm senin adina Allah yardimcin olsun. din adamlari sana bilgi verme konusunda yetersiz kalir haaa vay beeeee ibliste kendini ademden üstün gördügü icin yaraticisina isyan etmisti kendine gel, kendine bu ne kibir.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:12
@_defter_
Nr.: 117
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
seni hic anlayamadim ekip halinde bana saldiriyorsunuz. yasadiginiz tezatlarin farkinda degilsiniz. haaaa sunuda söylemeden gecemiyecegim evet komigimdir bulundugum ortamlarda insanlar sohbetimi severler ve espirilerime gülerler. biliyormusun bazilarida traji komiktir tipki sizin gibi insan üzülerek gülümser acinacak halinize.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:14
@eses43
Nr.: 118
Antworten
pusu_vadi
Seriat isteyenlere
ben her önüme gelen hocadan dini örenmem feraransda almam ve din hakkinda söyledigi bir cok seyede katilmam..benim dinledigim bu ise hakim insanlar var merak etme sen...senin bence anlamadigin nokta kurani bilmiyosun bu yüzden israrla bu görüsü savunuyosun,,sana tavsiyem biraz kurani örenmeye calis...
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:17
@pusu_vadi
Nr.: 119
Antworten
eses43
Seriat isteyenlere
sapkaniz düstü keliniz göründü traji komiksiniz malesef.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.08.16, 22:21
@eses43
Nr.: 120
Antworten
pusu_vadi
Seriat isteyenlere
haydi biz böyleyiz..peki sen...seriati bu kadar savunuyosun ama dünyada seriatla yönetilen seriat devleti yok diyosun...seriati uygulamaya calisanlari yanlis uygulamayla sucluyosun...sana soruyoruz dogrusu nedir nasil olmali...gelen cevap seriat allain kanunu olmali...bide nasil olacagini yazsan orayi yazamiyosun iste yazmak icinde bilginde kuran bilginde yok...yaptigin tek sey seriat kanun orasini biliyoz kardesim nasil uygulayacaksin nasil ????
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!