126 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.08.16, 17:44 Nr.: 1 Antworten

Seriat isteyenlere
Hani seriat kuranin kurallariydi ya..ne alaka???
1)Afganistanda kiz cocuklarinin okula gitmesi yasak.
2)Sudanda pantalon giyen kadin tutuklanir.
3)Pakistanda namus cinayeti suc degildir.
4)Somalide Tecavüze ugrayan kadin,tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda.
5)Saudi arabistanda kadinlar araba kullanamazlar.
6) Iranda kadinlar örtüsüz sokaga cikamazlar ve disarida kosamazlar..

Bu saydiklarim,seriat uygulanan ülkelerdeki bayanlara uygulanan baskilarin sadece bir kismi
bir erkek olarak ben biraz daha kadinlara nazaran avantaj sahibiyim..
Ama ben bir bayan olsam seriati kesinlikle savunmam.
Bizim ülkemizde osmanlilar seriati denemis ve yasamistir,Belki o günkü sartlar götürüyordu ama bu günkü sartlar cok daha degisiktir.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 19:33 @babey Nr.: 2 Antworten

Seriat isteyenlere
slm babey seriat kuranin kanunlari bu tartisilmaz..ama seriati uygulayacak ilim bilim algi olayi biraz sikinti..seriat uygulayan her ülke farkli uygulamakta..tabiki yine günümüz sartlarinda seriat ne derece uygulanir burasida sikinti...bilmiyorum ama eger ülkemizde seiat getirilse sanirim salam adam kalmaz...en güzeli insanin seriati kendi icinde yasamasidir, dinini isteyen istedigi gibi yasamali zorlama baski kisitlama olmadan,,...bireysel olarak insan kendi hayatinda seriati uygulayabilir ,toplumsal olarak günümüz sartlarinda seriati uygulamak gercekten büyük zorluk...artik dünya küresel olmus ,her ülkede cesitli topluluklar farkli inanc din grublari mevcut buralarida göz önüne almaliyiz..yani bayey  bu is olmazz ))
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 19:45 @babey Nr.: 3 Antworten

Seriat isteyenlere
merhaba  size  sorabilirmiyim,  seriatla  ilgili   konu  actiginiza  göre   seriatla  ilgili  bilginiz  nedir?   bahsettiginiz   ülkelerin  seriatla  idare  edildigini   nasil  izah  edersiniz?   lütfen  aciklama  yaparmisiniz?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 19:52 @babey Nr.: 4 Antworten

Seriat isteyenlere
Tartisdigimiz konuya bakin...21.yüzyilda .Dinini yasmak isteyenlere saygim sonsuz ama Inancini yanlizca Kendisi ve Yaradani arasinda yasamak istyeenler ne olacak? Veya hic inanmyanlari zorla dini kurallara zorlama islam da varmidir? varsa eger yillarca bize okullarda neden Islma da zorlama yoktur diye ögrettiler!

0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:25 @_defter_ Nr.: 5 Antworten

Seriat isteyenlere
Defter Arkadasim cok güzel aciklamissin diycek birsey birakmamissin ! Tesekür
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:31 @pusu_vadi Nr.: 6 Antworten

Seriat isteyenlere
selam pusu vadi...
Bu isin olmayacagi konusunda hemfikiriz.
Bazi ülkelerde uygulama cok sacma  her ülke kendine göre ayarlamaya calismis.
Bizim toplumda hic olmaz zira biz herseyin cilkini cikaririz...
En iyisi Seriati bir toplum yöneletme kurallari olarak görmemek.Zaten artik bu kurallara göre olmaz.Bu noktada laikligin ön gördügü gibi dini özgürlük en iyisidir..

-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:35 @eses43 Nr.: 7 Antworten

Seriat isteyenlere
eses kardesim..
seriatla ilgili aciklama yapilabilir elbette,konu da zaten uygulayan ülkelerin icine düstügü acizligi belirtmisim...
Daha detayli bilgi icin googleden girersen ögrenebilirsin...
Kisaca uygulayan ülkelere hicbir fayda saglamadigi gibi insanlari da baski altina almistir.

-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:39 @_defter_ Nr.: 8 Antworten

Seriat isteyenlere
Defter arkadasim ben tesekkür ederim..
Cok güzel tespitlerin icin...
Kuran-i kerimin kurallari deniliyor ama uygulamada hepsinden sapiliyor,en iyisi isteyen kendi yasam tarzinda uygulasin,Ben toplumun seriat ile yöneltilmesini uygun bulmuyorum.
Zaten bu saatten sonra bize uymaz.

-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:41 @eses43 Nr.: 9 Antworten

Seriat isteyenlere

Şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol; mezhep; metod; adet; insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir.

İslam dinindeki terimsel anlamı ise "ilahi emir ve yasaklar toplamı", "İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ın ayetleri, İslam'ın son peygamberi olan Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslam bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilahi kanun"dur.

Şeriat 3 ana bölüme ayrılır

İslam hukuku (fıkıh) alimleri, şeriatı üç ana bölümde incelemiştir: İbadetler, muameleler ve ceza hukuku.

İbadetler: İbadet İslam'da, genel olarak Allah'ın hoşnut ve razı olduğu her çeşit eylemi kapsamına alır. Özel anlamda ise, ayet ve hadislerde özel şekil ve şartları belirlenen ibadetlerin uygulanması kastedilir. Namaz, oruç, hac, zekat ve kurban bu ibadetlere örnek olarak verilebilir.

Muameleler: İnsanlar arasında medeni, ticari, ekonomik ve sosyal bütün ilişkileri, insanların devletle ve devletlerin de birbirleriyle münasebetleri bu bölümde yer alır. İslam dini doğumdan ölüme kadar evlenme, boşanma, nafaka, velayet, vekalet, vesayet, miras, alış-veriş gibi toplum hayatının gereği olan tüm medeni muamelelere ve hatta devletler hukukuna ait hükümler getirmiştir.

Ceza hukuku: İslam şeriatının kullanımda olduğu bir İslam ülkesinde, İslam dininin emir ve yasaklarına uymayan ve/veya toplumsal düzeni bozmaya çalışan kimselere karşı verilecek bedeni, mali veya caydırıcı bazı cezai hükümleri kapsar.

-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:41 @babey Nr.: 10 Antworten

Seriat isteyenlere
siz  müslümanmisiniz?     sormaktan  kastim  su   Seriat  kur'an  hükümleridir.   yazilarinizda  keskin  celiski  var   seriat'a   vahsetmis  gibi  gereksiz  ve  zararli   bir  uygulamaymis  gibi  bir  tavir  sergiliyorsunuz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:46 @babey Nr.: 11 Antworten

Seriat isteyenlere
no  11 deki  aciklamalari  ben  biliyor  ve  kabul  ediyorum.  bana  bu  bilgiyi  alinti  olarak  sundunuz   simdi  siz  sundugunuz  bu   bilginin  dogruluguna  inaniyorsaniz    no: 10   numarali  aciklamanizla   islami  inkar  etmis  durumundasiniz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:56 @eses43 Nr.: 12 Antworten

Seriat isteyenlere
slm eses neden islami inkar etmis olsunki,böyle keskin hükümleri kullanmasak daha güzel olur...allahin varligina inanan birisi islami inkar etmez,dinden cikmaz,en büyük günahlari yapmis olsalar bile...
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 20:58 @babey Nr.: 13 Antworten

Seriat isteyenlere
slm babeycan insanlar acikmi kapalimi carsaflimi burkami karismak hadim degil insanlar ne giyerse giysin hic karismam kal salemetle
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:04 @pusu_vadi Nr.: 14 Antworten

Seriat isteyenlere
sevgili  kardesim,  daha  öncede  farkli  dönemlerde  seriatla  ilgili  konu  acildi  bu  sitede   pek  cok  arkadas  yorum  yaparken   yaptigi  yorumun  yada  aktardigi  bilginin  kavrami  konusunda   hata  yapiyor.  bu   konu  sahibi  arkadasin  hatasinida   yorum  numaralarini  belirterek  acikladim    eger  bir  insan  islami   din  olarak  secmisse  seriati  bütünüyle  kabul  etmistir.   yok  sayamaz,  gereksiz  göremez,  kiyisindan  kösesinden  tirtiklayamaz.   yaparsa   inkarci  ve  müsrik   durumuna  düser.     derseki   ben  müslümanim   ama  islamin  kurallarinin  tamamini  uygulamiyorum   bu  konuda  hataliyim  bu  farkli  bir durumdur.

Not:  din  konusunda  futbol   sohbeti   yapiyormus  gibi  laubali   tavirlar  sergileyemeyiz   Allah  korusun   dinden  cikar   müsrik  durumuna  düseriz.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:05 @_defter_ Nr.: 15 Antworten

Seriat isteyenlere
slm defter sen gercekten güzel yazmisin hic bise birakmamisin herseyi dile getirmisin
-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:11 @babey Nr.: 16 Antworten

Seriat isteyenlere
Seriat   ....kadin.       .   ..   Kadin kadar tas düssün basiniza. ....bir yerde bir yanlis var ama nerde...
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:13 @eses43 Nr.: 17 Antworten

Seriat isteyenlere
Din hususunda yorum yapamayiz..üzerine düsünemeyiz..yoksa dinden cikariz...himmmm olduuuu.....
-----
.-------------
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:13 @_defter_ Nr.: 18 Antworten

Seriat isteyenlere
evet haklisin ikinize tskürler
-----
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:16 @eses43 Nr.: 19 Antworten

Seriat isteyenlere
din üzerine hüküm veremeyiz..ama bazi seyleride konusabilirmiyiz hüküm vermeden? seriat suanki hayatta uygulanabilirmi ? dogru bildigimiz yanlislar? dinimizi ne kadar biliyor taniyoruz?dogru dini nasil örenecegiz?...bu konularda yazmak konusmak zor mesele,,sununda önünü kapamayalim dinden cikariz müsrik oluruz gibi kavramlarla örenmenin önünü acmayi korku salmayi dogru bulmuyorum bunuda belirtiyim...
0

Beitrag gepostet am 12.08.16, 21:17 @-gulbeyaz- Nr.: 20 Antworten

Seriat isteyenlere
hanimefendi  ya  sizde  kavram  kargasasi  yasiyorsunuz   yada  kasitli  böyle  yaziyorsunuz.   tekrar  ediyorum  din  konusunda  laubali  yani  sorumsuz   tavir  sergileyemeyiz.   din  konusunda  yorumu  ilahiyatcilar  yapar.   din  kültürü   ve  fikih  konusunda  bilgisi  olmayanlar   bilenlerin  aciklamalari  dogrultusunda  kendisinde  olusan  fikri  beyan  eder.
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Seriat isteyenlere