79 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.07.16, 02:09 @babey Nr.: 21 Antworten

Terör ve Türkiye
Hedef ve taktikler[değiştir | kaynağı değiştir]
22 Ağustos 2003'te Bağdat'ta meydana gelen patlamadan sonra Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nden bir görüntü.

Cema'at el-Tevhid vel-Cihad grubunun amacı Irak'taki koalisyon güçlerinin geri çekilmesini sağlamak, Irak hükumetini düşürmek, işgal kuvvetleriyle birlikte çalışanları öldürmek, Şia nüfusu marjinalize edip askerî gücünü kırmak ve tamamen şeriat kanunlarıyla yönetilen bir İslâm devleti kurmak.

Cema'at el-Tevhid vel-Cihad'ı Irak'taki diğer isyancı gruplardan ayıran en önemli özellik taktikleriydi. ABD ve koalisyon güçlerine karşı alışılagelmiş silahlarla ve gerilla taktikleriyle saldırmak yerine daha çok bomba yüklü araçlar kullanılarak gerçekleştirilen intihar bombası eylemlerini yaptılar.

Grubun ruhânî önder kabul ettiği ve genel başkan yardımcılığı da yapmış olan Filistinli imam Ebu Enes el-Şâmî taktiklerinin ve yöntemlerinin Kur'an ve sünnet kaynaklı olduğunu yine bu kaynaklardan verdiği örneklerle açıklamıştır. İslâm peygamberi Muhammed'in "Her kim Allah yolunda bir Gayrimüslimi öldürürse Allah ona Cehennem'i yasak eder" sözünü ve Enfâl Suresi 12. ayette geçen "O anda Rabbin meleklere şu vahyi veriyordu: Ben sizinle beraberim. Haydi imanı sağlamlaştırın! Kâfirlerin yüreklerine dehşet bırakacağım, hemen boyunlarının üstüne vurun, vurun onların parmaklarına!”[15] benzeri vahiyleri temel prensiplerden biri edindi.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 02:18 @babey Nr.: 22 Antworten

Terör ve Türkiye
babey  deasi bazilari hafife aliyo veya türkiye desteklemese biter gibi algiya sahipler,,sorunun kaynagi aslinda islami algidir ben bunu anlatmaya calisiyom,sana söyledim el bagdadi süper kurandan ayetlerle cenneti vaad ediyo,ve isid 60 ülkeden destek taban buluyo asil mesele sorun burda,adamlar gözünü kirpmadan din adina canli bomba yapiyo kendini
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 02:25 @pusu_vadi Nr.: 23 Antworten

Terör ve Türkiye
Evet bana söyledin de herkes bilsin ve duysun...
Zira bu cani örgüt cinayet ve katliamlarini hala islam adina yapiyor,islamiyetin nasil carpitildigini nasil kendi cikarlarina göre uyarladiklarini anlatmaliyiz, Zaten katilimcilarin hemen hemen hepsi cahil ve islami bilmeyen kisilerden olusuyor.Gercekten dini bilgileri saglam olsa katilmazlar.

-----
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 02:36 @babey Nr.: 24 Antworten

Terör ve Türkiye
dün sen bizdeki cami sayisi fazla dedin neden biliyonmu? bizde de cemaat ayriliklari var,diyanetci milli görüscü süleymanci diye adamlar illa kendi camilerinde namaz kilacak..islami bilmemek asil sorun burda ben biraz arajtirdim 12 yüzyildan sonra dinimize kimsenin yenilik yapmasi yasaklanmis o zaman belirlenen kurallar neyse günümüze kadar gelmis,yeni bilgiler sunulamiyo korkak davraniliyo toplum öyle örenmis mantigi var,yeni seyler aciklansa ya kafir ya yahudilige hizmet ediyo dinimizi yok etmek icin konusuyo damgasini vuruyoz
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 02:49 @babey Nr.: 25 Antworten

Terör ve Türkiye
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 02:56 @pusu_vadi Nr.: 26 Antworten

Terör ve Türkiye
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 13:38 @bizimel Nr.: 27 Antworten

Terör ve Türkiye
slm bizimel atatürkün kurani türkce cevirtmesi türkiyede islamin anlasilmasi adina atilan en büyük devrimdir burda sana katiliyorum...kuranin anlasilmasi cok basitmi burasi tartisilir,türkce mealle bana göre kurani tam anlama sansimiz yok,mutlaka tevsire ihtiyac var,bunuda kurani islami iyi anlayan hocalara ihtiyac var..
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 13:59 @bizimel Nr.: 28 Antworten

Terör ve Türkiye
Selam bizimel...
Asil konumuz terör olunca ister istemez Akla hemen ISID geliyor ve öyle olunca da Bu kanli terör örgütünün yaptigi eylemlerde dini kullanmasi...
Allah akli fikri onlara da vermis ama onlarda bunu böyle kullaniyor.
Ben kutsal kitabimizi bastan sona kadar okudum,icinde hayata dair (bu hayata ve diger taraftaki hayata)dair her türlü bilgi var, Ayrica bu bilgileri yüklendigin zaman gelecege dair bazi fikir sahibi olabiliyorsun...Bu noktayi biraz acmamiz gerekiyor..Zira kuran bilgisi yüklenenler olanlari yanlis analiz ettikleri icin olabilecekler hakkindaki fikirlerini de yanlis olarak ortaya koymaktadir.
Bu da dini fikir farkliliklarina yol aciyor...
Bana göre fazlaca irdeleyip her kelimenin anlam pesine düsmeden yapilan ve yapilmasi istenmeyen seyleri alsak cok daha iyi olacak.
Ibadetini yap Islam dini hakkinda biraz bilgi edin ve kimseyle polemige girme...
Sen hesabini allaha verecen ahmete mehmete degil...
                                                                                                saglicakla kal...

-----
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 14:06 @pusu_vadi Nr.: 29 Antworten

Terör ve Türkiye
Evet haklisin..
Yurt disindami yasiyorsun bilmiyorum ama özellikle yurt disinda sanki daha önce müslüman degilmisiz gibi yenilik adina bir takim sacmaliklara sahit oluyoruz..
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma demisler ama biz hep fikir sahibiyiz.
O bahsettigin ayriliklar özellikle yurtdisinda mevcut..yok milli görüs camisi yok efendim süleymancilar camisi  falan..Bu tür sacmaliklar yüzünden.Din artik genclerin ilgisini cekmiyor..

-----
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 14:15 @babey Nr.: 30 Antworten

Terör ve Türkiye
evet almanyada böyle ayrisiyo cemaatler..simdi 2 tane video ekledim müsriklerin öldürülmesiyle ilgili,hocalarimizda aciklamis,peki iside katilanlar bunu anlamayacak kadar aptalmi? hayir degil bu kadarini onlarda mutlaka anliyodur sorun nerde peki,NESH ( hükmünü yitirmis ayet) adamlar isine gelmeyen ayetlere yok efendim bu ayetten sonra diger ayetler hükmünü yitirmistir bu gecerlidir mantigi yürütüyolar,hükmünü kaybetmis ayet varmidir,cok kisi evet vardir diyo kurani iyi bilenlerde hayir kesinlikle yoktur diyo...
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 14:45 @pusu_vadi Nr.: 31 Antworten

Terör ve Türkiye
Hükmünü yitirmis ayet olurmu hic...Bu insan beynine ve mantigina hakarettir.
dedigin gibi islerine gelmeyince öyle diyorlar..
ISID,e katilanlarin katilis nedenlerini inan cok merak ediyorum,ancak mantikli bir nedenlerinin olduguna da inanmiyorum...
Kendi canina bile kiyacak kadar nasil beyin yikaniyor onu da merak etmemek mümkün degil.
Allah tüm insanligin sonunu hayir etsin  diyelim.

-----
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 14:52 @babey Nr.: 32 Antworten

Terör ve Türkiye
cok tutulan bir hoca cübbeli nesh vardir diyo misall
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 14:58 @babey Nr.: 33 Antworten

Terör ve Türkiye
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Terör ve Türkiye