36 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.07.16, 20:39 Nr.: 1 Antworten

Terör ve Türkiye
Amerika istanbul atatürk hava alanindaki patlamanin nedenini acikladi...Simdiye kadar ISID,e verilen destek....
2011 yilinda rusaya devlet baskani putin,ISID,e destek vererek Türkiye cebinde akrep tasiyor dedi,gün gelecek o akrep sizi sokacak dedi...
Hic kimse aldiris etmedi,
Millet vekili sayin eren erdem meclisteki konusmasinda ISID,in Türkiyede bir yapilanma icinde oldugunu ve devlet tarafindan  faaliyetlerinin görmemezlikten gelindigini belgelerle ispatladi.  Simdilerde AKP,li daha önce MHP,li olan bakan yemin ederek durdurulan mit tirlarinin türkmenlere gitmedigini söyledi...
Kimse orali olmadi....
Ankara defalarca bombalandi,Istanbul defalarca bombalandi ve simdi Atatürk hava limani...
Bazen düsünüyorum da biz bunlari hakettikmi acaba???
Bu tür anarsik saldirilar dünyanin her yerinde olabiliyor gibi safca yapilan laf salatalari tatmin etmiyor,bunlari yapanlara veya Atatürk havaalani saldirisini brüksel hava alani saldirisina benzetenlere söylenecek tek söz...Belcika,da brüksel saldirisi sonrasi üc bakan istifa etti...Hemde tek saldiri sonrasi...
Acaba diyorum acaba....Biz bunlari hakettikmi???

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 20:46 @babey Nr.: 2 Antworten

Terör ve Türkiye
eger isidi biz yarattiysak, bu isid amarika israil ve rusyada eylem yapmayip kendi kendimizi yok   etmek kendi kanimizi dökmek icin yaratiysak desteklediysek evet hak ettik..ama isid gibi islami kullanan kurani refaranslarla eylem plani yapan elaman sayisi olarak 60 dan fazla ülkeden katilimi olan,büyük ihtimallede bunu firsat bilen dis güc ajanlarinin iclerine sizarak yönlendirdigi eylem yaptirdigi bir örgütse hak etmedik...sence hangisi baybey hak ettikmi  etmedikmi..
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 20:48 @babey Nr.: 3 Antworten

Terör ve Türkiye
Her zaman yapilanlar gibi simdilerde de  bir düsman veya vatan haini yaratip ona saldirmak süretiyle kendi sucumuzu bastiralim,ey sorumlu  kisiler...
Unutmayiniz ki iceride ve disarida yürütülen yanlis politika devam ettikce bu tür saldirilarin sonu gelmeyecektir,olan yine halkimiza olacaktir...
Terör amacina ulasmak üzeredir...Saldigi korku ve panik her gecen gün siddetini artirmakta toplum huzursuz hale gelmek üzeredir.....Eger biraz allaha inanciniz varsa önlem alin yeter artik...

-----
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 20:55 @pusu_vadi Nr.: 4 Antworten

Terör ve Türkiye
Suriyede Esad sonrasi sünni bir islam devleti kurulsun amacini güderek ISID denilen uluslar arasi kanli terör örgütüne destek verdigimiz(,katilimlari demiyorum) gün gibi asikarken,is isten gectikten sonra ona cephe almak veya terör örgütü ilan etmek neye yarar ki???
Dis gücler herzaman vardir ve hep türkiyemizi hedef almistir...Ben kendi uykumuzdan sözediyorum
Zaten takip ettigim yol da,negatiften girerek pozitife ulasmaktir.
Benim muhalefet anlayisim budur.

-----
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 21:01 @babey Nr.: 5 Antworten

Terör ve Türkiye
ne güzel söylemişsin evet dimi herzaman yapıldıgı gibi önce düşman veya vatan haini yaratıp ona saldırtmak..ozaman amerika 11 eylülde kendi ülkesinde dünya ticaret merkezini bombalattıgında el kaideyi sorumlu tuttu ve tüm arap ülkelerine savaş açtı maksatı petrol kaynaklarıydı amerika ve diger batı ülkeleri önce kendi mazisine baksın sonra turkiyeyi konu alsınlar fırsat düşkünleri
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 21:07 @babey Nr.: 6 Antworten

Terör ve Türkiye
benim görüsüm isid sorunu ne esed yüzünden nede türkiye yüzünden var..isid sorunu islamin yanlis anlasilmasi ayetlerin hadislerin her müslüman ülkenin kendi mezhebine kendi imamina göre ayrismasiyla ilgili..ben hep sunu söylüyorum islamin 21 yüzyilda bu tip zihniyetler dogurmamasi adina yeniden düzenlenmesi sart..bir ayet iki hoca görüsleri uymuyo biri birine bunu dinlemeyin caiz degil bunu dinlerseniz imaninizi kaybedersiniz diyo..biri cikiyo namaz kilmayanin katli vacibtir diyor,varmi böyle bisey islamda,ISID tehlikesi islami bitiren islamifobiyi doguran insani dinden sogutan bir yapi...sunu söylemek istiyorum suanki isid elamanlarinin hepsine yakini  öldürsek bile bu düsünce yapisi oldugu sürece bu tip olusumlar bitmez..yani sorun türkiye degil babey sorun tüm islam ülkeleri
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 21:07 @kararsiz-esmer Nr.: 7 Antworten

Terör ve Türkiye
Aynen öyledir,katiliyorum esmer...
Biz bizi ayiplayan olursa karsi geliriz elbette,ancak uyaran olursa azicik düsünmemiz gerikir diye düsünüyorum.
Yani esmer kardesim kendi fotografimiza bakmaliyiz...ne demis ulu önder.
Su uyur düsman uyumaz,her zaman tedbirli olunmali....

-----
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 21:22 @babey Nr.: 8 Antworten

Terör ve Türkiye
terörü yok etmek için işidi hangi ülkelerin piyasaya sürdügünü az cok tahmin ediyoruz bunların içinde türkiyede vardır yok demiyoruz ama bu işin faturasını sırf türkiyeye kesmek olmaz mademki böyle bir şer gurubu var hep beraber bunu yok etmeleri gerekir işid mensuplarının hangi ırktan dinden oldugu apaçık ortada kullandıgı silahlarda kimlerin malı oldugu belli yani görünen köy kılavuz istemıyor terörü yok etmek için bir şer ürettiler artık kendileride baş edemiyor birbirlerinin üstüne atıyorlar keser döner sap döver misali
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 23:08 @pusu_vadi Nr.: 9 Antworten

Terör ve Türkiye
Benim anlayamadigim da zaten buydu...
Dikkat edersen müslümanlik her ülkede  degisiklik gösteriyor oysa kutsal kitap bir tanedir.dedigin gibi herkes kendi menfaatleri dogrultusunda uyguluyor  bizim ülkemizde apayri bir uygulama var.
Istanbulda saniyorum yeni bir cami acildi televizyon cayir cayir haberini veriyor 1500 metre kare üzerine 6 minareli falan diye..
Dünya üzerindeki tüm müslüman ülkelerindeki cami sayisindan fazla cami türkiyede var,bu da su demek oluyorki,isin reklamindayiz....pes dogrusu..
Ayrica elbette isid,in var olusu esad yüzünden veya türkiye yüzünden degil,Ilk zamanlarki destek ve yardimlarimiz ne icindi veya yapilanmasina hala neden göz yumariz anlamak zor.
Insallah bu tür yanlis uygulamalardan bir an önce vazgeceriz,aksi takdirde akrep gibi bizi sokmaya devam edecektir.

-----
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 23:17 @kararsiz-esmer Nr.: 10 Antworten

Terör ve Türkiye
Tespitlerin son derece dogru...
Ilk zamanlarki kadar olmasa da faaliyetlerine hala göz yumuluyor simdilerde ülkemizde bir yapilanma icerisinde ve PKK kadar üzerine gidilmiyor.
Dis gücler ISID,i üretirken bizi alet ettiler, ve cezanin büyük kismi bize kesiliyor,bunu önlemek gerekiyor..bu kacinci patlama ,bu kacinci katliam,yetmezmi??  
Ben diyorum ki cok acil önlem alinmali, daha fazla gec kalmak demek daha fazla katliam demektir.Yitirilen canlar,cekilen acilar ve baltalanan ülke ekonomisi,zedelenen türkiye imaji..
Yani güzel kardesim felaket üzerine felaket...yeter artik

-----
0

Beitrag gepostet am 01.07.16, 23:17 @babey Nr.: 11 Antworten

Terör ve Türkiye
isidi eger müslümanlar bir olup bitirmesseler onlar müslümanligi bitirecek,isid diyelimki almanyada veya baska bir ülkede eylem yapti yüzlerce masum insani  öldürdü,ne diyecegiz abi islamiyet böyle emrediyomu diyecegiz,isidciler müslümanlik adina bunumu yapiyo diyecegiz,,bu tehlike biran önce sonlandirilmassa ve tüm dünyanin canini yakmaya devam ederlerse trump gibilerde cikar müslümanlara karsi kampanya yapar...el bagdadi var liderleri adam süper kurandan  ayetlerle yönlendiriyo kuranda cihat ayetleri olsun gayri müslümlere yaklasim konusu olsun kitabina uydurmuslar gidiyolar abii..allah sonumuzu hayir etsin...
0

Beitrag gepostet am 02.07.16, 00:34 @babey Nr.: 12 Antworten

Terör ve Türkiye
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13537679_1767373873544524_8612118255982903288_n.jpg?oh=a2490cd48bdc0721527b1a4ac06a3bab&oe=5800C6C0

iyi geceler abem..
0

Beitrag gepostet am 02.07.16, 00:59 @kararsiz-esmer Nr.: 13 Antworten

Terör ve Türkiye
ellerine saglik... iyi geceler

-----
0

Beitrag gepostet am 02.07.16, 01:04 @babey Nr.: 14 Antworten

Terör ve Türkiye
slm babeycan simde dis ülkeler arastirma yapiyor bu isidi kimler bakti kimler tarafindan beslendi kimler tarafindan sahip cikiyorlar onu arastiriyorlar ve o kadar can aldilar o kadar insan öldürdüler nalet olsun teröre türkiye güclü bir ülke herseyin üstünde insahlah gelir istanbul atatürk hava limaninda ölenlerin allahtan rahmet eylesin ve tum ailelerine bas sagligi diliyorum allah kimseye aci göz yasi vermesin 
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 02.07.16, 01:07 @69atilla25 Nr.: 15 Antworten

Terör ve Türkiye
ülke üzerinde oynanan oyunlar çok ayaklarına dolaşsın iyi geceler atilla.
0

Beitrag gepostet am 02.07.16, 01:14 @69atilla25 Nr.: 16 Antworten

Terör ve Türkiye
slm atila arkadas haklisin dogru diyon tsküler
-----
0

Beitrag gepostet am 02.07.16, 14:28 @mehriban Nr.: 17 Antworten

Terör ve Türkiye
selam mehriban..
Elbette terör ne kadar acimasiz ve gaddar olursa olsun  yok olacaktir,gönül isterki bir an önce daha fazla tahribat yapmadan daha cok can almadan yok olsun.
Sadece ülkemizin basina degil tüm dünyanin basina bir beladir terör...
Huzur ve baris dolu günler görecegiz insallah.

-----
0

Beitrag gepostet am 02.07.16, 21:26 @babey Nr.: 18 Antworten

Terör ve Türkiye
babey can güzel yorumun icin sag ol
-----
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 02:07 @babey Nr.: 19 Antworten

Terör ve Türkiye
Gelin biraz ISID hakkinda bilgi edinelim...

İslam Devleti kısaca İD; Arapça: الدولة الإسلامية ed-Devlet'ül İslâmiyye), ya da 2014'e kadar kullanılan ismiyle Irak ve Şam İslam Devleti, kısaca IŞİD Arapça: الدولة الاسلامية في العراق والشام, ed-Devlet'ül İslâmiyye fi'l Irak ve'ş Şam[2]), ağırlıklı olarak Irak ve Suriye'de etkinlik gösteren, bu bölgede hilafet devleti kurmak amacıyla güvenlik güçlerine ve sivillere karşı eylemler yapan yasadışı silahlı örgüt ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan Selefi cihatçı devlet.[3][4][5][6]

Eski adının Arapçadaki kısaltmasının (داعش, Arapça telaffuzu: Da'iş)[7]okunuşunun Latinizasyonu olan Daeş[8][9] ya da Deaş[10] adlarıyla da bilinir (kısaltma değil, kısaltmanın okunuşu olduğundan küçük harfle yazılması gerekse de, büyük harfle yazılışı da kullanılmaktadır).[8]Petrol kaynaklarına yakınlığı nedeniyle dünyanın en zengin yasadışı silahlı örgütleri arasında sayılmaktadır.[11][12] Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında el-Kaide'ye bağlılığını ilan eden örgüt[kaynak belirtilmeli] bir süre sonra Irak el-Kaidesi adını aldı.[kaynak belirtilmeli] Şubat 2014'te, sekiz aylık uzun bir güç mücadelesinden sonra, el-Kaide IŞİD ile bütün bağlarını kestiğini duyurdu.[kaynak belirtilmeli]

-----
0

Beitrag gepostet am 03.07.16, 02:08 @babey Nr.: 20 Antworten

Terör ve Türkiye
İsim ve isim değişiklikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Örgüt kuruluşundan itibaren pek çok kez ismini değiştirdi. İlk kurulduğu yıllarda ismi "Cemaat el-Tevhid vel-Cihad" idi. Ekim 2004'te "Tanzim Kâidât el-Cihâd fî Bilâd el-Rafideyn" ya da daha çok bilinen "Irak el-Kaidesi" adını aldı. Ocak 2006'da birkaç küçük grupla birleşerek "Mücahidîn Şûrâ Konseyi" adını, Ekim 2006'da da "Irak İslam Devleti" adını aldı. Nisan 2013'te adı "Irak ve Şam İslam Devleti" (ya da Irak ve Levant İslam Devleti, kısaca ILİD) olarak değiştirildi. Temmuz 2014'ten bu yana Ebu Bekir el-Bağdadi'nin sözcüsü Adnani'nin Hilafeti ilan etmesi ile ismi "İslam Devleti" olarak kaldı.[14]

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Terör ve Türkiye