81 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 10.04.16, 02:34 Nr.: 1 Antworten

Neler oluyor????
Son zamanlarda ülkemizde olup bitene akil sir ermiyor,oysa politika seffaf olmasi gerek..
  Eger iddia edildigi gibi tüm bu olumsuzluklar baskanlik sistemi icin yapiliyorsa yaziklar olsun...demekten kendimi alamiyorum..
Baskanlik sistemi icin anayasa degisikligine gidilmesi,ve hazirlanacak anayasada Atatürk,ün ve onun kurdugu cumhuriyetin adinin gecmemesi size neler anlatir acaba...?
Simdilerde baskanlik sistemini en cok isteyen zat,ilk baskan adayi olma hayalleri icindedir.
     Ancak ne hikmettir ki...1993 yilinda yaptigi bir konusmada....Baskanlik sistemini yerden yere vurmustur....
Aradan gecen 23 yilda neler degismistir ki yerden yere vurulan sistem ideal bir sistem olarak görülmeye baslamistir.
Dünyada bir kac ülke disinda basariya ulasamamis ve kolayca diktatörlüge dönüstürebilen bu sistem,ülkemize ne fayda getirecektir..?

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 02:42 @babey Nr.: 2 Antworten

Neler oluyor????

Başkanlık sistemi, devlet yönetiminde tek bir kişinin başkanlığında hükûmet etme ve devleti yönetme esasına bağlı siyasi sistem.[1]Başkanlık sisteminde yasamanın yürütmeyi fesh etme yetkisi yoktur.

Yasama, yürütme ve yargı organları arasında kesin bir ayrıma ve dengeye dayanan, yasama ve yargı organlarının demokratik denetimi içinde, yürütmenin iktidar olanaklarını genişleten bir hükûmet sistemidir. Başkanlık sistemi, Başkanlık hükûmeti sistemi olarak da adlandırılmaktadır.

Başkanlık sistemi uygulandığı kimi ülkelerde yolsuzluk, otoriterlik, nepotizm (tanıdık kayırma), diktatörlüğe araç olma[2] ve çoğulculuk karşıtı uygulamalar gündeme geldiğinde eleştirilerin ana odağı olmaktadır. 

-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 02:53 @babey Nr.: 3 Antworten

Neler oluyor????

Başkanlık sistemine getirilen eleştiriler dört ana noktada yoğunlaşır:

; color: rgb(37, 37, 37); font-family: sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">
  • Otoriter rejime olan eğilim — bazı siyaset bilimciler başkanlık sisteminin anayasal olarak stabil olmadığını söyler. Fred Riggs gibi bazı siyaset bilimcilere göre başkanlık sistemine geçmeye çalışan hemen hemen her ülkede bu sistem otoriter rejime dönüşmüştür. Dana D. Nelson 2008 yılında yayınlanan Bad for Democracykitabında ABD'deki başkanlık sisteminin aslında demokratik olmadığını iddia eder.
  • Kuvvetler ayrılığı — başkanlık sisteminde cumhurbaşkanı ve yasama meclisi iki paralel yapı şeklinde çalışır. Eleştirmenler bu durumun istenmeyen siyasi çıkmazlara neden olacağını ve cumhurbaşkanı ve yasama meclisinin birbirlerini suçlamalarına sebep olacağını söylerler.
  • Liderlik değişiminde engeller — devlet başkanı görev süresi dolmadan görevinden alınamaz.[6]Eleştirmenler bunu çok büyük bir sorun olarak görürler.
  • Ülkelerin siyasi geleneklerine göre farklılıklar — bazı siyaset bilimcilere göre başkanlık sisteminin tamamen kendisine özgü şartları olan ABD dışında, istikrarlı bir demokrasi yarattığı görülmemektedir.[7]

-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 14:13 @babey Nr.: 4 Antworten

Neler oluyor????
slm babey can sana hak veriyorum belki farkindasin türkiyede son günlerde neler oluyor neler bitiyor bunu butun medya görüyor bir yirde bir bomba patlasa bir savas ciksa hep müslümanlar yapiyor diyorlar cünki farkindasan türkiyede son zamanlar maf oldu o kadar insan öldürdilerki hadinden fazla yasli genc coluk cocuk demeden polis sevil halk öldürdüler halanda devam ediyor bir basa gelmek icin bu kadar insan öldürlürmu biri cikip demiyorki yeter artik ölen insanlarimiz halkimiz demiyor nalet olsun bu kadar insani öldürene allah karh etsin
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 14:14 @babey Nr.: 5 Antworten

Neler oluyor????
senin actigin forumlar her zaman agir ve güzel gercekleti konusan insansin yüregine saglik sag ol
-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 14:16 @babey Nr.: 6 Antworten

Neler oluyor????

Diktatörlükler toplum tarafından kabul görmüş yasa ve nizamlara göre tesis edilmez salt gücü ele geçiren kişi diktatör olur.

Gücün ve iktidarın el değiştirmesi toplumca kabul görmüş bir kurala bağlı olmadığından gücü ele geçiren kişi potansiyel rakiplerinin devamlı tehdidi altındadır. Neticede diktatörlükler de güç her an herkes tarafından ele geçirilebilir. Muz Cumhuriyetleri ve burdaki Diktatörlük rejimleri sık sık sabah erken kalkanın darbe yaparak kontrolü ele geçirdiği şiddet olaylarına sahne olur. İşte bu yüzden diktatörler her türlü potansiyel tehdidi engellemek için büyük bir istibdad uygulamak zorba ve zalim olmak zorundadırlar.

Diktatörlerin emekliliği yoktur genellikle iktidara gelişleri de gidişleri de kanlı olur. Kenan Evren gibi çok az diktatöre emekliliğinde resim yapmak nasip olmuştur .

Bir diktatörün sonu ya darağacı, ya suikast ya da hapishanedir bu yüzden de diktatörler iktidarlarını korumak için çok zalimane davranırlar çünkü bilirler ki iktidarlarını kaybetmenin bedeli şerefli bir emeklilik değil kan dolu bir gayya kuyusudur.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 19:29 @mehriban Nr.: 7 Antworten

Neler oluyor????
Mehriban...
Ülkemizde birseyler dönüyor,biz niye bu hale geldik....biz böyle degildik...
Yüregimizi dagliyan sehit haberleri her gün gelmekte,Dis politikayi kenara birakalim  iceride ne huzurumuz kaldi ne can güvenligimiz..
Hergün  iktidardan duydugumuz parallel yapi sözü var ya...iste bu ensar vakfi parallel yapinin taaa kendisidir...Tecavüz eskiden de vardi ama bu kadarmiydi?? bu artisin nedenleri nedir..??
45 cocuktan bahsediyoruz;kimse konusmasin herkes sussun...sadece bu cocuklarin anne babalari konussun..bakalim ne diyecekler...Kimse bosuna parti önüne falan siyah celenk koymasin,Bu tür gündem degistirme ayaklarina karnimiz tok...
Eger dürüst ve samimiyseler zencani dosyasini tercüme edip getirsinler bakalim kim ne kadar rüsvet almis.....
Bütün bu olanlar sistem degisikligine baglanip...(baskanlik sistemi olsaydi bunlar olmazdi)  denilecekse...yaziklar olsun diyorum...
                                                                   kal saglicakla.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 19:57 @babey Nr.: 8 Antworten

Neler oluyor????
babey evet haklisin dogru diyon insahlah bundan sonra buyle seyler olmaz hic istemem ne asker ne polis ne halk ne cocuk ne insanlar hic bir zaman annalar babalar bacilar kardesler ve toplum aci cekmesin göz yasi dökmesin allah cümlemize insanlara yardimci olsun ve yorumun icin cok tskürler sag ol
-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 22:07 @klang Nr.: 9 Antworten

Neler oluyor????
Bu halk  bunu haketmiyor arkadasim...
bizim halkimiz kirli politik oyunlarin kurbani diyebiliriz...insallah is isten gecmeden herseyin farkina varir bu gafletten döneriz.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.16, 22:08 @mehriban Nr.: 10 Antworten

Neler oluyor????
selam mehriban...
katkin icin ben sana tesekkür ederim..

-----
0

Beitrag gepostet am 11.04.16, 11:50 @sesleni Nr.: 11 Antworten

Neler oluyor????
Dogru bir tespit..
Bu amac icin bu kadar sacma uygulama bu kadar kan revan....
insanin akli almiyor,neyin bedelini ödüyoruz ki...
allah sonumuzu hayir etsin iki gözüm....

-----
0

Beitrag gepostet am 11.04.16, 11:54 @klang Nr.: 12 Antworten

Neler oluyor????
Cogunluk olsa bile...elden cok sey gelir arkadasim..
Secilmis iktidari dogru calismaya güzel isler yapmaya zorlamaliyiz...
Kanunlarin sivil toplum örgütlerine verdigi haklari kullanarak ve bazi bedeller ödeyerek te olsa
Yanlis uygulamalari haykirmaliyiz...

-----
0

Beitrag gepostet am 11.04.16, 12:06 @babey Nr.: 13 Antworten

Neler oluyor????
Bir yigit sehit oluyor,,cenaze namazi sonunda imam halka dönüp """ey cemaat,hakkinizi helal ediyormusunuz""" diye bagiriyor ya...
Ey imam efendi...o sehite de sorsana bir...hakkini bize helal ediyormu diye...
Sehitler üzerinden siyaset yapmak istemiyorum...onun icin kisa kesiyorum....

-----
0

Beitrag gepostet am 11.04.16, 15:42 @babey Nr.: 14 Antworten

Neler oluyor????
babey can ben sana tskür ederim güzel yorumlarin icin sag ol
-----
0

Beitrag gepostet am 11.04.16, 15:42 @babey Nr.: 15 Antworten

Neler oluyor????
babey can ben sana tskür ederim güzel yorumlarin icin sag ol
-----
0

Beitrag gepostet am 12.04.16, 19:34 @bizimel Nr.: 16 Antworten

Neler oluyor????
Selam bizimel....
Kutsal kitabimiz kurani-kerimin türkcesini tamamen okudum...
Toplumsal ve kisisel yasama dair hersey yazilmis,ancak benim actigim forumun konusuyla alakali degil...baska bir forumda yasam ve din konusunu tartisabiliriz..
Benim actigim konu Ülkemizde olup bitenler,baskanlik sistemi v.s.
                                                                                          kal saglicakla....

-----
0

Beitrag gepostet am 12.04.16, 23:22 @bizimel Nr.: 17 Antworten

Neler oluyor????
Siyasi bilim uzmanlarina göre...
ülkemizde olup bitenleri anlamak icin ..kuzey irak,ta ve süriyenin kuzeyinde olup bitenleri iyice bilmemiz  gerekiyor..
Suriyenin kuzeyinde PKK yeni bir kandil yapilanmasi calismalari yapmak istemektedir,bu da ister istemez bizi devreye sokmaktadir..
Kuzey irak,taki durum ise daha farklidir...
1925 yilinda yapilan ankara anlasmasina göre Irak,in toprak bütünlügü bozulursa Türkiye kerkük ve musula girme hakkina sahiptir..Sirf bu yüzden kuzey irakta kürdistan kurulamamaktadir...
Bütün bu olusumlarin Ülkemize yansimasidir..ülkemizde olup bitenler...diye düsünüyorum.

-----
0

Beitrag gepostet am 13.04.16, 06:40 @-toni- Nr.: 18 Antworten

Neler oluyor????
Selam toni kardes...
Yazdiklarinda dogruluk payi elbette var,nihayetinde ATATÜRK,te bir insandir,pozitif ve negatif yönleri vardir ama pozitif yönleri negatif yönünü kapatmaktadir.
Bizim ülkemizdeki inanc farkliliklari osmanlidan bu yana vardir hep olmustur,Bizim ülkemizde bircok yanlisliklar yapilmistir...Gerek devlet gerekse halk bazi gercekleri sonradan görmüstür.
Gecmise dönük olarak tüm dünya devletlerine bakalim,Irkcilik,kafatascilik,asiri milliyetciligin ve farkli inanclara yanlis yaklasimlarin olmadigi bir tek ülke gösteremeyiz...Almanyada olmustur,fransada olmustur,italyada olmustur...v.s. Simdilerdeki dünyanin en modern ve gelismis kitasi avrupa,da gecmiste hep olmustur..
PKK nin olusumu 1980 hatta 70,li yillarin sonudur...O yillardaki devlet baskisi sence hala mevcutmudur?? O yillardaki kafa yapisi düsünce tarzi degismemismidir??
Her ne kadar devrimci ilerici ve demokrat bir kisiysem de PKK yi hic desteklemedim desteklemiyecegim,zira kürt kardeslerimin cikari icin calisan bir örgüt degildir veya türkiyeni
daha fazla demokratiklesmesi icin calisan bir örgüt degildir...
Yani tonicigim sözün kisasi...
Her ne kadar asiri türk milliyetciligi tehlikeliyse,ayni sekilde asiri kürt milliyetciligi de tehlikelidir.
Ülkemizin kiymetini bilelim..eger allah korusun devlet yikilirsa hepimiz altinda kaliriz...
                                                                        kal saglicakla....

-----
0

Beitrag gepostet am 13.04.16, 18:13 @-toni- Nr.: 19 Antworten

Neler oluyor????
Benim anlatis seklim caliyor ama calisiyor anlaminda degil...
Kisileri elestirirken özellikle dünyanin örnek aldigi ve taktir ettigi en büyük lider olan Atatürk,ü elestirirken  negatif yönlerinin de olabilecegi hakkindaydi...
Fasizm..insanin dogal yapisinda var  Hangi toplumda yetisirsen yetis dogal yapinda olacaktir..
En az seviyeye indirgemek icin ugras vermek gerekir tabi ki veya karsi durmak...
Sosyal demokratlar bile fasizmin yesil yüzüdür,Tekcilik zihniyeti bir cok sey icin yanlistir ama tek vatan tek bayrak devlet olmanin geregidir...Dünya üzerinde iki bayrakli iki vatanli devlet varmidir.
Yanlis olan tek din tek irk tek mezhep,tek parti.....vs..
Özellikle Atatürk ve kemalizm hakkindaki düsüncelerin veya bilgilerin diyelim cok yanlis ..tarafsiz yayin yapan yayinciligin kitaplarini oku  nacizane tavsiyem...
Hicbir zaman """benim gibi düsünürsen..seninle ayni fikirdeyim""" düsüncesinde olmadim...

-----
0

Beitrag gepostet am 20.04.16, 10:22 @-toni- Nr.: 20 Antworten

Neler oluyor????
Dünya lideri olmanin bazi kurallari var..
Yani vur bakalim kaliba uyarsa öyledir,Hindistandan tut kübaya kadar tüm dünya onu takdir ediyor ve heykellerini bulunduruyorsa o dünya lideridir...Bilmedigin birsey daha söyleyim toni...
küba,da Atatürk,ün disinda tüm yabanci liderlerin heykeli yasak,sadece Atamizin heykeli serbest..
Bu sana birseyler anlatiyormu bilmem...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Neler oluyor????