|
|
|
Nesin |
1934 yılında soyadı kanunu çıktı.Herkes kendi soyadını kendisi seçtiği için insanlar bütün gizli. Asağlık duyguları ortaya çıktı. Dünyanın en cimrileri eli açık. En korkakları yürekli Dünyanın en tembeleri çalışkan Gibi soyadları aldılar Ben de kendime ''nesin'' soyadını aldım Herkes nesin diye çağırdıkça Ne olduğumu düşünüp Kendime geleyim diye... AZİZ NESİN
GERÇEKTEN NESİNİZ? HİÇ DUSUNDUNUZMU??? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
   nur icinde yatsin
----- insan olabilmek bir sanattir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
slm can allah rahmet eylesin bilirsin azis nesini pek sevmezler cünkü gercekleri konustugu icin öyle degilmi aziz nesin kadar iyilik yapan varmi Gelenekselleşen yaz okulu gezisi bu yıl Nesin Vakfı’na yapıldı. Gün boyu süren ve 130 kişinin katıldığı gezide piknik yapıldı, vakıf gezildi, oyunlar oynandı. Esenyurt Halkevi yeni bir Halkevi olmasına rağmen geziye etkili katılım sağlarken Okmeydanı'nda velilerin yoğunluğu ile dikkat çekti. Esenyurt ve Okmeydanı Halkevleri yaz okulu öğrencileri ve aileleri geziye katılmak için 9 Ağustos Pazartesi sabahı Halkevleri şubelerinde buluştu. Çocukların şarkılarıyla yola düşüldü. Çatalca’daki vakfa gelindiğinde saat 13.00’ı bulmuştu. Kendilerini vakfın geniş bahçesine atan çocuklar hemen oyunlara başladılar. Kimi bisiklete bindi, kimi ağaçlara tırmandı. Vakfın yöneticisi Süleyman Çilingiroğlu vakfı anlattı. Vakıf fikrinin Aziz Nesin’de nasıl ortaya çıktığının vakıfta kaç çocuk olduğunun, çocukların yaşama koşullarının anlatıldığı konuşmanın ardından geziye katılanlar da vakıfla ilgili merak ettiklerini sordular. Sohbetin ardından vakıf görevlilerinin Halkevi için hazırladığı yemeklerle ve ailelerin evlerinden getirdikleri yiyeceklerle sofralar kuruldu. Yemeğin ardından oyunlar yeniden başladı. Çocuklar oyun oynarken vakfı merak eden ailelere vakıf binası gezdirildi. Vakıfta yaşayan çocuklar, hazırladıkları müzik dinletisini sergilediler. Son olarak da vakfın çiftliği gezildi. Sırada şenlik var Bu geziyle beraber, Okmeydanı ve Esenyurt Halkevleri'nde süren yaz okulunun üçünü haftası başladı. Bu haftadan itibaren yaz okulu bitiminde yapılacak şenlik için çalışmalar yoğunlaşacak. ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
buyle yazarlar zor bulunur mesele _ asiz nesin _rifat iilgaz_nazim hikmet _sabahatin ali _yasar kemal _ buyle insanlar yerine kimse yerini tutamaz hepsinin allah rahmet eylesin ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
Aziz nesin dinsiz Nazım hikmet kominist sabahtin ali vatan hayini yaşar kemal kürt insana sormazlarmı hadi bunlar böylede EY İNSAN SEN NESİNNNN.... nedemiş şaiir Şaiirim: zifiri karanlıtada gelse şiirin hası ayak seslerinden tanırım ! ne zaman bir köy türküsü duysam şaiirliğimden utanırım... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
Aziz nesin dinsiz Nazım hikmet kominist sabahtin ali vatan hayini yaşar kemal kürt insana sormazlarmı hadi bunlar böylede EY İNSAN SEN NESİNNNN.... nedemiş şaiir Şaiirim: zifiri karanlıtada gelse şiirin hası ayak seslerinden tanırım ! ne zaman bir köy türküsü duysam şaiirliğimden utanırım... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
cok güzel yazmisin helal olsun ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
Hoş geldin kadınım benim hoş geldin yorulmuşsundur; nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını ne gül suyum ne gümüş leğenim var, susamışsındır; buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim acıkmışsındır; beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam memleket gibi yoksuldur odam. Hoş geldin kadınım benim hoş geldin ayağını basdın odama kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi güldün, güller açıldı penceremin demirlerinde ağladın, avuçlarıma döküldü inciler gönlüm gibi zengin hürriyet gibi aydınlık oldu odam... Hoş geldin kadınım benim hoş geldin.
NAZIM HİKMET ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
bana bugunlerde nasılsin diyor lar içimden gelmiyor iyim demek ülkemin her yeri yangın yeriyken bir insan nasıl iyi ola bir bende onlar sunu diyorum nasılsın dediklerinde nasıl olayım MEMLEKET GİBİYİM ...? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
Aynen ahmet önemli olan insan olmak insan en değerli varlıktır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
  wie wahr |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
hani nazım diyor ya yaşamak bir agaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine bu dünya bizim... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
kim aziz nesinmi yapmş bunları kardeşim bence sen aziz nesini hiç tanımıyorsun bir araştır derim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
" bir gün bu memleketin yanagina bir öpücük,,basucuna da bir not birakip gidecegim: Öyle güzel uyuyordun ki,, uyandirmaya kiyamadim..." Aziz Nesin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
ve öylede giti ne güzel bir insandı ooo çok özlüyoruz bir çok kitabını okdum halende okuyorum |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nesin |
sen bulmuşsun gibi konuşuyorsun bakıyorumda ?
bizde bir felsefe vardır 72 milete bir nazardan bakmayan bizden deildir bizim için en yuce varlık insandır ve aziz nesin bunu çok iyi biliyor ve uyguluyordu bilmeni mutla isterim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!