90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.12.15, 15:12 Nr.: 1 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
Uzun zamandir foruma yazi yazmiyordum...
Ancak son gelismeleri sizinle paylasmak adina yazmaya basladim.
    Bildiginiz gibi rus savas ucagini düsürdükten sonra ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarin su yüzüne ciktigini görüyoruz,benim merak ettigim...
Simdiye kadar yani ucagi düsürdügümüz tarihe kadar rusya onlarca kez hava sahamizi ihlal etti ve biz sesimizi cikarmadik,simdi ne oldu da ucagi düsürdük,elbette hakliyiz ama niye bu kadar gec kaldik,galiba birilerinin dügmeye basmasini bekledik...
Ayni sekilde egede yunanistan yüzlerce kez hava sahamizi ihlal ediyor hatta ucaklarimizi taciz ediyor,neden yunan savas ucagini düsürmeyiz...diye düsünmeden de edemiyor insan...
Simdi rusya  yani putin son zamanlarda inise gecen prestijini yükseltebilmek icin olur olmaz gözdagi oyunlarina bas vuruyor,aklinca tarim ürünlerimize ambargo uyguluyor,turizmi baltalamaya kalkiyor...
Biz rusyanin bu ayak oyunlarinin bir blöf oldugunu cok iyi biliyoruz,ve bu oyunlarin hicbirine gelmiyecegimizi de cok iyi biliyoruz...
Simdi devlet yöneticilerine surada hata yaptin deme zamani degil yanindayiz deme zamanidir....
Yüce önder Atatürk.ün de dedigi gibi yurtta sulh cihanda sulh  deme zamanidir.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 16.12.15, 15:57 @babey Nr.: 2 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
Suna dikkat cekmek te isterim...
Tüm devletler suriyede rol üstlenmis durumda,menfaat ugruna hersey yapilmakta...
Öyle bir zaman diliminden geciyoruz ki cok ama cok dikkatli olmaliyiz,devletin yapacagi yanlisin cezasini halk ceker  dilerim amerika ve ingilizlerin oyununa gelmeyiz.

-----
0

Beitrag gepostet am 16.12.15, 19:54 @babey Nr.: 3 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
arkadaslar..
birlik olma zamanidir,elestirilerinizde hakli olabilirsiniz,ancak bunlari baska zaman dile getirelim
Yapilan tezatlar siyasetin cilveleri de olabilir,uluslararasi siyaset ve baskilarin sonucu da..
bunun gibi tartismalari baska zamana birakalim derim...

-----
0

Beitrag gepostet am 17.12.15, 20:13 @babey Nr.: 4 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
arkadaslar...
kimseyi kastederek ,herhangi bir suclama yapmiyorum...
kimse alinmasin...vatan haini suclamasi cok agir bir suclamadir ancak forumun konularinda cok basitce yapilmaktadir....öyle saniyorum ki bu da """ben senden daha vatanseverim"""gibi birsey olsa gerek...
Biz millet olarak birbirimizi yeriz ama vatan söz konusu olursa birlesmesini de iyi biliriz..
Konuda da dedigim gibi emperyalistler suriye üzerinde cirit atarken ve dahi güzelim ülkem üzerinde oyunlar oynanirken devleti elestirmek degil yanindayiz deme zamanidir...
arkadaslardan konuyu sulandirmamayi rica ediyorum...tsk ederim

-----
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 00:57 @babey Nr.: 5 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
arkadasim bu actigin konu devletini , milletini ve bayragini seven kisiler anlar anlamiyanlarda artik orasini kendileri bilir ne olduklari bizler biliyoruzda kendileri biliyormu acaba.
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 01:02 @babey Nr.: 6 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
bizim dedelerimiz degilmiydi gavuru canakkkale bogazindan gecirmiyen, hepimizin dedeleri bir yumruk oldu kurdu cerkezi alevisi hepsi savasmadimi ,ama istenbulda senlikler duzenliyenleride bizler biliyoruz kimlerin oldugu simdi onlarin torunlari cirit atiyor ortalikta.
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 02:44 @babey Nr.: 7 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
babey seni tebrik ediyorum bu sag duyulu yaklasimindan dolayi...bazi kesimler AKP olan düsmanliklari yüzünden,, söz konusu vatan birligi bütünlügü olsa bile,,malesef düsmanlarla ayni düsünür ayni hareket eder durumda olmuslar...bugün bir gazete ismini vermek istemiyorum suan 2 yazari icerde okudukca inan MIDEM BULANIYOR,,bir ülekenin askerleri böyle kötülenmez,,senin vatanina göz dikenelerle sen bir olamazsin...akp yi elestirelim yanlislari dogrulariyla AMA birileri TÜRKIYE nin birligine bütünlügünü bozmaya kalkiyorsa bunada hep birlikte dur demesini bilelim..seni tekrar tebrik ediyorum
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 02:55 @mho Nr.: 8 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
valla maho ben cok sevdim bu solcu arkadasi
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 14:53 @mho Nr.: 9 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
selam maho kardes...
Ben AKP,li degilim..zaman zaman Iktidari en sert bir sekilde elestiren ve hatta yerden yere vuran da benim bunu iyi bilirsin.....
Evet gururla gögsümü kabartarak söylüyorum solcuyum...1960 tan bu yana solcular hep vatansever olmus ve bu ugurda canlarini feda etmislerdir...(kendini solcu zannedenler haric).
Ama ne yazikki simdilerde solculuk ile rusya hayranligi birbirine karistirilmaya baslanmis...
Kardesim suriye üzerinde ABD ile Rusya ayni emelleri gütmektedir,bu  emeller de emperyalizm,dir
eger ben solcuysam emperyalizim nerede olursa olsun lanetlerim..
Ülkemin dogu ve güney dogu bölgelerinde yapilanlar icin sen bir konu ac  orada tartisalim...
benim actigim konuyu sulandirma lütfen...

-----
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 19:04 @babey Nr.: 10 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
slm can sen nasil solcusun hakini savinamiyorsun Yurtta sulh Cihanda sulh türkiye kan kövde aldi gidiyor her yer kana bulandi her gün asker polis asker vatandas coluk cocuk demeden yasli genc demeden vuruluyor ölüyor insan nüfüsü kalmiyacak akp herkesi terrorist elan ediyor  insanlari birbirine birakti ve butun ülkeleri o  etmedi birde  rusyayi türkiyeye düsman eti  zaten hic bir ülke türkiyeyi sevmiyor rusya amerika ve cin devleti cok güclü ülkeler karsi gelmek zor türkiye cok zor durumda o yetmedi akp birde gidip berzani sarayinda bas taci eti hani berzani terrosristi pkk iydi ne oldu demeki insan insana muhtacmis türkiyede dogal gaz yok alektirik   yok su yok yiyeyecek yok türkiyenin neyi var söylermisin türkiye cok güzel ülke ama baska ülkere muhtacmis insahla türkiy kimseye muhtac kalmaz ve hic kimse birberini  vurmasi hangi insan olursa olsun cana kiymasin
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 19:14 @babey Nr.: 11 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
Diyarbekir evimdir benim

İçinde ağlar gülüm benim
Benden uzak kaldığın gün
Haykırış düşmüş gönlüme

Ey yarim çabuk gel
Canımın ağrısı çabuk gel
Ben senin zikrine düşmüşüm
Yaralıyım çabuk gel

Neden ağlarsın dilberim
Olmuşsun ay’ım-kamer’im
Sensiz gitmem ruhum
Olsa benim mahşerim

Ey yarim çabuk gel
Canımın ağrısı çabuk gel
Ben senin zikrine düşmüşüm
Yaralıyım çabuk gel

-----
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 20:03 @babey Nr.: 12 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
türkiye rusya ucagine düsürdi amerika dediki türkiyeye ben karismam dedi öyle degilmi
-----
0

Beitrag gepostet am 18.12.15, 22:06 @mehriban Nr.: 13 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
Mehriban ...slm
Solculugun ne oldugunu bilmiyorsaniz elinizin altinda bilgisayar var googleye girin ve bakin,orada solculugun rusya asigi olmadigini görürsünüz...tabi rusya asigi solcular da vardir..
Ben AKP iktidarini hep elestirdim..ancak konuda da dedigim gibi simdi devlete surada hatalisin sunu yanlis yaptin deme zamani degil ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar su üstüne cikmisken özellikle emperyalislere karsi,birlik ve beraberlik zamanidir..
Savas cigirtkanligi yapma zamani degildir diyorum...yurtta sulh olsun cihanda sulh olsun diyorum neresini begenmessiniz anlamadim ki...

-----
0

Beitrag gepostet am 19.12.15, 01:21 @babey Nr.: 14 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
belki haklisin belki haksizsin bilemem ama hic türkiyenin üzerinde oyun oynanilmiyor türkiye kendise satasiyor cok ülkeleri kendine düsman eti mesele suriyenin insanlarine icine aldi birde ülkesine saldirdi neymis terrorist vuruyormus terroristi yetistiren kimde türkiye dedigim gebi türkiyenin uzerinde hic bir oyun oynanilmiyor türkiye kendise yapti türkiyede 72 milyon insan yasiyor hepsi birlik beraberlik olsaydi belki bu duruma gelmezdi ama hadinden fazla türkiyede insan öldürüldü onun icin birlik beraberlik kalmamis mustafa kemal ataturk nasil bir ülke birakti ne hale geldi
-----
0

Beitrag gepostet am 19.12.15, 01:25 @babey Nr.: 15 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
Ey milletim
Ben Mustafa Kemal'im
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim
Hala en hakiki mürşit değilse ilim
Kurusun damağım dilim
Özür dilerim

Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Özgürlük hala
En yüce değer
Değilse eğer
Prangalı kalsın diyorsanız köleler

Unutun tüm dediklerimi

Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı

Unutun tüm dediklerimi

Yetmediyse acısı şiddetin savaşın
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh dünyada barışın
Eğer varsa ödülü silahlanmayla yarışın

Unutun tüm dediklerimi

Özlediyseniz fesi peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan şeyhten dervişten
Şifa buluyorsanız
Muskadan üfürükçüden

Unutun tüm dediklerimi

Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek
Karaçarşafa girsin diyorsanız
Yobazin gazabından ürkerek
Diyorsanız ki okumasın
Kadınımız kızımız
Budur bizim alın yazımız

Unutun tüm dediklerimi

Fazla geldiyse size
Hürriyet cumhuriyet
Özlemini çekiyorsanız
Saltanatın sultanın
Hala önemini anlayamadıysanız
Millet olmanın
Kul olun
Ümmet kalın
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın
Unutun tüm dediklerimi
RAHAT BIRAKIN BENİ

-----
0

Beitrag gepostet am 19.12.15, 14:40 @-mutluca Nr.: 16 Antworten

Yurtta sulh Cihanda sulh
Konu disdi yazmak zorunda biraktin beni arkadasim....
Günümüzün solculari emperyalizmin oyuncagi halinde...genelleme yapilamaz kismen olabilir.
günümüzün sagcilari ne alemde al ellerinden milliyetciligi ellerinde hicbirsey kalmaz...
Ne yapmali sorusuna gelecek olursak...
Güzelim ülkemizi simdiye kadar %95 oraninda sag yöneltmistir,gelinen nokta belli,demokrasimizin sekli semali ortada..
Su iyi bilinmelidir ki demokrat olmak insan olmanin bir geregidir..
Sagin ne oldugunu özellikle yurt disindaki vatandaslarimiz cok iyi bilirler...daha düne kadar cetvelle kafatasi ölcenler simdilerde kardeslikten bahseder olmus, ne kadar inandirici olduklarini sen düsün artik.
Bu konu ayri bir baslik gerektirir bu nedenle kisa keselim..

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Yurtta sulh Cihanda sulh