105 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.09.15, 15:53 Nr.: 1 Antworten

yörelerimiz kültürlerimiz ve geleneklerimiz
slm canlar herkesin kendine göre yasantisi vardir ve örf adeti vardir insanlar yasadigi mudetce örf ve gelenekleriniz yürütmeye calisir dededen toruna kalan kültürlerimiz 

Örflerin bireyle birey, bireyle aile, bireyle komşular ve akrabalar, bireyle halk ve ulus arasındaki ilişkileri, davranışları, tutum ve birlik olmaktadir 

Toplumsal yaşamın düzenli gitmesinde, kuralların   uygulanmasında âdetler etkili olmaktadırlar; örneğin, karşılama ve uğurlamalar; yemek ve sofra düzenleri; geçiş dönemleriyle ilgili kutlama ve kutsamalar; kız isteme, nişanlılık ve evlenme usulleri; cinsler, yaş grupları, meslek mensupları arasındaki ilişkilerin biçimleri; selamlaşma, hatır sorma sırasında uyulması gereken kurallar; bayramlar, mevsimler, önemli günlerle ilgili davranış biçimleri; ‘baş sağlığı dileme’ gibi durumlarda söylenecek sözler, takınılacak tavırlar ve tutumlar âdetlerin alanına girer.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 15:58 @mehriban Nr.: 2 Antworten

-----
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 17:13 @mehriban Nr.: 3 Antworten

coooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk guzel yaaaa
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 17:25 @mehriban Nr.: 4 Antworten

emegine yügrene saglik süper ötesi olmus
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 19:47 @erdemce Nr.: 5 Antworten

sende sag ol erdemcim cok tskler
-----
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 19:53 @-turbo- Nr.: 6 Antworten

can cok cok tskler                                                                                                                                                                                                                                                                                  
-----
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 20:08 @sesleni Nr.: 7 Antworten

slm can begendigine sevindim                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
-----
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 20:30 @mehriban Nr.: 8 Antworten

-----
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 20:43 @mehriban Nr.: 9 Antworten

-----
0

Beitrag gepostet am 16.09.15, 00:43 @mehriban Nr.: 10 Antworten

Ellerine saglik mehriban...
Sen zaten herseyi siralamissin....bize de hayranlikla izlemek kalmis..
Unuttugun varmi diye düsündüm ama aklima birsey gelmedi...
yüregine ,emegine saglik

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 16.09.15, 16:20 @_asil_ Nr.: 11 Antworten

slm canim herkesin yüresi ve gelenekleri degisiktir mesele bizem oralarda örf adetler halen yürüyor mesele bir kiz evlendimi cezi olur yada sandigi olur bizlerde halan bu görenekler sürer mesele birisi askese gitimi davul zornala gider yada birisi evlendimi dügün yemekleri olur oda kazanlarda olur bu yemegi karsiliksi herkes yer yani bizde var örf ve adet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
-----
0

Beitrag gepostet am 16.09.15, 16:34 @babey Nr.: 12 Antworten

slm babey can katildigin icin cok sevindim sag ol ve tskler    hepimiz insan olarak kültürlerimiz ayri olsada insanlar gecmisi ve gelecegini unutmiyacak yoksam  insanlar herseyi unutur ne karadar moderin ülke olsakta kendimizi unutmiyalim mesele ben bu yasima geldim daha abimin yaninda bir sigare icmem yada anemin yaninda eyak üst üste atip oturmam bu saygidir sevgidir                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
-----
0

Beitrag gepostet am 16.09.15, 16:41 @mehriban Nr.: 13 Antworten

-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 08:11 @mehriban Nr.: 14 Antworten

-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 08:39 @n-i-l-43 Nr.: 15 Antworten

slm canim yüklediklerin cok güzel elline saglik
-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 08:41 @n-i-l-43 Nr.: 16 Antworten

clibte tam oymus 
-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 08:44 @n-i-l-43 Nr.: 17 Antworten

ünya durmuş dünya dönmüş banane
Aldığım her nefes an senin için
Hançerin bağrıma inmiş banane
Damarımda akan kan senin için

Bedenim harabe gönlüm gülistan
Olan olsun gayrı korkum yok yastan
Efsane yüreğim dillere destan
Şöhret senin için şan senin için

Yetiş imdadıma uzak durma gel
Gönül sarayında yücel ha yücel
Varlığın hayattır yokluğun ecel
Tetikte bekliyor can senin için
-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 08:47 @n-i-l-43 Nr.: 18 Antworten

buyur afiyet olsun 
-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 08:49 @n-i-l-43 Nr.: 19 Antworten

hepsi birbirinden güzel cok cok tskler yüregine elline saglik
-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 08:59 @n-i-l-43 Nr.: 20 Antworten

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

yörelerimiz kültürlerimiz ve gelenekler...