Türkiyede müslümanlarin %95 islam dinini bilmiyor. Daha dogrusu ögretilmiyor, yada ögrenmesini bilmesini istemeyenler var diye düsünüyorum.
Actigin KONU aslinda dogru. Ezbere ve anlatimlarla bir din yasaniyor.
Bir Hoca ile konustum bu konuyu. Ya Hocam Kur'an Kursu falan filan hersey tamamda. Ögrencilerize okudugu duanin ve surelerin türkcesini yani anlamini ögretiyormusunuz, cunki türkiyede maalesef %95 okudugu duanin anlamini bile bilmemekte.
Cevap olarak sunu aldim: BIliyorsun Harf devrimi vs..., sanki osmanlica bilmek arapcayi su gibi anlamakmis gibi
Zaten Türkiyede Kur'an i okuyup tam olarak anlamis olsalardi bu durumlara gelmezdik.
Biliyorum simdi bu yoruma atlayanlar olacak. Her nekadar ben yorumum ile Kur'an i savunuyor olsamda ayni seyler gibi, yok dinsiz falan gibi yorumlar gelecek
Kur'an i Kerim i anlamak ve dogrulari bilmek istemek dinsizlik ise, ben dinsizim ozaman.
Tsk, sayin su_hayat
Suriye’ye 81 ülkeden ve 5 kıtadan, yani dünyanın neredeyse tamamından savaşçı ulaştı. En çok katılım Arap dünyası, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden. Ancak Nisan 2014’te AB Terörle Mücadele Koordinatörü Filles de Kerchove, Birlik üyesi 28 ülkeden 2 bin kişinin Suriye’ye gittiğini tahmin ettiklerini açıkladı. Bir yıl önceki tahminleri 500’dü. FBI Direktörü James Comey de ABD’den Suriye’ye gidenlerin sayısının gittikçe arttığını söyledi. Ayrıca Singapur ve Japonya’dan da Suriye’ye gittiği anlaşılan 1’er kişi var.
“Cihad” ve “şerit mertebesine erişmek” Suriye’ye savaşmaya gidenlerin başta gelen motivasyonu.