55 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.09.15, 22:36 @su_hayat Nr.: 41 Antworten

Tarafını Seç
bilinci kapalı,iradesini yitirmiş insanlar,zayıf insanlar sömürülebilir Su....sindirilmiş,korkutulmuş insanlar sömürülebilir,özgüvenini yitirmiş insanlar,bu tür insanlardan oluşmuş toplumlar sömürülebilir...şimdi bu cümle başka bir sürü şeyi aklıma getirdi devamında ama kim yazacak,nasıl yazacak?okumayı sevmediğim gibi yazmayı ve hatta konuşmayıda sevmiyorum,sıkıntıya hiç gelemiyorum
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 22:57 @aksiyon Nr.: 42 Antworten

Tarafını Seç
En kolay yol suçu başkalarının üzerine atmaktır.Sen üzerine düşeni yap gerisine tevekkül et.İnsan kendi aklından sorumlu olduğunu ah bir bilseydi.

-----
En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir?
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 23:00 @gezgin256 Nr.: 43 Antworten

Tarafını Seç
Desene sen birde sevseydin,okumayı,yazmayı,konuşmayı...
Yok vazgeçtim düşüncesi bile beni tembelliğe itiyor.

-----
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 23:04 @su_hayat Nr.: 44 Antworten

Tarafını Seç
Değerli katkılarından dolayı yorumcu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Bugünlük hepinize iyi geceler diliyorum.Sağlıcakla,umutla ve bol okumakla kalın

-----
0

Beitrag gepostet am 15.09.15, 23:06 @su_hayat Nr.: 45 Antworten

Tarafını Seç
güzel bir konuydu paylaşım için teşekkürler Su.iyi geceler....
0

Beitrag gepostet am 16.09.15, 20:13 @bizimel Nr.: 46 Antworten

Tarafını Seç
İyi akşamlar Bizimel
Sizin uyarınızdan sonra yorumları tekrardan teker teker okudum.Konunun tamamını okudunuz mu bilmiyorum.Yorumlar birbirini takip ediyor.Konu konuyu açıyor.Yorumların hiç birinde belli bir etnik kökene hakaret yok,eleştiri var.Öyle bir durum olsaydı kesinlikle uyaracağımı bilmenizi isterim.

-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 13:03 @su_hayat Nr.: 47 Antworten

Tarafını Seç

Türkiyede müslümanlarin %95 islam dinini bilmiyor. Daha dogrusu ögretilmiyor, yada ögrenmesini bilmesini istemeyenler var diye düsünüyorum.

Actigin KONU aslinda dogru. Ezbere ve anlatimlarla bir din yasaniyor.

Bir Hoca ile konustum bu konuyu. Ya Hocam Kur'an Kursu falan filan hersey tamamda. Ögrencilerize okudugu duanin ve surelerin türkcesini yani anlamini ögretiyormusunuz, cunki türkiyede maalesef %95 okudugu duanin anlamini bile bilmemekte.

Cevap olarak sunu aldim: BIliyorsun Harf devrimi vs..., sanki osmanlica bilmek arapcayi su gibi anlamakmis gibi  

Zaten Türkiyede Kur'an i okuyup tam olarak anlamis olsalardi bu durumlara gelmezdik.

Biliyorum simdi bu yoruma atlayanlar olacak. Her nekadar ben yorumum ile Kur'an i savunuyor olsamda ayni seyler gibi, yok dinsiz falan gibi yorumlar gelecek

Kur'an i Kerim i anlamak ve dogrulari bilmek istemek dinsizlik ise, ben dinsizim ozaman.

Tsk, sayin su_hayat

0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 19:58 @bizimel Nr.: 48 Antworten

Tarafını Seç
Sevgili Bizimel
Paylaşımımın din kategorisinde değil kültür ve toplum bölümünde açıldığını özellikle vurgulamıştım.Ve özellikle kendimin bu konuda yeterli olmadığımıda belirtmiştim.Konu özünde din gibi gözüksede aslında OKU'maya vurguydu.
Artı kimse burada siyaset,din,sosyoloji konusunda araştırmacı yada uzman değil.Çoğumuz görsel ve yazılı basından öğrendiklerimizle olayları takip etmeye çalışıyoruz. Ve basının çoğunluğu''
  Saddam Hüseyin’in Baas Partisi’ne mensup Sünni askerler IŞİD’e
bilfiil destek veriyor. Saddam rejiminin eski kurmayları IŞİD’in Irak
lider kadrosunun yarısını oluşturuyor. Saddam rejiminin askeri
teçhizatını devralan IŞİD’in, özellikle Suriye’de Suudi Arabistan ve
Katar’la da işbirliği yaptığı belirtiliyor. İslami hareketler uzmanı
Ürdünlü yazar Hasan Ebu Haniye,“En tehlikelisi, bu farklı grupların
bugün aynı amacı taşıması” diyor. “IŞİD, ülkedeki memnuniyetsizliği
kendi avantajına çeviriyor ve bu grupları Şiilere karşı savaşmaya
yönlendiriyor”. IŞİD’in Irak’ta 10 bin adamı olduğu tahmin ediliyor

Suriye’ye 81 ülkeden ve 5 kıtadan, yani
dünyanın neredeyse tamamından savaşçı ulaştı. En çok katılım Arap
dünyası, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden. Ancak Nisan 2014’te AB
Terörle Mücadele Koordinatörü Filles de Kerchove, Birlik üyesi 28
ülkeden 2 bin kişinin Suriye’ye gittiğini tahmin ettiklerini açıkladı.
Bir yıl önceki tahminleri 500’dü. FBI Direktörü James Comey de ABD’den
Suriye’ye gidenlerin sayısının gittikçe arttığını söyledi. Ayrıca
Singapur ve Japonya’dan da Suriye’ye gittiği anlaşılan 1’er kişi var.

“Cihad” ve “şerit mertebesine erişmek” Suriye’ye savaşmaya gidenlerin başta gelen motivasyonu.

Mayısta Suriye’de 100 Türk, 50-60 Cezayirli, 15 İspanyol ve 13 Hollandalı savaşçı öldü.
gibi yorumlarla dolu.
  Bizde bifiil savaş alanında olmadığımız için DAİŞ'in hangi milli çoğunluktan yada kimlerden oluştuğunu bilemiyoruz.
  Yine tekrar ediyorum burada herhangi bir ırka hakaret yok,eleştiri var.
  Artı ben Arap asıllı bir Türküm yani Türklük üzerinden Arapları aşşağılama gibi bir durumum olamaz zaten.
   Ve ayrıca Arap olmam bana artı değer vermiyor,başka herhangi bir ırktan olmamamda eksi değer vermiyor.Kimsenin ırkı artı veye eksi bir değer vermez insana.Aslolan insanın Karakteridir,insanlığıdır,insanlığa hayata ve doğaya verdiği değerdir.

-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 20:10 @daglim Nr.: 49 Antworten

Tarafını Seç
Benimde bütün düşüncem bu insanın okuduğundan anlaması.Hepimiz bu toplumda yaşıyoruz.Ne kadar çok anlayarak okuyan olursa ,toplumun farklı yönlere kaydırılıp güdülmesi zorlaşır.Hiç kimsenin ''benim rahatım yerinde,bana dokunmayan yılan bin yaşasın''deme rahatlığı yok.O rahatlık bir gün Tüm Ortadoğuyu yaktığı gibi bizide yakacak hatta yakıyor.Herkes üstüne düşeni yapacak.Başta Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okumak  üzere çok çok okuyacak.
Geçmişi bahane etmeyecek.Şimdiyi yaşayabiliyor ve geleceğine sahip olabilmek istiyorsa.
Asıl ben katılımınıza teşekkür ederim Dağlım.

-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 20:18 @su_hayat Nr.: 50 Antworten

Tarafını Seç
Tebrik, fakat yorumlarinizi tam anlayamayanlar ve anlamak istemeyenler var ve bunun icinde maalesef ama maalesef ortadoguda durumlar ortada, kendiliginden olusmasi bu durumlar. 
Iki kitabi okuyup anlasaydik (Kur'an ve Nutuk) bu durumlara gelmezdik.
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 21:33 @daglim Nr.: 51 Antworten

Tarafını Seç
Teşekkür.
Her insan dünyaya kendi algı ve penceresinden baktığı için bazen yanlış anlatmalar ve anlaşılmalar olabilir.Yinede dünyayı daha yaşanılabilir kılmak üzere birbirimizi anlamak,birbirimizin fikirlerine saygı duyup asgari müşterekte buluşmak zorundayız.

-----
0

Beitrag gepostet am 17.09.15, 22:56 @-mutluca Nr.: 52 Antworten

Tarafını Seç
Yeni üye değilseniz ve forumu takip ediyorsanız yorumlaşmış olmamızdan dolayı hatırlıyor gibi olabilirsiniz.
Arap asıllı olmama rağmen anadilim Türkçedir.Arap dilini sonradan çat pat öğrendim.
Tekrar tekrar okuma derken sadece Kur'an dan bahsetmiyordum,ne tür olursa olsun okumadan(isterse şiir okunsun)bahsediyordum,anlatım eksikliği olmuş.Sizin sayenizdede bu eksikliği tamamlamış olayım.
Sizinde dediğiniz gibi okuyup anlayıp,mantık süzgecinden geçirip kavramak aslolan.Bir yerlerden başlamalı okumaya.Bu halkının%98'nin nüfus cüzdanında islam yazan bir ülkenin ve hayatının temel direği yaptığı bir dinin kitabını okumasını, kendi dilinde anlayarak okumasını salık vermemin ne zararı olabilir ki...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Tarafını Seç