77 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
Beitrag gepostet am 14.09.15, 02:15
@gezgin256
Nr.: 21
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
O okyanusta boğulmamak adına şimdilik girmeyelim.Yüzmeyi tamamen öğrendikten sonra belkide boğulmama ihtimali yüzdelik dilimde yükselebilir.
-----
En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir?
0
Beitrag gepostet am 14.09.15, 02:17
@su_hayat
Nr.: 22
Antworten
gezgin256
Tarafını Seç
birşey diyecektim önce bir soru sormam gerekti...okusak ve anlasak herşey çokmu farklı olurdu sence?
0
Beitrag gepostet am 14.09.15, 02:26
@gezgin256
Nr.: 23
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Çıkıyordum,soru güzel cevap vermemek olmazdı.
Tabiki hemde herkesin okuması gerek.Tabiki çoğunluk okusaydı daha farklı olabilirdi.
Diyelimki biz 3 kişiyiz ve karşımızda bir elma ağacı var. Hepimiz o ağaçtaki farklı beklentilerimizi görürüz,etseverler ağaçtaki kuşu,elmaseverler elmayı,kimisi ağacın yeşilini ama yinede o ağacı hepimiz görüyor ve orada olduğunu biliyoruzdur.Tüm meselede bu değilmi ağacın orada olduğunu bilmek.
-----
0
Beitrag gepostet am 14.09.15, 19:37
@su_hayat
Nr.: 24
Antworten
gezgin256
Tarafını Seç
Kur'an ı çoğumuz okumasak veya anlamasakta büyük çoğunluğumuz bir şekilde Kur'an a göre nasıl ibadet etmemiz gerektiğinden nelerden kaçınmamız gerektiğinden haberdarız günde 5 vakit namaz kılması gerektiğini bilmeyen bir tane müslüman yoktur peki bildiğimiz şeyi kaçımız uyguluyor?bence her halukarda bilmek ve bildiğini uygulamak farklı şeylerdir....araplar Kur'an ı anlayarak okuyorlar okudukları ve anladıklarının ne kadarını yaşamlarına uyguluyorlar görüyoruz sanırım?neden bilmiyorum ama çoğumuz için alışkanlıklarımızın,rutinin dışına çıkabilmek imkansıza yakın birşey sanırım....istisnalar vardır mutlaka işte herhalde okumayı,okuduğunu anlamayı teşvikte sırf o genel kaideyi bozmayan istisnalar için olmalı?
0
Beitrag gepostet am 14.09.15, 20:33
@su_hayat
Nr.: 25
Antworten
aymavisi
Tarafını Seç
Türkiyenin %95 i Müslüman değil Ben kendi fikrimi demek istemem çünkü azınlıkda kalır Müslümanlık....
Türkiye de ÖRFİ din var ve yaşanıyor.Herkes dedesinden,ebesinden ne görduyse onu uyguluyor.
Yahu daha adam hayatında Hanefiden baska bir Mezhep görmemis.Şafii,Hanbeli ve Maliki biri ile es kaza aynı safda olsa Bu Gevur mu diyen insanları gördum ben...
Senin Müslüman dedigin ülkede Şimdi Ezanın sesinin kısılması tartışılıyor.Aynı anda Merkezi Sistemle Ezan okunuyor bu Saçmalığı cıkaran Yapan Cennet yüzü görmesin...
Müslüman dedigin ülkede Cenazesi Yakılan Diyanet İşleri Başkanı bile varken
Ve Kafiri Müslüman etmek icin ugraşacagına Müslümana NAMAZ KIL ORUC TUT denilen bir ülkenin %95 i müslüman inanamam
Sultan Ahmed Camiine git gör Elin Kafiri orda örtünürken Senin Müslüman dedigin acık giriyor camiiye...
Bu ülkede % 3-9 luk bir mümin ( Mutmain ) olmus kesim var ve %50-60 arası müslüman var.
İnanca girmeyelim Cunku Hayatında İLMİHAL okumamıs insanlar var.Abdesti,Namazı dedesinden babasından görup uygulayan insanlar sayılamayacak kadar cokkk
-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 14:10
@su_hayat
Nr.: 26
Antworten
babey
Tarafını Seç
Bir fikra geldi aklima onu paylasayim...
Hoca camide vaaz veriyormus...ey cemaat demis cennete gitmek isteyenler ayaga kalksin...
Herkes kalkmis bir kisi kalkmamis.... Hoca oturun demis...
Peki cehenneme gitmek isteyenler ayaga kalksin..demis.
Kimse kalkmamis..o kisi de kalkmamis...bu durum hocanin dikkatini cekmis..
Sen demis hoca..hayirdir ne cennete kalktin ne cehenneme...
Adam hafifce basini kaldirmis...ben yerimden memnunum hoca efendi demis...
evet fikra bu...tarafimizi secmek bizim elimizde degil onu yüce rabbim bilir.Ancak biz bize verilen vazifeleri yapma durumundayiz...fazla icine dalmadan isin reklamina kacmadan.
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 20:17
@xxdatcalixx
Nr.: 27
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Selam
Öğrenmenin,gelişmenin birinci şartı okumak.Nasılki bir insan yetkin bir biyolog olmak için biyoloji okumak zorundaysa, özelliklede kendine sahici müslümanım diyenin, iyi bir müslüman olmak yolundaki adımlardan biri olan İslama birincil yol gösterici Kitabı anlayarak okumak zorunda.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 20:27
@aksiyon
Nr.: 28
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
İslam ülkelerinin en büyük kayıplarından biri okuma özürlü kitlelerden oluşması.Okumayan toplumlar,kendini yönetemez,illaki bir lidere yol göstericiye ihtiyaç duyar(doğrusu (affınıza sığınarak) güdülmeye).Güdülen toplumlardan ne kadar sağlıklı liderler çıkar,orasıda belli zaten.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 20:58
@gezgin256
Nr.: 29
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Okuma yazma oranlarına bakarsak ülkelerin gelişmişlik düzeylerinide anlarız Gezgin.Araplar Kur'an-ın alfabesini biliyor olabilirler,okuduklarını anlayabiliyorlar mı ?Belki 5 vakit namaz hergüne farz olduğu için üşengeçlik yüzünden,oruçtada aç kalmak kimine zor geldiği için yerine getirilmiyordur.Ömründe bir kere olsun şu 604 sayfalık kitabı okusunlar ne olur.Bari o sevaba erişilir.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 21:16
@aksiyon
Nr.: 30
Antworten
aymavisi
Tarafını Seç
Aynen Katılıyorum....
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 21:28
@su_hayat
Nr.: 31
Antworten
gezgin256
Tarafını Seç
gelişmişlik biraz göreceli bir kavram gibi göründü şimdi gözüme su...suriyeli mülteciler geldi aklıma...sanırım avrupaya,amerikaya kıyasla çok gelişmiş bir ülke sayılmayız ama sınır koymadan 2 milyondan fazlasına kapıları ardına kadar açtık daha gelebileceklerede kapamadan,avrupaya ulaşanların sayısı henüz 100 bini dahi bulmadı sanırım ve kopardıkları kıyamet ortada.....benzer sayısız örnekler canlandı şimdi gözümde.....bir göz yanılması olabilirmi acaba diyorum gelişmişlik ve geri kalmışlık konusunda?...bir şey daha geldi şimdi aklıma ama yoruldum!
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 21:30
@aymavisi
Nr.: 32
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Benimde anlatmak istediğim bu.Kimlikte din hanesi yerinde İslam yazma oranı o kadar gözüküyor.
Diyelimki ,bunların %60 da kendine'Elhamdülilah müslümanım''diyor ve bunların yüzde kaçı İslamın kitabının tamamını anlayarak okumuştur?
Benim çevremden örnek verecek olursam,her ramazanda Kur'an-ı hatmeden arkadaşlarım var.Okuyor soruyorum,
-Burda okuduğundan ne anladın?
-Ben arapça bilmiyorum
diyor.
Yıllardır okuyor,tamam arapça bilmiyorsun bari mealinide oku ki anla.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 21:35
@babey
Nr.: 33
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Tarafımızı tabiki seçebiliriz.
Allah bize boşuna mı akıl vermiş.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 21:37
@aksiyon
Nr.: 34
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Sevgili Aksiyon okuyanlar çoğalmadıkça önümüzü açacak liderde çıkaramayacağız.
Yani demem o ki neysek oyuz.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 21:43
@su_hayat
Nr.: 35
Antworten
aymavisi
Tarafını Seç
Haklısın o bizim eksikliğimizdendir.İmam-ı Azam Ebu Hanife Hzleri buyururki "Bir insan Allah'ı,Kitabı ve Peygamberi inkar etmedigi sürece ona kafir diyemeyiz.Hanefi Mezhebinde bu geçerlidir.(FIKIH-I EKBER Kitabında geciyor )
Günümüz insanı Kur-an-ı Kerimi Yüzeysel okudugu konusunda hem fikirim zaten anlasa Mesela Fatihayı Namaz da ne dedigini bilir O zaman İbadetten HAZ alır.
Meale Karşıyım ben TEFSİR şart oda 1 kisi elinden yazıldı isede şaibeli olabilir HEYET kararı ile cıkan en güzelidir.Mesela Sevmem DİYANETi ama HARİKA bir TEFSİR KİTAP ı cıkardılar.Mükemmel İnsanımız onu dahi alıp okumuyor CİLTLİ diye aslında alınıp evde durması gerek Lazım ayetleri okudukca incelemeliyiz.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 21:45
@gezgin256
Nr.: 36
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Aslına bakarsan bazen cehennem burası mı acaba diyorum?
Yıllarca batı toplumu doğunun özkaynaklarını sömürdü,oraların gelişmesine engel olmadıysada hiç yardımcı olmadı,hatta arada çelme taktı.Şimdide devran dönüyor,doğu batıyı sömürecek gibi.
Gelişmişlik bende düşündüm evet
Batı kendi toplumu için gelişmiş.Keşke bizde(aynı zamanda doğu) kendi toplumumuz için gelişmiş olsaydık.O zaman kimse kimsenin kapısında sürünmek,yardım dilenmek zorunda kalmazdı.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 22:02
@aymavisi
Nr.: 37
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Bence önce meal sonrasındaysa tefsir okumalı insan.Hatta birkaç tefsir okumalı.
-----
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 22:04
@su_hayat
Nr.: 38
Antworten
gezgin256
Tarafını Seç
bu arada mehmet akifin istiklal marşındaki bir cümleside canlandı gözümde;medeniyet için tek dişi kalmış canavar diyordu....nasıl bir hayatı olduğunu,sonraki sürecin nasıl geliştiğini merak ettim...okumamanın dezavantajları işte hep bunlar,hiç bir şey bilmiyor insan bu yüzdende her şeyi merak etmek durumunda kalıyor!
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 22:06
@su_hayat
Nr.: 39
Antworten
gezgin256
Tarafını Seç
hala sömürüyor ki Su?bütün dünya güya gelişmiş birkaç ülkenin sömürüsü değilmi?.................
0
Beitrag gepostet am 15.09.15, 22:20
@gezgin256
Nr.: 40
Antworten
su_hayat
Tarafını Seç
Bence kendine haksızlık ediyorsun Gezgin.Soru sorabilmek için bile bilmek gerekir.
Sömürmeye gelince,sence kimler sömrülebilir?
-----
0
1
2
3
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!