115 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.06.15, 19:30 Nr.: 1 Antworten

Neredeyiz
Merhaba Forumdaşlar
İzliyorum,dinliyorum,okuyorum.Müthiş bir siyasi yarışneredeyse savaş var.
Bu yarışın temel nedeni sadece siyaset değil, insanların kimliklerini belli bir parti çatısı altında ifade edebildiklerine inanması.Her ne kadar öyle değil densede AKP islamcılık,CHP laiklik ve ulusalcılık,MHP türkçülük,HDP'de kürtçülük(sadece bu dört partiyi ele almam barajı geçebilecekler olduğu içindir)şemsiyesi altında birleştiriyor insanları.Gönül isterdiki tüm bunları aşmış olabilelim,seçimler kavga konusu değil sadece görev duygusuyla gidilip oy atabildiğimiz zamanlar olsaydı.
Peki biz neden böyleyiz,seçimler neden ölüm kalım savaşı gibi algılanıyor!
Aslında siyasi arena toplumsal biat kültürümüzün bir yansıması sadece.Bize her bir şeye,sorgusuz sualsiz biat edilmesi emredilmiş.Dinden devlete( devlette canlı bir varlık gibi kişileştirilmiş,devletten devlet başkanına,oradan toplumsal ağalara,erkeklere ...en sonda aile büyüklerine(özellikle kocaya).
Şimdi sorgulamayan,verilenlerin nedeninini niçinini,aslını astarını araştırmayan,(bunu yapanları ayrıştırdığımız,aşşağıladığımız,hapislere tıktığımız,olmadı öldürdüğümüz) aklına bile getirmeyen insanlarımızdan kendimizce doğru olan partiye oy bekliyoruz.Zaten biat kültürü doğu toplumlarında öyle bir yerleşmişki bunu kırabilmek,özellikle bait edilenlerin işlerine gelmediği için çok zor.Ezberciliğe dayanan, tek tip, biat edilenin kendi dar görüşüne göre şekillendirmeye çalıştığı ve yönetebildiği kitleler yaratabileceği eğitim sistemleriyle ancak bu kadar olabiliyoruz.
Zincirlerimizi kırabilmemizin tek yolu bize dayatılanları sorgulayabilmek.Sorgulayabilmek için muhalif değil bilgi sahibi olmak gerek önce.Bilgi sahibi olmak çok  ama çok okumaktan geçer.Ama size dayatılanı değil ,felsefe okuyun,tarih okuyun,sosyoloji okuyun,biyoloji okuyun,roman okuyun,hikaye okuyun isterseniz masal okuyun(uyutan masallar olmamasna dikkat edin sadece).Sonra canınız isterse muhalif olabilirsiniz.

-----
En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir?
0

Beitrag gepostet am 05.06.15, 20:30 @beni_unut- Nr.: 2 Antworten

Neredeyiz
İnsanlar daha çok bireyselleştikleri için,kendilerine daha dönükler, işin içine cehalette girince kendi dışındakilerden, doğalarından uzaklaşıyorlar.

-----
0

Beitrag gepostet am 05.06.15, 20:54 @remix- Nr.: 3 Antworten

Neredeyiz
Selam
Bizdeki demokrasi anlayışı,muhalefetteyken ''Demokrasi neden bize yok'',iktidardayken ''Size bu bile çok''!
Şimdi sorsak iktidar yanlılarının ve barajı aşabileceklerin çoğu  baraj olmalı der,barajı aşamayacaklar,baraj düşürülmeli der.
Gelen iktidarların tümü kendi dünya görüşlerinin dışındaki insanları cahil gördükleri için kendilerince toplumu eğitip tektipleştirmeye çalışmışlardır.Farklı düşünen,farklı inananları hizaya sokmak için Yüce Devletimizin(kişileştirilip ilahlaştırılmışkılıcı tepemizde sallandırılmıştır.Ya devletten yanasındır ve devletin hayalindeki prototipi gibi davranırsın ya vatan haini olursun,vatan hainliği devletin o andaki hüküm sahiplerinin düşüncelerinin şekline bağlıdır.Bu düşüncenin dayatılmasının devamı iktidarlarının davamına bağlıdır.Yani %10 barajını kaldırmak iktidarın ortadan kalkması demek olduğundan kimsenin işine gelmeyeceği için biraz zor gibi.

-----
0

Beitrag gepostet am 05.06.15, 20:59 @sesleni Nr.: 4 Antworten

Neredeyiz
Ben o kadar karamsar değilim çürümüşlük konusunda.Tabiki paranın yüzü tatlı,iktidarın gücü bazı insanlara cazibeli gelir.Yinede herşeye rağmen dürüst insanlar çoğunlukta.
İsterseniz soralım forumdaşlara,insanların çoğunluğu dürüst mü,çürümüş mü?

*

-----
0

Beitrag gepostet am 05.06.15, 21:15 @aksiyon Nr.: 5 Antworten

Neredeyiz
Hoşgeldin Aksiyon
Beğenin için teşekkürler.
Yorumuna katılıyorum.Yanlız neden bu hale geldiğimizi irdelemek gerek.Doğrudur bizim muasır medeniyete bir türlü ulaşamamamızın en büyük nedenlerinden biri,okuma alışkanlığımızın olmaması.Avrupa rönesansını bir çok kanlı savaşımlardan sonra gerçekleştirmiş uzay çağını yaşamakta!Biz Ortadoğu halkları hala kan içinde yüzmekteyiz.Geçmişimizi bir türlü olması gerektiği yere yerleştiremedik.Ya şimdiki aşşağılık kompleksiyle yere göğe sığdıramayız,yada megolomanlık yaparak yerden yere çalarız.Bütün bunlar kendimize olan güvensizliğimiz ve yetersizliğimiz yüzünden.
Güven ve yeterlilik duygusu gerçek bilgiyle gelir.Bilgide ,biliyorum demekle değil ,öğrenmenin sonsuz olduğunu bilmek ve öğrenmeye devam etmekle gelir.
Değerli katkın için teşekkür ederim forumdaş.

-----
0

Beitrag gepostet am 05.06.15, 21:48 @anahita_1 Nr.: 6 Antworten

Neredeyiz
Selam Sevgili Anahita
Eğitim sistemimiz ezberciliğe dayalı,toplumsal olarakta biat kültürüyle yetiştirildiğimiz için sorgulamaktan uzağız çoğunluk olarak.Sorgulamak için bilinç gerekli bilinç için ise bilgi.Peki bilgi nerede?Çoook uzaklarda kitaplarda,kitaplarda çok pahalı,hem niye okuyalımki nasıl olsa yarın birgün onunda filmi çıkar,belgeseli yayınlanırİkide sosyal medyada tartışırız oluruz bilgi dehası,sonra akşam netin karşısında ona buna haddini bildirip kurarız demokrat bir ülke.
Neyse latife bir yana;
 Demokrasi istiyoruz ama nasıl bir demokrasi,dikkat edersen siyasilerin hiçbirinin ağzından düşüyor mu bu içeriğini bomboş ettiğimiz sözcük.Sonuçta seçip meclise gönderdiğimiz insanlarda bu toplumun ürünü.Yani bizler HALK olarak neysek yöneticilerimizde o.Demokrasi,eşitlik,adalet,bağımsızlık ne demek onu öğrenmek ve sadece bunları kendimiz için değil,her halukarda başkası içinde istediğimiz zaman gerçek demokrasiye ulaşmış oluruz.Bizler bilinçlenip çoğaldıkça despotlar azalacaktır,gerçek demokrasi o zaman gelecektir.
Bu arada büyük edebiyatçılarımızı sevgi ve saygıyla  anıyor,sanada buna vesile olduğun ve değerli ve yerinde katkın için çok teşekkür ediyorum.
Sewbaş güzel insan.

-----
0

Beitrag gepostet am 05.06.15, 21:52 @maho- Nr.: 7 Antworten

Neredeyiz
Teşekkür ederim Maho
Sizler gibi güzel insanlar çoğaldıkça neden aşamayalım ki?

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Neredeyiz