82 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 08.03.15, 02:00
Nr.: 1
Antworten
h-u-y-s-u-z-c-a
Biri "Kadinlar Gunu "mu dedi :(
Turkiye'de "kadin olmak" bedel ister . Kimi bu bedeli eski esinin elindeki silahtan cikan kursunla vurularak oder, kimi bicak darbeleriyle kan revan icinde yogun bakima kaldirilarak, kimi de evine giderken bindigi minubusteki insanlik
disi yaratiklar tarafindan tecavuze ugrayip yakilarak oldurulerek
Yillar once okudugum kitapta aynen su yaziyordu, toplumda kadinin adi yok... o gunlerden bu gunlere yasamsal olanaklar artti ama insanin icindeki canavari yok edecek egitim bulunamadi ne yazik ki...Gelis gidis toplumda kadinin k'si kalmayacak.Korkuyorum , irkiliyorum, uzuluyorum... Cunku bir toplumda kadinlar gucluyse o toplum gelisir, guclenir. Ama bunun bilincine varamamis anlayislarla yonetilen toplumlarda " kadin dusmanligi "her gecengun artmakta. Bugun 8 Mart'miymis, "Kadinlar Gunu"muymus... Gec bunlari anam -babam gec bunlari , diyorum ulkemdeki panoramayi gorunce.Gostermelik bir gunle ne yazik ki "Kadinlar Gunu " olmuyor. Dilegim, toplumumuzda kadinin hak ettigi degeri bulmasi, insanca yasama hakkinin , kendisi gibi insan (!) olanlar tarafindan alinmamasi. Biri "Kadinlar Gunu " mu dedi. o da neymis, hiclenmislikten baska hicbir deger bulamadigi bu toplumda hangi kadinlarin hangi gunuymus bu demek geldi icimden.
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 02:06
@-bjk-
Nr.: 2
Antworten
h-u-y-s-u-z-c-a
Biri \"Kadinlar Gunu \"mu dedi :(
Her zaman dik durdum, kimse karsisinda egilmedi basim one bu gune kadar .
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 04:23
@anahita_1
Nr.: 3
Antworten
h-u-y-s-u-z-c-a
Degerli Anahita_1 , sanirim yanlis anlasildim, ben , toplumda kadinin hak ettigi degeri kazanmasinin bir egitim isi oldugunu, ancak yurdumdaki sozde egitim sistemiyle istenmeyen olaylarin gerceklestigini ve bu olaylarin basta ben olmak uzere bircok kadinin canini yaktigini , icini acittigini dile getirmeye calistim, ben yilin bir gunu degil 365 gunu kadinin onuruyla, gururuyla yasadigi , korkusuzca gezip tozdugu bir toplum ozluyorum ve bu da en dogal hakkimiz. Zaten basimiza ne geliyorsa orgutlu ve bilincli toplum olmadigimiz icin geliyor ki bunlarin gerceklesmesinde ilk faktor elbetteki egitimdir. Katkilarin icin sagolasin. Kadinlarin da bir erkek kadar ozgur oldugu bir toplumda yasamak en buyuk umudum , bu umudu yitirmedim, yitirmem, birleserek, guclenerek her seyin asilacagi inancimi kaybetmedim cunku.
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 13:39
@h-u-y-s-u-z-c-a
Nr.: 4
Antworten
kararsiz-esmer
Bu yazdıkların sadece türkiyede olmuyor dünyanın heryerinde var bu tarz vahşetleri türkiyeye özmüş gibi maal etmek yanlıştır bence.
-----
Feinne meal usri yüsra Ýnne meal usri yüsra..
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 13:45
@h-u-y-s-u-z-c-a
Nr.: 5
Antworten
elemin
62 günde 54kadin öldürülmüs 146bayan siddete ugramis bu rakamlar cok veya normal tartisilir...
Istatistikler polis kayit ve hastahane kayitlari.
-----
BuBoyunEgdirmezKestirirKendini
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 15:50
@elemin
Nr.: 6
Antworten
h-u-y-s-u-z-c-a
Bu rakamlar tartisilmaz bence, tartisilmamali... zira somut veriler ortada
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 15:53
@kararsiz-esmer
Nr.: 7
Antworten
h-u-y-s-u-z-c-a
Yani diyorsunuz ki biri kendini camdan atti bende atayim , oyle mi ?El beni baglamiyor , ben kendi gercegimi biliyorum. Insan insandir, kadini erkegi yoktur, ama ne yazik ki ataerkil toplumlarda -ki biz de oyleyiz -bu vahsetler yasaniyor. Herkes empati yapsin lutfen. Bacisini, anasini dusunsun.
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 15:56
@beni_unut-
Nr.: 8
Antworten
h-u-y-s-u-z-c-a
Ne yazik ki oyle... Bu yaman bir celiski , zira erkegi de yetistiren kadin, toplumda horlanan , asagilanan, dovulen, oldurulen, tecavuze ugrayan da kadin.EGITIM , demem de bundan kaynaklaniyor zaten.
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 16:06
@h-u-y-s-u-z-c-a
Nr.: 9
Antworten
kararsiz-esmer
yoo ben yazdıgınız gibi birşey demiyorum sadece bu tarz vahşetleri türkiyeye maal etmenizden rahatsız oldum halbuki dünyada kadın olmak bedel ister vss. diye yazssaydınız daha uygun olurdu diye düşünüyorum
-----
Feinne meal usri yüsra Ýnne meal usri yüsra..
0
Beitrag gepostet am 08.03.15, 17:03
@barshan
Nr.: 10
Antworten
h-u-y-s-u-z-c-a
Tarihceyi vererek katki yapmissiniz sagolun. Onemli olan insanin insana zulmunu yok ettirecek formulu bulabilmek ki bu da EGITIM SORUNU , dilegim insana insan oldugu icin deger veren sadece bir gunde degil, her gunde kadinin ve erkegin insana yakisir bicimde yasadigi bir topluma kavusmak.
0
Beitrag gepostet am 09.03.15, 00:08
@kurtbeyi
Nr.: 11
Antworten
h-u-y-s-u-z-c-a
Butun kadinlar once es, sonra anadir. Kadinlarin saygi-sevgi ortaminda yasamasi hem esleri icin, hem de yetisdirdikleri evlatlari icin yani icinde yasadigimiz toplum icin en buyuk yatirimdir, katkiniz icin sagolun.
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!