86 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 21.01.15, 01:29 Nr.: 1 Antworten

sevginin matematigi olur mu?

Derviş, bir kucak elma ile bayırlar aşan bir genç kıza rast gelmiş bozkır sıcağında. Yorgunluktan al almış kızın yanakları...
"Nereye gidersin?" diye sormuş.
Uzak bir tarlayı işaret etmiş kız. "Sevdiğim çalışıyor orada. Ona elma götürüyorum." demiş kız...
"Kaç tane?" diye soruvermiş derviş...
Kız şaşkın;
"İnsan sevdiğine götürdüğü şeyi sayar mı hiç?" diye cevap vermiş.
Ve Derviş; Usulca kırmış elindeki tesbihi...

-----
"Birinin sizi sevmesi sizin elinizde degildir"
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 10:22 @herhangibiri Nr.: 2 Antworten

hahahahha

-kizin mamamatigi yoktur belki..
-kacamak cevap vermis..

-----
Man kann so oder so machen. Ich bin für so..
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 15:34 @herhangibiri Nr.: 3 Antworten

güzel bir hikaye ve aynen katiliyorum.Hele anlattigin gibi su su kadar sayarsan cennete gidersin sunu su kadar söylersen su olur gibi, o yüzden artik tesbih bile cekmiyorum artik.
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 19:21 @-pokerface- Nr.: 4 Antworten

Yüzlerce yil önce zamani doyasiya hesapsiz yasayanlarin zaten matematikle isi olmadigindan, sevgilerini hesapla degil, yürekleriyle yasarlardi. Bugün herkes zamanin köleleri olmus, hesap edilmeyen bir an bile yok! Biraz yavasladiginizda zamanin kirbaci tepenize iniyor.
-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 19:29 @61kafdagi Nr.: 5 Antworten

Haklisin, Yaradanin adini bir kere icten, yürekten an o nida yerine ulasir. Ama papagan gibi ezbercilerin nefesi sadece havayi kirletir. 

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 20:00 @a-la-naz Nr.: 6 Antworten

Bir cocuga sevgisini sordugunuzda, hemen iki kolunu, iki yana sonuna kadar acar ve "Bu kadar" der. Varlikli bir adam hesap cüzdanini ortaya koyar. imanli biri ise sadece yüreginden gelen bir sesle Yaradanin adini zikreder. Akilda hesap, yürekte sevgi ve merhamet vardir. Yaradan insanin hesapla ona yaklasmasini degil! Sevgiyle, yürekten icten gelmesini ister. O zaten herseye sahip, bizden baska ne bekleyebilir ki!

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 20:08 @a-la-naz Nr.: 7 Antworten

Kuranda tesbih edin der,anlami farklidir.
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 20:19 @a-la-naz Nr.: 8 Antworten

Alimin biri dağdan böyle yuvarlana yuvarlana inip geliyormuş. 
Hz. Mûsâ, bu adamı görmüş ve kendisine sormuş. “Hayrola be çoban kardeş, ne yapıyorsun, böyle yatıp yuvaranıyorsun? Nedir bu yaptığın?” diye sorar. 
Allâme çoban der ki: “Ey Mûsâ, namazımı ben böyle kılarım. Rabbime ben böyle dua ederim işte.” 
Hz. Mûsâ; “Olur mu be adam? Böyle namaz mı kılınır?” der. 
Sorar çoban: “Ya nasıl kılacaktım?” 
Hz. Mûsâ anlatır ona: “İşte şöyle elini kaldırıp tekbir alacaksın, ellerini şöyle bağlayacaksın, şunları okuyacaksın, belini şöyle bükeceksin, yüzün şöyle olacak” diyerek uzunca izahlarda bulunur. Tabi zorlanır ona bunu anlatabilmek için. “Tamam mı? Anladın mı?” der, “Anladım der” adam. 
Hz. Mûsâ yürümüş, bir noktayı kaçıran adam Hz. Mûsâ’nın arkasından bağırmış onu sorabilmek için, Hz. Mûsâ dönüp arkasına bir bakmış ki; adam denizin üzerinde yürüyüp geliyor. 
Demiş ki, Hz. Mûsâ’ya: “Ey Mûsâ! Namaz dedin de şurayı unuttum! Bana onu bir daha anlatabilir misin?” 
Onu bu vaziyette gören Hz. Mûsâ: “Git bildiğin gibi kıl sen namazını!” demiş

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 20:29 @a-la-naz Nr.: 9 Antworten

Hz. Musa yolda bir çobanla karşılaştı. 
Çoban; Ey Allah´ım neredesin? diyordu. Senin kulun olayım, elbiseni yıkayayım, çarığını dikeyim, elini ayağını öpeyim? 
Musa; "Kime söylüyorsun bu sözleri?" diye sordu. "Bizi yaratan Allah´a". "Bu ne küfür dolu sözler, bu ne küstahlık. Allah böyle kulluk kabul etmez. Sen amcan ya da dayınla konuştuğunu mu sandın?" Musa´nın bu sözleri karşısında, çoban çok mahcup ve pişman bir halde; "Ey musa söylediklerime pişman ettin beni". dedi. Sonra oradan hızla çöllere doğru uzaklaştı. Bunun üzerine vahiy geldi; "Senin görevin ayırmak değil, birleştirmektir. Ama kulumu benden ayırdın. Onun için doğru olan, senin için doğru olmayabilir. Ona bal olan sana zehir olabilir. Biz dile değil, cana bakarız. Aşıklar her solukta farklı yanarlar.".  Musa hemen yola düşüp o çobanı aramaya başladı. Onu bulunca; "Gönlüne ne gelirse onu söyle. Söylediklerime aldırma, çekinmeden çöz kalbinin dilini". dedi. Ama çobanın hali değişmişti artık; Ben eski ben değilim, ondan geçtim artık. "Mesnevi" den.

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 23:16 @a-la-naz Nr.: 10 Antworten

Tesbih etme derken Allahı bilin ve onu aklınızdan cıkarmayın ve devamlı anın.
Hayatının her anında gönlünde ve dilinde olursa Allaha o kadar yakın olursun.
0

Beitrag gepostet am 22.01.15, 02:02 @a-la-naz Nr.: 11 Antworten

Selamun Aleykum dostlar,

Bir defa degil bin defa okusan demek ki fayda etmiyor. Sen hala aklinla mantiginla olayi kavramaya calisiyorsun, yaradan aski hesapla olmaz.
Her kul insan olarak sorumluluklarini icinde tasir. Hangisi hayirlidir; Bir magaraya kapanip kirk yil yaradani zikreden ve ibadet eden mi? Yoksa insanliga faydasi olan, yaptiklarini gönlündeki yaradan askiyla yapan mi?

Hak yolunda ilerlemek yürek işidir,akıl işi değil. Kılavuzun daima yüreğin olsun,omzun üstünde ki kafan değil. Nefsini bilenlerden ol silenlerden değil !

Kainattatki her zerrede Allah’ın sıfatlarını bulabilirsin, çünkü O camide, mescitte, kilisede, havrada değil, her an her yerdedir. Allah’ı görüp yaşayan olmadığı gibi, onu görüp ölen de yoktur. Kim O’nu bulursa, sonsuza dek O’nda kalır. 
HZ.ŞEMS

-----
0

Beitrag gepostet am 22.01.15, 02:09 @a-la-naz Nr.: 12 Antworten

–      Ayşe hanım huuuu!.. Ayşe hanım huuuu!

–      Ne var Şadiye hanım?

–      Ne dicem şekerim… Hatice hanımı tanyormusun? Hani şu bizim Tülayın eltisi!

–      Evet evet. Hatırladım.

–      İşte o… Oğlu askerden dönerse diye 100 Yasin adamış da.

–      Eeeee!

–      İşte 50 tanesini kendisi okuyacakmış.

–      Eeeee! Okusun!

–      Bana söyledi… Ben de on tane okuyacağım. Sevaptır.

–      Sen bilirsin.

–      Demem o ki, Sen de bir on tane okuyabilir misin?

–      Tabiiki okurum… Ama ben Allah rızası için okurum. Ne kadar okuduğumu da saymam…

–      Ayşe hanım valla bir tuhafsın! Ne var saymakta?

–      Şadiye hanım ben Kur’an’ı Allah için okurum. Bu Kitaptaki ayetler bir başkası adına okunmaz ki! Hem sayıyla ibadet olur mu? Allah’ı rakamlara sığdırabilir misin? Bu nasıl bir inanç Şadiye hanım?

–      Anladım Ayşe hanımcığım… Anladım!.. (Kendi kendine söylenir "Ah benim eşşek kafam… Kabahat onda degil, ona söyleyende".)

-----
0

Beitrag gepostet am 24.01.15, 01:01 @argo_mx Nr.: 13 Antworten

Dünyanin bir düzeni ve dengesi var. Dünyada yasarken uydugumuz, ibadet ederken uyguladigimiz kural ve kaideler var. Mesela kirmizi isikta beklersin ama trafik akisina göre degisir bekleme süresi. Sagligi sebebiyle oturarak ibadet edenler, bir sebeble kollarini kaybeden birinin tesbih cekme yerine yüreginde Yaradani anmasi. Kutuplarda alti ay gece, alti ay gündüz yasanir, orda bulunan bir müslüman ise ibadetini, orucunu oranin sartlarina göre yapar. Yani, aslinda hersey gönüldeki askla yol alir. Yillar önce 15 yasindayken Cemil Meric´in bir kitabinda okudugum dizeler hala aklimda; "Neden bu mabede mumlari dikmissin deli, hidayetin Nur´u icine dogsun, bütün alemi var eden yüce Yaradan, sen tutmus ona bugday sunmussun.".
-----
0

Beitrag gepostet am 24.01.15, 12:15 @herhangibiri Nr.: 14 Antworten

yeryüzü gökyüzü hersey matamtik üzerine kurulmus öncesi sonrasi yok

mathematiksiz hayat olmaz

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!