98 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 20.01.15, 00:08 Nr.: 1 Antworten

O bir dünya lideri

Son zamanlarda ata,yi karalayanlara ona söz söyleyenlere atfen...
TamBağımsızlık

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 00:09 @babey Nr.: 2 Antworten

O bir dünya lideri
Bu bir video bantidir yanlis kopyalanmistir...
-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 00:20 @babey Nr.: 3 Antworten

O bir dünya lideri

Diğer ideolojiler baskıcı ve yayılmacı politika izlerler. Kendi düşünce ve yönetim sistemlerini diğer ülkelere yayıp onları kontrol altına almak isterler. Ancak Kemalizm böyle değildir. Kemalizm’in temelinde özgürlük ve barış yatar. Ne yerli/yabancı bireylere ne de yerli/yabancı toplumlara karşı baskıcı ve saldırgan bir tutum alınmaz.

Kemalizm’in deneyci (ampirist) özelliği nedeniyle hiçbir iç çelişkisi yoktur. Zaten iç çelişki oluşturacak kadar katı doktrinlere de sahip değildir. Ancak diğer ideolojileri ele aldığımızda teori açısından çok zengin göründüklerini ancak gerçekçi düşündüğümüzde, benzetilmediğimizde (simüle ettiğimizde) o teorik dayanakların uygulamada birbiriyle çok büyük çelişkilere düştüğünü görmekteyiz.

Kemalizm’in en çok fark yaratan özelliklerinden biri ise özgür bireyler yetiştirmesidir. Diğer ideolojiler toplumun farklı düşüncelere sahip olup kendi iktidarlarını tehdit etmemeleri için çocuk yaştan, eğitim alanından kendi düşüncelerini empoze etmeye başlarlar. Totaliter ideolojilerin yönetimindeki toplumlar, tek tip düşünceye mahkum edilmeye çalışır. Bu mahkumiyetin dereceleri değişkenlik gösterebilir ancak tek bir amacı vardır; devleti güçlü ve otoriter kılmak.

Oysa Kemalizm özgür birey yetiştirme amacındadır. Ne kadar çok özgür düşünce o kadar çok akılcılık, deneycilik ve çağdaşlık demektir. Kemalizm zaten toplumun yönlendirdiği bir ideolojidir. İyi yönlendirilmesi için tamamen özgür, bilimsel ve akılcı bireylere emanet edilmesi gerekmektedir. Atatürk; “Bütün ümidim gençliktedir.” sözüyle bu yöne vurgu yapmıştır.

Kemalizm bir çağdaşlaşma ideolojisidir. Çağdaşlaşma insanoğlu var olduğu sürece bitmeyeceği için Kemalist Devrim süreci de hiç sona ermez. Kemalist Devrim süreklidir ve halka en iyi nasıl hizmet edebilir ve yüceltebilirse ona göre şekillenir (faydacılık).

Kemalizm tamamen toplum için var olmuş ve var olacak; toplumun taleplerine anında cevap veren; özgür, bilimsel ve akılcı bir toplumla çağdaşlığı hedefleyen; deneyci, akılcı, çoğulcu ve faydacı bir ideolojidir.

-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 00:24 @babey Nr.: 4 Antworten

O bir dünya lideri
Mahir Çayan kendi yaptıgı savunmada bakın kemalizm hakkında neler diyor: 

“İddia makamı, ihtilalci kavramı ile Marksist kavramını eş anlamda kullanmaktadır. 

“Bu anlayış, hayatın realitelerine, dünya devrimci pratiğine ve de bilime aykırı bir anlayıştır. Sosyalist olmayan bir kişi pekâlâ ihtilalci olabilir. Mesela: Büyük Fransız Devriminin önderleri, Marat, Robespier… sosyalist değillerdi, ama gerçek birer ihtilalci idiler. 

“Proletaryanın ideolojisi olan sosyalizmin henüz teorik ve pratik temellerinin mevcut olmadığı 18’inci Yüzyıl için geçerli olan bu durum, 20’nci Yüzyılda da geçerlidir. 

“Bu gerçek, 20’nci Yüzyılda yani sosyalist ve milli demokratik devrimler çağında emperyalist boyunduruk altında olan bizim gibi ülkelerde özellikle geçerlidir. 

“Şöyle ki: 

“Bolivya’da Yankee Emperyalizmine karşı isyan bayrağı açarak dağa çıkan Papaz Camillo Torres, sosyalist değildi, ama gerçek bir devrimciydi. 

“Cezayir Halk Savaşı’nda, Fransız Emperyalizmine karşı, kanla, ateşle halkının kurtuluş destanını yazan Cezayir Milliyetçileri Marksist değillerdi, ama kelimenin gerçek anlamıyla ihtilalciydiler. 

“Dünyanın ilk zaferle biten Halk Savaşını sürdüren Kuvayı Milliye’nin yönetici kadrosu sosyalist değildi, ama sapına kadar ihtilalciydi… 

“Keza, bugün, Vietnam’da Amerikan Emperyalizmine karşı dövüşen Budist rahipler Marksist değillerdir, ama devrimcidirler. 
-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 13:23 @babey Nr.: 5 Antworten

O bir dünya lideri

" Biz, bu çirkin saldırılara araç olan uyutulmuş zavallı kişilere değil, bu anlayışın bilinçli, çıkarcı sözcülerine sesleniyoruz.

Kuvvetini Atatürk devrimlerinden alan bir gençlik örgütü olarak biz, SBF Fikir Kulubü, tüm bu yurtsevmez hareketin karşısında sonuna dek direneceğiz ve Ata'nın büstüne kadar uzanmaya cüret eden ellerinizi kıracağız."

Mahir ÇAYAN

-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 14:58 @babey Nr.: 6 Antworten

O bir dünya lideri

O devran yavas yavas geciyor,Turk milleti kendine yeni bir lider buluyor,

Tam 12 yildirli gelen gecenin kafasina tokmak gibi gum gum vuruyor,

Ayrica dikkat Secimle geldi milletin yuzde elli oylariyla,anladin sen onu anladiiin ...

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 17:24 @babey Nr.: 7 Antworten

O bir dünya lideri
Katilimci arkadaslara demem odur,ki...
Hangi ülkeye giderseniz gidin Atatürk,ü dünya ilderi olarak görür..Aleyhinde konusan veya fikirlerini benimsemeyen,yaptiklarina hayran olmayan hic bir devlet baskani veya basbakan bulamazsiniz,(bizim ülkemiz haric)..
Simdiki devlet adamlariyla kiyaslanamaz özelliklere sahiptir,gerek amerika gerek rusya ,gerek japonya v..s..onun liderlik vasiflarini göklere cikarmaktadir...
Dünyadaki tüm rejimler iflas etmisken cumhuriyet,ve kemalizm hala yasamaktadir,ve dünya simdilerde kemalizmi ögrenmeye calismaktadir...(onun gibi olabilmek her liderin özlemidir.)
Yani diyorum ki dünya lideri olabilmek icin onun izinden gitmeli herseyden önce kemalizmi ögrenmeli,eger naciz vücudu elbet bir gün yok olmussa fikir ve düsünceleri sayesinde hala yasiyor ve yasamakta...
Yoksa öyle sadece sempati duyanlarin onu dünya lideri ilan etmesiyle olmuyor...

-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 17:35 @babey Nr.: 8 Antworten

O bir dünya lideri
  • Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye’nin doğması yeni Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk’ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye’de giriştiği derin ve geniş inkılâplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha basarı ile gösteren bir örnek yoktur.

– John F.KENNEDY - A.B.D.Başkanı, 10 Kasım 1963

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkân kalmamış olmasıdır.

– Franklin ROOSEVELT - A.B.D.Başkanı, 10 Kasım 1938

Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye’nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir.

– General Mc ARTHUR

Sovyet Rusya Hariciye Nazırı Litvinof ile görüşürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa’nın en kıymetli ve en ziyade dikkate değer devlet adamının kim olduğunu sordum. Bana Avrupa’nın en kıymetli devlet adamının Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal olduğunu söyledi.

– Franklin ROOSEVELT - ABD Başkanı, 1928

İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.

– Gladys Baker - Gazeteci

-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 17:39 @babey Nr.: 9 Antworten

O bir dünya lideri

Franklin D.Roosevelt (ABD Başkanı

Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir.O büyük dahi çağımızda Türk milletine nasip oldu.

D.Lloyd George (İngiltere Başkanı

Mustafa Kemal, Birinci Dünya Savaşı’nın gidişatını sezen muazzam yeteneği sayesinde, savaşın başarılı tek Türk Generali oldu. Savaş sonrasında da yeteneğini sürdürdü ve hayatının en büyük girişimini başlattı. Yeni Türkiye’yi kurdu.

DIE ZEIT (Alman Gazetesi)

Bu gibi dehalar ancak görünüşte ölürler. Çünkü gerçekte ulusların anlayışlarında derin ve silinmez izler bırakan eserleriyle daima yaşarlar. Böyle insanlar, bir kuşak için doğmadıkları gibi belirli bir devre için de doğmazlar. Bu gibi insanlar, uluslarının bu nimetler kaynağından durmaksızın yararlanmalarına imkan vermek suretiyle yüzyıllarca uluslarının tarihlerine egemen olacak insanlardır.

; Tahran Gazetesi (Tahran, 21 Kasım 1938)

Atatürk’ün hayatı ve eseri sadece Türkiye için değil, fakat dünyanın bütün özgür ulusları için bir ilham kaynağı olmakta devam edecektir.

Çang Kay ŞEK (Çin Cumhurbaşkanı,10 Kasım1923)

Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, O büyük dahi çağımızda Türk Ulusuna nasiboldu. Mustafa Kemal’in dehasına karşı elden ne gelirdi.

; Lloyd GEORGE (İngiltere, 1922)

Atatürk’ün Türkiy’de yaptığını hiçbir tarafta hiçbir kimse yapmadı: Ne Cavour, ne Cromwel, ne de Washington… Atatürk’ün bulduğunu hiç kimse bulmadı ve Atatürk’ün yaptığını da hiç kimse yapmadı. İlham ettiği kimselere ve kendi prensiplerine göre yarattığı yeni kuşak, O’nun eserine devam edecektir.

-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 20:29 @babey Nr.: 10 Antworten

O bir dünya lideri
Ingiliz artiklarinin ve damat feritin torunlari disinda Büyük lideri kabul etmeyen bulamazsin.
Rte kim ki ikinci damat feritlige soyunmus bir abd yahudi usakligini gönüllü elemani.
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 20:34 @61kafdagi Nr.: 11 Antworten

O bir dünya lideri
Yurt disinda devamli elestirilen bir türkiye var,ülkemizi bir afrika ülkesi kadar dünyada yalnizlastiranlara dünya lideri demek bence gafletten öte birsey degildir..
Kemalzmi iyi okuyup iyi anlamamiz gerkiyor..ondan sonra zaten dünya liderinin kim oldugunu biliriz...

-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 21:40 @babey Nr.: 12 Antworten

O bir dünya lideri

Dünya zaten taniyor
-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 21:52 @babey Nr.: 13 Antworten

O bir dünya lideri

Atatürk diyor ki....

Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz.

Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.

Basın milletin müşterek sesidir. Başlıbaşına bir kuvvet, bir okul, bir öncüdür.

Bence diktatör, başkalarını isteklerine boyun eğdirendir. Ben kalpleri kırarak değil, kalpleri kazanarak hükmetmek isterim.

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.

Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.

-----
0

Beitrag gepostet am 20.01.15, 21:59 @babey Nr.: 14 Antworten

O bir dünya lideri

Ey millet ...Biliniz ki...
Türkiye cumhuriyeti seyhler,dervisler,müritler meczuplar memleketi olamaz..
En dogru,en hakiki tarikat,medeniyet tarikatidir.

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 09:37 @babey Nr.: 15 Antworten

O bir dünya lideri
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet’ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. 

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.
Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 09:39 @babey Nr.: 16 Antworten

O bir dünya lideri

ATATÜRKS Ansprache an die Jugend:

REDE AN DIE TÜRKISCHE JUGEND
ALMANCA ATATÜRKÜN GENÇLİĞE HİTABI
TÜRKISCHE JUGEND!
Deine erste Pflicht ist, die nationale Unabhängigkeit, die türkische Republik immerdar zu wahren und zu verteidigen.
      Das ist die einzige Basis Deiner Existenz und Deiner Zukunft. Diese Basis enthält Deinen kostbarsten Schatz. Auch in der Zukunft wird es im Lande selbst wie im Ausland Missgunst geben, die Dir diesen Schatz entreißen will.Wenn Du eines Tages dazu gedrängt bist,die Unabhängigkeit und die Republik verteidigen zu müssen, dann wirst Du, um Deine Pflicht zu erfüllen, von den Möglichkeiten und Bedingungen der Lage absehen müssen, in der Du Dich befinden könntest. Es kann sein, dass diese Bedingungen und diese Möglichkeiten durchaus ungünstig sind. Es ist möglich, dass die Feinde, die Deine Unabhängigkeit und Deine Republik vernichten wollen, die siegreichste Macht vorstellen, die die Erde jemals gesehen hat; dass man sich durch List oder Gewalt aller Festungen und aller Zeughäuser des Vaterlandes bemächtigt hat; dass alle seine Armeen zerstreut sind und das Land tatsächlich und völlig besetzt ist. Nimm an, um eine noch düstere Möglichkeit ins Auge zu fassen, dass diejenigen, die die Regierungsgewalt im Lande innehaben, in Irrtum verfallen sind, dass sie Dummköpfe oder Verräter sein könnten, ja, dass diese leitenden Leute ihre persönlichen Interessen mit den politischen Zielen der Feinde zusammenfallen lassen. Es könnte kommen, dass die Nation in völlige Entbehrung, in ungesehene Not gerät; dass sie sich im Zustand des Zusammenbruchs und völliger Erschöpfung befindet.
    Selbst unter diesen Umständen und unter diesen Bedingungen, oh türkisches Kind zukünftiger Jahrhunderte, ist es Deine Pflicht, die Unabhängigkeit, die türkische Republik zu retten. Die Kraft, die Du hierzu brauchst, ist mächtig in dem edlen Blute, das in Deinem Adern fließt.

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 11:24 @babey Nr.: 17 Antworten

O bir dünya lideri

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ 'NİN HİKAYESİ !

BİLİYOR MUYDUNUZ ?

Yıl 1925.

Birinci Dünya Savaşı’nın arkasından İstiklal Mücadelesini vermiş bir ülke; Türkiye.

Bozkırın ortasında bir başkent; Ankara...
... 
Oysa Atatürk Yeşili o kadar seviyor ki, Afet İnan’ın anlatımıyla; Köşk için Çankaya’yı seçmesinde etken, birkaç büyük karakavak ve söğüt ağaçlarının bulunması.

Karakavak ve söğütler yetmiyor ona. O istiyor ki, İstiklal mücadelesini yürütülmesine ev sahipliği yapmış bu mağrur kent yemyeşil olsun. Halkın rahatlıkla gezebileceği, nefes alacağı bir cennet yaratılsın.

Ülkenin tanınmış tarımcılarını köşke çağırıyor. Amaç; Ankara civarında kurmak istediği cennet için uygun arazinin seçilmesi. Tarımcılara Ankara civarında modern bir çiftlik kurmak istediğini ve buna uygun arazi bulunması gerektiğini söylüyor. Oysa onlar çiftlik yeri için uzun boylu araştırmalar yapmaya gerek görmüyor çünkü Ankara o devirde 'Bozkırın ortasında bir ortaçağ şehri’.

Bu kanaatlerini Atatürk’e bildirdikleri zaman ise o eliyle bu günkü Atatürk Orman Çiftliği’nin arazisini gösteriyor ve 'burayı gezdiniz mi?’ diye soruyor. Tarımcılar şaşırıyorlar. Gösterilen arazi bataklık, çorak, fakir... Bir çiftlik kurulması için gereken hiçbir özelliği taşımıyor.

Atatürk’ün cevabı basit oluyor; "İşte istediğim yer böyle olmalıdır. Burayı biz ıslah etmezsek kim gelip ıslah edecek?"

Çağırılan tarım uzmanları şaşkınlıkla Atatürk’ün onları aslında en iyi değil en kötü toprak raporunu alabilmek için çağırdığını fark ediyorlar. Şaşıranlar sadece onlar olmuyor. Yer belirlendikten sonra arazinin verim durumu hakkında görüş istenen diğer yerli ve yabancı uzmanlar da bu topraklar üzerinde herhangi bir tarım faaliyetinin yapılamayacağını iddia ediyorlar. Hatta Tarım Bakanlığı uzmanlarından Schmit hazırladığı raporda, "Bu öyle bir teşebbüstür ki, elverişsiz toprak ve iklim koşulları altında burada ya sabır tükenir, yahut ta para" yorumunu yapıyor.

Verilen olumsuz raporlar ve yapılan yorumlar onu fikrinden vazgeçirmeye yetmiyor ve Gazi Orman Çiftliği’ni kurmak üzere derhal çalışmalara başlanılması emrini veriyor.

**ARAZİYİ KENDİ PARASIYLA ALDI**

İlk iş olarak da tarım uzmanlarına eliyle işaret ederek gösterdiği batak arazi, çiftlik idare merkezi, parklar ve sebze bahçelerinin üzerine inşa edilmesi için, Merhum Abidin Paşa’nın eşi Faika Hanım’dan yüksek bir fiyatla satın alınıyor. Gerekli para da Atatürk’ün kendi aylığından taksitlerle temin ediliyor. Atatürk’ün ödediği bu yüksek fiyat diğer arazi sahiplerini de teşvik ediyor. Bu şekilde Etimesgut, Balgat, Çakırlar, Güvercinlik, Macun, Tahar ve Yağmur Baba çiftlikleri de satın alınıyor.

Hemen çalışmalara başlanıyor. Çiftliğin kurulmasındaki her aşamada Atatürk’ün kendisi de bizzat çalışıyor. Terini toprağa akıtıyor. Çalışmalar normalden çok daha kısa bir süre içinde bitiyor.

Atatürk, Bozkırın ortasındaki bir ortaçağ şehrinden modern bir başkent; bataklık, çorak, ot bile yetişmez denilen bir araziden ise insan elinden çıkma bir cennet yaratıyor.

Son olarak da diğer çiftlikleri ile birlikte Atatürk Orman Çiftliği’ni çok sevdiği milletine hediye ediyor. Çünkü o milletini çok seviyor ve bu bağış için endişe edilecek herhangi bir konu kalmadığını düşünüyor.

(Resim Gazi orman çiftliği. Ankara 1936)

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 14:18 @davut-bey Nr.: 18 Antworten

O bir dünya lideri
Davut aga...
Böyle olacagi önceden belliydi,aklandilarmi..? saklandilarmi.?? herneyse..
Ama isin sevindirici bir yani var,AKP,nin icinde vicdan sahibi millet vekilleri sayilari az daha olsa varmis...AKP yavas yavas fire vermeye basladi,,insallah digerleri de bu vijdan sahibi milletvekillerini takip eder..
Milletvekili önce dürüst olmali ve ülke menfaatlerini kendi cikarlarinin üstünde görmeli....

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 14:24 @babey Nr.: 19 Antworten

O bir dünya lideri

-----
0

Beitrag gepostet am 21.01.15, 16:20 @mehriban Nr.: 20 Antworten

O bir dünya lideri
Onun bir dünya lideri oldugunu bilenler bile simdilerde inkar ediyorlar..
simdiki siyasi liderlerle karsilastiriyorlar..oysa ne alaka henüz yeryüzünde onun gibi bir lider daha yoktur,ve gelmemistir... bunu tüm dünya kabul ederken bizim yobazlar kabul etmiyor..
ellerine saglik güzel katilimin icin sagol...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

O bir dünya lideri