|
|
|
biraz matematik... |
cözdün?  hmm simdi 1 milliona kadar saydin mi yoksa matematik cözüm mü var? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
son rakam 0 olmali ..5 bölünebilmesi icin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
Tabiki matematik çözümü var. Sayıların bölünebilme kurallarını bilirsek ve birazda katları eklersek işin içine biraz mantık birazda emek kafa yorarsak bulmak zor değil. Sorunun çözümünüm belki benim çözdüğümden daha pratik bir yolu vardır.ama benim förmüllerle aram olmadığı için ben bu yolla çözdüm. ----- En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
Evet,iyi gidiyorsunuz. ----- En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
simdi bence en yüksek sayi la yani 9 ile devam etmeliyim....cünkü 3 ve 6 var icinde..ve 6 nin icinde 2 ve 4 var.....sadece su 7 biraz zor....neyse ben devam edeyim..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
ama 8 de olabilir dimi icinde?  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
Yine doğru yerdan yakaladınız 9 sihirli sayı.Yanlız nasıl kullanacağınız önemli. ----- En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
Bendeki yazım yanlışları 1-förmül 2-yerdan 3-yanlız Doğru yazılışları 1-formül 2-yerden 3-yalnız ----- En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
simdi 90 dan baslicam saymaya..yani 90 ..180...270 vs vs  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
Tabiki ortak rakam, 8'de kalansız bölünebilecek ----- En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
8 mi? 7 sanmistim ben.....8 in cok ortak rakami var diyer sayilarla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
bugün cözemicem bunu söyle en iyisi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
Hayır benim çözümüm öyle değil. Şöyle bir şablon çizelim.
Bölünecek rakamı bilmiyoruz değil mi? Ne demiştik birler basamağı hem 2'ye hemde 5'e ortak bölünebilme kuralı yüzünden birler basamağı 0 olacaktı. İlk sayıyı bulduk yerine yerleştirelim.
_ _ _ _ _ _ 0 Şimdi sıra diğerlerini yerleştirmeye geldi. ----- En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
Hemen pes etmeyin.Başka zaman devam edersiniz. Size yardımcı olmak adına küçük bir ipucu daha vereyim. Bir doğal sayının 4'e tamsayı olarak bölünebilmesi için son iki rakamının yani birler ve onlar basamağının 4'ün katı olması gerekiyor. ----- En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
7 sayili rakam mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
birde su türkceyi cözebilsem
ama bende sanki 8 olmali icinde düsündüm..
yani onlar dan biri 2..4.8 olmali dimi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
7 sayili ise..cok uzun sürer  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
Sizde doğru yerden bakıyorsunuz. Kısa yoldan çözümü sizinkidir sanırım.Yanlış hatırlamıyorsam O.K.E.K.yada O.B.E.B. formüllerinden biriyle çözüme daha çabuk ulaşılabilir. ----- En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
O.K.E.K ? O.B.E.B.?
birler onlar e? yüzler degilmi? binler
demek istiyorsan
ozaman B.O.Y.B olmali
türkiye de okumadim...bilemicem...biraz daha hesaplasam belki cözerim..ama uzun sürecek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz matematik... |
tamam youtube sayesinde ögrendim obeb i  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!