98 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
Beitrag gepostet am 30.12.14, 10:23
@-maho-
Nr.: 41
Antworten
aymavisi
osmanli türk mü?
Saçmalık mı Tarihe bak Maide suresine bak ve Hadisi Şerifde s.a.v. efendimizin sözlerine bak anlarsın kim saçmalamış ....Az OKUyalım derim.
-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM
0
Beitrag gepostet am 30.12.14, 10:31
@aymavisi
Nr.: 42
Antworten
aymavisi
osmanli türk mü?
Bu kadar Tarihi bilinci olmayan İSLAM bilinci olmayan insanlarla tartışma nasıl olur ki
ASLINI BİLMEYEN HARAMZADEDİR sözü ne güzel denmiş.ALLAHın Ayeti Kerime de
O ( Muhammed sav) gidince bu din bitecekmi sanıyorsunuz.Öyle bir millete veririz ki Onlar ALLAH'ı Sever ALLAH da onları sever.
buyurdugu ayeti kerime unutuldu
TÜRKLER size saldırmadan onlara saldırmayınız.
TÜRK dilini öğreniniz onların hükümdarlığı uzun sürecek.
TÜRKlere karşı nazik olunuz.
Gibi hadisi kutsileri unutup BİN kusür senedir İLAHİ KELİMETULLAH davasına Kılıçdarlık yapmış bir milletin ALLAH ın ordusu olması ancak TÜRK olmayanın zoruna gider ve saçmalık der vesselam
-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM
0
Beitrag gepostet am 30.12.14, 13:09
@herhangibiri
Nr.: 43
Antworten
bir-ask
osmanli türk mü?
Sevgili kardesim OSMANLI TÜRK tür Türk te Osmanlidir... sizler bu yaptiklarinizla 80 öncesi MSP li arkadaslar ÖNCE Türkmüsün Müslüman misin ?? sorusu gibi sacma bir mantik ...Tavukmu yumurtadan cikti..Yumurtami tavuktan cikti gibi LÜZUMSUZ Bölücü ...Bizlere faydasi olmayan konulari gündeme getirip Insanlarin akillarini Karistiriyorsunuz... verdigin belge diye koydugun yazilar hep YABANCI YAZAR lar ben tarihimi yabanci yazarlaradan ögrenmeye kalkarsam TARIH BILGIM Yanlis olur ,,Prof OSMAN TURAN . in TÜRK TARIHI adli 18 ciltlik eserini oku Ruslar da Türk Tarihi yazmislar ama RUS GÖZÜYLE yazar,, Biz ERMENI TARIHINI nasil yazariz sizce ??? bizim ermeni tarihini yazdigimiz gibi elde bizim tarihimizi yazar ..Burada yaptiginiz BÖLÜCÜLÜK tür..Tahsilin ne sen OSMANLIYI iki fotokopi yaziyla kimseye kanitlayamazsin..kimseyi kandiramazsiniz OSMANLIYI KURANLAR belli TÜRK ler Neyin pesindesiniz ,,Türkler Almanlar gibi sirf GERMEN IRKIN dan oldugu gibi tek IRKTAN olusmaz ..Türklerde 54 ayri boydan meydana gelmektedir .. Pomak lar Bulgaristan ve Bati trakyada yasayan bir BOY biz bunlara siz POMAKSINIZ Türk degilsiniz diyebilirmiyiz ??? Adamlar Türkce konusuyor DINLARI ISLAM ,,mesela gürcistanda yasayan AHISKA TÜRKLERI var Türce Konusuyor Dinleri islam siz GÜRCÜSÜNÜZ Türk degilsinizmi ?? diyelim Tayyip Erdogan .. AHISKA TÜRKÜDÜR... TC Cumhur baskanidir.. Tayyip erdogan Türk olmasaydi Nasil Millet vekili Cumhurbaskani olacakti vekil olmak icin Türk ve TC Vatandasi olma sarti var ..ne sacma konularla ugrasip Milletin kafasini karistirmayin yaptiginiz HAKKA hizmet DEGIL ...Serrin EKMEGINE YAG SÜRMEKTIR ,,Lütfen Beyler..
0
Beitrag gepostet am 30.12.14, 13:19
@obenm
Nr.: 44
Antworten
bir-ask
osmanli türk mü?
Sevgili Kardesim senin Tahsilin ne ??? CAHIL oldugun Osmanli Padisahlarinin Neden HACCA Gitmedikelerini Bilmeyecek Kadar CAHIL ve bilgisiz oldugundandir ,,ISLAMIN Hangi HALIFESI hacca gitmiste Bizim PADISAHIMIZ Hacca gitsin,,Halife ye HAC farzmi ?? bu konuda islami savunuyor gözüküp Islamdan bi haber Oldugun AP ACIK ORTADA ,, önce ASLINI.... NESLINI ...DININI ...TARIHINI dogru dürüst ÖNCE ÖGREN sonra yazi yaz....Peygamber efendimiz sence Hacca gittimi ??? 4 halife Hacca gittilermi ???? bunlari ögren sonrada Osmanli padisahlarini Hacca gitmemekle Suclayacak SACMALIKLARI na devam et Cahillik TÜM KÖTÜLÜKLERIN ANASIDIR ... size tavsiyem okuyun ...Bilmedigin konulari yazma ...Adamin olmadigi yerde ABDURRAHMAN CELEBI de olamazsin ...
0
Beitrag gepostet am 30.12.14, 13:25
@a-la-naz
Nr.: 45
Antworten
bir-ask
osmanli türk mü?
Tebrikler Tam TESHIS tam cevap yazmissiniz ... 3 kitaya Hükmeden 700 yillik Sanli tarihini GÖRMEYEN ..at gözlüklülere kisa ve öz cevanizdan ötürü Tebrik ediyorum yine anlamaz bu ARAP HAYRANI devsirme Bozuntulari...Herkes Bize hayran bizimkilerde ARAPLARA hayran .. LAWRENZ artiklari....
0
Beitrag gepostet am 30.12.14, 13:32
@obenm
Nr.: 46
Antworten
bir-ask
osmanli türk mü?
Bak cocuk sen " CAHILSIN " sana sordum ki okuda ögren diye Padisahlar NEDEN HACCA GITMIMISTIRLER.. Arastir öyle yaz Hem ISLAMIN HALIFESI OLACAKSIN hemde senin yazdigin kendine yakisir isleri yapacak kadar Manyaklar PADISAH olacak ?? sen önce HALIFEKLIK NEDIR ,,, onu ögren sonra sacmaliklarina DEVAM et..
0
Beitrag gepostet am 30.12.14, 14:01
@herhangibiri
Nr.: 47
Antworten
bir-ask
osmanli türk mü?
Herhangibiri Nikli kardes sen Hangi Millettensin ???? senin TÜRK oldugunu sanmiyorum bir TÜRK Atasini INKAR edecek kadar DÜSMÜS olamaz sen Osmanlinin %98 GAYRI MÜSLÜM oldugunu yzacak kadar CAHIL Bilgisizsin ...Kulaktan dolma bilgilerle buralarda KIN KUSMA bana bir belge göster osmanlini %98 Gayrimüslüm olsun ..sedece IFTIRA yapiyorsun CAMUR at TUTMAZSA IZI Kalsin ...sende farkli bisey yapmiyorsun . Slav ve devsirmeler osmanliya sizmislar ama senin sacmaladigin kadar %98 olanmaz ..Senin Osmanlidan alip veremedigin Nedir ??? sen kimsin ??? Kuyruk acin mi var ??? Burada senin gibi asli nesli bozuklara ECDADIMIZI rencide etmene Müsade etmeyiz...sen 1 yazarsin biz altinda kalmayiz yazmazsak sadece Kahpelerin DÜZEYLERINRINE DÜSMEMEK adina belki yazmayiz...duyma ,,,uydurma ,,FOTOKOPI ,, uyduruk kelimeleri belgeymis gibi koyma kimse yutmuyor..Osmanlida kuyruk acisi olan adamlarin yazdiklari tarih beni ilgilendirmiyor. ben tarihimi ECDADIMDAM ve Torunlarinin ESERLERIN den ögrenirim...
0
Beitrag gepostet am 30.12.14, 14:11
@obenm
Nr.: 48
Antworten
bir-ask
osmanli türk mü?
Bak sonkez yaziyorum "" SACMALIYORSUN "" problem UALASIM meselesi Degil .. Islamda Halifelik Makami vardir,, Peygamberimiz Niye hacca Gitmedi dedim ?? sen sacmaliyorsun neymis zaten orada yasiyor gibi basitlesiyorsun .... Peygamber olmus Allahin halifeligi Makamina erismis insan nasil hacca gider ??? Hac Günahi olan MÜLÜMANA Gühanlarindan arinmasi icin HAC FARZDIR... ne peygamberimiz ne 4 halife hac farizasi yapmamistir ,,4 halifeden sonra HILAFET OSMANLIYA gecmistir osmanli padisahlarida HALIFE OLDUGU icin Hacca gitmemislerdir , sen Bunlari bilmeycek kadar Bilgiden yosun KARACAHILSIN .. Ikra (oku) oku ögren sonra yaz.. gülünc oluyorsun...
0
Beitrag gepostet am 31.12.14, 01:28
@bir-ask
Nr.: 49
Antworten
herhangibiri
osmanli türk mü?
Osmanlı Devletinde kamu ile ilgili belgelerde, Türkçe sözcüğe 1876 Anayasasına değin rastlanmadı. Bu belgelerde Tek bir Türkçe kelime yoktur.
Osmanlı tarihçisi Naima "Tarihi"nde Türkler için; nadan (kaba) Türk, idraksiz Türk, hilekâr Türk ifadelerini kullanmaktadır.
(Eger Naima böyle birsey yazmadiysa, Tersini ispat edeceksin!)
Osmanlı Şairleri Türkleri aşağılayan şiirler yazmıştır.
Osmanlı şairlerinden Baki'nin, "Muhteşem Süleyman" olarak bilinen padişaha sunduğu bir şiirinin Türkçeleştirilmiş dizeleri şöyle;
(Asagidaki siir uydurmaysa, Baki´nin bunu yazmadigini kanitlayacaksin!)
"Her taç yoksulluk ve yokluk ehline baş tacı olamaz.
Ey hoca Türk toplumundan olanın başı kabadır.
Türk, sultan olma yeteneğinden yoksundur."
Osmanlı sarayının devşirme yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi'nin 1499 yılında yazdığı şiirin bir kıtası şöyledir:
SAKIN TÜRK'Ü İNSAN SANMA
BİR AN BİLE OLSA TÜRKLE OLMA
TÜRK ELİNE ŞEKER OLSA,O ŞEKER ZEHİR OLUR
TÜRK'ÜN BAŞINI KESERKEN SAKIN GAM YEME
BABAN BİLE OLSA TÜRK'Ü ÖLDÜR.
"Sözle degil! Belgeyle karsi cik!"
İlk 1481 yılından kurulan Galatasaray Lisesi 1868 yılında Abdülaziz tarafından Mekteb-i Sultani adında tekrar açıldı. Eğitim dili Fransızcaydı ve Türkçe yasaktı. Rumca, Ermenice, Latince, Fransızca, Almanca, Farsça, Arapça v.b. öğretilirdi. Kurulduğundan beri Türkmenler hiç bir zaman alınmamıştır bu mektebe..
Gördüğünüz gibi Mektebi Sultanide Rumca, Ermenice, Latince, Fransızca, Almanca, Farsça, Arapça v.b. öğretilirdi ama hiçbir zaman Türkçe öğretilmemiştir ve Türkmen öğrenciler hiçbir zaman bu mektebe alınmamıştır.
Bu nasıl Osmanlı ki Türkçe yasak ve Türkmen öğrenciler bu mektebe alınmıyor?
Osmanlı vezirlerinin içinde tek bir Türk yoktur.
"Sana göre bütün vezirler Türk´tü, hepsinin isimlerini bir yazsanda ögrensek!")
Bazı arkadaşların yorumları çok acı..
İsyan eden şehzadeler ve sorun haline gelen sadrazamlar için diyeceğim yok. Onlar zaten ya devlet başa ya kuzgun leşe felsefesi gütmüşler. Kaybedenler, sonlarına razı olmak durumunda.
Fakat devletin bekası için çocuk öldürmenin neresi savunulabilir anlamıyorum.
O zaman şu anda birilerinin yaptıklarına da ses çıkartmamak lazım gelmez mi?
Ne de olsa onlar da kendi devletlerinin bekası için çoluk çocuğun başına bomba yağdırıyorlar.
Osmanlı elbetteki çağdaşlarına göre çok daha iyidir, fakat bu, her yaptıklarını gözü kapalı savunmamızı gerektirmez ..
Bu yapılanın, kız çocuğunu canlı canlı toprağa gömen cahiliye insanının yaptığından ne farkı var?
Masum bir cana kıyan, bütün alemin canına kıymış gibidir. Bilmem bu cümle bazılarınız için tanıdık mı?
İhtimaller üzerine masum çocukları öldürmenin savunulacak bir yanı yok.
Firavun, bunlardan birinin beni tahtımdan etme ihtimali var diye yeni doğan
erkek çocuklarını öldürüyordu.
Cahiliye Arapları, kötü yola düşme ihtimalleri var diye yeni doğan kız çocuklarını
toprağa gömüyordu.
Bu davranışlar Kuran'da şiddetle eleştirilmektedir.
Osmanlı'nın tahtta hak iddia etme ihtimalleri var diye
2 yaşındaki çocukları boğdurtmasının bunlardan ne farkı var.
Son olarak fransa da yasayan Osmanli soyunun son hanedanlariyla ilgili bir belgesel izledim. Kendilerini Türk olarak görmüyorlar, türkce bilmiyor ve ögrenmeyi reddediyorlar, ayrica bu kisilerin müslümanlikla alakalari yok!
(Fransa´daki osmanli soyunun kasetlerini bir izle!)
Öncelikle ben Türk´üm ve büyükbabamda bu topraklar icin savasmis MuharipGazi´dir. Senin osmanlin Lawrence soyuna siginip kacarken, benim atalarim o toprak icin "Ya istiklal ya ölüm" diyerek savasmislardir.
Gelelim sana senin tartisma edebine, Cocuk, cahilsin, bilgisiz, sacmaliklarin, Lawrenz (Lawrence olacak, daha bir ismi yazmayi beceremeyek kadar egitimlisin!) artiklari vs. iste senin bilginin hepsi bu kadar, adam gibi bir konuya karsit görüslerin olmadigindan, agzindan salyalar akitarak ona buna satasip küfür hakaret, tehdit yagdirarak hakli cikabilecegini saniyorsun. Yapabiliyorsan karsit görüslerini adam gibi yazarsin, buradaki insanlarda feyz alir.
Ayrica burda kimin neyi tartisip tartismayacagina gelince senin haddin degil! Kimsenin haddi degil! uslubuna gelince ucuz mahalle kahvesi agizlarindan arin ve bir tartismaya dahil olmak istediginde ya o konuya dahil olup düsüncelerini saygi cercevesi icinde belirt ya da sukut et!..
-----
"Birinin sizi sevmesi sizin elinizde degildir"
0
Beitrag gepostet am 31.12.14, 13:05
@bir-ask
Nr.: 50
Antworten
herhangibiri
osmanli türk mü?
Bu yazmis oldugun yaziyi, cümleyi ben yazmadim!
Nr:95 Sunlari yaziyorsun; "Kulaktan dolma bilgilerle buralarda KIN KUSMA bana bir belge göster osmanlini %98 Gayrimüslüm olsun ..sedece IFTIRA yapiyorsun CAMUR at TUTMAZSA IZI Kalsin"
84 nolu yaziyi dikkatli oku!
dnzz, 05.12, 13:26:58
Beschwerde | Löschen
^forumdaki konunuza puanim yemedigi icin cevap veremiyorum... paylasiminizda anlam düsüklügü var, düzeltirseniz daha anlasilir olucaktir... sizin osmanli diye bahsettiginiz sadece hanedandir... konunuzda bahsettiginiz tüm bilgiler sadece hanedan icin gecerlidir... osmanli devletinin kurucu unsuru TÜRKlerdir fakat kurulustan 200 yil sonraki tüm padisahlarin anneleri slav irkindan ya da yahudilerdir... hanedan devsirilmistir, bu yüzden TÜRKLÜK sadece hanedan tarafindan kücümsenmistir... kanuni döneminde ise bu hor görme tamamen zirveye cikmistir cünki anadolu TÜRKMENLERI bi kerede sah ismailin tabsina gecmistir... bunun nedeni ise sah ismailin kendilerinden olmasi yani kizilbas ve TÜRK sahi olmasidir... kanuni bunu isyan saymis ve TÜRKMEN katliyami yapmistir... halifelik osmanli hanedaninin eline gectikten sonrada büyük ölcüde araplasma baslamistir... osmanlicayi hic bir filolog dil olarak kabul etmez istediginiz yerden karma diller diye arastirin karsiniza iki secenek cikar, osmanlica ve kürtce !!! osmanlica diye bahsettiginiz sadece hanedanin dilidir halk bu dili konusmaz... hatta size söle bi örnek vereyim, osmanlida okur yazar orani %8dir ve bu %8in %98i gayimüslümlerdir...
Önce okuduklarini dogru idrak etmeyi ögren, cünkü! Yukardaki bir baska yazida senin anladigin gibi degil! Okuduklarini anlamayacak bir kapasiteye sahipsin, kafanda olusturdugun halüsilasyonlardan yarattigin bir takim önyargilarla icindeki vahseti icgüdüsel olarak kontrol edebilme yetisinden yoksunsun. Bilgisizligin icindeki nefreti ve dilindeki bayagiligi ortaya cikariyor. insanin alimi olaylarla, fikirlerle kendini ifade eder... Cahilide küfürle!... Eski bir deyis vardir. "insan nasil sevsin tanimiyorsa, iltifat eder mi coban elmasa, bir kozalak kadar degerin olmaz, dostum karsindaki ham bir insansa"...
-----
0
Beitrag gepostet am 31.12.14, 16:13
@herhangibiri
Nr.: 51
Antworten
uykucum
osmanli türk mü?
Cocuk senin belge diye koydugun bisey yok ..bir Osmanliyi sevmeyen birinin yazdiklari SATIRLARI kopi yapip yayinlamak belge degil .Makalemi ??? inceleme yazsimi ??? kompozisyon belli olmayan yazilari burada yayinlamak belge degil ... belge Arsivlerden alinir yayinlanir... SEN BILGISIZ ZIR CAHIL sin Osmanliyi Kötüleyen Kim Olursa olsun KANINDAN .. DININDEN ,,SÜPE ederim... sen Ermenimi ??? Rum ?? Rus ??? yahudi ??? bunlardan hangisiyle akrabasin yada hangisi adina burada MILLETIN AKLINI KARISTIRIYORSUN ???yoksa PARALEL misin ????
0
Beitrag gepostet am 31.12.14, 17:43
@uykucum
Nr.: 52
Antworten
herhangibiri
osmanli türk mü?
Yine yazilanlara cevap yok! Yine ucuz beylik laflar! Laf olsun torba dolsun misali!
Kac nikin var bilmiyorum? Yazindan belli (bir-ask), simdi uykucum olmussun! Yine! Ayni söylev, hakaret, on yasindaki mahalle cocugunun zekasina sahipsin, benim soyum sopum belli ama yazdiklarina bakilirsa annen iyi terbiye etmemis seni, nerede büyüttü seni, agzina biber sürmeyi unutmus besbelli! yazim hatasiyla dolu yazilarin, okumani öneririm bol bol! Kimsenin aklinin karistigi yok! Senin gibi saygisiz, ucuz benzetmelerin ardina siginan basit mahut bir sahsi zaten kimse ciddiye almaz! Korkaksin! Ancak korkak insanlar sanalda böyle karsisindakine saygisizlik eder, gercek yasamda seni adam yerine koymadiklarindan burada konusuyorsun, terapi yapiyorsun! Bence en iyisi bir psikologa git!
-----
0
1
2
3
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!