29 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.12.14, 22:07 @herhangibiri Nr.: 21 Antworten

osmanli türk mü?
Baştan aşağı saçmalık....

TÜRKLERİN Kayı boyundandır ...ve bu denilen şairler TÜRK SULTANLARINA  bu denli şiir yazamaz yazsa idi KELLEsi giderdi...

TÜRKü aşağılayamaz kimse 16 İmparatorluk sayısız Hanlık ve devlet kurmuş Allahın DOĞU da ki milletim diye şereflendirdiği bir MİLLETİN kurmuş oldugu en mükemmel imparatorluklardan biridir OSMANLI...

ALLAH TEKTİR ORDUSU TÜRKTÜR.

-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM 
0

Beitrag gepostet am 06.12.14, 22:21 @yesil123 Nr.: 22 Antworten

osmanli türk mü?
Osmanli hakkinda yazilardan derleme yaparak katkida bulundugun icin tesekkürler. Öncelikle benim müslüman bir Türk olarak osmanliyi sevme zorunlulugum var mi? Ben yazinin basinda Osmanlinin, Türkler icin yazilan asagilayici siirlerini ve yazilarini örnek gösterdim, bunlarin hicbirine kimse yanit vermedi, hayir bunlar yazilmamistir diye karsi cikilmadi cünkü gercek, Türkler kurduklari her devlette kayiboyu parasini kullanmistir, neden böyle bir para yok? Halifelik döneminde neden bebekler, cocuklar öldürülmedi, osmanlinin imparatorluk adina yapti söyleniyor, hic bir Türk boyunda, bebekler cocuklar öldürülmemistir, Türkler evlatlari icin birak imparatorlugu dünyayi karsilarina alirlar, otuz alti padisahin, otuz iki tanesinin annesi Rus'tu, Leh'ti vs. ve bu kadinlar padisahlardan cok yönetimin icindeydiler, Kurtulus savasinda atalarimiz kimi kolu, kimi bacagi, kimi canini vererek fransizla, ingilizle, yunanla savasirken osmanli efratlari ülkeyi onlara peskes cekip, ülkeden kacip seyirci kalmadi mi? Neyse yine de katilimin ve aktardigin bilgiler icin tesekkürler...
-----
"Birinin sizi sevmesi sizin elinizde degildir"
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 01:44 @herhangibiri Nr.: 23 Antworten

osmanli türk mü?
1-(1298-1326) Osman Bey-Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu.Amcası Dündar Bey'i öldürttü. 
2-(1326-1359) Orhan Bey-bilinen bir cinayeti kayıtlarda yok 
3-(1359-1389) I.Murad (Hüdagendivar)-Sırpsındığı ,Kosova savaşlarını kazanan padişah.Oğlu Savcıbey ile kardeşleri Halil ile İbrahim'i öldürttü. 
4-(1389-1402) I.Bayezid (Yıldırım)-Niğbolu savaşını kazandı.Kardeşi Yakub'u öldürdü.Ankara savaşında Timur'a yenilince tahttan indirildi. 
5-(1402-1421) I.Mehmed-Kardeşi İsa Çelebi'yi boğdurttu,Şeyh Bedrettin'i idam ettirdi. 
6-(1421-1451) II.Murad-Varna ve II.Kosova savaşları kahramanı.Kardeşi Mustafa'yı öldürttü. 
7-(1451-1481) II.Mehmed (Fatih)-En çok övündüğümüz padişahlardan..1453 te İstanbul'u fethetti,1472 Otlukbeli savaşını kazandı. 2 yaşındaki kardeşi Ahmed'i, Sadrazamlar Çandarlı Halil Paşa ile Mahmut Paşa'yı öldürttü. 
8-(1481-1512) II.Bayezid-Kardeşi Cem Sultan ile savaş yaptı.Cem Sultan Rodosta 13 yıl tutsak yaşadı. Veziri Gedik Ahmet Paşa'yı öldürttü.Kendiside , oğlu Selim tarafından öldürüldü. 
9-(1512-1520) I.Selim (Yavuz)-Mısır fatihi bu padişahımız halifeliği İstanbul'a getirmiş,Mercidabık,Ridaniye savaşlarını yönetmiştir.Çaldıran seferine giderken 30bin Aleviyi kılıçtan geçirmiş,ayrıca..babasını,2 kardeşini ,3 yeğenini ,3 vezirini öldürterek tarihteki yerini almıştır. 
10-(1520-1566) I.Süleyman (Kanuni)-En uzun süre tahtta kalan padişahtır..46 yıl. Belgrad,Rodos,Cezayir,Trablusgarp bu dönemde alınmış,Viyan kapılarına dayanılmış,Preveze Deniz Savaşı kazanılmıştır.Mimar Sinan,Barbaros hayrettin,Hürem Sultan bu dönemin ünlüleridir. Damat Rüstem Paşa,Lala Paşa çekişmesi ve dedikodular sonucu 2 oğlu ile torunlarını boğdurttu.Ayrıca Vezirleri Makbul İbrahim Paşa ile Kara Ahmet Paşa'yı öldürttü. 
11-(1566-1574) II.Selim (Sarı/Sarhoş-Bütün gün şarap içip sarhoş gezmesiyle tanınan bu padişahımızın döneminde imparatorluk geri vitesine takıyor. İnebahtı deniz savaşında tüm Osmanlı Donanması yakıldı. 
12-(1574-1595) III.Murad-Kendisine rakip olmasın diye 5 kardeşini öldürttü.Kadınlara düşkünlüğü ile tanınan sultanımızın tam 110 çocuğu olmuştur. Karısı Safiye, Yeni Camii yaptırmıştır. 
13-(1595-1603) III.Mehmed-Kardeş öldürme rekorunu elinde bulundurmaktadır.Tam 19 kardeşini ve bir oğlunu öldürmek zorunda kaldı.korktuğu için Haçova savaşından kaçmak istedi..Şeyhülislam tarafından zor ikna edildi.1597 de Tırnakçı Hasan Paşa'yıboğdurttu.O zamanlar hazine tamtakır olduğu için, Yemişçi Hasan Paşa'dan ,Tırnakçı Hasan Paşa'nın giysilerinin satılarak para bulunmasını istedi. 
14-(1603-1617) I.Ahmed-Tahta çıktığında henüz sünnet olmamıştı.Avusturya'ya gereksiz savaş ilan etti..başarılı olamayınca 1606 Zitvatorok Anlaşması'nı imzaladı. Bu dönemde devam etmekte olan Celali İsyanları nı bastırmak için Kuyucu Murad Paşa ,doğuda 30bin kişiyi kılıçtan geçirerek kuyulara gömdü. Sultan Ahmet Camii,bu padişahın adını taşır 
15-(1617-1618) (1622-1623) I.Mustafa-İki ayrı dönemde 2 yıl saltanat sürdü.Döneminde Abasa Paşa isyanı ile Sipahiler ayaklandı. Akıl hastası olduğundan tahttan erken indirildi. 
16-(1618-1622) II.Osman (Genç-12 yaşında tahta çıktı,kardeşini öldürttü.16 yaşında iken tahttan indirildi,yeniçeriler tarafından ırzına geçildikten sonra öldürüldü. 
17-(1622-1639) IV.Murad-11 yaşında tahta çıkarken 3 kardeşini öldürttü.Tütün içenleri öldürtmesiyle bilinir.Ancak bu sıralarda Şeyhülislam Yahya Efendi,meyhane öven şiirler yazıyordu.1635 Revan,1638 Bağdat seferleri bu dönemde yapılmış olup, 17 yıllık iktidarında öldürttüğü 6 sadrazam şunlardır.Mere Hüseyin,Kemenkeş Kara ali,Gürcü Mehmed,Boşnak Hüsrev,Topal Recep,Tabanı Yassı Memed 
18-(1639-1648) I.İbrahim (Deli)-Balıklara yem olarak altın atmasıyla bilinir.Askeri darbeyle tahttan indirildi,öldürüldü. 
19-(1648-1687) IV. Mehmed (Avcı-Tahta çıktığında sadece 5 yaşındaydı.Döneminde yeniçeri ve celali isyanları oldu. Köprülüler bu dönemin sadrazamlarıdır.Öldürttükleri ünlüler Kösem sultan ile Merzifonlu Kara Mustafa Paşadır. 
20-(1687-1691) II.Süleyman-Padişah olduğu 46 yaşına kadar zindandaydı.Padişahlığı sırasında yeniçerililer İstanbulu yağmaladılar.Ünlü Sadrazam Köprülü Fazıl Mustafa Paşa bu dönemdendir.Olumlu olayı Eğriboz zaferidir. 
21-(1691-1695) II.Ahmed-48 yaşına kadar hapisyattıktan sonra tahta çıktı.4 yıllık iktidarında ,Salkamen Bozgunu, Sakız Kalesi kaybı,Sadrazam Arabacı Ali Paşa'nın öldürülmesi önemli olaylardandır. 
22-(1695-1703) II.Mustafa-1683 te Viyana'ya yürüdü,bozguna uğradı.1699 da imzaladığı Karlofça anlaşmasıyla Maceristan yitirildi. I.Edirne vakası,Şeyhülislam Feyzullah'ın öldürülmesi bu döneme rastlar.Askeri darbeyle tahttan indirilmiştir. 
23-(1703-1730) III.Ahmed-1725 te Rus Çarı Deli Petro Tebriz'i aldı.Bir şeyler yapması gerekiyordu..fakat savaşa gitmeyi göze alamadı.İstanbul'dan orduları hazırlayıp savaşa gidiliyor süsü verip yarı yoldan dönerek halkını kandıran bir padişah olarak tarihte yerini aldı.Lale Devri diyede bilinen dönemin diğer unutulmayanları;1718 Pasarofça Anlaşması,icadından 3,5 asır sonra matbaanın getirilmesi, meşhur Baltacı-Katarina olayının yaşandığı Purut Savaşı dır.Halktan sallandırdıklarının sayısı bilinmemekle birlikte,Şehzade İbrahim ile Sadrazamlardan ;Hoca İbrahim Paşa,Damat İbrahim Paşa,Çorlulu Ali Paşa,Yusuf Paşa,Süleyman Paşa ..bilinen öldürttükleridir.Kendileri de Patrona Halil İsyanıyla tahttan indirilmiştir. 
24-(1730-1754) I.Mahmud-İsyancılar tarafından tahta çıkarılmış,o da isyancıların her dediğini yapmıştır. 
25-(1754-1757) III.Osman-3 yıllık iktidarı sırasında ki en önemli olay,Cezayir de ki egemenliğin bitmesidir. 
26-(1757-1774) III.Mustafa-Ülkeyi yıldız falına bakarak yönetirdi. Kürkçüler çok para kazanıyor diye ülkede kürk satışlarını yasakladı.Kürkçüler haraç ödeyince satışlar tekrar serbestleşti.Sadece 2 sadrazamını öldürtmüştür 
27-(1774-1789) I.Abdülhamid-Bilinen vukuatı, Küçük Kaynarca Anlaşması ile Kırım'ın verilmesidir. 
28-(1789-1807) III.Selim-Kayıplarla dolu Ziştovi ve Yaş Anlaşmalarını imzaladı.Nizam-ı Cedid Reformlarını yapmak istediğinde,şeriatçıların başlattığı Kabakçı Mustafa İsyanı ile tahttan indirildi. IV. Mustafa tarafından öldürülmüştür. 
29-(1807-1808) IV.Mustafa-Nizam-ı Cedidçilerden çok korktuğundan,taraftarlarının görüldüğü yerde öldürülmelerini emretmişti.Yinede ancak 1 yıl hükümdarlık yaptı,Alemdar Mustafa Paşa tarafından askeri darbeyle tahttan indirildi. 
30-(1808-1839) II. Mahmud-Vukuatı en fazla olan padişahlardandır.İşe ,ağabeyi IV.Mustafa'yı öldürerek başladı. Dönemin diğer olayları;Mora,Sırp,Kavalalı İsyanları;donanmanın yakıldığı Novarin olayı;osmanlının , kendi valileri ile savaşıp,kaybetmeleri; Kaptan-ı Derya Ahmed Paşa'nın ,donanmayı olduğu gibi Kavalalı Mehmed Ali Paşa'ya teslim etmesi;1826 yeniçeriliği kaldırma operasyonu sırasında kendi ordusundan 140bin kişinin kılıçtan geçirilmesi,olarak sayılabilir.II.Mahmud'un,Balkanlarda uyguladığı kanlı operasyonlar sonucunda Balkan Ayaklanması başladı.Dış baskılar gelince "Tanzimat Fermanı"ilan etmek zorunda bırakıldı. 
31-(1839-1861) Abdülmecit-Dönemin önemli olayları..Tanzimat Fermanı,Islahat Fermanı,Kırım Savaşı.. 
32-(1861-1876) Abdülaziz-Karadağ İsyanı, 1875 Balkan Hareketlenmesi,Belgrad'ın kaybı bu döneme denk düşer. Vukela Heyeti tarafından tahttan indirilmiştir. 
33-(1876-1876) V Murad-İki rekoru vardır.En kısa tahtta kalma rekoru..sadece 3 ay. Tahttan indikten sonra en uzun yaşayan padişah..28 yıl.. Tahtı elinden alınan padişahlarımızdandır. 
34-(1876-1909) II. Abdülhamit-31 Mart olayı ,93 Harbi ,tam bir çöküntü olan Ayestefanos Anlaşması.. unutulmayanlar- dandır.Kıbrıs,Mısır,Tunus,Doğu Rumeli,Bosna,Girit kaybettikleridir.Zamanında ayaklanmaları önlemek için Filibe'de bolca katliamlar yapılmıştır. Batıya borçlar ödenmediğinden "Duyun-u Umumiye"ye kurmak zorunda kalmıştır.Mebusan kararıyla demokratik bir şekilde tahttan indirildi. 
35-(1909-1918) Mehmed Reşad-bilinen bir cinayeti kayıtlarda yok 
36-(1918-1922) Vahdettin-Vahdettin ,Osmanlının 36. , tahttan indirilende 14. Padişahıdır.Kendileri tatlı canlarını kurtarmak için İngilizlere sığınmıştır. 

-----
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 02:06 @herhangibiri Nr.: 24 Antworten

osmanli türk mü?
Bazı arkadaşların yorumları çok acı..
İsyan eden şehzadeler ve sorun haline gelen sadrazamlar için diyeceğim yok. Onlar zaten ya devlet başa ya kuzgun leşe felsefesi gütmüşler. Kaybedenler, sonlarına razı olmak durumunda.
Fakat devletin bekası için çocuk öldürmenin neresi savunulabilir anlamıyorum.
O zaman şu anda birilerinin yaptıklarına da ses çıkartmamak lazım gelmez mi?
Ne de olsa onlar da kendi devletlerinin bekası için çoluk çocuğun başına bomba yağdırıyorlar.
Osmanlı elbetteki çağdaşlarına göre çok daha iyidir, fakat bu, her yaptıklarını gözü kapalı savunmamızı gerektirmez .. 
Bu yapılanın, kız çocuğunu canlı canlı toprağa gömen cahiliye insanının yaptığından ne farkı var?
Masum bir cana kıyan, bütün alemin canına kıymış gibidir. Bilmem bu cümle bazılarınız için tanıdık mı?
Lütfen kimse bana şehzade kıyımlarını savunmasın, bu Osmanlı tarihinin en büyük yüz karasıdır ve ne yazık ki, bize İstanbul kapılarını açan Fatih zamanında başlamıştır.

-----
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 02:10 @herhangibiri Nr.: 25 Antworten

osmanli türk mü?
İhtimaller üzerine masum çocukları öldürmenin savunulacak bir yanı yok.
Firavun, bunlardan birinin beni tahtımdan etme ihtimali var diye yeni doğan
erkek çocuklarını öldürüyordu.
Cahiliye Arapları, kötü yola düşme ihtimalleri var diye yeni doğan kız çocuklarını 
toprağa gömüyordu.
Bu davranışlar Kuran'da şiddetle eleştirilmektedir.
Osmanlı'nın tahtta hak iddia etme ihtimalleri var diye 
2 yaşındaki çocukları boğdurtmasının bunlardan ne farkı var. 

-----
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 07:41 @anlage Nr.: 26 Antworten

osmanli türk mü?

Tarihimizi överek iyi yönlerimizi öne çıkarıp, yerilecek yönlerimizi gizleyerek biryere varamıyacağımızı, bugüne dek anlamamız gerekiyorken! Maalesef günümüzde eski alışkanlıkların bütün haşmetiyle devam ettiği görülmektedir. Hem gercek tarihimizle yüzlesip, hem de bugünün hesabini soran yürekli insanlari susturanlari, yarin tarih affetmeyecek!!!
-----
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 12:23 @yesil123 Nr.: 27 Antworten

osmanli türk mü?

Yesil adli sahsin yalanlari;

"birincisi  ben  sizin  iki  gözünüz  degilim  beyfendi 

konuya  dönecek  olursak  benim  yazdiklarim 

osmanli  arsivinden  tarihcilerden  onay  almis  yazilar  kayitlar  ve  bilgilerdir" 

daha  neyi  kanitlamami  bekliyorsunuz" 

Osmanli arsivi dedigi sey, Mynet in bir sayfasindan oldugu gibi alinti yapmis, 

Sorular / Eğitim / Ödevler
misafir
profesör
Osmanlı yöneticileri neden hoşgörülü ve adaletli davranmışlardır?
00   değerlendirin

Cevaplar :
m.bedir
bilgili
Onaylanmış Cevap

Kuşkusuz 600 yıl boyunca Osmanlı topraklarında yaşanan ve her dinden ve ırktan halk için geçerli olan adalet anlayışının önemli bir payı vardır uzun yıllar ayakta kalmasına.

Dünya Halkları Adalet Arıyor...

Siz bu satırları okurken dünyanın dört bir yanında savaşlar devam ediyor, insanlar ölüyor, yurtlarından çıkmak zorunda bırakılıyor ve zulüm görüyorlar. Dünyanın pek çok yerinde bir kısım insanlar haksız kazançlar elde ederken, diğer bir kısmı hak ettiklerini elde edememenin sıkıntısını yaşıyorlar. Zalimler, sahip oldukları imkanları kullanarak güçsüzleri ezmeye çalışırken, mazlumlar ise kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyorlar. Kısacası dünyadaki birçok ülkede adaletsizlik hüküm sürüyor.

Peki Neden Adalet Tam Anlamıyla Uygulanmıyor?

Adaletin yeryüzünde gerçekten uygulanabilmesi için, insanların, adalet uğruna kendi çıkarlarını bir kenara bırakabilecekleri bir ahlaka sahip 

Yani Osmanli arsivi diye yazdigi sey rastgele bir sayfadan araklayip kopyleyip, sundugu siradan bir yazi! 

Fazla söze gerek yok!

-----
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 12:30 @herhangibiri Nr.: 28 Antworten

osmanli türk mü?

hahahahaha

-benim gibi yapmis ...
-bende cok kopyalarim..
-ama siz varsiniz bizi düsndürmeye zorluyosunz...
-ama olsun ben zoru seeviyoruu...

-----
Man kann so oder so machen. Ich bin für so..
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 12:32 @yesil123 Nr.: 29 Antworten

osmanli türk mü?
merhaba. aktardiginiz  yazilarin  tamamini  inceledim.   no:61  deki    yaziniz   konunun  tamamina  cevaptir.  internet  ortaminda   ifade  edilen  konular   genelde  kulaktan  dolma  bilgilerdir.   hatta   her hangi  bir   yerden   kopyalanip  buraya  aktarilanlarin   coguda  kulaktan  dolma  bilgilerdir.   < kulaktan  dolma,  tereddüt  icermiyen   bilgiler  tarih  ve  arsiv  numarasiyla   verilir >   kaldiki   türkiyede   aktarilan  tarihi   bilgilerinde    cogu   ön  yargili  calismalardir.   ön  yargili  olmasinin  sebebi   tarih  boyunca   türklerin   baska  milletlerin  tebasi,   sömürgesi  olmamasidir.  bununla  birlikte  daha   önemlisi   müslüman  bir   millet  olmasidir.   avrupada  yasayan  halklari  idare  edenlerle   yahudilerin   siyonist  olanlari   steratejik   olarak   osmanliyi  türk  degilmis  gibi   göstermek  icin  cirpinip   duruyorlar.   ellerinde  kalan  tek  malzeme   bu.   cünkü   osmanli  teba   milletleri    gecmisteki   osmanli  himayesini   hasretle   aramaktadir    ve    ONLAR   BU  GÜNKÜ   TÜRKLERIN  COGUNDAN   DAHA   IYI   BILMEKTEDIR,  TÜRK  =  MÜSLÜMANIN  NE  DEMEK   OLDUGUNU.     tarih  boyunca   iblis   ve   usaklari    islam  inancina   kin  kusmak  icin  kimler  islama  hizmet  ediyorsa   yada   hizmet  etme  potansiyeli   varsa   hep   sinsice   nifak  tohumlari  sacarak    kisi,  kurum,   neyse   özünü  bozarak   saldirmistir.    en   sonki  muhtesem  imparatorlukta   böyle  yikilmistir.   gecmisteki   bir  asirlik  dönemde   türk  ideologlari   malesef   pasif   kalmistir,   türklerin    cogunlugu   tarihini   ve  dinini   bilmez   okudugunu  anlamaz    en  önemli  sorun  budur.   umarim  önümüzdeki  ceyrek   yüzyilda   bu  acigi  kapatacagiz.   sag duyu  sahibi   müslümanlar   hangi   irktan  olursa   olsun   iblisin   usaklarinin   fitnesine   kirli  oyunlarina   aldanmamali.     türk  ve   müslümanin  düsmani  bellidir.  avrupadaki   bazi   aileler   ermeniler,   siyonist  israilliler.   bunlari    bilmek   ve  anlamak  icin   tarihci  olmak  gerekmez.   aklindan  zelil  degilsen,   egona  köle  degilsen,   ideolojik  düsüncen   din  ve   millet  anlayisinin  önüne  gecmiyorsa   türk  ve  islam  düsmanlarini  kolayca  anlayabilirsin...   bazi  zafiyet  icerisinde   olan   kardeslerimiz    konu  aciyorlar   ve  actigi   konuyu   savunmak  icin   her  türlü   küfür   ve  hakareti   mübah   sayiyorlar.   bu    sunu   gösterir     ya   cahilsin,   yada   ön  yargilisin   yada   ikiside  sende   mevcut.   ben   genelde   bu  tür  tartismalara  katilmak   istemiyorum   ama   bazen  kendimi   konuyu   okuyunca  sorumlu  hissediyorum.    dünyada    bir  tane  türk  irk´i    var.   ve   bu   irk   zaman   icerisinde  farklilasmistir.    ve   bir  tane    din  var   o' da    ISLAM  dinidir.   bu   iki    kavrami    bilgin   birikimin   ne  olursa   olsun   egona  göre  yorumlayamassin.   akil   nimetini   vicdaninda   Allah'in  adaletini   düsünerek   kullananlari   mustesna  tutarak,   at  gözlügü  takip   fasit  daire   icine  hapsolmuslara   duyurulur. < hatta  inancimin  geregi  olarak  zaaf  icerisindeki  kardeslerime'de   diyebilirim >
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 12:51 @eses43 Nr.: 30 Antworten

osmanli türk mü?

-eses abim herhangibiri abimin yazisina yakin olmus yazin ..
-izleme kabiliyetiniz güzel...
-arastip ve kendi mantigimizla harmanladikmi bu yemek yenir..
-abim türkiyede neden hep ezber konusuyolar...:&

-----
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 12:53 @yesil123 Nr.: 31 Antworten

osmanli türk mü?
ben  seni  rahatlatayim  sevgili  kardesim.   inanki   buradaki  traji-komik    durumlara  üzülerek  gülüyorum.   yaziyi  okuduysaniz   icinde   genel  ahvalimiz icin  cevaplarin  tamami  var.   müslüman  kin  ve  nefretten  uzak  olmakla   yükümlüdür.   bu  nedenle  bizler   bizi  sevmeyenlerede   gereken  sevgi   ve  saygimizi   gösteririz.   fitne  ve  fesada   teslim  olmuslarin   zaafiyeti   bizi  ilgilendirmez.   susmayacagiz   ve   mazlumlarin   sesi  olacagiz...  benim  yorumlarima    genelde  cevap  gelmez,   bundan  rahatsizda  degilim   cünkü   buradakilerin  cogu   yazdiklarimi  anlamiyor   yada  ideolojik   düsüncesine    köle   oldugu  icin   reaileteyi   kabul  edemiyor.   herseye   ragmen   ben  yüce  Allahin  yarattigi  canli   hücre  tasiyan  bütün  varliklari   seviyor  ve  saygi  duyuyorum.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 12:58 @sheego Nr.: 32 Antworten

osmanli türk mü?
merhaba  <cilgin>  benim  zihinsel  üretkenligimi  iyi  tanidigini  biliyorum.    ben  fikri  üretkenligi  önemseyen  biriyim.   öz  elestiri   yapmayida  severim.   sagduyumu   kullanmak  en  önemli  vasfimdir.   dil,  din,  irk  ayrimi  yapmam.   bunlarida  iyi  bilirsin...   merak  ettim  yazimi  kimin   yaziyla  özdestirdin?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 13:05 @eses43 Nr.: 33 Antworten

osmanli türk mü?

eses43
Yazdiklarina cevap aldin, sonra bana cevap yazma deyip kactin, Allah yalancilari sevmez
1. cevap ilk yazinaydi eses

Eger gülecekseniz kendi halinize gülün, düzeysiz, ezberci dengesiz, konuyla ilgili olmayan icinizdeki karmakarisik cirkin düzeyden yoksun halinize gülün...
Allah'in adini anarak " kan   dökülecek" diyorsunuz, halbuki yaradan öldürmeyeceksin diyor. siz mi irkci degilsiniz, külahima anlatin, bu cagda sizin gibilerin yeri toplumdan afaroz edilmektir, cahilsiniz tarih bilginiz yok, konu disindan sacma sapan ilgisiz ezber seyler yazarak kafa karistirmaya calisiyorsunuz, "avrupa'nin  atasida  Türk'tür.   osmanlilarda   türk'tür. osmanlinin   gösterdigi   hükümranligin   günümüz  sartlarinda  tekrar   vucut  bulmamasi   icin   batiyi  yöneten  üc  bes  aile   ile   terörist   yahudiler    türklerin   ve   osmanli  teba   milletlerinin  sürekli   kafasini  karistirmaktadirlar." osmanlimi kaldi be adam! senin osmanli dedigin zevatlar ülkeyi emperyalistler ve amerika mandalarina peskes cekip ülkeden kacti, sana göre avrupalida türk, osmanlida türk,  adem ile havva da türk! Kemal sunal filmlerinin etkisinde kalmissin "sende pasasin, bende pasayim, hepimiz pasayiz" misali...

Yazinizda konuyla ilgili tek bir cevap yok! Osmanlı sarayının devşirme yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi'nin 1499 yılında yazdığı şiirin bir kıtası şöyledir:

SAKIN TÜRK'Ü İNSAN SANMA
BİR AN BİLE OLSA TÜRKLE OLMA
TÜRK ELİNE ŞEKER OLSA,O ŞEKER ZEHİR OLUR
TÜRK'ÜN BAŞINI KESERKEN SAKIN GAM YEME
BABAN BİLE OLSA TÜRK'Ü ÖLDÜR. 

bir sürü yazilmis olan seyleri sorguluyoruz, sen cevap vermiyorsun, bilgisizliginle sadece kin ve nefret kusup ortaligi pisletiyorsun, yazdiklarini okuyan akli basinda her insan, mahalle kahvesindeki söylemlerden öteye gitmeyen,  ucuz benzetmelerin ardina siginan bir sürü sacma sapan zirvadan baska birsey olmadigini anlar... Sana tavsiyem oku ve kendini gelistir , sonra edebi sosyolojik tartismalara katil!

2.cevapta sonraki yazina

Yazdiklarin abesle istigal, aslinda hic birseye cevap vermiyorsun, okuduklarini anlamiyorsun, tarihle ilgili aktardiklarimin benim kimligimle ne alakasi var? yok iblis yok seytan karanlik cagin beyinsiz engizisyon mahkemesi baskani gibisin, ben türklügü yüceltirken, kisiliginle sen asagiliyorsun, sonra camur atiyorsun, akil sagliginla ilgili gercekten sorunlarin var, yazdiklarimi anlama idrakindan yoksun ve yazilanlara cevap verme yerine, beyninde kirinti olarak kalan ordan burdan duydugun kelimerin arkasina siginiyorsun, son cümlen, "iblisin  usaklari   zerdüstleri   hep  traji   komik   bulmusumdur.." , yazmissin, harbiden komiksin

-----
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 13:07 @eses43 Nr.: 34 Antworten

osmanli türk mü?

-konuyu acan abim   herhangibiri abimin..

-biliyorum abim yazilainda okuyorum..
-ama bazen yazilarin taraf tutmaya kayiyiyoruu.. (erkekler iste)

-----
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 13:15 @sheego Nr.: 35 Antworten

osmanli türk mü?
seni  seviyorum   bu  nedenle  üzerine  gelmek  istemiyorum.   bilirsin  ben  kopyaci  degilim.  küfürcü   ve  hakaretci   hic  degilim.   fikri   ve  sosyolojik   durumumuda   daha  önceki  yazimda  belirttim.   buradaki  cok  kisi  benim  yazilarimin  icerigini  anliyamiyor.     bu  nedenle    bana   hep  ideolojik  yaklasiyorlar   oysa  benim  ideolojiyle   isim  yok.....   

NOT:  beni   abilerinle   ayni  kefeye  koyma   beni  yeterli  tanidigini   düsünüyorum....

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 13:18 @herhangibiri Nr.: 36 Antworten

osmanli türk mü?
beni  komik  bulman  ve   gülmen   güzel  bir  durum.    bu  sende pozitif   bir  gelisme   oldugunu  gösterir.  Allah  gülmekten  ayirmasin  <kardesim>
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.12.14, 13:23 @eses43 Nr.: 37 Antworten

osmanli türk mü?

Amin, Allah seni de gülmekten ayirmasin "Kardesim"...
-----
0

Beitrag gepostet am 08.12.14, 16:54 @seslenis Nr.: 38 Antworten

osmanli türk mü?
Seslenis; 
sanirim bu insanlar puta tapma cahiliye devrini özlemisler, hasa hasa sümme hasa neredeyse tapacaklar Yaradani birakip yaratilana! Allah, masum bebeleri öldüren zihniyete destek vereni affeder mi saniyor bunlar... Neymis efendim imparatorlugun selameti icin 2 yasinda bebeleri öldürmek zaruriymis. Bize tarih diye anlattiklari bir yigin tevatür... Bugün dahi RTE denilen kula kulluk edip putlastirdilar! Adam tepelerine cikip su dökse rahmet diye topraga kapanip secde edecekler...

-----
0

Beitrag gepostet am 08.12.14, 18:53 @seslenis Nr.: 39 Antworten

osmanli türk mü?

“Dokunulmazlık kanunu” nedir? Bu kanun kime göre yapılmıştır? Böyle bir imtiyaz İslâm dininde var mıdır? Asla yoktur.

Değil İslâm’da, gayr-i müslimlerde dahi yok.

Bunu niçin yaptılar? Minareyi çalmadan kılıfını hazırladılar. menfaatleri olanlar cikarlari için kendilerine zemin hazırladılar.

Namuslu, haysiyetli olanlar böyle bir kanuna muhtaç değildirler.

Milletin vekâletini üzerlerine alanların, doğru dürüst iş yapacağına yemin edenlerin herkesten daha dürüst olmaları lâzım gelmez mi? Çünkü masum insanların vekâletini yapıyorlar. Maaşlarını o millet veriyor. Bu emanete hiyanetlik yapmaları apaçık münafıklık oluyor.

Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Münafıklığın alâmeti üçtür: Söylerse yalan söyler, söz verirse sözünde durmaz. Kendisine bir şey emanet edilirse hıyanet eder.” Buhârî

akp iktidari icin bunlarda caliyor ama calisiyorlar diyenlere;

Kötü yöneticiler hakkında büyük bir tehdit olmak üzere Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmaktadır:

“Allah bir halk kitlesinin başına getirip de, öldüğü gün halkını aldatmış olarak ölen hiçbir kul yoktur ki, Allah ona cenneti kesinlikle haram etmesin.” Müslim: 142)

Ve bütün yaratıklar ona lânet etmemiş olsun. Yani bu gibi kimseler Cennet-i âlâ’ya giremezler. Onlara destek verenlerin de onlarla beraber olacakları şüphesizdir.

-----
0

Beitrag gepostet am 13.12.14, 15:15 @herhangibiri Nr.: 40 Antworten

osmanli türk mü?
dnzz, 05.12, 13:26:58
Beschwerde | Löschen
^forumdaki konunuza puanim yemedigi icin cevap veremiyorum... paylasiminizda anlam düsüklügü var, düzeltirseniz daha anlasilir olucaktir... sizin osmanli diye bahsettiginiz sadece hanedandir... konunuzda bahsettiginiz tüm bilgiler sadece hanedan icin gecerlidir... osmanli devletinin kurucu unsuru TÜRKlerdir fakat kurulustan 200 yil sonraki tüm padisahlarin anneleri slav irkindan ya da yahudilerdir... hanedan devsirilmistir, bu yüzden TÜRKLÜK sadece hanedan tarafindan kücümsenmistir... kanuni döneminde ise bu hor görme tamamen zirveye cikmistir cünki anadolu TÜRKMENLERI bi kerede sah ismailin tabsina gecmistir... bunun nedeni ise sah ismailin kendilerinden olmasi yani kizilbas ve TÜRK sahi olmasidir... kanuni bunu isyan saymis ve TÜRKMEN katliyami yapmistir... halifelik osmanli hanedaninin eline gectikten sonrada büyük ölcüde araplasma baslamistir... osmanlicayi hic bir filolog dil olarak kabul etmez istediginiz yerden karma diller diye arastirin karsiniza iki secenek cikar, osmanlica ve kürtce !!! osmanlica diye bahsettiginiz sadece hanedanin dilidir halk bu dili konusmaz... hatta size söle bi örnek vereyim, osmanlida okur yazar orani %8dir ve bu %8in %98i gayimüslümlerdir...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

osmanli türk mü?