|
|
|
"Hapse giren adamdan sanatçý olmaz!" |
Deniz Seki Bayhan icin yillar önce su kelimeleri söyleyip salonu terketmisti.- BUNLARI AFOROZ ETMELİYİZ" "Bir popstarda olması gereken kriterleri biliyoruz ama asla olmaması gereken bir şey var. Bir popstar cinayet işleyemez. Hapse giren adamdan sanatçı olmaz. Bunları toplumdan aforoz etmeliyiz
Yıllar sonra Popstar Bayhan, bir TV programında ‘taşı gediğine koyduğunu şu cümleleriyle göstermişti: “Herkes ektiğini biçer.”, “Zalim, her zaman alim; alim, her zaman zalim” olabilir. Geçen gün yine gözler ona çevrilince, “Ben hangi suçtan olursa olsun cezaevine girmiş olan bir kişi için mutluluk duyamam. Ben de cezaevine girmiş bir kişiyim. Aradan geçen zamanda ıslah oldum. Deniz Seki de cezaevinde kendisi ile hesaplaşma yoluna gidecektir. Kendi vicdanı ile kendisi hakkında en iyi kararı yine kendisi verecektir” dedi. İlahi adalet, dediğim bu durumun ta kendisi! Şimdi Deniz Seki hayranları, adalet sistemimizi yerden yere vuruyorlar(dır). İşine gelince “Yüce Türk adaletine güveniyorum.”, işine gelmeyince “İlahi adalete güveniyorum”cular bana saçma geliyor. ‘Yüce Türk adaletinin kararı, ilahi adaletin bir göstergesi’ değil midir?
Diğer yandan dikkatimi çeken başka bir husus var. Bu uyuşturucu illeti için sanatçı olduğundan dolayı ‘normalize’ edip “Ne var canım tüm sanat camiası kullanıyor” sözleri için, “Ayşe sen ‘no name’sin kullanamazsın, Ahmetciğim sen sanatçısın üretkenliğin için kullanmalısın”a geliyor mantık. Buna benzer daha çok örneklerimiz var. Çocuğumuz, kardeşimiz, ebeveynlerimiz ‘yanlış’ yola düşmesin de sanat camiasında kabul edilebilir durum olsun. Ne kadaaaaaaar iki yüzlüyüz! Bir yandan da ‘mağdur’u destekleyici postları samimi bulamadığımı laf açılmışken belirteyim. Bunun bilinçaltında “Ezilenin yanında, güçlünün karşısında” olduğu yatmıyorsa ne diyeyim! |
|
|
|
|
|
|
|