60 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 29.11.14, 09:58
Nr.: 1
Antworten
herhangibiri
sevdigini sinama, sinar isen kinama!
Arenada, butun sovalyelerin asik oldugu ve evlenmek istedigi harikulade guzel prenses kral babasiyla birlikte oturuyor, cevreleri genc ve yakisikli sovalyelerle dolu, hepsi bir kucuk tebessum icin bekliyorlar.
Borazanlar caliniyor ve aslanlar cikiyorlar arenaya, kocaman yeleleri, gergin belleri, iri penceleriyle kukreyerek dolasiyorlar. Prenses zarif ellerini saklayan uzun eldivenlerden birini cikartip aslanlarin arasina atiyor.
-Kim eldivenimi alip bana getirirse onunla evlenecegim.
Muthis bir sessizlik oluyor, bir anda herkes susuyor. Bir sovalye digerlerinden ayriliyor, tas merdivenlerden agir agir inmeye basliyor, parlak cizmelerinin cikardigi adim sesleri tek tek duyuluyor. Arenaya giriyor, aslanlar hareketsiz ve saskin, bu cesur sovalyeye bakiyorlar, o hicbirine aldirmadan eldiveni aliyor, gene adim sesleriyle tas merdivenleri cinlatarak cikiyor.
Eldiveni prensesin kucagina biraktiktan sonra, kendisine hayranlikla donen prensese bir kez bile bakmadan yuruyup gidiyor.
Nietzsche "Tanriyi ve insanlari deneme," diyor. Schiller"Eldiven " siirini yaziyor. Biz herkesi her zaman deniyoruz, emin olmak, guvenmek istiyoruz, sevgisini ve bagliligini her an kanitlasin, hayatini ve her seyini tehlikeye atsin ve bunu binlerce kez yapsin istiyoruz. Sevdigim bir azeri türküsü vardir SEVDIGINI SINAMA, SINAR ISEN KINAMA!..
Kendimizle ve korkularimizla oylesine doluyuz ki, hicbir duyguyu, hicbir insani, hicbir nesneyi oldugu gibi butun gercekligiyle goremiyoruz, her sey kendimizle ve korkularimizla olusturdugumuz prizmalardan kirilarak ulasiyor bize, herseyi oldugundan baska bir bicimde ve oldugundan baska bir yerde goruyoruz, belki de bu yuzden aradigimiz seyleri aramamiz gereken yerlerden baska yerlerde ariyoruz.
Mutlulukla aramiza, korkularimizi ve kendimizi sokuyoruz.......
0
Beitrag gepostet am 29.11.14, 11:15
@a-la-naz
Nr.: 2
Antworten
herhangibiri
Sevdigini siniyorsan ona güvenmiyorsun demektir! Sürekli korku icindesin demektir! Halbuki sevgi güvenle beslenir, tipki cicegin su ile beslenmesi gibi. Eger güven yoksa o beraberlik gün be gün kurumaya ve yok olmaya mahkumdur. Masallarda prensesle evlenmenin bedeli kaf daginin ardindaki zümrütü anka kusunun tüyünü getirmektir. Ferhat'in sinavi Sirin icin daglari delmektir. Mecnun cöllerde Leyla'yi sayiklar ve daha bir cok örnek verilebilir. Sevginin bu tür sinavlara ihtiyaci yok! Sevgi güvendir, emektir, paylasimdir, iki bedende bir olmaktir, nasil kendinden eminsen, o insandanda emin olursun. Eger o insana karsi korku ve süphe icindeysen hemen adimlarini baska yöne cevir, hizla oradan uzaklas. Yapabilecegin en iyi sey budur!
0
Beitrag gepostet am 29.11.14, 11:43
@yeschil
Nr.: 3
Antworten
herhangibiri
Ne istedigini biliyorsan! Kolay olur...
0
Beitrag gepostet am 29.11.14, 18:08
@a-la-naz
Nr.: 4
Antworten
herhangibiri
İngiltere''''de yargıçların maaşı yoktur.
Onun yerine ihtiyaçları oldukça kullandıkları
kredisi sınırsız çek defterleri vardır.
Ingiliz devleti hakimlerine o kadar güvenir.
Bir gün HAKİMİN biri bir bankaya gidip
1.000.000 poundluk bir çek bozdurmak İSTEDİĞİNİ söylemiş.
Tabii ortalık birbirine girmiş.
Banka yöneticileri en üst makamdan onay almadan
bu kadar parayı veremeyeceklerini söyleyip hemen
İçişleri Bakanlığı''''na, Adalet Bakanlığı''''na ve
Başbakanlığa telefon etmişler.
Ancak aradıkları her yerden gelen cevap aynıymış: ÖDEYIN!
Gel gelelim bankada o kadar nakit yokmuş.
Hakimden Ertesi gün gelmesi rica edilmiş.
Ertesi gün para bir bavul içinde hazırmış.
Aradan birkaç gün geçmiş. Hakim çıkagelmiş.
Parayi bankaya geri vermek istiyormuş.
Banka yönetimi şaşırıp kalmış.
Hemen Adalet Bakanlığı''''nı aramışlar.
Derhal Bakanlık müfettişleri devreye girmiş
ve hakime hareketinin sebebini sormuşlar.
Hakim''''Kraliçenin Hükümeti bize gerçekten bu kadar güveniyor
mu?
Onu sınadım .'''' cevabını vermiş.
Raporlar Bakanlığa iletilmiş ve aynı gün hakim azledilmiş.
Adalet Bakanlığı hakime gönderdiği yazıda gerekçeyi şöyle
açıklamış:
''''Kraliçe hükümetinin saygın bir hakimi, Devletine
güvenmiyor ve onu sınıyorsa, devlet ona asla güvenmez .''''
Güven çok ince bir çizgidir.
Onu kalınlaştırarak kırılmasını engelleyen tek şey, iki taraflı olmasıdır.
0
Beitrag gepostet am 30.11.14, 03:57
@a-la-naz
Nr.: 5
Antworten
herhangibiri
işi saglama almak!
Kış başlamak üzeredir. Kizilderili toplulugu sefin etrafina toplanmis, kışın sert mi yoksa yumusak mi geçecegini öğrenmek isterler. Geleneksel yeteneklerini dedelerinden bu yana çoktan kaybetmis bulunan şef isi saglama almak için kışın sert geçecegini ve mümkün oldugunca fazla odun toplamalarini söyler kabilesine.
Akilli bir adam olan şef birkaç gün sonra yakinlardaki meteoroloji istasyonuna telefon eder:
"Bu kış soğuk mu geçecek sizce?"
Meteorolog cevap verir:
"Evet, oldukça sert geçecege benziyor."
Bu cevabi alan sef derhal kabilesine döner ve kisin çok sert geçecegini,daha çok odun parçasi toplamalari gerektigini söyler.
Bir süre sonra Meteoroloji istasyonunu tekrar arar ve sorar:
"Kış hala soğuk mu geçecege benziyor?"
"Evet" der karşıdaki: "Oldukça soğuk geçecege benziyor."
Sef kabilesine döner ve sadece odunlari degil, bulabildikleri her çaliçirpiyi toplamalarini ister. Birkaç gün sonra meteoroloji istasyonunu tekrar arar:
"Kışın sert geçeceginden gerçekten emin misiniz?"
Adam:
"Kesinlikle. Bugüne dek yasanan en sert kislardan birini yasayacagiz gibi görünüyor."
"Nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz ?" diye sorar şef.
Meteorolog yanitlar:
Cünkü! "Kizilderililer çilginlar gibi odun topluyor!"
0
Beitrag gepostet am 30.11.14, 07:48
@_asil_
Nr.: 6
Antworten
herhangibiri
Aklima Sadri alisik'in oynadigi (Serseriler Krali) Ofsayt Osman filmi geldi. Ofsayt Osman sabikali sokaklarda yasayan bir garibandir, iki zengin adam , sabikali bir serseriye 1 milyon degerinde bir cek vererek onu sinamak isterler, Cek verilen kisi isterse ceki bozdurabilir, verilen cekin bankada karsiligi vardir. C
ek secilen serseride 1 ay kalacak, bir ay sonunda ceki sahiplerine iade edecektir. Ve aranilan serseri bulunur bu kisi hayati hep duvara toslamakla gecen Ofsayt Osmandir, herkes tarafindan hor görünen, itilip kakilan, asagilanan bir sokak serserisi Ofsayt Osman ve cek ona teslim edilir. Cek bir ay sonunda sahiplerine iade edilecektir, ofsayt osman bir serseride olsa, kendine birakilan emanete hiyanet etmeyecek koca bir yürek tasir. Ama söz konusu bir cocugun hayati oldugunda o yürek kör, sagir ve dilsiz olur ve ceki bozdurur. Kurtarilacak bir hayattan, bir cocugun hayatindan baska bisey düsünmez.. Ve en sonunda Öfsayt Ösman hickiriklar icinde hepimize bir ders verir. "Buda mi gol degil? Bunu da mi atamadim?)...
0
Beitrag gepostet am 30.11.14, 07:51
@herhangibiri
Nr.: 7
Antworten
cooleseele
güzel bir paylasim tsklr,,,,
0
Beitrag gepostet am 30.11.14, 08:00
@cooleseele
Nr.: 8
Antworten
herhangibiri
Güzel olan paylasimlari cogaltmak adina, ben tesekkür ederim...
0
Beitrag gepostet am 01.12.14, 03:12
@a-la-naz
Nr.: 9
Antworten
herhangibiri
Aldigimiz bir esyanin bile garantisi belli bir süre ile sinirlidir. Esyanin belli bir kullanim süresi vardir asinir, yipranir, arizalanir ve bozulur ama biz bozulmayiz. Esya iste! Cöpe atar, yenisini aliriz! Ama söz konusu beraberlik oldugunda beklentimiz ölene kadar, mezara kadardir. Misafirligin kisa olani makbuldur, cok önem verdigimiz dostluk kavrami bile bir hata ile bitiverir. Nedense, insan karsisindakini tanimali nolucagi bilinmez, yürür yürümez, diyenlerin beraberlikleri daha uzun sürerken! Ben pazara kadar degil mezara kadar bir birliktelik istiyorum diyenlerinki, pazari bulmadan cumartesi bitmektedir. Bir sabah dünya sular altinda kalabilir, göktasi yagabilir, depremler, firtinalar hersey olabilir, yürürken ayagin takilir düsersin, bitersin! Sadece yasadigin anlar var, anlar!
ANLAR
Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya,
İkincisinde, daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.
Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar,
Çok az şeyi
Ciddiyetle yapardım.
Temizlik sorun bile olmazdı asla.
Daha çok riske girerdim.
Seyahat ederdim daha fazla.
Daha çok güneş doğuşu izler,
Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim.
Görmediğim bir çok yere giderdim.
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye.
Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkında mısınız bilmem. Yaşam budur zaten.
Anlar, sadece anlar. Siz de anı yaşayın.
Hiçbir yere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan,
Gitmeyen insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, hiçbir şey taşımazdım.
Eğer yeniden başlayabilseydim,
İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım.
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.
Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım, bir şansım olsaydı eğer.
Ama işte 85'indeyim ve biliyorum...
ÖLÜYORUM...
Jorge Luis BORGES
0
Beitrag gepostet am 01.12.14, 09:12
@a-la-naz
Nr.: 10
Antworten
darkman
Şerefsizce bir eylemdir aldatmak. Ne zaman böyle bir resmi görsem çıldırasım geliyor inanın.
0
Beitrag gepostet am 01.12.14, 22:56
@a-la-naz
Nr.: 11
Antworten
herhangibiri
sevdigini sinama dedik, sonra güveni irdeledik ve hayatta herseyin garantisi var mi? Aslinda herbiri kendi basina ayri ayri islenebilecek konular... Ama tipki sohbette oldugu gibi bir konu konusurken bir bakiyorsun hayata dair diger konularada cevap ariyorsun! Bizler zamana, hayata anlam katmaya calisirken, zamanin her biri yaraliyor bizi ve sonuncusu... Katilimda bulundugunuz icin tesekkürler
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!