61 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 26.11.14, 08:37
Nr.: 1
Antworten
herhangibiri
ögretmen kutsal mi?
Benim adim ögretmen;
Ben sinifi siraya dizer, sira dayagi cekerim, gec gelen ögrenciyi kulaklarindan pencereye sarkitirim, kendim dövmekten yoruldugumda müdüre gönderirim onunda zamani yoksa, hademeyi cagirir ona dövdürür! (Bu cocuklar topluca polise gidip sikayette bulundular), ögrencileri tembel caliskan diye siniflandiririm, okulda özel islerimi ögrencilere yaptiririm, hayatimda yasadigim zorluklarin acisini ögrencilerden cikaririm, okulda benimle dertlesen bir kiz ögrenciyi dudagindan öper (Bu kiz kimseye anlatamamis, okulu birakmis o yil), karsilik görmedigimde sinifta birakirim, ayrica idealist ögretmenleri kendime benzetmek icin elimden geleni ardima koymam, benim adim ögretmen... Atatürk 1921’de henüz Kurtuluş Savaşı bitmeden Maarif Kongresi düzenledi ve gelecekteki Türk milli eğitiminin ilkelerini belirledi işte o toplantıda “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır “ dedi. Yeni Nesil'e söyle bir bakin, psikolojik dengesi bozuk insanlar sokaklarda cirit atiyor, her an patlamaya hazir bir bomba gibiler! Bizler su an ki egitim sisteminde cocuklarimizi, ruh dengesi bozuk olan insanlara teslim ettigimiz sürece ve cocuklara bagirma hakki dahi olmayan ögretmenlere "Eti senin kemigi benim hocam" dedigimiz bir ülkede, sokaklarda akil sagligi yerinde olmayan insanlara rastlamaya devam edecegiz! Avrupadaki ögretmen; Benim adim ögretmen diye kendini özel bir sifatla farkli bir yere koymaz , gider isini yapar, cocuklara birakin siddeti bagirmaya bile hakki olmadigini bilir... Ve kendini asla kutsallastirmaz...
0
Beitrag gepostet am 26.11.14, 09:12
@herhangibiri
Nr.: 2
Antworten
caqla
ögretmen kutsal mi?
Hz.Alinin bir sozuyle cevap verim ;Bana bir harf ögretenin kirk yil kölesi olurum demis,
Ögretmenlik cok kutsal bir meslek ,malesef aralarinda boyle istisnalar oluyor her meslekte oldugu gibi ,bu pysikolojik bir bozukluk ,ruh hastalari bana gore ,
yoksa yukarda yazilanlarin baska bir aciklamasi olamaz..
cok degerli õgretmenlerimiz var,ben okul hayatim boyunca hic negativ bir durum yasamadim ogretmenlerimden dolayi . ..hepsini cok seviyorumm
-----
Ich bin nicht eingebildet,mich gibt´s wirklich..!
0
Beitrag gepostet am 26.11.14, 09:13
@caqla
Nr.: 3
Antworten
herhangibiri
ögretmen kutsal mi?
nerde okudunuz?
0
Beitrag gepostet am 26.11.14, 09:17
@herhangibiri
Nr.: 4
Antworten
caqla
ögretmen kutsal mi?
Almanya..??Simdi bu tur olaylar sadece turkiyede oluyor deme bana
-----
0
Beitrag gepostet am 26.11.14, 09:21
@caqla
Nr.: 5
Antworten
herhangibiri
ögretmen kutsal mi?
Cagla zaten yazinin son cümlelerini okursan yaniti bulursun...
Tabi ki! Siddetin her türünü kiniyoruz...
Avrupadaki ögretmen; Benim adim ögretmen diye kendini özel bir sifatla farkli bir yere koymaz , gider isini yapar, cocuklara birakin siddeti bagirmaya bile hakki olmadigini bilir... Ve kendini asla kutsallastirmaz...
0
Beitrag gepostet am 26.11.14, 09:25
@herhangibiri
Nr.: 6
Antworten
caqla
ögretmen kutsal mi?
Evet ona katiliyorumm,turkiyede dokturunda tutunda bankacisina kadar kendilerini gercekten dedigin gibi kutsallastiran insanlari bierebir tanidim
Malesef oyle bir tutum var tr de ..her meslekte
-----
0
Beitrag gepostet am 26.11.14, 16:13
@herhangibiri
Nr.: 7
Antworten
eses43
ögretmen kutsal mi?
merhaba. bunlar topluma moral ve tesvik amaciyla söylenmis degimlerdir ve yararlidir.. Allah'in yarattigi bütün canlilar kutsaldir.. önemli olan bu kutsiyetin mana ve ehemmiyetini kavramis olmaktir.. umarim her canli bu acidan degerlendirir Allah'in yarattiklarini...
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 27.11.14, 19:19
@sadet
Nr.: 8
Antworten
herhangibiri
ögretmen kutsal mi?
ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır...
Düzeysiz sirf yazmak icin yazdiginiz yaziniza cevap vermeye zaten gerek yok!
Okuduklarinizi anlamama gibi bir rahatsizliginiz var!
0
Beitrag gepostet am 27.11.14, 20:05
@sadet
Nr.: 9
Antworten
herhangibiri
ögretmen kutsal mi?
Yaşadığımız ailenin, çevrenin ve toplumun bize zorunlu olarak öğrettiği dünya görüşü (gelenek-inanç-fikir-düşünce-alışkanlık) dışında yeni ve farklı görüşler edinmeye başlayacağımız her konuda "
daha fazla seçeneğe sahip olup
en doğru seçimleri kendi özgür irademizle
" kendimiz yapabilmeliyiz... Bu da egitimde "otokontrol"la olmaz...
0
Beitrag gepostet am 27.11.14, 20:20
@kurtbeyi
Nr.: 10
Antworten
herhangibiri
ögretmen kutsal mi?
Aslinda mantik olarak dogru sahislari degil! Meslegi kutsal görmek... Ama bu Meslegi yapan bu is icin para aliyor mu? Doktorda hayat kurtariyor ama bedava yapmiyor. Burada "Kutsal" kelimesinin kökenine inmemiz gerek! Kutsal; 1. Güçlü bir dinsel saygı uyandıran ya da uyandırması gereken, kutsi, mukaddes; tanrı'ya adanmış olan, tanrısal olan....
0
Beitrag gepostet am 27.11.14, 20:52
@kurtbeyi
Nr.: 11
Antworten
herhangibiri
ögretmen kutsal mi?
Ögretmenlerle ilgili yazdiklarim. sirf düsünceden ibaret degil! Bir kismi zaten tanik oldugum olaylar. Daha iki gün önce haberlerde izledim, ögrenciler ögretmenler tarafindan kendilerine uygulanan siddeti protesto ettiler. istisnalar kaideleri bozmaz, kendini gercekten egitime adayan idealist ögretmenler oldugunu biliyorum ama bu yüzde onu gecmez, mahallemizde zekasina hayran oldugumuz bir cocugun ögretmenden yedigi dayagin etkisiyle sokaga firlayip "Ben deliyim" diye bagirdigini görmek o cocuk halimizde bile icler acisiydi. O zaman bizlerde en az onun kadar okulda ögretmen siddetine magruz kaldik! Ögretmen siddetiyle hayatini yitiren bir ögrencinin ailesi bu kutsallik meselesini tartisma konusu yapmisti zaten...
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!