27 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 29.03.14, 01:38 Nr.: 1 Antworten

Hayret
Şu siyasette bir alem.
Kimse kimseyi beğenmez.Hem bel altından, bel üstünden kim kime vurabilirse kör döğüşü misali birbirlerine hem birde en yüksek frekanstan bağırarak üstüne üstlük küfrederek adı siyaset ama sıfatı rezillik olan  bir keşmekeşliği seyrediyoruz elimizde olmadan.
Videolar,ses kayıtları, ayakkabı kutuları,ergenokon,  gerçek midir,yalan mıdır,haşhaşiler,çocuksuzlar,çapulcular,dinliler dinsizler, biz zavallı halk arada kaldık.Kimi körü körüne yok der,kimi körü körüne var der.Sanki biz yanı başımızda olmuşta gözümüzle görmüşüzde öyle gibi.Yada tam tersi olmadığını görmüşüz gibi.
Eğemenliğin koltuklarına oturanların kendilerine faydası varda bize ne yararları var onu anlayamadım.Bu kapışmadan bize ne düşecek onuda bir çıkarabilsem.Onların kör döğüşü bize isabet ediyor ve halkımıza huzursuzluktan başka ne vaadediyor.Vereceğimiz bir oy neredeyse onu bile canımız pahasına alacaklar savaş çığırtkanlıklarıyla.Ben onları beğenmiyorum çekip gitsinler hepsi .Ben bağırmayan küfür etmeyen benim bir canım var onuda benden almaya çalışmadan beni sadece ben olduğum için kabul ederek bir tanecik oyuma talip olsunlar.
Hayret bir şey .
Yukarıdakiler kavga ediyor nasıl oluyorda oluyorsa yumruğu biz yiyoruz acaip birşey değil mi sizce de?

-----
En çok kim, neyi,neden,nasýl bilebilir?
0

Beitrag gepostet am 29.03.14, 15:21 @su_hayat Nr.: 2 Antworten

Hayret

Bu kadar icerikli yazdiginiz ve sitem ettiginiz sistem,yada sistemin basindakiler,

Aslinda biz alt tabakanin yansimasidir,yani bir nevi aynamizdir,

Cok basit;

Mesela kendi âleminizde birisiyle kavga ettiginizi dusunmek,

Bazen sikayet ettiklerimizden,daha saldirgan olamayacagimizin garanisitini kim verebilirki,

Kimse anlatmasin ben oyle birisi degilim diye,

Burasi nede olsa sanal,ya hepimiz prens kadar yakisikli yada prenses kadar guzeliz,

Bu bakimdan siyeset zaten kaganin kendisidir,

Bir seyler ugruna bazen kendini bile fedâ edebilektir,

Siz size ne getirisi oldugunun farkina varmamis yada varamamis olabilirsiniz,

Bu demek degildirki olmayanlar yoktur diye,

Iste belkide bu kavgalar Onlar icindir ...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 29.03.14, 21:14 @toni- Nr.: 3 Antworten

Hayret
Selam  Toni,
Dediğin gibi rezil kavgalar, saçma sapan ölümlerden iyidir.
Hep düşünüyorum bizler bireyler olarak,halk olarak nerede hata yapıyoruz.Neden bir türlü en azından batıoralarda kendi halkına demokrat  başka halklara sömürücü  kadar bile evrensel değerlerde birleşemiyoruz.Bu sadece cehaletle açıklanabilecek bir oluşumda değil.Bende yakın zamanda Fransada olan seçimler(seçmenlerin%35 oy kullanmamış gibi seçim ortamı olmasını isterdim.Sandıktan kim çıkarsa çıksın ülkenin batmayacağına, savaşa girmeyeceğine dair rahatlıkla oyumu verebilmeyi isterdim.
Evet yine dediğin gibi bu bir süreç...Tepeden inme özümsenememiş adı demokrasi olan pastanın sadece kırıntılarıyla yetindirilmiş bir halkın ve desteklediklerinin demokrasi anlayışı, demokrasi sopasını eline alıncaya kadarmış.Ne yapalım buda geçecek geçmek zorunda yoksa kimse öyle devamlı diken üstünde yaşayamaz...
En yakın zamanda, kimsenin makarnaya yada kömüre ihtiyacı oldurmayacak, herkese eşit mesafede duran,demokratik toplum ve devlet ve ek olarak baharın herkesi çarpması  istemiyle ....
Okunası yorumların için çok sağol...
Ve sevgili forumdaşıma aşkolsun...

-----
0

Beitrag gepostet am 29.03.14, 21:41 @devrialem Nr.: 4 Antworten

Hayret
Kimsenin sinirleri uyuşturulmamış kimsede melek değil doğru.
Alltakilerde insan üsttekilerde bizden de...
Baştakilerin bize ayna değil örnek olmasını isterdim.
Kimsenin hiçbir şeye feda olmasına gerek yok.
Bu fani dünyada karşısındakine sadece saygısı olsun yeter.
Hakaretsiz savunmaların, hak aramaların olduğu seçimler dileğiyle ,değerli yorumunuz için sağolasınız.

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Hayret