117 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.09.13, 02:10 Nr.: 1 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Merhabalar..

Gözlerin rengi bicimi ne kadar farkli olursa olsun,gözyaslarinin rengi aynidir...Afrika atasözü..

Evet acinin rengi dili dini olmuyor...yasadigimiz dünyada yada yakin cografyamizda acinin gözyasinin yasanmadigi bir yer varmi acaba...

Afrikada acliktan yoksulluktan yasanmamis sayilacak kadar kisacik ömürler..Filistin halkinin yillardir yasadigi acilar...Afganistan da yillardir dinmeyen gözyaslari..Irak da akan kanin sonu gelecek gibi degil..Misir,Libya desen ayni ayni acilar icinde.. Suriyede yasanan katliamlar duracak gibi degil...
Bosna yi nasil unutabiliriz...
Türkiyemizde gözyasi döküyor yillardir...

degismeyen tek sey gözyaslarimizin rengi..

Daha birkac gün evvel Dünya baris günü kutlandi,ölümler bombalar gözyaslari arasinda..böyle anlami büyük bir günde bile degisen birsey olmadi verilen demecler disinda...

Her insan kendi gercegini kendi dogrularini yasar,savundugu davasinin kavgasini verir..buna saygi duyuyorum...

ama bütün bunlara hosgörü icinde birbirimize saygi duyarak sevgi ile yaklasalim..

gözyaslarimizin rengini degistirmeye calismayalim,kirlenmeden kirletmeden...

ben buna inaniyorum...

saygilar,sevgiler...

0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 02:14 @serhad45 Nr.: 2 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Yasmin Levy severek dinledigim bir sanatci...sarkinin sözlerinin anlamini bilmiyorum ama videoyu sonuna kadar izlerseniz yukardaki konuya uyumu yönünden sözlerini her arkadas kendine görede yorumlayabilir...
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 18:24 @serhad45 Nr.: 3 Antworten

Gözyasimizin rengi....
minicik  elleri   avuclarimda   terlemisti,  koru   ve  heyecan  birbirine  karismisti   bizim  öyle      cok   bir  istegimiz   yoktu    sadece   bizde  insaniz  bizimde  insanca  yasama  hakkimiz  olmali   bizmde  paylasacaklarimiz  var   üstelik  ön yargidan  arinmis   yüregimizden  kopup  gelmis   rahmani  sevgiydi   bütün  canlilara  sunmak  istedigimiz.   ama  dinlemedinizki........  konusturmadinizki............anlamadim  neden?    ben  elimi   uzattim   sen  önce  sirittin   ben   ümitlendim   bende  sicacik  gülümsedim   sen  ise  o' siritkan  halinle   birden  bastin  tetige   ben  sasirdim  sadece,  kursunu  hissetmedim   taki  biriken  göz  yaslarimda   gözlerimden  kan  agladigimi  görünceye  dek.   evet  bu  göz   yasi  yüregimizdeki    kaniyan  yaradir.   bu   kan  gözyasindan  beslenen   (kardeslerimiz)   sag  olsun    bir  gün   mutlaka  gözlerimizin  icine  bakarak   hesaplasacagiz........
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 22:00 @eses43 Nr.: 4 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Zordur bir insanin karsisindakinden sayginlik duyarlilik ve empati kurmasini beklemek..

Güzel olan ise zora karsi gelebilmek..

Duyarliligin icin,
Tesekkürler eses43 arkadas
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 22:02 @condor Nr.: 5 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Katilimin icin ben tesekkür ederim condor...

daha fazla duyarlilik ve katilim umudu ile...
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 22:04 @guel Nr.: 6 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Gözyaslarimiz ve ayni göge bakmak disinda daha cok ortak yanlarimiz olmasi icin.....

ilgin ve duyarliligin icin tesekkürler guel hanim...
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 22:09 @serhad45 Nr.: 7 Antworten

Gözyasimizin rengi....
sevgili  kardesim,   ben  sana  tesekkür  ederim.   insan   dünyaya  gelip   insan  kalabilmenin   hem  zor   hemde  kolay  oldugunu   düsündürdügün   icin...  EMPATI"  evet    EMPATI   (kasimpati)   degil.     canim   niye   yaniyor   biliyormusunuz?        herseye  ragmen  bu   igrenc  sisteme  malesef  köleyiz   hepimiz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 22:35 @bakma Nr.: 8 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Evet resim 1984 yilinda cekiliyor 1985  yilinda kapak oluyor..

gercek ismi Sarbat Gula...belirttigin gibi halen üc cocugu ile yoksul bir hayat sürüyor..

ilginc olan ise hayatinda cekildigi ilk  resim oymus...

ilgini cekerse su anki resmi ve hikayesi bu linkte var..

//cadde.milliyet.com.tr/2010/07/07/HaberDetay/1260023/BiR_FOTOGRAFIN_ARDINDAN___

ilgin icin ben tesekkür ederim...
0

Beitrag gepostet am 04.09.13, 22:52 @bakma Nr.: 9 Antworten

Gözyasimizin rengi....

tesekkür ederim..

bu resmi ve hikayeyi cok iyi biliyorum ama hicbir zaman yorumda bulunamadim...

sadece sessizlik ve hüzün...

0

Beitrag gepostet am 05.09.13, 12:11 @-anahita- Nr.: 10 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Merhaba arkadasim...sende hosgelmissin..

senide görmek mutlu etti,paylasimlarini özlemisim..

iyi dileklerin hosgeldin hediyen icin ayrica tesekkürler..

buda benden olsun..

0

Beitrag gepostet am 05.09.13, 19:04 @mehriban Nr.: 11 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Merhaba mehriban arkadasim...

seninde ilgine ve emeklerine saglik..

tesekkürler...
0

Beitrag gepostet am 05.09.13, 21:02 @serhad45 Nr.: 12 Antworten

Gözyasimizin rengi....
cok güzel tebrikler

-----
gel otur yanima yaslaninca kalkarsin
0

Beitrag gepostet am 05.09.13, 21:30 @serhad45 Nr.: 13 Antworten

Gözyasimizin rengi....
Merhabalar Forumdaş,
İnsanlığın bilinen tarihi boyunca hep savaşımlar vardı.Ve dikkat ederseniz bize vurgulanarak öğretilen şanlı!!! savaşımlar tarihidir.Barış sanki olması gereken değildir.Hiç, ''Biz bu kadar süre içinde savaşmadık bundan çok gururluyuz'' diyebilen bir topluluk duydunuz mu ? 
Bundan bin yıl öncede insanevladı ağlıyordu,şimdide ağlıyor.İnsanlığın insaniyetlik tarihinde,bunca 'güya' akılsal, kültürel,bilimsel v.b.ilerlemesine rağmen maneviyat olarak aynen insanlığın başaldığı noktadayız.

-----
En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir?
0

Beitrag gepostet am 05.09.13, 21:31 @kirli_kedi Nr.: 14 Antworten

Gözyasimizin rengi....

ilgin icin tesekkürler...
0

Beitrag gepostet am 05.09.13, 21:33 @kurtbeyi Nr.: 15 Antworten

Gözyasimizin rengi....

sagolasin hocam...
0

Beitrag gepostet am 05.09.13, 21:40 @su_hayat Nr.: 16 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Merhabalar yeniden forumdas...

tamamiyle haklisin...

insanlarin savaslari bitirmesini beklemek hayalden öte gitmiyor....

ama....

savaslarin insanlari yoketmesini sadece izlemekde insanligin geldigi nokta bakimindan cok düsündürücü...

0

Beitrag gepostet am 05.09.13, 22:19 @coco21 Nr.: 17 Antworten

Gözyasimizin rengi....

o da güzel bir bakis acisi...

tesekkürler..
0

Beitrag gepostet am 06.09.13, 00:52 @serhad45 Nr.: 18 Antworten

Gözyasimizin rengi....
Savaşları insanlığın bir kısmı körüklüyor,bir kısmı başlatıyor,bir kısmı savaşıyor,bir kısmı destekliyor,bir kısmı izliyor ,büyük bir kısmıda karşı geliyor.Hepimizin topyekün yok olmamasını sağlayanda bu büyük olan kısım.
Savaşların nedenleri nedir?
İnsanlığın geldiği noktada hala savaşıyor olmasının mantığı nedir?
Akıl sır erdirmek güç.
Savaşa yatırım yerine,dünyayı herkese yetebilecek şekilde düzenlemek için yatırımlar yapılmamasının sebebi nedir?
Aklım almıyor.
Aklım almasada;Galiba doğanın insan populasyonunu dengede tutma yöntemlerinden biride insanın hayvani içgüdülerini devamlı canlı kılmak.
Bu yüzden herşeye rağmen: Gözyaşının rengi yoktur,onları sadece aynı şekilde hissedenler görebilir.

-----
En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir?
0

Beitrag gepostet am 06.09.13, 22:13 @-anahita- Nr.: 19 Antworten

Gözyasimizin rengi....

sadece su resme bakip insanin yüceligini,sevkatini daha nice duygulari görüp hissedebiliyorsak sevgili arkadasim umutsuz degilim...

0

Beitrag gepostet am 07.09.13, 16:39 @-anahita- Nr.: 20 Antworten

Gözyasimizin rengi....

Resim burdan görünüyor sevgili  arkadasim...
yine yükledim umarim olmustur..
ama resim kendi yavrusu ve bir sebek yavrusunu ayni anda emziren kadinin resmi..

tesekkür ederim

sevgiler arkadasim..

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Gözyasimizin rengi....