35 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 26.05.13, 00:57 Nr.: 1 Antworten

eski türkce - ne yaziyor ?

Okuyabilen varmi ?

-----
Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem...
0

Beitrag gepostet am 26.05.13, 11:35 @kenan1976 Nr.: 2 Antworten

Süpersin..Bende Facebook da bir sayfadan alinti etmistim...

Garip birsey.. Dedelerimizin yazisini okuyamayan bir Milletiz ..

-----
0

Beitrag gepostet am 26.05.13, 12:24 @opi Nr.: 3 Antworten

yazdigin cevap da... Kafirlerin.. Latinlerin Alfabesiyle cevap vermissin.. Garip bir Olay
-----
0

Beitrag gepostet am 26.05.13, 12:26 @eddi34 Nr.: 4 Antworten

Eddi Gardasch.
Isin Garip Tarafi..Mogulürk lerin Arap Alfabesi diyip ortayi hala karistirmalari..

Rahmetli Özalin.. Imparatorlugu 1909-1918 Jön Türkler Bozuk Para gibi harcamis.. dedigi bu olsa gerek.

-----
0

Beitrag gepostet am 26.05.13, 14:44 @opi Nr.: 5 Antworten

Dizayn, Morukk.. we 1000 lerce Profili olan su anki OPI...

Bikmadinmi bu rolü oynamadan ?

-----
0

Beitrag gepostet am 26.05.13, 17:53 @opi Nr.: 6 Antworten

türk alfabesi senin olsun benim ecdadimin 1299 senesinde osmanli devletini kurup 13. yüzyilda fars ca ve osmanlica , simdiki tabiriyle eski osmanlica bize yeter  neyin pesindesin ,?

cahiliyye dönemindeki kureys in zenginlerinin , peygamber neden bizden cikmadi da  onlardan ciki bizde iman etmeyelim diyenlerle ,kurani kerimin orjinalini , okumayi araplasma olarak görüp konusmak nasil bir iman anlayisidir anlamiyorum ..

imaninla yüzles , sen  ve senin kafalar  o dönemde olsa , kesin peygamber neden türklerden cikmadi , araplardan cikti seklinde laf  ederdiniz..

allah iman sahiplerinin imanini  , böyle basit düsüncelerle imandan cikma derecesine getirmesin ..

imani olmayanin benim dinim ve dilim  üzerine  , söz söleme yetkisi yoktur ..

sen 600  sene hükmetmis bir ecdatdan dahami iyi bileceksin , hangi harf bizim icin iyidir..

yeni yetisen cocuklarin bir cogu ,kuran okumasini bilmiyo , evet yaratilis gayesi olan ve insanligin kullanma kilavuzunu malesef okuyamiyolar..
0

Beitrag gepostet am 26.05.13, 19:06 @opi Nr.: 7 Antworten

senin harfinin neden degistigi hakkinda hic bir  bilgin olmadigi kesin , neden yapildi 19 yüzyilda harf inkilabi ? 

tek sebebi var osmanlinin elinde  bu kuran oldugu müddetce  bitiremeyiz oyüzden , yeni yetisen nesili , kuran okumasini bilmeyen yetistirmek icin yapildi ,  ne alaka araplasiyormusuzda , bilmem nede , bir tartismanin  akla mantiga uygun seyler yazilirsa tartisma olur.. senin meselen tamamiyle irkcilik , aslinda  osmanliya yöneltigin ithamlar , benimle bu konuyu tartisamazsin zaten , sana bir  adet  kadir misirlioglu dinlemeni tavsiye  ederim .. bir  dizi cikiyo muhtesem yüzyil diye  onu seyredenlerin hepsi , osmanli söyle yikilmis böyle yikilmis , nerde  okudun  yok okumamis ..film izlemis  hemen inanmis diziye , o kadar  tarihci karsi cikiyo onlara kulak vermiyo senarist ne yazmissa hemen inaniyo , ben bunda  kasit  ararim , 1846 encümani danisin kurulmasi , tarihi iyi oku ögren öyle yorum yap..

0

Beitrag gepostet am 26.05.13, 20:07 @opi Nr.: 8 Antworten

Sayin Dizayn , Morukk ve 1000 lerce Türkbase de Profili olan Shamanist insan..

Senin bu konuda bir Shamnist olarak.. Konusmaya Türkiye hakkinda pek fazla yetkin oldugunu sanmiyorum..

Senin Shamnist Devleti Altay Daglarinda takili kaldi..

Bizler Osmanli Imparatorlugunu kurduk ve istersende istemezsende.. Osmanli Islam Imparatorlugudur...

Bizlerde o Imparatorlugun Torunlariyiz...

Allahu Ekber 

-----
0

Beitrag gepostet am 28.05.13, 21:38 @eddi34 Nr.: 9 Antworten

Bu Adam.. Garibanin Teki..

Forumda su zamana kadar..yalan resimler ile.. belki 1000 lerce profil acan bir zawalli..

asil bu kisi müslüman düsmani.. gayesi shamanizmi yaymak...baska bir sey degil...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!