71 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.04.13, 08:05 Nr.: 1 Antworten

Illa Edeb...
Calib-i Dikkat (enteresan) bir mesele...Insanlar, inancli, inancsiz veya inandigi halde konularaq farkli bakiyor olabilir...herhangi bir meselede ayni fikri paylasmiyor da olabilir ancak bu benim gibi düsünmüyor diye kimseye hakaet etme hakki tanimaz...

bakiyorum, takip ediyorum...bize ait olmayan bir kültürün insanina gösterilen müsamaha burada "inaniyorum" diyen insanlara gösterilmiyor...sorsaniz, kendisininde müslüman oldugunu ifade eden bu insanlar, konu ISLAM oldugunda her nedendir bilemiyorum, birikmis kin ve öfkelerini döküyorlar...

birde inandigi halde, inancini savunamayanlar, is yapayim derken kas cikartanlar...ne olursa olsun, yazismanin ve tartismanin bir adabi vardir..."benim gibi" düsünmüyor" veya "bizden degil" mantigi ile yazismalarda, agiza almak söyle dursun yaziya dökmek dahi abes olan cümlelerle, birbirini alt etmeye kalkmak, her iki tarafinda acziyetidir...

ben bir seye inaniyorsam onu savunurum ve yazarim...illa kabul edilecek diye bir kayit yoktur...zira bize düsen anlatmak ve ifade etmektir...kabul edilir edilmez, bu tercih meselesidir ve herkes tercihlerine göre yargilanir...bunu kavga boyutuna tasimak, hakarete varan cümlelerle ifade etmek, kimsenin yararina degildir...hasili yazismanin hatta sayet gerekiyorsa atismanin dahi bir edebi, adabi vardir...Illa Edeb...

selam ve hürmetlerimle...

-----
Her bakan göremez, her gören mutlaka bakmistir...
0

Beitrag gepostet am 04.04.13, 08:14 @ikinci_sans Nr.: 2 Antworten

Illa Edeb...
Tesekkür ederim katkinizdan dolayi...

Evet Maalesef üzücü bir durum...ayni kulvarda kosmuyor olabiliriz ancak bu birbirimize karsi saygisizlik boyutuna tasinmamali...ayri düsünüyor olsak dahi, iki medeni insan gibi usulünce yazisabilmeliyiz...

Fakat bunu Maalesef beceremiyoruz...

selam ve hürmetlerimle...

-----
Her bakan göremez, her gören mutlaka bakmistir...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Illa Edeb...