125 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.02.13, 18:35 Nr.: 1 Antworten

Son Osmanlida bir Devlet Adami
Ahmet Vefik Pasa
1823 dogum,1891vefati.

tarih karistirirken önüme cikan notlardan bi anda beni kendine hayran birakan bir devlet adamiyla karsilastim.
 Osmanlinin son dönemlerinde yasamis bu kisiyi herkesin iyi okumasini gercekten tavsiye ediyorum.
Istanbulda kendi adina,degeri bicilemeceyek derecede bir Kütüphanede birakan bu son Osmanli Türkü nün hayat biyografiside sizi alip götürecek.

Caliskanligi ve yaptigi islerin hizina yetismede belki cogunuz ayak uyduramayabilir ama ben hayatimda 16 dili bilen bir Osmanli devlet adamina ilk defa rastladim,
sonra demeyin bizlerde sade ot yetisiyor diye.
Tarihimizi iyi okuyun lütfen
Bu ülkenin kimlerin calismalari sayesinde üzerinde yasabildigimizin örneklerinden bir deha kendisi.
Allah rahmet eylesin
selamlar

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 03.02.13, 18:41 @optimuspride Nr.: 2 Antworten

amin,insallah
gercektende bugünkü politikacilarada örnek olabilcek,tecrübelerinden yararlanmasi gereken biri.

Iran konsoloslugunda,dünyada ilk defa bayrak cekme olayini baslatan,yine Iran sahindan Iranin en büyük devlet madalyasi almis,cagatay dilinide ögrenmis,Avrupanin gibta ettigi bir devlet adami

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 03.02.13, 22:53 @-alkan- Nr.: 3 Antworten

tskler Alkan
Dogudan batiya hic ayrim yapmadan calisan,
 ve elinde bulundurdugu degerine paha bicilmez  kütüphaneden
 bir kitap okumak bile bugünkü sartlarda
 politika yüzünden atalarina sahip cikmayip,
Osmanlicilik eski türkcülük oynayarak
 ortaligi bulandirmaktan bin katli daha iyidir.
Osmanliyi, sanki Türklügün bir devami degil gibi,ayri ayri islemek ve bundan kendine kücük politik menfaatler saglamya calisarak etnik kimlikleri kasiyarak bu milleti ve bu milleti meydana getiren degerlere terbiyesizliktir.

-----
Sevme,günahim ben
0

Beitrag gepostet am 03.02.13, 23:39 @szepta Nr.: 4 Antworten

-----
Sevme,günahim ben
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!