|
|
|
Büyümek zor olay |
slm herkese iyi pazarlar
bugün ne yesem degilde ne paylassam derken,ortak bir yara olan büyümek olgunlasmaya ayirdim., Bu arada kac gündür grip dalgasiyla bogusan hastalarada, aclikla bogusanlara Allah yardim etsin.
Insan kisilik bakimindan normal olarak devamli bir gelisme evresindedir.Olagan bir olay bu.Kisinin fizigi bünyeside bununla beraber gider.kisa bir örnek verirsek.Bir yil sonra bir kisinin düsünceleride ayni degildir yapisida,
Sorunda tam burda basliyor iste.Cocukluk ve 12 yas,12-18 yaslar,18-25 diye dvm eden bu gelisme kategorilerinde gecirilen veya yasanilan bazi olaylari üzerinden atlatamayan bunlari iradesiyle eritemeyenler genellikle olgun yaslarda cok degisik psikolojik hastaliklara kapilabiliyorlar.Edinilen tüm tecrübelerde sunu gösteriyorki yapacagimiz veya yaptgimiz tüm hareketleri kontrol altinda tutmak cok zor.kisaca Insan olmak cok bedellerde isteyebilir azda.
Olayi kisaca tarif ettikten sonra bunun cözümlerine bir bakmak lazim.Cözüm toplum insan veya cevre ve insan iliskilerinden dogan sebeplerdende kaynaklanabilir.KÜcük bir örnek mahalle baskisi.Mahalle baskisini dünyanin her tarafinda hissedebilirsiniz kolay bir olay degil.Ama yinede o cevrede kisilieri ruhlariyla canlariyla kalpleriyle birileri motive edebiliyorsa bununda kiymetinin bilinmesi lazim.
Kisilerin toplumda insani degerlerden uzak kalmamasi icin en azindan bir gülümseme ilac gibidir, bir tatli söz ilac gibidir bir kucaklama ilac gibidir, Kisaca kendinizde bu gücü buluyor ve verebiliyorsaniz,hic durmayin vern,karsinizdakinin bir kisilik tasidigini,onunda sizin gibi güzel ve motive edici cümlelere layik oldugunu aklinizdan cikarmayin. cünkü bugün verene yarin, Allah kat kat vermesini bilendir.
In dem Sinne hayirli pazarlar
----- Sevme,günahim ben
|
|
|
|
|
|
|
|