|
|
|
osmanli da neden kavuk takilirmis ? |
OSMANLIDA NEDEN KAVUK TAKILIRDI? OSMANLILAR İÇİN "KEFENİ BAŞINDA GEZER" SÖZÜNE YOL AÇMIŞ BAŞLIK TÜRÜDÜR. SEBEBİ İSE KAVUK DENİLEN BAŞLIĞIN UPUZUN BİR KUMAŞIN ÇEVRİLEREK ÜSTÜSTE TOPLANMIŞ OLMASIDIR. AÇILDIĞINDA İÇİNDEKİ KUMAŞ KEFENİNİ OLUŞTURUR VE "HER AN ÖLMEYE HAZIRIM" ANLAMINI TAŞIRMIŞ. SIKSIK ÖLÜMÜ HATIRLAYIP ONA GÖRE KARAR VERİRLER VE ÖLDÜKLERİ ZAMANDA DİREK BAŞLARINDAKI KEFENLE GÖMÜLÜRLERMİŞ.
----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yalnız bilinmesi gereken kefen bezinin karşılığı kavuk değil sarık tır, Yani bir başka bir değişle kavuk modernizasyona uğramış halidir, Aslı ve öz itibarı ile sarık tır... ----- Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ya okadar uzadimi sizin is ? Taa bulusmaya kadar ..hayret..
ben bu foruma ilk takildigimda onlarin Akil Hocalari, Dernek Baskanlarida bana ayni Seyi yaptilar..
Gel bulusalim, gel dövüselim.. Kadin Profilleriyle Benimle Irtibata gecmeler falan fistan.. yani Beni güya Döveceklermis..
Ismimi, Cismimi, Ayakkabu Numarami Hepisini verdim.. 2-3 sene oldu Halaa bekliyom 
sende cok beklersin.. ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Google Emmi ye Sordum .. osmanli devri sapkasi olarak nitelendirilir, bir baslik etrafina sarik dolanmasiyla elde edilir.
Kaynak: //www.msxlabs.org/forum/x-sozluk/87506-kavuk-nedir.html#ixzz2JUFNu4Z1 ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vay o google emicenin, Zaten yanlış olduğunu söylemedim, Yalnız aslı ile kefen bezinin karşılığı sarık tır dedim, Nedeni ise peygamber efendimizin hayatından alıntılardır,yaşam biçimindedir, Eh haliyle osmanlı-şeriat kaidesi bir iken fazla düşünmeye gerek yoktur herhalde... ----- Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiz... Engin Can a ne Takiliyorsun ..? Ayip ya.. yakistiramadim sana.. öyle özelden küfredilirmi adama.. ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Umay, bak burda senin yazisip cizisiriz.. yani ben senin hakkinda kötü bir düsüncem yok.. olamazda zaten..
amaaaa bu yaptiklarinda yanlis.. öyle Engin Can in Maillerle Taciz etmende dogru degil..
Yanlis Yoldasin.. ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aslinda inanki sizler cok ayip ediyorsunuz... Forumda Topiclerde Basedemeyince.. Özelden cok Küfürler savruluyor.. Bunlari bende yasadim.. hala da yaziyorlar..
Ayip.. yapmayin guzum.. iyi degildir Yakismaz Türklere böyle olay..
Simdik Engin Can Abinden Özür dile.. yazdiklarin icin özelinden..
Admin abimizde silmesin Kavuk Topicini.. ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hahaah..Lafo du bist die Beste... Ama aslinda Kücük, Büyüden Özür Diler..
Engin Can bence Umay Hanimdan yasli olsa gerek 
ps.: Sarik ist 7 Meter genau  ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Engin Kardes, Namus, mamus isin icine girmesi okadar iyi degil.. Bak Umay ile benimde anlasmazlim cok.. hatta hic bir mezuda anlasamiyoruz ama.. yinede o bizim Kücük Kardesimizdir..
Sancar Efendi de.. Kendisi Sana Özelden Devam etsin yazmayi..
Umay da Kandas Mandas diye isin icine Katilmasa iyi olur..
Tasi ilk evveli kim attiysa o Özür dilesin.. Biz Müslümanlarin en büyük Özelliklerinden birisidir..
Kin Güdmemek.. ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cool Bleiben.. ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
damals wo ich in usa gearbeitet habe.. waren viele singhs yani inder dort... und die hatten ihren turban selber gewickelt .. wenn ich es so mal abschätze waren dass mehr wie 7 meter sogar was die haben ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben burda cogu zaman Umay ile Topiclerde Carpisirken.. Sancer Efendiyi yardima cogu zaman cagirdigini biliyorum.. Ve ayni Dava nin Arkadaslari oldugunuda biliyorum..
Ama.. Bu Konuda isin icine girmese Umay hanim daha iyi yapar..
Bence sen 100% Haklisin ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allah, Peygamberimizin Sünnetine Sarilan Her kimseyi Güclendirir Inshallah..
Lafo.. Du hast grosses Knowledge :=) ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wissen  ............. ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valla bu millet sapitmis ya akli yok yada arkadasi yok 
Hocam desene "Gencler kötü yoldasiniz, gidin Bayanlarla bulusun yoksa geleceginiz cok parlak" diye
yap delikanlilara bir abilik artik  ----- Atam Türk Milletin ruhunda Türk Bayrağı gibi dalgalanan bir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Belki ilgini çekebilir diye; Hindistanda barış mesajı verme adına tam tamına, 183 metre uzunluğunda sarık ile dolaşıyor.. Şıh Baba Mastana... ----- Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu ney biliyonmu ?
=( ----- Ilay –ı Kelimetullah için Nizam – ı Âlem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!